Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İZMİR DEPREMİYLE İLGİLİ GÖZALTI SAYISI 19’A YÜKSELDİ

İZMİR’de, geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda standartlara uygun olmayan malzeme kullandıkları, projelendirme aşamasında hata yaptıkları ve kusurlu oldukları belirlenip, haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 2’si daha yakalandı. Soruşturma kapsamında toplam 19 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 8 binada toplam 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi olarak görevlendirilen toplam 7 akademisyenden yıkılan her yapıya ilişkin ayrı ayrı olmak üzere ortak nihai raporlar hazırlanması istendi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli bilirkişi heyeti tarafından hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilen ön raporlar sonrası daha önce haklarında işlem yapılmayan toplam 22 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Aynı raporda tespiti yapılan 17 kamu görevlisi hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında işlem yapılmak üzere dosyalarının tefrik edildiği açıklandı.

Standartlara uygun olmayan malzeme kullandıkları, projelendirme aşamasında hata yaptıkları ve kusurlu oldukları belirlenip, haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 17’si dün, polis tarafından gözaltına alındı. Diğer şüphelilerden 2’si de bu sabah yakalandı. Böylelikle gözaltına alınanların sayısı 19’a yükseldi. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ŞÜPHELİLER SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
İzmir’de, 30 Ekim 2020’de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6’lık depremle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 1’i daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 20’ye yükselirken, diğer 2 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Öte yandan dün gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü kadın 7’si polisteki işlemlerinin ardından ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet’ vermek suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, binaları yapan müteahhitlerin suçlu ve sorumlu olduklarını söyledikleri belirtildi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

Reklam Alanı

===============================================

2) 17 GÜNLÜK KAPANMAYI KARAVANDA GEÇİRECEKLER
 
BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlanacak olan 17 günlük tam kapanma sürecinde evde kalmak istemeyenlerden bazıları karavana yöneldi. Burhaniye de bulunan karavan kamp, tamamen doldu.

İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 yayılımını engellemek amacıyla 81 il valiliğine 17 günlük tam kapanmayla ilgili genelge gönderildi. Genelgeye göre hafta içi, hafta sonu ayrımı olmaksızın bugün saat 19.00’da başlayacak olan yasaklar, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek. Tam kapanmayı evde geçirmek istemeyenlerden bazıları, karavan kamplara yöneldi. Kampa gelenler şehirlerin stresli ortamından ve pandemiden uzak zaman geçirmek istediklerini söyledi.
Burhaniye’nin Ören Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan Altın Kamp, yoğun talep gören kamplar arasında yer aldı. 
‘BURADA HER ŞEYİ BULABİLİYORUZ’
Kampa gelmekten mutlu olduğunu belirten satış müdürü Volkan Güney, “Yaklaşık 1 aydır buradayız. Pandemi döneminde çok rahatız. 17 günlük kapanmayı da burada geçireceğiz. Burası çok temiz ve çok rahat. Eşim de ben de burada uzaktan çalışıyoruz. Çocuğumuz da burada çok rahat oynayabiliyor. Büyükşehirin kalabalığından uzak burada vakit geçiriyoruz. Ören de çok güzel. Burada her şeyi bulabiliyoruz” dedi.
‘ŞEHİRDE TEDİRGİN OLUYORUZ’
Karavanda kamp yapan Engin Elmas ise “Buraya geliş amacımız, büyükşehrin kalabalığından uzaklaşmak. Büyükşehirde tedirgin oluyorduk. Buraya geldik, rahatız. Burası temiz ve rahat. Onun için burasını tercih ettik” diye konuştu.
‘KARAVANCILARIN EVLERİ SIRTLARINDA’
Kampta 35 karavan bulunduğunu söyleyen işletme sorumlusu Serkan Muslu, “Karavancıların evleri sırtlarında. Burada pandemiden uzak kalıyorlar. Buraya tatil için değil, şehirlerdeki tehlikeden uzaklaşmak için geliyorlar. Tek istekleri huzur, sağlık ve emniyetleri. Biz de şu anda bunu hijyen, maske ve mesafe olarak sağlıyoruz. Görevimiz de bu” dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
-Karavanlardan genel ve detay görüntü
-Karanlarda kalan vatandaşlardan detay görüntü
-Volkan Güney ile röp
-Engin Elmas ile röp
-İşletme sorumlusu Serkan Muslu ile röp
Haber-Kamera: Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

===============================================

3) 43 İLİN GEÇİŞ NOKTASI KIRIKKALE’DE, ‘TAM KAPANMA’ ÖNCESİ ARAÇ YOĞUNLUĞU
 
ULAŞIMDA 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve ‘kilit kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de, dün başlayan tam kapanma öncesi araç yoğunluğu, bugün de devam etti. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün saat 19.00’da başlayacak ve 17 Mayıs saat 05.00’te sona erecek olan tam kapanma öncesi, vatandaşların memleketlerine yolculuğu devam ediyor. 43 ilin bağlantı noktası olan Kırıkkale’de, dün başlayan, tam kapanma öncesi araç yoğunluğu, bugün de devam etti. Özellikle karayolunun Samsun yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yolda zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Polis ekipleri, ulaşımın aksamaması için önlem aldı. Trafik yoğunluğunun bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü
——————-
-Trafik yoğunluğu
-Trafik ekiplerinin denetimleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE,(DHA)

===============================================

4) ÇOCUKLAR DENİZİN KEYFİNİ ÇIKARDI

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde sahile gelen çocuklar güzel havanın da etkisiyle kendilerini denize attı. Çocuklar, denizin soğuk olmasına aldırış etmeden yüzerek eğlendi. 
Körfez’de sahile gelen 4 küçük çocuk, hava sıcaklığının 23 dereceye ulaşmasıyla kıyafetlerini çıkararak iç çamaşırlarıyla denize atladı. Deniz suyu sıcaklığının 14 derece olmasına aldırış etmeyen çocuklar, yüzerek eğlendi. İskeleye çıkan çocuklar ardı ardına denize atlarken, kısıtlama öncesi dışarıda son kez eğlenmenin keyfini çıkardı.

Görüntü dökümü
————————-
Çocukların denizde yüzmesi
Çocukların iskeleden denize atlaması
Detaylar
HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ (Kocaeli), (DHA)

===============================================

5) HER GÜN AYNI SAATTE DİNLENME TESİSİNE GELEN TİLKİ, İLGİ ODAĞI OLDU
 
SİVAS’ın İmranlı ilçesindeki bir dinlenme tesisine her gün aynı saatte gelen tilki, çalışanların ilgi odağı oldu. Tesise girip yiyecek arayan, işletme sahibi Hüseyin Yıldızay tarafından beslenen tilki, cep telefonunun kamerasıyla görüntülendi.
İmranlı’da, kırsal alanda yiyecek bulmakta zorlanan tilki, kış aylarında ilçe yakınlarındaki dinlenme tesisine geldi. Tesiste yiyecek arayan tilki, çalışanların dikkatini çekti. İşletme sahibi Hüseyin Yıldızay neredeyse her gün aynı saatte gelen tilkiyi beslemeye başladı. O anları cep telefonu kamerası ile görüntüleyen Yıldızay’ın videoda, “Tilki market alışverişine gelmiş. Oğlum burada sana göre bir şey yok” ifadeleri gülümsetti. 
Tilkinin her gün işletmelerine gelmesinden memnun olduklarını söyleyen Hüseyin Yıldızay, “Kalabalık değilken tilki dükkana gelmiyor. Ama boş olduğu zaman içeri giriyor. İçeride geziyor ve biz de müsaade ediyoruz. Hatta bazen 2 tane oluyorlar. Ekmek veriyoruz ama kabul etmiyor. Her gün hak ettiği eti veriyoruz. Bazen eti alıp yemeden götürüyor. Sanırım yavruları da var. Biz onu kendi bebeğimiz gibi besliyoruz. Bazen geç geliyor ve biz de başına bir şey mi geldi diye endişeleniyoruz. Kıştan itibaren her gün aynı saatte geliyor” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————————-
-Tilkiden görüntüler
-Hüseyin Yıldızay röportaj
-Genel Detay
Haber:Hüsnü Ümit AVCI- Yasin KIRAS/SİVAS, (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!