Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TMO, NİĞDE’DE PATATES ALIMLARINA BAŞLADI

NİĞDE’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya başlandı. Depolardaki yaklaşık 250 bin ton patates tazelik durumlarına göre seçilip TIR’lara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO’nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi. Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan 250 bin ton patates, tazelik durumuna göre seçilip TIR’lara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı. Üreticiler, depolarda bekleyen patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini sevinçle karşıladı.

EN ÇOK PATATES VE SOĞAN TÜKETİMİ DARALDI
Kentte patates alımlarını koordine eden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, salgın döneminde en çok patates ve soğan tüketiminde daralma yaşandığını söyledi. Güldal, “Haliyle yeni hasat döneminin yaklaşmasıyla beraber 2020 yılı sonbaharında depolanmış olan bu ürünlerin bir şekilde tüketilmesi ve israf olmaması gerekiyor. Çünkü milli bir servet bu ürünlerimiz. Üreticilerimizin elinde kalan ürünlerin değerlenmesi ve yeni sezonda yeni ürünleri üretmeleri için Cumhurbaşkanımız’ın talimatlarıyla suratle başlayarak Niğde ve Nevşehir ilerinde 2 günde sevkiyatlarımızı başlattık. Malum mübarek ramazan ayına giriyruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mutfaklarına bu ürünler ücretsiz olarak nakledilecek ve sofralarına katkı olacak” dedi.
Üreticilerden Necdet Ünal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ünal, “Bu karar olmasa patateslerimiz depoda kalacaktı. Buradan gidecek patateslerimizin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı için de çok mutluyuz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
– Muhabir Ali Kadı’nın anonsu
– Patates deposundan görüntü
– Depoda çalışan kadınlardan görüntü
– Patateslerin kamyona yüklenmesi
– Detay görüntüler
– TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın açıklaması
– Üretci Necdet Ünal’ın açıklaması 
Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

=================================

Reklam Alanı

2) MERSİN’DE, KARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI
 
MERSİN Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, 10 Nisan Cumartesi erken saatlerde başlayan ve sabaha karşı şiddetini artıran kar yağışında bir yandan yolları açarken, bir yandan da mahsur kalan araçları, vatandaşları ve hayvanları kurtardı.

Kar yağışının en yoğun olduğu ilçelerden Toroslar’ın yüksek kesimlerinde Büyükşehir ekiplerinin karla olan mücadelesi sabaha karşı başladı. İlçenin Atlılar (Sadiye), Değnek, Tırtar, Yavca ve Aslanköy Mahalleleri’nde yoğunluğunu gösteren kar yağışında ana arterler ulaşım için açılırken, yolda kalan Yörük vatandaşın imdadına da Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri yetişti. Üzeri yem yüklü katırı ile Arslanköy’de yolda kalan ve evine ulaşamayan vatandaş, Büyükşehir ekiplerine ulaştı. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, Yörük vatandaşı ve üzeri yem yüklü katırı evine kadar götürdü. Çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür eden vatandaş, “Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum yolumuzu açtırdığı için” dedi. Toroslar’da 8 araçla çalışan ekipler, kar yağışının sürdüğü alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Karla mücadele ekiplerinin Erdemli ilçesinde de kar mesaisi sabaha karşı başladı. Kardan kapanan yolları açmakla işe başlayan ekipler, sabah saatlerinde ise mermer ocağında çalışan işçileri taşırken kardan kapanan yolda mahsur kalan servis aracını kurtardı. Büyükşehir’in yolu açmasıyla işçiler güvenli bir şekilde yeniden yola koyuldu. Erdemli’de Sorgun ve Toros Mahallesi ile Ayrancı yolu arasında, Albeyli, Elbeyli, Yağda ve Harfilli grup yolunda, Yağda, Aydınlar, Sarıkaya ve Kızılen hattında, Hacıalanı yolu ve Karakız Göleti bölgesinde 4 araç ve 8 personel olarak karla mücadele yürüten ekipler, yolda kalan araç sürücülerinin de imdadına yetişiyor.

KAR YAĞIŞI İLE AĞILINDA MAHSUR KALDI
Büyükşehir ekipleri, yine Erdemli ilçesi Toros Mahallesi’nde de bir kurtarma mücadelesine imza attı. Kopankavak mevkiindeki koyun ağılına giden Hatun Dikmen, kar yağışı ile ağılında mahsur kaldı. Hatun Dikmen’i Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İtfaiye Dairesi ekipleri kurtardı. Ağılından kurtarılan Hatun Dikmen, “Koyun ağılımda kardan kapandık, mahsur kaldık. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun ekipleriyle geldi. Burda bizim yolumuzu açtı. Allah razı olsun Başkanımızdan” diye konuştu.
Toros Mahallesi Muhtar Azası Mehmet Uçkaç, “Arkadaşlar gereken her türlü şeyi yaptılar. Yolumuzu açtılar. Başkanımız’a da teşekkür ediyoruz” dedi. Ekipler daha sonra Sorgun Mahallesi’nde yolu kapanan hayvan üreticilerinin de yolunu açtı.
Yoğun kar yağışından etkilenen bir diğer ilçe de Gülnar oldu. Karla mücadele ekipleri Çukurasma, Kurbağa, Üçoluk, Taşoluk, Yarmasu, İshaklar, Demirözü, Konur, Dayıcık, Örenpınar, Kuskan, Gezende, Köseçobanlı, Yassıbağ ve Akova Mahalleri’nde sabah 07.00’den itibaren yürüttükleri çalışmalarda hem yol açtı hem mahsur kalanları kurtardı. Gülnar’da ekipler gelen ihbar üzerine gittiği Örenpınar ve Çukurkonak Mahallesi arasındaki Döşeme mevkiinde mahsur kalan yem yüklü 4 TIR’ı ve sürücüleri ile 4 otomobili kurtardı. Tipi nedeniyle yolların sık sık karla kapandığı ilçede 4 araç ve 12 personel ile yürütülen mücadele sayesinde tüm yollar açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
– Yolda kalan araçların çekilmesi
– İş makinesinin kar temizlemesi 
– Yolda kalan araçların görüntüsü 
– Kurtarılan bir vatandaşın konuşması
– Mahsur kalan yaşlı kadının konuşması 
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)

===================================

3) KAVGAYA GİDEN POLİSE PASTALI SÜRPRİZ

ANTALYA’da ‘kavga’ ihbarına giden polise, ‘Polis Haftası’ dolayısıyla pastalı sürpriz yapıldı. O anlar cep telefonuyla görüntülendi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası’nı kutlamak isteyen Hüseyin Oktay Kural, sahibi olduğu kuruyemiş dükkanına gelen bir müşteriyle anlaşarak, 155’e ihbarda bulunmasını istedi. Öğle saatlerinde 155 Polis İmdat Hattı’nı arayan vatandaş telefonda, “Kepez ilçesi Kanal Mahallesi Yasemin Caddesi üzerindeki kuruyemişçide kavga var. Çabuk gelin” dedi. Anons üzerine haber merkezi tarafından olay yerine en yakın polis ekibi gönderildi.
Kısa sürede verilen adrese gelen polis ekibi, çocukların da bulunduğu işyerinde alkışlarla karşılandı. Çocukları ve önlerindeki pastayı gören polisler, sürpriz karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Pastanın mumlarını çocuklarla birlikte söndüren polisler, bu sürprizi yapan işyeri sahibine teşekkür etti. 
İşyeri sahibi Hüseyin Oktay Kural, ağabeyinin de polis olduğunu ifade ederek, “Onlar hep kötü günde yanımızda oldu. Bu kez de biz iyi günde onların yanında olalım istedik. Bir arkadaşa kavga ihbarında bulundurdum. Polisler gelince de sürprizi yaptık. Hem onlar, hem biz mutlu olduk” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Polis haftasını kutlayan esnaf pastayla birlikte cep telefonu görüntüsü
– Hüseyin Oktay Kural RÖP
– Emine Tepe RÖP
– Esnafın dükkanından detay
HABER: Süleyman Ekin – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=================================

4) MERSİN’DE 400 GRAMLIK RAMAZAN PİDESİ 1,5 TL
 
MERSİN Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Ramazan Ayı dolayısıyla 400 gramlık Ramazan pidelerini 1,5 TL’den vatandaşlara ulaştıracak. Ramazan pideleri, ekmek büfesi işleten kadınlar tarafından kentin 40 noktasında vatandaşlara sunulacak. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda hijyenik koşullarda yapılan ekmekler, Türkiye’nin en yüksek gramaj ve en uygun fiyata sahip Ramazan pidesi olma özelliğini taşıyor.

2 yıllık görev süresini tamamlarken, “Doğru yoldayız, halk adına çalışıyoruz. Toplum menfaati adına çalışıyoruz” ifadelerine yer veren Başkan Vahap Seçer’in yönettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle pandemi sürecinde vatandaşların sofrasına Ramazan ayında da en uygun ekmeği ulaştıracak. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda Ramazan ayıyla birlikte pide üretimine başlanacak.

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, “Ramazan pidelerimizi 400 gram olarak üretiyoruz. Somun ekmeklerimizi 250 gram 75 kuruş olarak en ucuza biz satıyoruz. Şu anda 400 gram olan Ramazan pidemizi 1 lira 50 kuruştan yine en ucuza biz satacağız. Ramazan boyunca diğer ekmeklerimizin de üretimi devam edecek. Somun, çavdar, tam buğday, kepek ve roll ekmeklerimiz gibi çeşitli ekmeklerimizin üretimi devam ediyor” dedi.

Aytuttu, hijyenik koşullarda üretilen ekmeklerin 40 noktada satışının olduğunu belirterek, “Kaliteli hammadde ile kontrollü bir üretim gerçekleştiriyoruz. Hammadde alımımızdan üretime, üretimden sevkiyata kadar her alanda hijyen kontrollerimiz mevcut. Merkez 4 ilçemizde yer alan 40 noktada büfelerimizi kadın işletmecilerimiz işletiyor. Kadın işletmecilerimiz elde ettikleri gelirlerle geçimlerini sağlıyorlar, böylece ekonomik özgürlüklerini de elde etmiş oluyorlar” diye konuştu.

Büfe işletmecisi kadınlardan Çiğdem Nur Tok ise sosyal medya üzerinden 2 yıl önce MER-EK Halk Ekmek Büfeleri’ni artık kadınların işleteceğine yönelik bir duyuru gördüğünü ve başvuruda bulunduğunu belirterek, “Birkaç yere başvurdum. İş konusunda bir sonuç alamadım ama burası oldu. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’na başvurdum. Hemen kabul edildim. Burada ikinci senem. Güzel gidiyor, alıştım. En azından kendi iş yerim. Çok memnunum şu anda. Aileme destek amaçlı biraz da bu girişimde bulundum” ifadelerine yer verdi.

Biri 15, diğeri de 11 yaşında olan iki çocuk annesi olduğunu sözlerine ekleyen Tok, “Mersin’deki tüm büfeler gibi burayı da bir kadın olarak ben işletiyorum. Kadınların ayaklarının üstünde durması çok güzel bir şey. 2 tane çocuğum var. Onlar için çalışıyorum. Desteğim onlara. Çocuklarımı çok seviyorum. Bu iş bana ilaç gibi geldi. Buradan kazandığım parayı çocuklarımın eğitimi için kullanıyorum. Evime destek amaçlı kullanıyorum. Mutfak, pazar masraflarımı çıkarıyorum. Çocuklarımın isteklerini, ‘hayır’ diyemediğim şeyleri almaya çalışıyorum. Özellikle kızım mesela, lisede. Sürekli kitap ihtiyacı oluyor. Onun kitaplarını alıyorum. Oğlan da öyle. İkisinin de kitaplarını alıyorum” dedi.

Tok, Ramazan’da pide satışlarına yoğun ilgi olduğunu da belirterek, “Ramazan pidesi geçen sene çok rağbet gördü. Bu sene ikinci yılım. Bu sene de bekliyoruz ilgiyi. Soran müşterilerimiz çok oluyor. Fiyat olarak da çok uygun. Ramazan yoğun geçiyor zaten ama çok zevkli geçiyor, güzel geçiyor. Ben seviyorum. Müşterilerimiz de beğeniyor. Üretimi güzel, temiz. Ben en çok ona güveniyorum”diye konuştu.

MER-EK Halk Ekmek Büfesi’nden bu sene ilk defa Ramazan pidesi alacağını söyleyen Figen Bozkurt ise “Normal ekmekleri de alıyorum buradan. Şimdi 25 kuruş bile ucuz olsa, mesela bazı yerlerde ekmekler 1.25, normal yerlerde 1 lira ama burada 75 kuruş. Tabii ki de daha uygun gelecek. Mesela bazı insanlar tek başına yaşar 1 ekmek tüketir ama bazı aileler var ki 4-5 taneyi bir öğünde tüketiyorlar. Bu ne demek? 25 kuruştan çok büyük bir avantaj demek” dedi.

Vatandaşlardan Seyran Özbay ise sunulan hizmetten memnun olduklarını vurgulayarak, “Ekmeklerimiz taze, leziz. Aynı zamanda ucuz. Kolay erişilebilir noktalarda. O yüzden burayı tercih ediyorum. Kadınların bu işte de olması, bu işe de el atmaları benim için sevindirici. Çünkü kadınlar her yerde olmalı. Ramazan pideleri de taze ve leziz. O yüzden pidelerimizi de buradan almayı tercih ediyoruz. Fiyatı ucuz, gramajı yüksek bir ekmek. Memnunuz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
– Ramazan pidesinin hamur halinin fırına gitmesi 
– Pişmiş pidenin fırından çıkması 
– Genel ve detay görüntü 
– MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu’nun konuşması
– Pişmiş pidenin kasalara konulması
– Pişmiş pidenin büfelere getirilmesi
– Vatanşların pide alması
– Büfe çalıştıran kadınların konuşması
– Vatandaşların konuşması
– Genel ve detay görüntü 
Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)

=================================

5) ANTALYA’DA GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI TURİSTLER ÇIKARDI

ÜLKENİN büyük bölümünde yağışlı hava etkili olurken, Antalya’da güneşi gören kısıtlamadan muaf turistler sahilde güneşlendi.

Nisan ayıyla hava sıcaklıkları yükselmesine rağmen, son 3 gündür yurdun büyük bölümünde sıcaklıkta düşüş yaşandı, bazı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Antalya’da ise şiddetli rüzgara rağmen hava sıcaklığı 18 dereceye kadar ulaştı. Güneşli havayı fırsat bilen kısıtlamadan muaf turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne gelerek güneşlendi.
SOKAKLAR SESSİZ 
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasına göre kırmızı renk tanımıyla ‘çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan ve vaka sayısı 100 binde 190.44’e ulaşan kentin sokaklarına ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim oldu. Kavşaklarda uygulama yapan polis ekipleri, durdurdukları araçlardaki kişilerin izin belgelerini kontrol etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Konyaaltı Sahili’nden görüntüler
– Sahildeki turistlerin görüntüleri
– Turistlerden genel ve detay görüntüler
– Güneşlenen turistlerden görüntüler
– Uygulama yapan polis ekiplerinden görüntüler 
– Konyaaltı Sahili yukarıdan görüntüsü
Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER – Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!