Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Türkiye’nin tek ‘mavi’ rengi Şırnak oldu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıkladığı koronavirüs risk haritasının ‘mavi’ rengine sahip tek ilin Şırnak olduğunu görüldü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla koronavirüs risk haritasını belirlendi. Koronavirüs risk haritasında Türkiye’nin 58 şehri kırmızı, 12 il turuncu, 10 il sarı olurken, tek mavi renk ise Şırnak oldu. Sağlık Bakanlığı’nca 1 Mart’tan bu yana açıklanan koronavirüs risk haritasında en düşük riskli il olarak mavi renk kategorisinde yerini koruyan Şırnak’ta başarının, kent sakinlerinin tedbirlerini uyguladıklarından kaynaklandığı belirlenmişti. İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, koronavirüsle mücadelede 80 kişilik ekiple her gün sahada olduklarını dile getirerek, ekiplerin yaptığı başarılı çalışmalarla vaka sayısında azalmayı sağladıklarını ifade etmişti.

BAŞARININ SIRRI: 6 ÖNEMLİ BAŞLIK
Uzmanlar, Şırnak’ın koronavirüs risk haritasında ‘mavi’ kategoride kalmasının 6 önemli başlıktan kaynaklandığını duyurdu. Şırnak’ta koronavirüsle mücadelede başarının sağlanmasında alınan tedbirler şu başlıklar altında sıralalandı:

Türkiye’nin Irak’a açılan önemli sınır kapısı olan Habur Gümrük Kapısı’nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 15 çadırdan oluşan hastanede ülkeye giriş yapanlara poliklinik hizmeti verildi. Yine askeri birlikler içerisinde oluşturulan karantina alanlarında, 14 gün yerine 28 gün karantina uygulandı. Kentteki 13 yurt pandemi ile mücadelede aktif olarak kullanıldı. Türkiye’de ilk defa maske kuralanı yaygın olarak hayata geçiren Şırnak’ta, filyasyon ekiplerine ek olarak mobil tarama ekipleri de arazide yaygın bir şekilde çalıştı. En önemli etkenlerden biri de İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı bilgilendirmelere vatandaşların riayet etmesi oldu. Bunlarla beraber vali, belediye başkanları, emniyet müdürü, komutanlar, haftanın belirli günlerinde vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı. 

ARŞİV GÖRÜNTÜ

Reklam Alanı

HABER: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- 

==============

Ali Babacan Hakkari il kongresine katıldı

DEMOKRASİ ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan partisinin il kongresine katılmak için geldiği Hakkari’de yaptığı konuşmada, “Bizim rotamız; insan haklarından, özgürlüklerden, demokrasiden ve atılımdan şaşmıyor. Bizim rotamızı milletimiz belirliyor” dedi.

Van’dan karayoluyla il kongresine katılmak üzere Hakkari’ye gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, halaylarla karşılandı. Daha sonra seçim otobüsüyle kente doğu yola çıkan Babacan, çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşları selamladıktan sonra kongrenin yapılacağı salona geldi. Burada konuşan Babacan, hükümeti sert dille eleştirdi. HDP’nin kapatılması ile ilgili de konuşan Babacan, “Gerginlik artsın, huzur kalmasın diye yapmayacakları şey yok. Çünkü başarı üretemiyorlar.”

‘BİZİM ROTAMIZI MİLLET BELİRLİYOR’

Babacan, rotalarının insan hakları olduğunu belirterek, “Biz, demokrasiyi yok sayan, şahsi bekalarını bu milletin çıkarlarının üstünde gören, 28 Şubat’çılarla hiçbir zaman aynı gemiye binmedik, binmeyeceğiz. Bizim rotamız; insan haklarından, özgürlüklerden, demokrasiden ve atılımdan şaşmıyor. Bizim rotamızı milletimiz belirliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde İbrahim Piruzbeyoğlu DEVA Partisi Hakkari İl Başkanı seçildi.

Babacan, kongrenin ardından esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

-Ali Babacan’ın karşılanması
-Ali Babacan’ın açıklamaları

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- 

==================

Polisten kaçan at arabası sürücüsüne ‘At arabası sürücüsü sağa çek’ anonsu

ÇORUM’da seyir halindeki at arabasından düşerek yaralanan Kartal Kandemir (36) hastanede tedaviye alınırken, polis ekipleri, arabayı kullanan sürücüye işlem yapmak istedi. Kaza yerine gelen başka kişi de at arabasını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Ekipler, polis otosuyla kovalamaca sonucu ‘at arabası sürücüsü sağa çek’ anonsu ile kaçan kişiyi yakaladı.

Kaza saat 17.30 sıralarında İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Özgür D.’nin kullandığı at arabası kasasında bulunan 2 kişiden Kartal Kandemir, aracın arka tekerinin refüje çarpması sonucu yaşanan sarsıntı sırasında dengesini kaybedince düştü. Kafasını asfalt zemine çarpan Kandemir, yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Polis ekipleri, arabayı kullanan sürücüye işlem yapmak istedi. Kaza yerine gelen başka kişi de at arabasını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Ekipler, polis otosuyla kaçan kişinin peşine düştü. Yaşanan kovalamacada ekiplerin ‘at arabası sürücüsü sağa çek’ anonsu ile kaçan kişi yakalandı. Kovalamaca anları kameraya yansırken, kaçan sürücü olaydan haberi olmadığını sahibinin kendisine at arabasını götürmesini söylediğini ifade etti.

Kazaya karışan at arabası kullanıcısı Özgür D., gözaltına alınırken, kaçmaya çalışan kişi de ifaddesinin ardından serbest bırakıldı. 

At ve at arabasına el konulurken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kazaya karıyan at arabası
-İki polisin sürücünün koluna girip karakola götürmesi
-Yaralının ambulansla hastaneye götürülmesi
-Kaçan at arabasının  peşine düşen polisin anons ile at arabasını durdurması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

================

Çeşme’de 21 yıldır atıl durumda olan tatil köyü görenleri üzüyor

İZMİR’in Çeşme ilçesinde, 100 konut ve havuzlu sosyal tesisten oluşan ‘Altın Çeşme Tatil Köyü’, iddiaya göre elektrik, su ve diğer yasal giderlerin ödenmemesi nedeniyle icralık olması üzerine 21 yıldır atıl durumda kaldı. Kaderine terk edilen tatil köyünün harabe halini görenler, tesisin yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyor.

Çeşme’nin Germiyan Mahallesi’nde bulunan ve 2000 yılında hizmete açılan 100 devre mülk konut ve havuzlu sosyal tesisten oluşan Altın Çeşme Tatil Köyü, iddiaya göre açıldıktan birkaç yıl sonra su, elektrik ve yasal giderlerinin ödenmemesi nedeniyle icralık oldu. Yıllar içerisinde borçları katlanan tatil köyü, zaman içerisinde kullanılamaz duruma gelerek, mevçuk eşyalar da talan edildi. 21 yıldan beri atıl durumda kalan tatil köyünün, devre mülk konutlarının her biri ise metruk bir bina haline dönüştü.

Yakındaki bir sitede yaşayan Birsen Pehlivan, metruk hale dönüşen tatil köyünü gördüklerinde çok üzüldüklerini söyledi. Pehlivan, “Tatil köyünün sahibini hiç tanımıyoruz. Sahibinin elektrik ve su borçlarını ödeyemediğini ve buranın icralık olduğunu sonrasında da kullanılamaz hale geldiğini duyduk” dedi. Pehlivan, şöyle devam etti:

‘GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YOK OLUYOR’
“Tatil köyünün bulunduğu yer çok güzel. Her evden deniz görünüyor. O kadar güzel başka bir yer yok. Çok üzülüyoruz. Üzülmemek elde değil. Burada çok güzel eğlenceler oluyordu. Kimse gelmeyince, harabe bir yer haline geldi. Neden borçlar ödenmedi? Bizler de bilmiyoruz. Bu viran hali iç acıtıyor. Sabahları buraya yürüyüş yapmaya geliyoruz. Dün merdivenlerin en yukarısına kadar çıktım, tek tek evleri gezdim. İçerisi perişan durumda. Hiçbir şey bırakmamışlar. Dolaplar kırılmış, ranzalar kırılmış, içleri talan edilmiş. Her şey sökülmüş. Burada yaşayanları hiç tanımadık ama çok üzgünüz. Burası yerli bir sermaye. Gözümüzün önünde yok oluyor. Birisi buraya bir el atsa da güzelleşse. Çok daha güzel olur. Her gün burayı görüp, üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz. Bir ara Suriyeli göçmenlerin burada kaldığını gördük, onları da şikayet ettiler. Sonra gelip çıkardılar. İşte böyle bomboş kaldı. 2 senedir kimse gelmiyor.”

‘TEKRAR BÖLGEYE KAZANDIRILSIN’
Tatil köyünün tekrar tatilcilerin hizmetine kazandırılması gerektiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Safiye Ellikçi ise “Benim bildiğim 15 yıl önce, insanlar, buraya devre mülk tatili için geliyorlardı. Ödenmeyen elektrik, ruhsat ve su borçları varmış, bu borçlardan dolayı icralık olmuş. İcralık olduktan sonra tatil kötü kullanılamaz hale gelmiş. Zamanla boşaldı ve buraya gelen olmadı. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Keşke değerlendirilse. Biz de çok üzülüyoruz. Eskiden çok hareketliydi, insanların gelip, kaldığı eğlendiği bir yerdi. Tekrar insanlara kazandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Altın Çeşme Tatil Köyü’nden görüntüler
-Konutların içerisinden görüntü, konutların içerisinde bulunan koltuk, kanepe, halı gibi eşyalardan görüntü
-Muhabir anonsu
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökçe ADAR – Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR (DHA)

================

Evinin yanışını gözyaşlarıyla izledi

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde iki katlı evde çıkan yangın, itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında evi kullanılamaz hale gelen Şerife Kırmaz, “Her şeyim yandıö diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

Osmanlı beldesi Merkez Mahallesi’nde Satılmış ve Şaban Kırmaz kardeşlerin oturduğu iki katlı evde, akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine adrese gelen itfaiye ekibi, alevlere müdahalede bulundu. Dumandan etkilenen Satılmış Kırmaz, ambulansla kontrol amaçlı Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekibinin söndürdüğü yangında ev kullanılamaz hale gelirken, Şaban Kırmaz’ın eşi Şerife Kırmaz, “Her şeyim yandıö diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme sürüyor.
Görüntü Dökümü
-Yanan evden görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Köylülerin itfaiye ekiplerine yardımı
-Ev sakinlerinden birinin fenalık geçirmesi
-Olayı anlatması
-Aynı köyde farklı bir evin yanma anının cep telefonu görüntüleri
-Yanan evden detay görüntüler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

==============
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!