Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Feke’de yangın çıkan ev, kullanılamaz hale geldi

ADANA’nın Feke ilçesinde bir evde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında ev kullanılmaz hale geldi. 

İlçeye bağlı Ormancık Mahallesi’nde Mehmet (88) ve Hatice Kızmaz (77) çiftine ait evde, sabah saatlerinde yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangın sırasında Mehmet ve Hatice Kızmaz çiftinin evde olmadığı belirtildi.

Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
– Yanan evin cep telefonu ile çekilen görüntüleri

Haber:Ali GÖKDAL-Kamera:FEKE,(Adana),(DHA)

Reklam Alanı

======================

Amasya’da yaya geçitlerine ‘kırmızı çizgi’ uygulaması

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yayaların trafikteki güvenliğinin sağlanması ve yaya geçişlerine farkındalığın oluşturulması amacıyla başlatılan ‘Kırmızı Çizgi’ uygulaması kapsamında, Amasya genelinde birçok noktada yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından peş peşe yapılan, ‘30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz’ paylaşımları yapıldı. Bu kapsamda Amasya 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Bayezid İlkokulu’nda yapılan programda okul önündeki yaya geçidindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ mesajı verildi.

‘UYGULAMANIN OLUMLU SONUÇLARINI GÖRDÜK’
Amasya Valisi Mustafa Masatlı da kentin işlek noktalarından Yavuz Selim Meydanı’nda yaya geçidinde kırmızı çizgi boyadı. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığının talimatı ve İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla Türkiye’de trafikle ilgili pek çok tedbir ve yöntemler uygulandığını ifade eden Vali Masatlı, “Zaman içerisinde bu uygulamanın olumlu sonuçlarını gördük. Can kayıplarımız azaldı, yine mal kaybında da önemli kazançlar elde edildi. Sonuçlar böyle olunca İçişleri Bakanlığı’nın, tekrar bu uygulamalara devam etmesi yönünde bizlere talimatları oldu” dedi.

‘KURALLARA UYULMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ’
Trafikte güvenliği sağlama noktasında birtakım önlem ve tedbirlerin başladığını ifade eden Vali Masatlı, “Bizim en büyük amacımız, insan kaybını özellikle insanımızın sakat kalmasını, mal kaybını en aza indirmektir. Burada başta yayalarımız olmak üzere onların her zaman dikkatli olmalarını istiyoruz, sürücülerimizin de kurallara uyması en büyük temennimiz ve dileğimizdir. Toplum içerisinde kurallara harfiyen uymamız ve birbirimize saygı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Detaylar
-Öğrencilerden detaylar
-Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın yaya geçişinden detaylar
-Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın açıklaması

Haber-Kamera: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) –

======================

Mersin’de ‘kırmızı çizgi’ uygulaması başladı

MERSİN’de sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında kent genelinde yaya geçitlerine kırmızı şerit çizildi. Yaya geçitlerindeki ‘kırmızı çizgi’ uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırıldı. Ekipleri sürücülerin yayalara öncelik vermesi için sık sık bilgilendirme yaptı.

Vali Ali İhsan Su da  ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Projesi’ kapsamında yaya yoluna kırmızı çizgi çekti. Sürücülere uyarılarda bulanan Vali Su, “Yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz. Sürücülerimiz özellikle okul önlerinde ve yine trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine yaklaşırken hızını azaltmasını ve yayalara öncelik vermesini arzu ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda yayalarla ilgili olarak ölümlü trafik kazalarında yüzde 17, yaralamalı trafik kazalarında yüzde 32 oranında azalma meydana geldi. Yapacağız çalışmalarla birlikte ölümlü ve yaralamalı kazalarda azalma meydana gelecek. Kurallara uyan sürücülere ve yayalara teşekkür ediyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Yaya yolu
-Kırmızı çizgi çekilmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN /MERSİN, (DHA)

======================

Adana’da ‘kırmızı çizgi’ uygulaması başladı
 
ADANA’da ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması kapsamında yaya yolu şeritlerin bazıları kırmızı renge boyandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından farkındalık yaratmak adına tüm Türkiye genelinde başlatılan “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinlikleri Adana’da da ilgi gördü. Merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi’ndeki Süreyya Nihat Oral İlkokulu önünde gerçekleşen etkinliğe Adana Valisi Süleyman Elban, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, trafik polisleri ve ilkokul öğrencileri katıldı. Trafik ekipleri ellerinde “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgi    mizdir” yazılı pankartları taşıyan öğrencilere bu etkinliğin yaya geçitlerinde sürücülerin yeni işaretlemelerle uyarılarak dikkatlerini üst düzeye çıkarması, bu noktalarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlaması amacıyla düzenlendiği bilgisini verdi. Ardından Vali Elban, öğrencilerle birlikte yaya geçitlerinin şeritlerini kırmızıya boyadı. Elban, daha sonra uygulama noktasında durdurulan sürücülere etkinlik hakkında bilgi verip hediye takdim etti.

‘TRAFİKTE ÖNCELİK YAYALARIN’
Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Vali Elban, bir ülke için medeniyet ölçülerinden birisinin de trafikte yayaların yollarda güvenli olarak seyahat edebilmesi olduğunu belirtti. Vali Elban, yayaların kentte dolaşırken güvenli, rahat olması adına bu tür kampanyaların devam edeceğini kaydetti.

Görüntü Dökümü
– Pankart tutan çocuklardan detaylar
– Vali Süleyman Elban’ın çocuklara fotoğraf çekilmesi 
– Vali Elban’ın çocuklarla şeridi kırmızya boyaması 
– Vali Süleyman Elban’ın konuşması 
– Genel ve detay görüntüler 

Haber: Can ÇELİK Kamera: ADANA, (DHA) 

======================

Karadeniz’e ‘çay göçü’ için 10 gün izole şartı
 
DOĞU Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde büyük kentlerden bölgeye gelmesi beklenen 100 binin üzerinde üretici için 10 günlük karantina uygulanacak. Rize Valisi Kemal Çeber, “Gelen çay işçileri kendilerine tahsis edilen ikametgahta mutlaka 10 gün kalmalarını, çay bahçesi ile evleri arasında kendilerini izole etmelerini isteyeceğiz” dedi.

Doğu Karadeniz’de, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat dönemi yaklaşıyor. Çay tarımında geçen yıl olduğu gibi büyük kentlerden bölgeye 100 binin üzerinde üretici ve işçi gelecek. Büyük çoğunluğu İstanbul ve Ankara’dan bölgeye gelecek üreticilerin mayıs ayı başında yola çıkması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ‘çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Karadeniz illerine yapılacak çay göçü vaka artışlarına neden olabileceği endişesi oluşturdu. Bu tarihe kadar vakaların azaltılmasının önemli olduğu uyarısında bulunan uzmanlar, hasat sezonu öncesi bölgeye geleceklere karantinaya alınarak, test uygulanmasını önerdi.

10 GÜN İZOLE OLACAKLAR
Uzmanların çağrılarının ardından ilk adım Rize’de atıldı. Çay göçü için büyük kentlerden geleceklere 10 günlük izolasyon şartı getirilecek. Bölgeye gelecek çay işçileri kendilerine tahsis edilen ikametgahlarında 10 gün kalacak, çay bahçesi ile evleri arasında kendilerini izole edecek. Filyasyon ekiplerinin kayıt altına alacağı çay işçileri de kolluk kuvvetlerince denetlenecek. Bölge illerin valileri çay göçü öncesi bir dizi tedbirlerin alınacağı çalışma yürütüyor.

‘ÇAY SEZONU ÖNCESİ ÇOK DAHA HASSAS OLMALIYIZ’
Rize Valisi Kemal Çeber, yaş çayın yüzde 70’inin üretildiği Rize’de çay sezonunda yaklaşması ile beraber çok daha hassas olmaları gerektiğini açıkladı. Vali Çeber, “Tam olarak çay ile ilgili faaliyetler yoğun olarak başlamadan önce vaka sayılarını tolere edilebilir seviyelere getirmemiz gerekiyor. Geçen yıl bana ‘gerekirse ben toplarım çayınızı’ dedirten şey Rizelileri ve Rize’yi çok seviyor olmam ve yöre insanına güvenmemdi. Ben inanıyorum ki yine ihtiyaç hissetsek, hadi arkadaşlar desek biz yeni bu çayı toplarız. Geçen yıl bu zamanlarda tam bir bilinmeyenle uğraşıyorduk. Geçen yıl seyahat kısıtlamaları vardı, yol kontrol noktalarına özel uygulamalarımız vardı. Bu yıl bunlar yok. Artık vatandaşlarımız biliyorlar ki; usulüne uygun gelir, usulüne uygun toplarsak rahat bir sezonun geçiririz. Geçen yıl pandemi ile ilgili en rahat dönemi çayda ilk hasat sezonunda geçirdik. 11 bin civarında test yaptık. Yaklaşık 40 bin vatandaş geldi” dedi.

’10 GÜN İKAMETTE KALMALILAR’
Bu yıl içinde değişik çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Çeber, “Görüşmeler sürüyor. Hazırlanıyoruz, belli kararlar mutlaka alacağız. Gelen yarıcılarımızın, işçilerin kendilerine tahsis edilen ikametgahta mutlaka 10 gün kalmalarını, çay bahçesi ile evleri arasında kendilerini izole etmelerini isteyeceğiz. Gelen yarıcıların, işçilerin çoğu yine çok yüksek riskli iller grubunda olan Giresun, Ordu, Gümüşhane gibi illerden geliyor. Gelecek vatandaşların da yaş grubunu düşündüğümüzde aşılama yapılmayan yaş grubu olacağından özellikle izolasyon ve karantina konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Burada görev onları getiren ailelere düşüyor, tabii biz de denetimlerini yapacağız” diye konuştu.

Herkesin polisinin kendi vicdanı olduğunu söyleyen Vali Çeber, “Denetimler tüm kurumlarca yürütülecek. Özellikli restoran, kafeterya ve benzeri yerlerin açılacağı, genel kurulların yapılabileceği bu dönemde vatandaş hassasiyeti, toplumsal hassasiyet, toplumsal refleksler çok daha öne çıkıyor, artık bunu gördük. İlimizde de tüm Türkiye’de olduğu gibi bulaşların yüzde 80’lerin üzerinin kaynağı ev bulaşı. Yani ev ortamlarından bulaşıyor. Bizim somut olarak hastalığı kapan insanlardan elde ettiğiniz istatistiki olarak ortaya çıkan sonuç. İnsanları evlerinde rahatsız etmek gibi ilkel görüntüleri de meydan verecek halimiz yok ama tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Özellikle Ramazan ayı yaklaştığı için bu hassasiyetin ev ziyaretleri konusunda daha da artması gerekiyor. Rize’deki vaka hareketliliği son üç dört haftadır yatay seyirde devam ediyor. Ancak son dört beş gündür yeniden bu bölgede olduğu gibi artış eğilimi görülüyor. İyice sıkılsak da bunalsak da çok dikkat edeceğiz. Hastanelerimizde sağlık kuruluşlarımızda bir sorun yaşamıyoruz. Hasta sayılarımız sağlık kuruluşlarında tolere edilebilecek durumlarda. Mutasyonlu virüsün oranı tüm Türkiye’de olduğu gibi günden güne artıyor. Bu bizi tedirgin ediyor ancak söylenen tedbirleri uyguladığımız zaman aşamayacağımız sorun kalmaz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Çay hasadı detyalar
-Çay bahçesi
-Yol kontrol detaylar
Vali Kemal Çeber Röportaj
HABER-Arzu ERBAŞ KAMERA:Emirhan PEHLİVAN/RİZE-DHA

======================

Otizmli çocuklar, şehir turu atıp, kendileri için havalanan polis helikopterine el salladı

Adana’da otizmli çocuklar, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla polis kortejiyle birlikte üstü açık otomobille şehir turu yaptı. Doyasıya eğlenen özel çocuklar, polis helikopterini görünce büyük mutluluk yaşadı. Özel çocuklar, mavi balonları polislerle birlikte gökyüzüne gönderdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü öncesi, özel çocuklarla buluştu. Otizmli çocuklar, ‘Kanka Polis’ ile birlikte üstü açık otomobile binerek, polis kortejiyle birlikte şehir turu yaptı. Polis, Sarıçam Belediyesi önünde toplanan özel çocuklara ve annelerine gül verdi. Bu kez operasyon için değil, kendileri için havalanan polis helikopterini gören özel çocuklar, büyük mutluluk yaşadı. Özel çocuklar ve anneleri, otizme farkındalık yaratmak için hazırlanan mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

Organizasyonu gerçekleştiren Gönüllü Anneler Platformu üyesi Gülşen Akgöz, polise teşekkür ederek, otizmli çocuklar için farkındalık oluşturmak gerektiğini, onların da bu toplumda var olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü
– Otizmli çocukların otomobille gezmesi
– Otizmli çocuklardan genel ve detay görüntüler
– Gülşen Akgöz ile röportaj
– Çocukların eğlenmelerinden görüntüler
– Palyaçonun çocukları eğlendirmesi
– Polis helikopterinin çocukları selamlaması
– Çocukların helikoptere el sallaması
– Çocukların mavi balon bırakması
– Drone görüntüleri

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!