Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KRİPTO PARA ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPAN 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
MERSİN’de, kripto para yatırımı vaadiyle sosyal medya platformlarında dolandırıcılık yapan 12 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 9’u serbest bırakıldı.
Merkez Mezitli ilçesinde bankamatiklerden para çeken bir grup şüphelinin durumundan şüphelenen devriye polisleri, yaşanan kovalamacanın ardından 7 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin yapılan üst aramalarında 48 bin TL ele geçirildi. 
Soruşturmayı genişleten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin vatandaşlara gönderdiği sahte linkler aracılığıyla sosyal medya hesaplarını ele geçirerek bu hesaplar aracılığıyla kripto para yatırımı ve kesin tutacak bahis kuponu vaadiyle dolandırıcılık yaptıklarını tespit etti. Olayla ilgili 5 kişiyi daha tespit ederek gözaltına alan siber polisi, adreslerinde yaptıkları aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirdi. Ekipler, dijital materyalleri incelemesi sonucu İstanbul, Kocaeli, Bursa, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşayan 12 kişinin 100 bin lira dolandırıldığını belirledi. Dijital materyal incelemelerinin devam ettiği, bu sayının artabileceği öğrenildi.
Şüphelilerin çaldıkları sosyal medya hesaplarının hikaye kısmında sözde hesap sahibinin ismini kullanarak sahte dekont ile “Abdullah Bey ile tanıştım çok kısa sürede paramı katladım, istenilirse Abdullah Beyin telefonunu paylaşabilirim en düşük kripto para yatırımı 5 bin TL ile başlamaktadır” paylaşımı yaparak vatandaşları kandırdıkları anlaşıldı.
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 12 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 6 kişi adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİNE UYARI
Bu arada, son günlerde ‘Topluluk kurallarımızı ihlal ettiğinizi/ telif hakkı politikalarına aykırı davrandığınızı tespit ettik. Hesabınızı doğrulamak için linke tıklayınız’ şeklinde sahte olarak oluşturulan internet sitelerine yönlendiren mesajların oldukça yaygınlaştığı da uzmanlar tarafından dile getirildi. Uzmanlar, linke tıklandığında sosyal medya hesabınıza giriş yaptığınızı düşünürken aslında şifrenin ele geçirildiği, bu tür mesajlara inanılmaması gerektiği, bu bildirimlerin sosyal medya hesaplarını ele geçirmek için hazırlanan bir tuzak olduğuna dikkat çekti. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi 
-Ele geçen malzemeler 
-Siber Suçlar Müdürlüğü’nün görüntüsü

Haber-Kamera: MERSİN,(DHA)

==============================================

MERSİN’DE PLAJLAR VE SAHİLLER DOLDU
 
MERSİN’in Erdemli ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte hem halk hem de turistler, sahilleri doldurdu. 
Mersin plajlarını havaların ısınmasıyla halk ve yerli- yabancı turistler hareketlendirdi. Sahilleri dolduran çok sayıda kişi, Erdemli ilçesinin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Korykos Antik Kenti’nin en tanınan mavi bayraklı Kızkalesi Plajı, Silifke ilçesinin mavi bayraklı Susanoğlu Plajı’na geldi. Hava sıcaklığının 27- 31 derece, plajlarda hissedilen hava sıcaklığının 30- 34 derece, deniz suyu sıcaklığının 22 derece olduğu Mersin’e gelen yerli ve yabancı turistler güneşin, denizin ve kumun tadını çıkardı. Denizde yüzen, kanoda kürek çeken, deniz bisikleti ile gezen, kumda güneşlenen, sıcak kum üzerine yatarak şifa arayan ve Kız Kalesi’ni gezenler tatil keyfi yaşadı.
KORONAVİRÜS STRESİNİ SAHİLDE ATIYORLAR
Almanya’dan tatile gelen Demet Babayiğit, bir yıldır koronavirüs nedeniyle çok bunaldığını, Türkiye’de kısıtlamaların kalkmasıyla Mersin’e ilk kez geldiğini ve suyunu, insanlarını çok sevdiğini belirtti. Mersin’de yaşayan Adanalı esnaf Rıza Gür ise koronavirüs kısıtlamalarıyla birlikte iş yerlerinin kapandığını, seyahat edemediklerini, bu nedeneyle stres yaşadıklarını söyledi. Rıza Gür, bu stresi Kızkalesi Sahili’nde attığını dile getirdi. 
‘TURİZM İŞLETMELERİ MOTİVE OLDU’
Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, 17 günlük kapanmanın ardından kente gelen yerli ve yabancı turistlerle turizm işletmelerinin motive olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: 
“17 günlük kapanma uygulandı. Ülkemizde kabinemizin aldığı bu kararları biz dernek olarak önemsiyoruz, destekliyoruz. Kapanmadan sonra malum insanlarımız evlerinde sıkıldılar, bunaldılar. 17 gün evde kalıp herhangi bir aktivite yapmamak kolay değil. Kapanmadan sonra çevre illerden, yerli ve yabancı turistler Kızkalesi’ne, bu güzel tatil yerine, mavinin en yoğun noktasına akın ettiler. Denizin tadını çıkardılar. Aynı zamanda tesislerde de konakladılar. Ufakta olsa turizm işletmelerimiz taze kan, motive noktasında bir başlangıç oldu.”
PLAJLARDA CİDDİ TEDBİRLER ALINDI
2021 yaz sezonu için haziran ayının 2’nci haftasından sonrası için ciddi rezervasyonlar aldıklarını ifade eden Mehmet Şirin Öztop, “Biz kaybettiğimiz misafir kitlemizi sezonu uzatarak dolduracağımızı düşünüyorum. Özellikle Temmuz ve Ağustos ayını dolu dolu geçirip Eylül-Ekim sonuna kadar uzatılacağını düşünüyorum. Şu anki rezervasyonlarımız bu doğrultuda. Plajlarımızda özellikle sosyal mesafe ile ilgili çok ciddi tedbirler alındı. Lütfen kurallara hep birlikte uyalım ki bu Covid-19 belasını hep birlikte yenip bu güzel günleri beraber geçirelim” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kızkalesi sahilinden drone görüntüler
– Sahilde vakit geçirenler
– Denizde yüzenler
– Almanya’dan tatile gelen Demet Babayiğit ile röp.
– Tatil yapan esnaf Rıza Gür ile röp
– Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop ile röp.
– Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale ile röp.
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ali Rıza EREN /ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

==============================================

1,5 TON ESRARLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE
 
SURİYE açıklarında bir gemide ele geçirilen yaklaşık 1,5 tonun üzerinde esrarla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü adliyeye sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, önceki gün Suriye açıklarında müdahale edilen bir gemide yaklaşık 1,5 tonun üzerinde esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında, uyuşturucu trafiğini yönettiği iddia edilen A.K., S.K. ile yabancı uyruklu gemi çalışanları A.M.S.S., Z.M.L., Y.M.N.İ. ve M.A.S. gözaltına alındı. Şüpheliler, Mersin’e getirilerek sorguya alındı.
Emniyetteki sorguları tamamlanan yabancı uyruklu 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Diğer 2 şüphelinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü
————————-
-Ele geçirilen uyuşturucular
-Emniyet binası ve tabelası
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi
Haber-Kamera:  Soner AYDIN/MERSİN (DHA)

=======================================

GERİ GERİ YÜRÜYÜP, DENİZE GİREN TURİSTLER ŞAŞIRTTI
 
ANTALYA’da tatil yapan iki Rus turistin,  “İnsanlara alışılmışın dışına  bir şeyler göstermek istedik” diyerek yaptıkları, geri geri yürüyüşlerini ve geri geri denize girip çıkışlarını görenler şaşkınlık yaşadı. Konyaaltı sahiline ulaşmak için varyantı da geri geri yürüyerek inen turislerin bu anları cep telefonuyla canlı yayınladı.
Antalya’da tatil yapan Rus Vledlena Lazko (22) ile Diana Leksakova (20), Konyaaltı Varyant’tan geri geri yürüyerek sahile kadar geldi. Rus turistler, şaşkın bakışlar arasında geri geri yürüyerek denize girdi. Bir süre yüzerek zaman geçiren iki arkadaş, denizden yine geri geri çıkarak havlularının yanına gitti. 1 aydır Antalya’da denizin ve güneşin tadını çıkardıklarını anlatan ikili, sisteme ve düzene ters birşeyler yapmak istediklerini, bu nedenle geri geri yürüdüklerini anlattı. Diana Leksakova, amaçlarının insanlara alışmış olduklarının dışında bir şeyler göstermek olduğunu söyledi. İlk başlarda her iki gözünü kapatarak yürüdüğünü, yemek yediğini anlatan Leksakova, şöyle konuştu:
“Alışagelmiş bir düzeni yaşayan insanların beni nasıl algıladığıyla ilgili bir deney yapmak istedim. Normalin dışına çıkınca insanlara anormal geliyor ve bizi normale döndürmeye çalışıyorlar. Geri geri yürümeyi de bunun için yapıyorum. Çünkü alışılanın dışında bir şeyi hem insanlara hem kendime tattırmak istiyorum. Sadece ters yürüme değil, çivilerin üzerinde de yürüyoruz. Beynimizin seviyesini daha üst düzeye çıkarabilmek için çalışıyoruz.”

Arkadaşına geri geri yürümesinde eşlik eden Vledlena Lazko ise okuduğu kitaptaki bir cümleyi hayatına adapte etmek istediğini söyleyerek, “O kitapta alışkanlıklarınızın dışına çıkın yazıyor. O yüzden biz de geri geri yürümeyi deniyoruz. Geçenlerde bir polis bizi durdurup evraklarımızı sordu, maskemizi takmamızı istedi. Görenlere ilginç geliyor, özellikle insanlar normalin dışına çıkınca hemen dikkat kesiliyor” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————–
– Kaldırımda ters yürüyen kızları görüntüsü 
– RÖP: Ters yürüyen kızlarla röp (RUSÇA)
– Sahilde ters yürüyen kızlar
– Ters yürüyen kızlara bakanlardan görüntü
– Sahilde denize girmek için soyunurken
– Denize ters girerken
– Denizden ters çıkarken
– Detaylar
HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

========================================

ŞIRNAK’TA, ‘CUDİ CUP ULUSAL TENİS TURNUVASI’ BAŞLADI
 
ŞIRNAK’ta, ‘Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’ 139 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvanın birinci gününde sporcular kıyasıya mücadele etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nda, Türkiye’nin birçok ilinden 101’i erkek, 38’i kadın toplam 139 sporcu yer aldı. Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Cudi Dağı manzaralı 2’si kapalı, 2’si açık, 4 tenis kortunda karşılaşan sporcular, finale kalmak için ter döküyor.
‘ŞIRNAK’IN İSMİ SPORLA ANILACAK’
Şırnak Tenis Kulübü Başkanı Selma Özçınar, artık kentin isminin terörle değil, sporla anılacağını söyledi. Özçınar, “Bugün burada Şırnak olarak, çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 139 sporcumuz, turnuvaya başvuru yaptı. Şu anda müsabakalarımız gerçekleştiriliyor. Çok güzel bir atmosfer var. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, valiliğimiz, belediyemiz, üniversitemiz ve diğer kamu kuruluşlarına, desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bütün sporcularımıza başarı diliyoruz. Bundan sonra Şırnak artık terörle değil, sporla ve çok güzel organizasyonlarla anılacaktır” dedi.
Adıyaman’dan turnuvaya katılan sporcu Ecem Eren ise, “7-8 yaşımdan beri tenis oynuyorum. Yılda 10-12 turnuvaya gidiyorum. Bu turnuva çok güzel. Kortları çok beğendim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘ORGANİZASYON ÇOK GÜZEL’
Turnuvaya Şanlıurfa’dan katılan 15 yaşındaki Gülnaz Koç da, “Buradaki organizasyon çok güzel. Önceden katıldığım turnuvalarda başarım vardı. Diyarbakır’da Türkiye Şampiyonluğum var. Burada da birinci olmak istiyorum” dedi.
Hakkari’den turnuvaya katılan Abdurrahman Şahin ise, şunları söyledi: 
“Hakkari Tenis Spor Kulübü sporcusuyum. Hakkari’den 21 sporcu ile turnuvaya katılıyoruz. Kortları çok beğendik. Çok güzel tesisler yapılmış. Çok güzel bir tenis ortamı var. Buradan tüm kupaları alıp dönmek istiyoruz. Hakkari olarak çok fazla turnuvaya katılma imkanımız olmadığı için bu turnuvalar bizim için oldukça önemli.”

Görüntü Dökümü
————————–
Müsabakalardan görüntü
Maçları izleyenler
Röportajlar
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!