Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

5 yıldızlı otelde yıkım gerginliği
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde belediye tarafından yapılmak istenen yıkım öncesinde otel personeliyle zabıta görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, Antalya İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından sona erdi. İş makinesinin önünde durarak, otele girmesini önleyen personel, mahkemenin kararını alkışlarla karşıladı.

Manavgat’ın Çolaklı turizm merkezinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin bahçesinden yol geçtiği iddiasıyla başka bir otel yetkilileri tarafından yapılan şikayet üzerine Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından 11 Mart’ta yıkım kararı tebliğ edildi. Nisan başında sezon açılışı yapmayı planlanan otel yetkilileri gelen yazıyla şaşırdı. Yazıda otelin bahçesinde bulunan havuzun bir kısmı ve bazı müştemilatların yıkım kararı üzerine yetkililer çeşitli görüşmeler yapmalarına rağmen herhangi bir sonuç elde edemedi.

PERSONEL YOLU KAPATTI
Bugün sabah saatlerinde Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleri ve çok sayıda zabıta personeli yıkım için otelin önüne geldi. Otelde sezon için hazırlık yapan personel, zabıtaların yıkım için geldiğini görünce, iş makinelerinin gireceği yeri çeşitli araçlarla kapattı. Otel çalışanlarıyla zabıta görevlileri arasında gerginlik yaşanırken Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.

‘İŞİNİZE VE İŞ YERİNİZE SAHİP ÇIKMANIZ DA ÇOK ÖNEMLİ’
Otel avukatları tarafından Antalya İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için başvuru yapıldı. İdare mahkemesi kararı beklenirken, otel genel koordinatörü Süleyman Gürpınar, iş makinelerinin önüne set çeken personele çeşitli uyarılarda bulundu. Gürpınar, yanlışlığın mahkemede mutlaka düzeltileceğine inandıklarını belirterek, “Siz, hepiniz haklısınız. İşinize ve iş yerinize sahip çıkmanız da çok önemli. 1 Nisan’da otelimizi açıyoruz. Ama şimdi burada bulunan zabıta arkadaşlarımız da görevlerini yapıyor. Bu arkadaşlar yabancı değil, hepsi Manavgat’ın çocuğu. Biz mahkemenin en iyi kararı vereceğine inanıyoruz. Karar aleyhimize bile olsa Manavgat Belediyemiz bu yolu 1 hafta içinde gece gündüz çalışarak yapacaktır, bundan emin olun. Lütfen kötü bir kelime kullanarak hem bizi hem de kendinizi zor durumda bırakmayın. Biz gereğini yapıyoruz. Şimdi lütfen içeri girin” dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ
Otel çalışanları genel koordinatör Süleyman Gürpınar’ın sözlerine alkışlarla karşılık verdi. Otel bahçesinde personel, otel dışında da yıkım ekibi, zabıta görevlileri ve jandarma bir süre bekledikten sonra mahkemenin yürütmenin durdurma kararı verdiği belirtildi. Otel çalışanları mahkemenin kararını uzun süre alkışladı. Mahkeme kararı üzerine yıkım ekipleri bölgeden ayrıldı.

Otel genel koordinatörü Süleyman Gürpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bahse konu arazinin, kapatılan Çolaklı Belde Belediyesi döneminde kendi kullanımlarına verildiğini belirterek, “Biz burada arazi için belediyeye kullanma bedeli ödüyoruz. Ayrıca arazi üzerinde bulunan müştemilat için 3 yılda bir yapılan ihaleye katılıyoruz ve kira ödüyoruz” dedi.

Reklam Alanı

Yaşananların bir kişinin şikayeti üzerine ortaya çıktığını ifade eden Gürpınar, “Burada imarda bir yol var ama Çolaklı Belediyesi sahil düzenlemesini yaparken, 5- 10 metre ileride yol olduğunu göz önüne alıp buraya yol yapmaktan vazgeçti yani kamu yararı görmedi. Şimdi şikayet üzerine Manavgat Belediyesi yıkım kararı aldı” diye konuştu.

‘NEYSE Kİ MAHKEME BU YANLIŞLIĞI DÜZELTTİ’
Oteli 1 Nisan’da açmayı planladıklarını ve çalışma yaptıklarını anlatan Gürpınar, şöyle dedi:
“Yıkım kararı bize 11 Mart’ta tebliğ edildi. Biz de çok şaşırdık. Bunun tam sezon başlamadan hemen önce yapılmak istenmesi etik olarak çok üzücüydü. Neyse ki mahkeme bu yanlışlığı düzeltti. Hem biz hem de bizden sonra Gündoğdu’ya kadar aynı güzergah üzerinde bulunan bütün oteller şimdilik yıkımdan kurtuldu. Bu arada bize gerekli kolaylığı gösteren Manavgat Belediyesi ekiplerine ve sabırla arkadaşlarımızı yatıştıran jandarma personeline teşekkür ediyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Otelin önünde toplanan personel
– Jandarma komutanın personele konuşması
– Otel genel koordinatörünün personele konuşması
– Personelin genel koordinatörü alkışlaması
– İş makinelerinin çekilmesi
– Personelin mahkeme kararını alkışlaması
– Genel Koordinatör Süleyman Gürpınar’ın açıklaması
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN-Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 

========================

Malatya’da bin 234 litre sahte içki ele geçirildi
 
MALATYA’da, polisin düzenlediği operasyonda bin 234 litre sahte içki ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kentte sahte içki üretimi ve satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, kentteki bir adrese düzenlediği operasyonda bin 234 litre sahte içki ele geçirdi. Adreste bulunan ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Operasyondan görüntüler
– Polis ekipleri
– Ele geçirilen kaçak içki
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==========================

Bartın’da ölü yunus sahile vurdu
 
BARTIN’da yaklaşık 2 metre boyundaki ölü yunus kıyıya vurdu. Yunusun kayalıklara çarparak telef olduğu tahmin edildi.

Kentte öğle saatlerinde İnkum sahiline vuran ölü yunusu görenler jandarmaya haber verdi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, yunusun kuyruğunda ve vücudunun bazı yerlerinde kesi izleri saptandı. Yunusun, dalgalarla birlikte kayalıklara çarpması sonucu telef olduğu tahmin ediliyor.

Ölü yunus için jandarma ekipleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Yunusun yapılacak incelemenin ardından belediye ekiplerince gömüleceği belirtildi.

İnkum’da oturan Buğra Bayraktar, “Özellikle bu mevsimlerde yunus ölüleri sahile vuruyor. Bu yunusun vücudunda kesi izleri var. Tahminimiz yunus kayalıklara vurarak, yaşamını yitirdi. Bu tür manzaralar İnkum’da yaşanıyor. Bizleri bu görüntüler üzüyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kıyıya vuran ölü yunus
-Detay görüntüler
-İnsanların yunusa bakması
-Buğra Bayraktar ile röp.
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

==========================

Kamyonetin kasasından 27 işçi çıktı

ADANA’da kullandığı kamyonetin kasasında 27 tarım işçisi taşıyan sürücüye yasal işlem yapıldı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çukurova İlçesi Küçükçınar Mahallesi’nde yaptıkları huzur ve güven uygulamasında 33 CED 97 plakalı kamyoneti durdurdu. Yolcu taşıma yetkisi olmadığı belirlenen kamyonetin kasasında pandemiye rağmen balık istifi yolculuk yapan 27 kişi dikkat çekti. Kamyonetin sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü:
– Kamyonetteki işçiler
– İşçilerin indirilmesi

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

=====================

Rümeysa öğretmen, çocuklara doğayı sevdirmek için açık havada ders veriyor

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde anaokulu öğretmeni Rümeysa Çevlik, öğrencilerine doğa sevgisini aşılamak için okul bahçesinde kurulan sınıfta ders veriyor. Kütüklerde oturan çocuklar, tahtadan yapılmış oyuncak ve atık malzemelerden yapılan müzik aletleriyle hem eğleniyor hem de doğayı tanıma fırsatı buluyor.

Kadirli ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Kayasuyu köyü ilkokulunda 7 yıldır ana sınıfı öğretmenliği yapan Rümeysa Çevlik, okul yöneticileri ve velilerin de desteğiyle okul bahçesinde bir sınıf oluşturdu. Oluşturulan sınıfta, kütük, soba borusu, bidon, ağaç yaprakları, araç lastikleri, ev eşyaları ve doğada bulunan tahtadan yapılmış oyuncak ve atık malzemeler kullanıldı. Kütüklerde oturan çocuklar, tahtadan yapılmış oyuncak ve atık malzemelerden yapılan müzik aletleriyle hem eğleniyor hem de doğayı tanıma fırsatı buluyor. Hazır satılan hiçbir ürünün bulunmadığı sınıfta öğrenciler, kendileri için ayrılan boyama alanında hazır boya fırçaları yerine ağaç yaprakları ve kuş tüyü kullanıyor. Çocuklar ayrıca atık malzemeleri saksı olarak kullanarak çiçek ve bitki yetiştiriyor.

‘EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR’
‘Gümüş’ adını verdiği kukla ile de öğrencilerin dikkatini derse vermesini sağladıklarını anlatan Çevlik, açık hava sınıfında hiçbir ürünün satın alınmadığını ve tamamen doğadan elde edilen ürünler olduğunu kaydetti. Çevlik, “Açık hava sınıfımızda çocuklarımızın stres ve kaygı düzeylerini azaltıyoruz. Dikkat ve odaklanma problemlerini en az düzeye indiriyoruz. Merak duyguları uyanıyor, öğrenmeye açık oluyorlar ve bu da okula daha istekli gelmelerini sağlıyor. Eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Açık hava sınıfı ile çocuklar doğanın farkına varıyor, iklimin farkına varıyor. Gözlem yapma şansı yüksek oluyor. Çocukları sosyal açıdan ve bedensel gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Pandemi dolayısıyla kapalı alan sınıfa göre sınıfımız çok daha kullanışlı oluyor. Bulaş riskini açık hava sınıfında en aza indirmiş oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Görüntü Dökümü:
– Öğretmen öğrencilerle tekerlemeler yaparken
– Öğretmen ve öğrencilerin oyun ve konuşmaları 
– Öğrencilerin tekerlemeler söylemesi
– Açık hava sınıftan görüntü
– Kullanılan malzemeler ile yapılan aletler
– Öğrencilerin ahşaplar üzerinde çalışması
– Öğrencilerin atık malzemelerden yapılan aletlerde müzik yapması 
– Rümeysa Çevlik ile röportaj

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!