Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Heyelanda yolu kapatan dev kaya, 15 saatlik çalışmayla kırıldı (2)

DİNAMİTLE PATLATILDI AMA KAYA YERİNDE DURUYOR
Antalya-Mersin karayolunda meydana gelen heyelanın ardından karayoluna düşen, yol kenarında tehlike oluşturan kaya, saatlerce süren çalışma sonunda delicilerle delindi. Deliklerin içerisine onlarca dinamit yerleştirildi. 6 saatlik çalışmanın ardından patlatılan dinamitler dev kayaya az miktarda zarar verdi. Kayada dikey çatlaklar oluşurken patlama sonrası devreye giren kırıcı operatörleri kayayı parçalara ayırarak bulunduğu yerden kaldıracak. Dinamitlerin patlatılma anı ise Demirören Haber Ajansı (DHA) kameralarınca kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kayadan detay
– Karayolları Bölge Müdürü ve ekiplmerinden
– Kayanın matkapla delinmesi
– Dinaki yerleştirilmesi
– Patlama anı
– Patladıktan sonra kayanın hali
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar kayanın önünde anons
– Detaylar 

Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

===================================

Reklam Alanı

Savcının otomobilinin camına not yazınca gözaltına alınan kişinin avukatı: İyi niyetle yazılmış bir not

ORDU’nun Ünye ilçesinde, oturduğu sitenin kapalı otoparkında, ilçede görevli savcıya ait aracın camına ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ yazdığı için ‘sileceklere zarar verdiği’ suçlamasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılan Süleman Uysal’ın (45), avukatı Yiğit Küçükoğlu konuştu. Küçükoğlu, “İyi niyetle yazılan not, tehdit ve zarar verme suçlamasına dönüştü. Burada gösterilen ilgiden dolayı Adalet Bakanımıza çok teşekkür ediyoruzö dedi.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında ilçedeki Taşkent Sitesi’nde meydan geldi. Site sakinlerinden Süleyman Uysal, sitenin kapalı otoparkına otomobilini park eden Ünye Adliyesi’nde görevli bir cumhuriyet savcısının aracının camına ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ yazılı not bıraktı. Ertesi gün aracının yanına giden savcı, arabasının arka sileceğinin kırık olduğunu ve not kâğıdını gördü. Bunun üzerine polisi arayan savcı, aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakılması nedeniyle şikâyetçi oldu. Durumun site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak WhatsApp grubuna notu yazan kişinin aracın yanına gitmesi istenildi. Mesajı gören Uysal, notu yazanın kendisi olduğunu belirterek, otomobilin yanına gitti. Uysal, olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet savcısının müşteki olarak yer aldığı soruşturmayla ilgili HSK’ya inceleme izni verdi.

‘İYİ NİYETLE YAZILMIŞ BİR NOT’
Süleyman Uysal’ın avukatı Yiğit Küçükoğlu yaşananları anlattı. Müvekkilinin iyi niyet esasına dayalı bir not bıraktığını ifade eden Küçükoğlu, “Olay günü müvekkilim Süleyman Uysal’ın konutunun bulunduğu sitenin otoparkına girdiğinde yanlış park etmiş aracı görmesi üzerine aracın Ordu plakası olmaması nedeniyle misafir ya da yeni taşınan birinin aracı olarak değerlendirmesi üzerine yanlış yere park ettiğiyle alakalı iyi niyet esasına dayanan bir şekilde bir not bırakmasıyla vuku buldu. Notun içeriği anlatılmak istenen nezaketiyle kamuoyuna yansıdı. Ancak bu olay sonrasında araç sahibinin ve eşinin yargı mensubu olduğu da kamuoyuna yansıdı. Tüm bu olanlardan sonra müvekkilim evindeyken, sitenin toplu mesajlaşma grubuna gelen bir mesajla bu notu yazan kişinin araç başına inmesi isteniyor ve müvekkilim iyi niyetle araç başına iniyor. Burada kolluk kuvvetleri polis arkadaşlar ve ilgili kişilerin orada olduğunu görüyor. Notu kendisinin yazıp yazmadığının sorulması üzerine müvekkilim kendisinin yazdığını söylüyor. İyi niyetli yazdığını ifade ediyor. Bir de aracın cam sileceklerinden birinin kırık olduğu ve kendisinin kırıp kırmadığı da soruluyor. Müvekkilim hayır ve asla böyle bir durumun olmadığını söylüyorö dedi.

‘MALA ZARAR VE İSİMSİZ MEKTUP YOLUYLA TEHDİT SUÇUYLA GÖZALTI’
İyi niyetle yazılan notun tehdit suçlamasına dönüştüğünü belirten Küçükoğlu, “İyi niyetle yazılan not, tehdit ve zarar verme suçlamasına dönüştü. Müvekkilim daha sonra polis tarafından mala zarar ve isimsiz mektup yoluyla tehdit suçlamalarından gözaltına alınıyor. Kendisi hastane kontrolünden sonra gözaltına alınıyor. Yaklaşık 6 saat gözaltı sürecinden sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Pazar sabahı nöbetçi Cumhuriyet Savcısının sorgusu sonrası serbestinin devamına ve soruşturmanın devamına karar verildiö diye konuştu.

‘ADALET BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Sürecin basına yansımasının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e kadar ulaştığına dikkat çeken Küçükoğlu, “Kolluğun ve yargı mensuplarının yaptığı olay hukuka uygunluk taşısa da böyle basit bir olay yüzünden gözaltı sürecinin yaşanması, kişinin bununla alakalı psikolojisindeki etkenler vesaire göz önüne alınarak kamuoyunda muazzam ilgi oluştu. Bu oluşan ilgi neticesinde olay ulusal boyuta taşındı ve büyüdü. Bürokrasi ülkesi olmamıza rağmen, bürokrasiden şikâyet edilen bir ülke olmamıza rağmen, bu konu Adalet Bakanımıza kadar ulaşıp kendisi tarafından konuyla alakalı inceleme başlatıldı. Burada gösterilen ilgiden dolayı Adalet Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ancak bu durumla alakalı kolluğun ve yargı mensuplarının yürüttüğü durumda tabiki bu kişiler görevleri icabıyla yürüttükleri soruşturmalar ve baktıkları davalar bakımından husumet oluşabilecek, hasım kazanabilecek durumlara sahipler. O yüzden de bu notu görüp sileceğin de kırık olduğunu fark etmeleri bu işin ardında başka bir şey olup olmadığıyla alakalı bir merakla yapılmış bir işlem. Ancak işleyişin gözaltı ile olması devamında nezarethane olması ve işlerin biraz uzun sürmesi gibi etkenlerle tepkilere yol açtı. Tabi bu durum neticesinde bakanlığın da başlattığı incelemeyle hem soruşturmanın selayetinin iyi bir şekilde devam edeceğine hem de yargı mensubu arkadaşlarla alakalı da herkes için doğru, dürüst ve adaletli karar çıkacağından şüphemiz yokö ifadelerini kullandı.

‘ADALETLİ KARAR ÇIKACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK’
Bundan sonraki süreci de değerlendiren avukat Küçükoğlu, “Soruşturma şuanda devam ediyor. Müvekkilim serbest ve dışarıda, yargı mensuplarıyla ilgili de başlatılan inceleme de en doğru şekilde ilerleyecektir. Herkes için de adaletli karar çıkacağından şüphemiz yokö diyerek sözlerini tamamladı.

Görünt Dökümü
-Siteden genel görüntü
-Otoparktan Genel Görüntü
-Avukat Röportaj
-Savcının çalıştığı adliyeden genel görüntü

Haber-Görüntü Turgut DAĞDEVİREN/ÜNYE (Ordu), (DHA) 

===========================

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yangın

MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin zemin katındaki odada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ölen veya yaralananın olmadığı yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Belediyenin zemin katında, eskiden meclis salonu olarak kullanılan odada saat 17.30’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede itfaiye erleri tarafından söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, odanın camları kırıldı.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
– Alevlerden ve dumanlardan genel detaylar
– Alevlerin söndürülmesi
– İtfaiye araçlarından detaylar
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN,(DHA)

======================

Kendini yakacağını söyleyen kişiyi polis ikna etti

MALATYA’da, ailevi problemleri nedeniyle bunalıma girip valilik binası önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakacağını söyleye İbrahim Y., polisler tarafından ikna edildi.

Olay, akşam saatlerinde İnönü Caddesi’ndeki Malatya Valiliği önünde meydana geldi. Aile içi sorunları olduğu öğrenilen İbrahim Y., pet şişeye doldurduğu benzini üzerine dökerek, kendini yakacağını söyledi. İbrahim Y.’yi görenler, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri önlem alıp, İbrahim Y.’yi ikna etmek için çalışma başlattı. Onlarca kişinin meraklı gözlerle izlediği intihar teşebbüsü, polis ekiplerinin İbrahim Y.’yi ikna etmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yeri
– Polis ekipleri
– Kendini yakmaya çalışan İbrahim Y.
– Polisin ikna çabası
– Polisin anonsu
– Kalabalıktan görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===============================

İpi kopan Türk bayrağını asan genç: Bayrağımıza canım feda

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Mehmet Gezer (18), şiddetli rüzgar nedeniyle ipi kopan Türk bayrağını görünce 4 metre yükseklikteki tentenin demirlerine tırmanıp bayrağı düzeltti. Gezer, “Bu hareketimden dolayı gurur duydum. Bayrağımıza canım fedaö dedi.

Üniversite öğrencisi Mehmet Gezer, ilçeye bağlı İrfanlar Mahallesi’ndeki arkadaşına ait oto kuaföre gitti. Gezer, arkadaşı Aygün Köşker ile sohbet ettiği sırada iş yerindeki Türk bayrağının rüzgar nedeniyle kopmak üzere olduğunu gördü. Bunun üzerine yaklaşık 4 metrelik tenteye çıplak ellerle tırmanan Gezer, ayaklarıyla demire asılı kalarak Türk bayrağının kopan ipini bağladı. Bu anların görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Gezer, takdir topladı. Gezer, “Arkadaşımı ziyarete geldiğimde bayrağımızın kopmak üzere olduğunu görünce hemen çıkıp, bağladım. Bundan gurur duydum. Bayrağımıza canım fedaö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
– Mehmet Gezer’in tenteye tırmanması
– Bayrağı yerine bağlaması
– Gezer ile röportaj
– Türk bayrağından görüntüler

Haber: Kamil ŞEKER – Kamera: DÜZİÇİ, (Osmaniye), (DHA)

===========================

Otomobilin altına sıkışan kediyi itfaiye kurtardı

ISPARTA’da soğuktan korunmak için girdiği otomobilin altında sıkışan kediyi itfaiye kurtardı.

Yayla Mahallesi İrfan Camii önünde yol kenarına park eden otomobilin altında bir kedinin miyavladığını fark eden vatandaşlar eğilip altına baktıklarında hayvanın sıkıştığını gördü. Önce kendileri hayvanı kurtarmak isteyen vatandaşlar, başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Isparta Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri kriko yardımı ile aracı kaldırarak sıkışan kediyi çıkardı. Özgürlüğüne kavuşan kedi hızlıca kaçarak uzaklaştı.
İtfaiye yetkilileri soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının sıcak olması nedeniyle araçların özellikle motor bölümlerine sığındıklarını belirterek, “Sürücülerin motor kaputuna birkaç kez vurup ses gelmiyorsa sonra hareket etmeleri büyük önem taşıyor” uyarısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Aracın altındaki kediden görüntü
– Kurtarma çalışmaları
– Kurtarılan kedinin kaçıp gitmesi

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

======================

Jandarma, çocukların kar sevincine ortak oldu

KAHRAMANMARAŞ’ın Türkoğlu ilçesinde jandarma ekipleri karda oynayan çocuklarla önce oyuncak hediye etti, ardından da onlarla birlikte kardan adam yaptı.

Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyoğlu Mahallesi’nde sokakta oynayan çocukları fark edince yanlarına gitti. Askerler, çocukların kar sevincine ortak olup onlarla hem kar topu oynadı hem de birlikte kardan adam yaptı. Jandarma ekipleri, oyunun sonunda çocuklara oyuncak hediye etti. Aileler de çocuklarına gösterdiği yakın ilgiden dolayı jandarma ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Askerlerin çocuklarla oynaması
– Kardan adam yapmaları
– Askerlerin çocuklara dondurma hediye etmeleri

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!