Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Metruk binanın tavan arasında erkek cesedi bulundu

ANTALYA’da metruk işyerinin tavan arısında erkek cesedi bulundu. Yaklaşık 3-4 aylık olduğu tahmin edilen cesedin, büyük bölümünün çürüdüğü ortaya çıktı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi 3001 sokakta meydana geldi. Kullanılmayan metruk durumdaki işyerine alkol almak için giren iki kişi, tavan arasından gelen kokuyu fark edince merak edip, kontrol etmek istedi. Cep telefonun ışığının yardımı ile bir boşluktan tavan arasına çıkan iki kişi, bir erkeğe ait ceset ve kemik parçalarını görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen ekipler, cesedin bulunduğu tavan arasına ulaşmak için kazma kürek ve balyoz kullanarak işyerinin tavan arasına girdi. Yapılan incelemede, cesedin büyük bölümünün çürüdüğü ve kemiklerin kaldığı ortaya çıktı. Üzerinde kimlik bilgisine rastlanmayan cesedin, 3-4 aylık olduğu değerlendiriliyor. Ceset, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
İş yerinin görüntüsü
Polis ve itfaiye ekibinin görüntüsü
Polis ekiplerinin çatıya çıkması
Çatıda çalışma yapan ekiplerin görüntüsü
Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasından görüntü
Cesedin iş yerinden çıkartılması
Cenaze aracına taşınması
Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==================================

Reklam Alanı

Doktor, diyetisyen karısını öldürüp intihar etti

ANTALYA’da diyetisyen Gamze Kaçar Bozkurt’u (38) tabancayla öldüren doktor eşi Yusuf Onur Kaan Bozkurt (58), ardından aynı silahla intihar etti. Çiftin cansız bedenlerini, kreşten gelen kızları ile anneanne buldu. Dr. Bozkurt’un, aralarındaki yaş farkından dolayı diyetisyen eşi ile kıskançlık nedeniyle sürekli tartıştığı ortaya çıktı.

Olay saat 17.00 sıralarında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi 3043 Sokak’ta bulunan apartmanın 3’üncü katındaki dairede meydana geldi. İdiiaya göre Doktor Yusuf Onur Kaan Bozkurt ile diyetisyen eşi Gamze Kaçar Bozkurt’un, aralarındaki yaş farkından dolayı kıskançlık nedeniyle sürekli tartıştıkları belirtildi. Yusuf Onur Kaan Onur Bozkurt ile Gamze Kaçar Bozkurt, öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yeniden tartıştı. Cinnet getiren Kaan Bozkurt, eşini tabancayla vurduktan sonra kendi de aynı silahla yaşamına son verdi.

Olay, çiftin akşam saatlerinde kreşten eve gelen kızlarının eve girememesiyle ortaya çıktı. Kapıyı çalan küçük kız açılmayınca karşı dairedeki akrabasının yanına gitti. Gamze Kaçar Bozkurt’un annesi Nurdan Kaçar, yedek anahtarla eve girdiğinde çiftin kan içinde yerde yattıklarını görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Bozkurt çiftinin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay yeri ekipleri ve savcılık incelemesinin ardından Yusuf Onur Kaan Bozkurt ve Gamze Kaçar Bozkurt’un cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Çiftin yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Küçük kız ise yakınları tarafından götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
Bina dış plan görüntü
Polislerin görüntüsü
Olay yeri inceleme ekibinin görüntüsü
Çiftin küçük kızının evden çıkartılması
Cenazelerin evden çıkartılması
Doktorun bahçede bağlı köpeğinin görüntüsü
Cenaze aracının morga gidişi
Çiftin resimleri
Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

===================================

Evinin önünde ölü bulundu

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, Ekrem Kumcağız (63) yaşadığı binanın önünde ölü bulundu. Ekrem Kumcağız’ın merdivenden düşerek öldüğü ihtimali üzerinde duruldu.   

Karasu ilçesi Yalı Mahallesi 174 Nolu Sokak’ta bulunan binanın önünde Ekrem Kumcağız’ın hareketsiz yattığını görenler 112 Acile haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, apartmanın önündeki merdivenin yanında bulunan Ekrem Kumcağız’ın öldüğünü belirledi. Ekrem Kumcağız’ın merdivenden düşerek öldüğü tahmin edilirken, cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Olay yeri detay 
Polis ekiplerinin çalışması 
Cenazenin götürülmesi 
Detay

HABER-KAMERA: Levent KIZILASLAN/KARASU (Sakarya),(DHA)

===============================

Otobüse alınmayınca taş atmaya kalkıştı

ŞANLIURFA’da 65 yaş üzeri bir vatandaşın, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta olmaması gerektiği sırada otobüse binmek istemesi şoför tarafından engellendi. Bu duruma tepki gösteren yolcunun otobüse taş atmaya kalkışması ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Kent merkezindeki otobüs durağında bekleyen yaşlı bir vatandaş, halk otobüsüne binmek istedi. Otobüs şoförü ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolculuk yapmak isteyen vatandaşa bunun mümkün olmadığını söyleyip, araca binmesine izin vermedi. Hastaneye gitmek istediğini belirterek, araca alınmamasına tepki gösteren vatandaş da eline geçirdiği taşı otobüse atmak istedi. Bu duruma otobüsteki yolcular ile çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Gerginlik, otobüs şoförünün yaşlı vatandaşı almadan yoluna devam etmesi ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Otobüs sürücüsü yaşlı adama tepki göstermesi
– Kapatılan kapıdan içeriye alınmayan yaşlı adam taş alıp sürücüye tepki göstermesi
– Sürücüye tepki gösteren diğer yolcular
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

Adıyaman’da 1 köy, karantinaya alındı

ADIYAMAN’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 köy, 10 gün süreyle karantinaya alındı.

Merkeze bağlı Zey köyü bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması ve vaka sayılarındaki artış üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca 10 gün süreyle karantinaya alındı. Alınan kararla birlikte Zey köyünde 10 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanmasına başlanırken, köydeki okullarda yüz yüze eğitim ve öğretime de ara verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Zey köyü
– Köy levhası
– Köyde dışarıda gezenler
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=================================

Hatay’ın ‘Antakya Carra Peyniri’ tescillendi

UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’da, ‘Antakya Carra Peyniri’ coğrafi işaret alınarak tescillendi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Hikmet Çinçin, coğrafi işaret alınarak tescillenen tüm ürünlerin tescil belgelerini, kentteki kadın kooperatiflerine ücretsiz olarak devrettiklerini söyledi.

Gastronomi kenti Hatay’ın yöresel lezzetlerinden biri olan ‘Antakya Carra Peyniri’ coğrafi işaret alınarak tescillendi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tescili alınan Carra Peyniri, peynir ve çökeleğin birlikte kullanılmasının yanı sıra, toprağa gömülerek üç ay süreyle olgunlaştırıldıktan sonra tüketiliyor.

‘CARRA PEYNİRİ, ÖZEL BİR LEZZETTİR’

Çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılım gösterdiği, ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ toplantısında konuşma yapan ATSO başkanı Hikmet Çinçin, daha önce yöresel lezzet anlamında altı ürünün coğrafi işaret belgesini aldıklarını ve gıda ürünlerinin yanı sıra sahne sanatlarında kullanılan Samandağ neyi’ni de tescillediklerini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Antakya Carra Peyiri’nin coğrafi işaret tescilini aldık. Antakya Carra Peyniri’nin özelliği, peynir ve çökeleğin bir arada kullanılmasıdır. Antakyalıların çok sevdiği ikiyi bir araya getirdik.”

‘KADIN KOOPERATİFLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLADIK’

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentteki kadın kooperatifleriyle bir protokol imzaladıklarını belirten Çinçin, “Tarafımızdan coğrafi tescili alınan ürünlerin hepsinin belge hakkını, ücretsiz kullanım hakkını, kadın kooperatiflerine devretmiş bulunuyoruz. Onlar kendi üretimlerinde, bizim coğrafi tescil belgelerimizi kullanacaklar. Bunu yaparak kadın kooperatiflerimize bir pozitif destek sağlamış olduk” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya katılım sağlayan kurum ve kuruluş temsilcileri, yaptıkları kısa konuşmalarda, kentin yöresel ürünlerinin coğrafi işaret tescili almasının önemine vurgu yaparak bu konudaki katkılarından dolayı ATSO’ya teşekkür ettiler.

Gerçekleşen toplantıya, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Kadriye Şahin ve Antakya Gastronomi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Budak ve kadın kooperatifleri temsilcileri katıldı.

Görüntü Dökümü
—————————-
– Antakya Carra Peynirinden detaylar
– Coğrafi İşaretli Ürünler toplantısından detaylar
– Yöresel ürünlerden detaylar
– ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in konuşması
– Katılımcıların kısa konuşmacıları

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!