Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Kayseri’ye şehit ateşi düştü (3)
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye’de, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde arama-tarama faaliyeti sonrası askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin (24) cenazesi Kalemkırdı Camine getirildi. Camide kılınan cenaze namazına, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, şehit Sınırtepe’nin babası Faruk, annesi Suzan, 2 ay önce evlendiği eşi Sevinç Sınırtepe, 3 kardeşi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalemkırdı Caminde kılınan cenaze namazında şehidin yakınları gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Sınırtepe, Kartal şehitliğinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
-Cenaze namazı 
Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

===========

DATÇA AÇIKLARINDA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Reklam Alanı

MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında, 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 16.31’de, 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde Datça’ya 40.07 kilometre mesafedeki deprem yerin 8.02 kilometre derinliğinde oldu. Depremin can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Sokaktan görüntü

Haber- Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

===========

TARLADA BAŞLAYAN YANGIN EV VE SERALARA ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya’da tarlada başlayıp büyüyen yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yangının yakındaki sera ve evlere sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.

Yangın, saat 14.30 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi’nde tarlada çıktı. Rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, otluk ve çalılık alana sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alındı. Ekipler, yangının sera ve evlere sıçramaması için büyük çaba sarf etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– İtfaiye araçlarının görüntüsü
– Yanan alanın görüntüsü
– Su ile söndürme çalışması
– Vatandaşların kova ile su dökmeleri
– Alevli yanan alanın görüntüsü

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

======================================

KILIÇDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI ADAYINA İTTİFAKLA OTURUP KARAR VERECEĞİZ (2)
 
‘BİR İKTİDARIN ALKIŞTAN ÇOK ELEŞTİRİYE İHTİYACI VAR’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çeşme ilçesindeki ESİAD 35’inci Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nın ardından Basın Konseyi’nin düzenlediği ‘Basının Sorunları ve Beklentiler’ konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Bağımsız, tarafsız gazetecilik yapmak için ne kadar zor koşullarının olduğunu bilmemiz lazım. İşiniz zor ama mücadele etmelisiniz. Bir iktidarın alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Eleştiriyi de en sağlam yapan da gazetecidir. Sürekli alkış olduğu zaman hata üstüne hata devam eder. Tüm olumsuzluklara rağmen karamsar değilim. Herkes sakin olmalı. Kışkırtmalara ayak uydurulmamalı. Sandık gelecek herkes gerçeği görecek. Tarafsız gazetecilik yapmanın ne kadar zor koşulları olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Türkiye’nin böyle bir sorunu var” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, sarıdan turkuaza geçen basın kartlarını, iktidara gelmeleri halinde yeniden sarı renge dönüştürüp dönüştürmeyeceğine ilişkin soruya, “Öncelikle basın kartını, basın kuruluşları verecek. Rengini de onlar verecek” cevabını verdi.

ÇEŞME’DE MEYDAN AÇILIŞI
Buradaki programın ardından Çeşme Belediyesi Başkanı Ekrem Oran’ı makamında ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, yenilenen Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nın açılışına katıldı. İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Oran’dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Siyaset yapmamızın çok temel bir sebebi var. Bu cennet vatanda, bu kadim kültürün insanları olarak çok daha başka yaşam kalitesini çok daha iyi bir yaşam seviyesini hak ettiğimizi biliyoruz. Bunun bir kader olmadığını bildiğimiz için yola değiştirmek için çıktık ve değiştireceğiz. Aşkla çalışmaya devam edeceğiz bu topraklarda çok daha güzel bir iktidarı kuracağız” dedi.

‘GÖRKEMLİ TÜRKİYE’Yİ BERABER İNŞA EDECEĞİZ’
Daha sonra kürsüye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Az önce film izledik. Altında yapılan yatırımların kaç liraya yapıldığı da gösteriliyor. Harcanan her kuruşun hesabını veren temiz bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Eleştiriyi özgürce yapacaksınız biz de siyasetçiler olarak bu eleştirileri dikkate alacağız. O yüzden oy istiyoruz. Özgürce eleştirebileceksiniz. Gerçek anlamda ülkemize demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Hiç kimse kendi yalnız hissetmesin. Güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olsun güzel bir görkemli Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Ahdım vardı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçek anlamda demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum. Tahrik edebilirler, sokağa çıkmanızı isteyebilirler, çatışma kültürünü öne çıkarabilirler. Hepimiz sandığı bekleyeceğiz. Dostlarımızla adaletli ve huzurlu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kemal Kılıçdaroğlu konseyden konuşma görüntü
-Soru cevap kısmından görüntü
-Çeşme meydan açılış görüntü Kılıçdaroğlu konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eda Ebru NANECİ- Kamera: Ahmet Turhan ALTAY-  / İZMİR, (DHA)-

=========

OTOYOLDA ZİNCİRLEME KAZA; 1 ÖLÜ

ADANA’da otoyolda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. 4 aracın karıştığı kaza nedeniyle otoyol bir süre trafiğe kapandı. 

Kaza öğle saatlerinde Tarsus-Adana- Gaziantep otoyolu Sarıçam mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, İhsan Yıkar yönetimindeki 01 R 9238 plakalı TIR ile aynı güzergahta giden Hadi Onur yönetimindeki 07 YDT 15 plakalı TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle 07 YDT 15 plakalı TIR’ın dorsesi savrularak 31 D 5777 plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Kontrolden çıkan otobüs 31 P 9999 plakalı otomobile çarptı. Kazada TIR sürücüsü İhsan Yıkar olay yerinde hayatını kaybetti. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken otoyol bir süre araç trafiğine kapandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kaza yerinden genel görüntü 
– Kazaya karışan araçlardan genel ve detay görüntüler
– Yerdeki ceset
– Polis aracı ve polis ekiplerinden görüntü
– Yolcu otobüsü ve yolculardan görüntü

Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera: Yaşar SERİNTÜRK/ADANA,(DHA)

=================

VAN’DA 57 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI; 3 ORGANİZATÖR GÖZALTINDA

VAN’ın Erciş ve Muradiye ilçelerinde, jandarmanın yol kontrolü ve arazi taramasında 57 kaçak göçmen yakalanırken, 3 organizatör ise gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, Muradiye ilçesine bağlı Ovapınar Mahallesi’ndeki arazide kaçak göçmen olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Güvenlik korucuları ve iz takip köpekleri ile yapılan arazi taramasında, Pakistan uyruklu 24 kaçak göçmen yakalandı. Ünseli Mahallesi’nde de şüphe üzerine durdurulan araçta, Afganistan uyruklu 3 kaçak göçmen yakalandı, organizatör olduğu değerlendirilen 2 şüpheli ise gözaltına alındı.

Erciş- Adilcevaz yolunda kontrol yapan jandarma ekipleri, tali yola girip, kaçmaya çalışan kamyonet sürücüsünü takibe aldı. Durdurulan kamyonetin kasasında, branda altında Afganistan uyruklu 30 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan kamyonet şoförü S.E., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yakalanan kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER: Barış KUL/ ERCİŞ (Van), (DHA)- 

===================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!