Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÜNİVERSİTELİ HAVVANUR’UN KAHREDEN ÖLÜMÜ

Antalya’da iki arkadaşıyla gittiği apart otelde uyuşturucu madde almasının ardından fenalaşan üniversite öğrencisi Havva Nur Çalışgan (19), yaşamını yitirdi. Cenazenin morgdan alınması sırasında sinir krizi geçiren anne Ayşe Çalışgan, “Bu acıya nasıl dayanacağım” diye gözyaşı döktü. Genç kızın 2 arkadaşı gözaltına alındı.
Olay, saat 00.45 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi’ndeki bir apart otelde meydana geldi. Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Havva Nur Çalışgan, erkek arkadaşı M.O.Ş. ve M.D. ile buluşup, apart otele gitti. Burada bir süre eğlenen 3 arkadaş, ‘Şeker’ diye tabir edilen uyuşturucu maddeden 2’şer adet aldı. Bir süre sonra Havva Nur Çalışgan fenalaştı. Bunun üzerine arkadaşları, genç kız için ambulans çağırdı.
İhbarın ardından bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Havva Nur Çalışgan’a müdahalede bulundu. Ancak Çalışgan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan M.O.Ş. ve M.D., polis merkezine götürüldü. Havva Nur Çalışgan’ın cansız bedeni ise otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Çalışgan’ın cenazesi, otopsinin ardından bugün yakınları tarafından morgdan alındı. Cenazenin alındığı sırada sinir krizi geçiren anne Ayşe Çalışgan, “Ben bunca yıl iki çocuğum için yaşadım. Sonu böyle mi olacaktı. Şimdi bu acıya nasıl dayanacağım” diye gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Adli tıp morgu dış plan görüntü
– Yakınlarının görüntüsü
– Morg önünde fenalaşan baba ve kriz geçiren annenin görüntüsü
– Cenaze aracının mezarlığa gidişi
– Yakınlarının morg dan ayrılması
– Ölen genç kızın resmi
– Gözaltına alınan Murat onur Şenkaya’nın resmİ

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

===================================================

2) ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ: İŞÇİ OLMAYINCA ÜRETİCİLER AİLECE HASADA BAŞLADI

Reklam Alanı

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çay tarımında çalışan yaklaşık 40 bin yabancı uyruklu işçinin koronavirüs tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle bu yılda ülkeye gelememesi üzerine üreticilerin ailece bahçeye girerek çay hasadına başladıklarını açıkladı.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 1 milyon üretici aile tarafından yapılan çay tarımında hasat sezonu dün başladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler olgunlaşan çay filizlerini toplamak için bahçelere girdi. Her yıl çay tarımında çalışan yaklaşık 40 bin Gürcü ve Azeri işçi, bu yıl da koronavirüs tedbirleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı’nın yaya geçişlerine kapatılması nedeniyle ülkeye giremedi. Üreticiler ailece kendi hasadına başladığı çay tarımında, her yıl yurt dışına giden 100 milyon dolar işçi bedeli bu yılda bölgeye kalacak.
‘HERKES ÇAYINI KENDİ TOPLUYOR’
Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çay hasadının dün itibariyle başladığını belirterek taban fiyatın da açıklandığını söyledi. Taban fiyattan memnun olan üreticilerin çay hasadını sürdürdüğünü kaydeden Alim, “Herkes çay bahçesinde çayını topluyor. Yabancı işçi olmayınca herkes ailece çay bahçesine girdi. Çayın kalitesi de artıyor. Yabancı işçilere ücret gitmediği gibi üreticilerimiz çaylarını da kendileri aralarında topluyor. İşçi bulamayanlarda imece usulü birbirlerine yardım ederek çaylarını topluyor. Ekonomik anlamda üreticimiz kar elde edecek. 100 milyon dolar gibi bir rakam bölgede kalacak. Üretici kendi parasını bile bile işçiye vermeyecek. Yabancı işçiler gelemeyince üreticilerde çaylarını kendileri toplaması kaliteyi de artırıyor. Üreticimizde ne kadar kaliteli çay toplarsa değeri de o kadar yükselir. Kaliteden ödün vermeyeceğiz. Çay bezi açılmadan çay almayacağız” dedi.
‘PANDEMİ İLE GEÇEN YILDAN TECRÜBELİYİZ’
Dekara 600 kilogram çay kotası ile sezonu açtıklarını ifade eden Alim, pandemi ile ilgili tedbirleri de aldıklarını belirterek “Pandemi ile ilgili geçen yıldan tecrübeliyiz. Bu yıl da gerekli tedbirleri aldık. Alım yerlerine gelen üreticilerimiz maskelerini takıyor, randevu sistemi ile yoğunluk oluşturmadan çaylarını satıyorlar. Bu yılda hiçbir sıkıntı yaşamadan çay kampanyasını götüreceğiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Genel Müdür açıklama
-Çay toplama detaylar
-Çay detayları

HABER KAMERA: Arzu ERBAŞ-Doğancan İLEK/RİZE, (DHA) –

===================================================

EŞİNİ KORUMAK İÇİN KENDİNİ YARALADIĞINI SÖYLEYEN SATI, KURTARILAMADI (2)
3) TUTUKLANDI

Karaman’da, dolaba koymak istediği av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu dini nikahla birlikte yaşadığı Satı Laçin’in (26) ölümüne neden olduğu öne sürülen Tolga Nantu (20), ‘taksirle öldürme’ suçundan mahkemece tutuklandı. Nantu, ifadesinde, eşini çok sevdiğini ve öldürme kastının olmadığını savunarak, “Tüfeğimi temizledikten sonra dolaba kaldıracaktım. Bu sırada eşim namlunun ucundan tutarak, ‘Ver, dolaba ben koyayım’ dedi. Bu sırada tüfek ateş aldı. Ben eşimi çok seviyordum. Kesinlikle öldürme gibi bir maksadım yoktuö dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Tutuklanan Tolga Nantu’nun sağlık kontrolünden geçirilip cezaevine götrülmesi
-Yaralı kadının ambulansla hastaneye getirilmesi
-Ambulans ve hastaneden detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA

===================================================

4) MANAVGAT’TA ESNAFIN İNŞAAT TEPKİSİ
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesi Kumköy Turizm Merkezi’nde bulunan esnaflar 2,5 yıldır yapımı süren 5 yıldızlı otel inşaatı nedeniyle cadde ve sokakların toz toprak olduğunu, bu nedenle iş yerlerini açamadıklarını, ürünlerini sergileyemediklerini söyledi.
Manavgat’ın Ilıca Mahallesi Kumköy Turizm Merkezi’nde yapımına 2,5 sene başlanan ve hala bitirilemeyen 5 yıldızlı bir otel inşaatı sebebiyle zarar uğradıklarını söyledi. Otel inşaatının ilk başladığı dönem çok fazla ses çıkarmadıklarını söyleyen esnaflar, inşaatın yapımının sürekli uzaması nedeniyle iş yerlerini açamadıklarını belirtti. Otelden denize kadar, turistlerin gitmesi için 3-4 ay önce yolun altından yaklaşık 500 – 600 metrelik bir tünel yapıldığını söyleyen esnaflar, bu sebeple bozulan yolun tamir edilip asfaltlanmadığını ve her yerin toz toprak olduğunu anlattı.
Esnaflardan Turhan Çetkin, “Otelde kalan misafirlerin denize rahat ulaşmaları için sahile kadar tünel kazdılar. Anayolu kapattılar. Kim izin verdi, nasıl izin verdi bilmiyoruz. Biz zaten salgından dolayı mağdur olmuştuk. Zaten iş yerlerimizi açamıyorduk. Şimdi tabiri caizse 1-2 kuruş harçlık alacaktık ondan da olduk. Kaç defa şikayet ettik ama ne derdimize çare olan var, ne de bu sorunu çözen var. Sezonun ortasındayız, bu şekilde toz duman içinde iş yerinde bulunan ürünlerimiz mahvoldu. Benim dükkanımda 20 bin liralık zararım var, kim karşılayacak bunu?” dedi.
Tünel kazılırken kendilerine 1 ayda biteceğinin söylendiğini belirten Çetkin, “Otelle görüştük, belediyeyle görüştük. Fotoğraf çektik gönderdik. Bize o zaman yapılırken 1 ay içerisinde biter dediler ama 1 ay dedikten sonra 3 ay geçti. Bazen günübirlik traktörle su döküyorlar ama hiçbir işe yaramıyor, daha çok çamur yapıyor” diye konuştu.
Gıda, temizlik ve hediyelik eşya satan esnaflardan İbrahim Kötüz, iş yerine geldiği her gün ürünlerin üzerindeki tozu almaktan bıktığını anlatarak, “Ben bu iş yerini 3 defa boydan boya temizledim. Ayrıca her gün ürünlerin üzerindeki tozları siliyorum. Şu halimize bir bakın her yer toz toprak içinde. Kime dediysek, bu sorunumuz bir türlü çözülmedi” dedi.
Diğer esnaflar da inşaat nedeniyle yolların bozulduğunu ve otellerde konaklayan turistlerin caddeye ve sokaklara çıkamadığını söyleyerek zarar ettiklerini anlattı.
Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ardıç ise yaptığı açıklamada bölgedeki sorunun farkında olduklarını, yolların asfalt yapılmasını gündeme aldıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yollardan görüntü
– Toplanan esnaflar
– Sokak ve işyerlerinden detay görüntüler
– Turhan Çetin’in açıklaması
– Diğer esnafların açıklamaları
– Sokaklardan görüntü
– Kaldırım ve otomobillerin üzerindeki toz görüntüsü
– Ürünleri temizleyen İbrahim Kötüz’ün açıklaması

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN-Ömer KARÇA/ MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

===================================================

5) BAYRAMİÇ’TE 2 ÇOCUK, SOKAK KÖPEĞİ VE 12 YAVRUSUNA SAHİP ÇIKTI

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde 13 yaşındaki Ramazan Yıldırım ve 14 yaşındaki Abdullah Cantürk, anneleri bakımsızlık nedeniyle halsiz kalan 12 yavru köpeği bakımını üstlendi.. 
Bayramiç ilçesine bağlı Mollahasanlar köyünde, bir sokak köpeği köy meydanında 12 yavru dünyaya getirdi. Ramazan Yıldırım ve Abdullah Cantürk isimli 2 arkadaş, meydandaki bir ağacın altında bulunan sokak köpeğinin 12 yavrusuna bakmakta zorlandığını görünce, yavruların imdadına yetişti. Annelerinin hepsini emzirip doyurmakta zorlandığı yavruları, 2 çocuk evlerinden her gün süt getirip tek tek biberon ile besliyor. Anneleri için de ekmek getirip bırakıyor.
Sokak köpeğinin başka bir köyden getirilerek bırakılmış olabileceğini belirten Abdullah Cantürk, “Bu köpekler 1 aydır sahipsiz. Annesi yavrularına bakamıyor. Kendi imkanlarımızla süt ve ekmek getirerek köpeklere bakıyoruz. 12 tane yavru var. Yavrular biraz daha büyüyünce onları köyde sahiplendirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Ramazan Yıldırım ise, sahipsiz olan anne ve yavruların aç kalmaması için evlerinden süt ile ekmek getirip karınlarını doyurmaya çalıştıklarını belirtti. 

Görüntü Dökümü
———————–
-İki çocuğun köpeği beslemesinden görüntüler.
-Abdullah Cantürk ile röp.

Haber-Kamer: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

===================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!