Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burdur’da STK’lardan Doğu Türkistan açıklaması
 
BURDUR’da bir araya gelen 28 sivil toplum kuruluşu Çin hükümetinin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı zulmü basın açıklaması ile protesto etti.

Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı İHH Burdur Şube Başkanı Hüseyin Çetinkaya okudu. Çetinkaya, “1 Nisan 2017 tarihinden itibaren Çin yönetimi Doğu Türkistan’da sistematik gözaltılara başladı. 2014 yılından itibaren devasa arazilere kurulan kamplar, İkinci Dünya Savaşı Nazi kamplarının günümüz uygulamasından farklı değil. Nitekim Doğu Türkistan nüfusunun hatırı sayılır bir miktarı olan, Çin kaynaklarına göre 8 milyonu bulan insan ailesinden koparılarak toplama kamplarında tecrit edilmiş durumdadır. Toplama kampları dünyanın en yaygın hak ihlallerinin yapıldığı, soykırım merkezlerine dönüşmüş durumdadır” dedi.

Öldürme, işkence, tecavüz, beyin yıkama ve tıbbi- biyolojik deneylerin yapıldığı toplama kamplarına entegre olarak inşa edilen fabrikalarda yine milyonların köle işçiler olarak çalıştırıldığını vurgulayan Çetinkaya, “Burdur’dan diyoruz ki dünyanın insanlık adına Doğu Türkistan için söyleyecek bir sözü olmalı. Toplama kampları kayıtsız şartsız bir an evvel kapatılmalı, bölgede uygulanan tüm hak ihlallerine derhal son verilmelidir. Birleşmiş Milletler, Çin’in insan haklarını ayaklar altına alan toplama kampları vahşetini derhâl durduracak sahici adımlar atmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ya İslam ülkelerini bu zulme karşı mobilize etmeli ya da kendini lağvetmelidir. Türkiye bu zulmün bitirilmesi için öncü olmalıdır. Çin bu zulmü sonlandırıncaya kadar tüm dünya halkları Çin mallarını boykot etmelidir” diye konuştu.

Çetinkaya’nın konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Yüksel Güzel tarafından dua edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Katılımcılar
– Hüseyin Çetinkaya’nın açıklaması
– Detay
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- 

====================

Reklam Alanı

‘Banka görevlisi hesaplarla oynuyor’ diyen dolandırıcılara 40 bin lira gönderdi

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde telefon dolandırıcıları, eşi İstanbul’da çalışan, kendisi de 2 çocuğuyla yaşlı babasına bakan Hacer Akdemir’i dolandırdı. Telefon dolandırıcılarının ‘banka görevlisi hesaplarla oynuyor, seni bu durumdan kurtaracağız’ yalanıyla kandırdığı Hacer Akdemir, verilen hesap numarasına 40 bin lira gönderdi. Şüpheliler babasının hesabındaki parayı da isteyince dolandırıldığını anlayan Hacer Akdemir, polise başvurdu. Polis, havale yapılan 40 bin lirayı İzmir’den çektiği belirlenen dolandırıcıları yakalamak için harekete geçti.

Manavgat’ın Yayla Mahallesi’nde 2 küçük çocuğuyla yaşayan ve yaşlı babasına bakan Hacer Akdemir, bugün sabah erken saatte ev telefonundan arandı. Telefondaki kişiler, banka görevlilerinin hesaplarla oynama yaptıklarını, kendilerinin de bu kişilere operasyon yapacağını söyledi. Kendisinden hesabında bulunan parayı başsavcının katibi olarak belirttikleri M.A.’nın hesabına havale yapmasını isteyen bu kişiler, paranın daha sonra kendilerine getirileceğini söyledi.

Telefondaki şüphelilerin internet üzerinden yapılan işlemler nedeniyle kendisini korkutması üzerine Hacer Akdemir, banka şubesine giderek hesabında bulunan 40 bin lirayı şüphelilerin verdiği hesaba EFT yaptı. Hesaba para gelmesinin ardından bu sefer cep telefonundan Hacer Akdemir’i arayan şüpheliler, diğer bir bankada babasına ait olan hesaptaki parayı da göndermelerini istedi. Telefondaki kişilerin konuşmalarından şüphelenen Hacer Akdemir, polisi arayarak şikayette bulundu.

İZMİR’DEN ARANMIŞ
Hacer Akdemir, kucağında küçük kızıyla Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekibine yaşadıklarını anlattı. Akdemir ile banka şubesine giden polis ekipleri gönderilen paranın İzmir’den çekildiğini belirledi. Şüphelilerin aradıkları telefon numarasının da kapandığı tespit edildi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Hacer Akdemir şüphelilerden şikayetçi oldu.

‘BENİM GİBİ ÇOK SAYIDA KİŞİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ’
Banka şubesi önünde gazetecilere konuşan Hacer Akdemir, eşinin İstanbul’da çalıştığını belirterek, kendisinin de 2 çocuğuyla Manavgat’ta yaşadığını ve babasına baktığını söyledi. Hacer Akdemir, şunları söyledi:
“Sabah kahvaltı yapmadan ev telefonundan arandım. Telefondaki kişiler önce babamla görüşmek istedi, ben de onun rahatsız olduğunu söyleyince benimle konuştu. Banka şubesinde bir çalışanın hesabımla ilgili işlem yaptığını, hesabımdan başka yere para aktardığını, benim gibi çok sayıda kişi olduğunu söyledi. Banka çalışanının yakalandığını ve jandarmada nezarette olduğunu söyledi. Bana bankaya giderek başsavcının katibi olduğunu belirttikleri M.A. hesabına 40 bin lira para göndermemi, bu para ile olayı aydınlatacaklarını, beni bu işten kurtaracaklarını söylediler. Babamın hesabından da aynı şekilde para çekip hesaba aktarmamı istediler. Babamın evden çıkamayacağını, bundan dolayı gönderemeyeceğimi söyledim. Banka şubesine gelerek verdikleri hesaba parayı gönderdim. Diğer bankadan da para göndermemi isteyince dolandırıldığımdan şüphelenmeye başladım. Başka para göndermedim ve polisi aradım.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Hacer Akdemir’in polis ekibine olayı anlatması
– Hacer Akdemir banka şubesi önünde
– Polisin telefon numarasını araması
– Hacer Akdemir’in gazetecilere açıklama yapması
– Hacer Akdemir detay
– Hacer Akdemir’in polis merkezine götürülmesi
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA) 

====================

Serik’te dolu yağışı etkili oldu

Antalya’nın Serik ilçesinde yaklaşık 20 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle golf ve futbol sahaları ile seraların çevresi beyaz örtüyle kaplandı. 

Serik’e bağlı Belek ve Kadriye mahallelerinde bugün saat 13.30 sıralarında dolu yağışı etkisini gösterdi. Yaklaşık 20 dakika süren dolu nedeniyle bölgede bulunan otellerin golf sahaları ve futbol sahaları beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle bölgede herhangi bir hasar meydana gelmezken, sadece yerde dolu birikintileri oluştuğu belirtildi. Yağışa golf sahasında yakalananlar ise bir süre ara vermek zorunda kaldı.
Kadriye Mahallesi Muhtarı Süleyman Çalışkan, “Saat 13.30 sıralarında hava bir anda karardı. Ardından dolu yağmaya başladı. Oteller ve golf sahaları ile futbol sahaları bölgesinde dolu biraz fazla yağdı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış bölgemize herhangi bir zarar vermedi” dedi.
Öte yandan Çandır, Karıncalı ve Çanakçı mahallelerinde de hafif şekilde dolu etkili oldu. Bölgedeki cam ve plastik seraların etrafını dolu taneleri kaplarken, herhangi bir zarar olmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Dolu yağan golf sahasından görüntü
– Dolu yağan seralardan görüntü
HABER: Namık Kemal KILINÇ- KAMERA: SERİK (Antalya), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!