Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİREĞE ÇARPAN YOLCU MİDİBÜSÜ YAN YATTI: 5 YARALI

BURSA’da direğe çarparak, yan yatan şehiriçi halk midibüsündeki sürücü ve 4 yolcu, yaralandı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Bursa-İzmir karayolu Uludağ Üniversitesi Kavşağı’nda meydana geldi.  Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği Hürriyet Mahallesi-Uludağ Üniversitesi hattında çalışan 16 M 10038 plakalı midibüs, mobese direğine çarparak, yan yattı. Kazada sürücü ve 4 yolcu, yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza yapan midibüs ise çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
-Devrilen minibüsten cep telefonu görüntüsü
-Yaralılardan cep telefonu görüntüsü
Haber: Abdülselam UĞUR – Kamera: BURSA,(DHA)

=====================

2) ŞANLIURFA’DA SULAMA KANALINA DÜŞEN ÇOCUK KAYBOLDU

Reklam Alanı

ŞANLIURFA’da, evlerinin yakınından geçen sulama kanalı kenarında oynayan İsmail Demircan (14), ayağı kayınca suya düştü. Akıntıya kapılarak kaybolan çocuğun bulunması için su altı polisleri tarafından çalışma başlatıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Uğurlu Mahallesi’nde meydana geldi. Evlerinin yakınından geçen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalı yakınında oynayan İsmail Demircan, ayağının kayması sonucu dengesini kaybederek kanala düştü. Suda çırpınan ve akıntıyla sürüklenen Demircan bir süre sonra gözden kayboldu. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye gelen su altı polisleri, kanalda arama çalışması başlattı. Ekiplerin arama çalışmalarını sürdürürken, Demircan’ın yakınlarının da sulama kanalı kenarında endişeli bekleyişleri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yerinde bekleyenler
– Sulama kanalı kenarında bekletilen iş makinası
– Vatandaşların endişeli bekleyişi
– Genel ve detay görüntüler
 Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=========================

3) ADIYAMAN’DA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI, 2 GÖZALTI

ADIYAMAN’da, husumetli iki aile arasında çıkan bıçakların kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Kavga, öğle saatlerinde Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Aynı mahallede yaşayan husumetli olduğu belirtilen iki aile arasında bilinmeyen nedenla tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Erdal Köse, bacağından bıçaklandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan Köse, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri de kavgaya karıştığını belirlenen 2 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Olay yeri
– Yaralıya ambulansta müdahale
– Polis ekipleri
– Ambulansın gidişi
– Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)
========================

4) TEI: GEMİSAVAR FÜZE MOTORUNDA DÜNYA REKORU KIRDIK

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), Eskişehir tesislerini tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen orta menzilli gemi savar füze motoru TEI-TJ300 Turbojet’in 240 mm çap ile 1342 Newton (N) itme gücüne ulaştığını ve bunun bir dünya rekoru olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin yerli ve milli helikopter ile uçak motorlarını Eskişehir’deki yerleşkesinde üreten TEI, yeni bir dünya rekoru kırıldığını açıkladı. Seri üretim yapılması planlanan orta menzilli gemi savar füze motoru TEI-TJ300 Turbojet’in yapılan testlerde 250 mm çap ile 1342 Newton (N) itme gücüne ulaşıldığı açıklandı.

TEI’den yapılan açıklamada, “230-250 mm sınıfındaki diğer rakip motorların en iyisi 250 mm çap ile en fazla 1250 N seviyesinde itki üretirken, TEI-TJ300 Motoru, 240 mm çap ile 1342 N itki seviyesine ulaşarak bu sınıfta bir dünya rekoru kırdı. Gelinen bu aşama, dünyada bu motor çapı içerisinde ulaşılan en yüksek itki seviyesidir. Türk mühendisleri tarafından tamamen yerli ve milli olarak tasarlanan TEI-TJ300 Turbojet motorunun ilk prototip çalıştırma töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Haziran 2020’de gerçekleştirilmişti. Orta menzilli gemi savar füzede kullanılmak üzere tasarlanan TEI-TJ300 Turbojet motorunun geliştirme ve kalifikasyon testlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim süreci başlayacakö denildi.

Görüntü Dökümü:
-Füze motoru testi
Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

===================

5) SAFRANBOLU’DA 3 SU SAMURU GÖRÜLDÜ 

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ‘nesli tehdide yakın’ kategorisinde olan 3 su samuru görüldü.

Safranbolu ilçesi Değirmencik köyünün içinden geçen dere kenarında gezen Ömer Yeşiltaş, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nce ‘nesli tehdide yakın’ kategorisinde sınıflandırılan 3 su samurunu gördü. Oyun oynayan iki su samurundan birinin diğer su samurunun ağzındaki balığı alıp yediği anlar Yeşiltaş’ın cep telefonu kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
-Su samurlarından görüntü
-Su samurlarının oynaması, su samurunun dereden balıkla çıkması
HABER: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU (Karabük),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!