Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KENDİSİNİ EVE KİLİTLEYİP TESTEREYLE ZARAR VERECEĞİNİ SÖYLEYEN GENÇ OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI
 
BURSA’da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Özgür U.D. (32), testereyle kendisini eve kilitledi. Polis, kendisine zarar vereceğini söyleyen, tüm ikna çabalarına karşın eylemine son vermeyen Özgür U.D.’yi eve girip yakaladı.

Olay, saat 11.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi 9’uncu Zambak Sokak’ta meydana geldi. Ailesi ile yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Özgür U.D., yanına aldığı testereyle kendisini eve kilitledi. Ailesi Özgür U.D.’yi ikna edemeyince polisten yardım istedi. İhbar üzerine adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Osmangazi Emniyet Müdürlüğü ile Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği’ne bağlı çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Testereyi çalıştırarak kendine zarar vereceğini söyleyen Özgür D.’nin yanına çıkan ekipler, çelik yelek giyip, önlem aldı. Polis ekipleri bu sırada sağlık ve itfaiye ekiplerine de haber verdi.

Ekipler yaklaşık 1 saatlik çabaya rağmen eylemine son vermeyen Özgür U.D.’yi eve düzenlediği operasyonla yakaladı. Özgür U.D., önce hastaneye ardından da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bu sırada Özgür U.D.’nin amcası Halil D. yeğeninin sabah saatlerinde kendisine saldırdığını iddia etti. Halil D., basın mensuplarının kendisini görüntülediğini fark edince, bağırarak görüntü çekilmemesini istedi. Halil D. çevredekiler tarafından sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü
———————————————
-Polis ekiplerinin Özgür’ü ikna etme çalışması
-Amca Halil D.’nin açıklaması
-İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri detay
-Olay yeri detay
-Özgür’ün ikna edilerek indirilmesi
-Sağlık ekiplerinin Özgür’e müdahalesi
Haber: Derya EVREN -Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

===========================

Reklam Alanı

2) ŞİVAN PERVER’İN KARDEŞİNİN CENAZESİ BELÇİKA’DAN ŞANLIURFA’YA GETİRİLDİ

ŞİVAN Perver olarak bilinen Kürt sanatçı İsmail Aygün’ün Belçika’da yaşayan ve uzun süredir koronavirüs tedavisi gören kardeşi Azin Aygün (65) hayatını kaybetti. Perver, kardeşininin cenazesini Şanlıurfa’ya gönderdi.  

Aslen Şanlıurfalı olan sanatçı Şivan Perver’in kardeşi, iş insanı Azin Aygün ile ailesi koronavirüse yakalandı. Belçika’da hastanede tedavi altına alınan Azin Aygün, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şivan Perver, Belçika’da kardeşinin cenazesini işlemlerini yaptırarak Şanlıurfa’ya gönderdi. Şanlıurfa’da havalimanında kardeşi Mehmet Aygün ve akrabaları tarafından alınan Azin Aygün’ün cenazesi morgda yapılan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Kayalı Mahallesi’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Morg önünde toplanan kalabalık
– Ölen Azin Aygün cenazesi morgdan çıkarılışı
– Cenaze aracının haraket etmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=========================

3) BURSA’DA SAĞANAK; DERELER TAŞMA NOKTASINA GELDİ (4)

KAZALİZASYON BORUSU TIKANDI, EVİ SU BASTI
İnegöl ilçesine bağlı kırsal Kıran Mahallesi’nde, sağanak nedeniyle kanalizasyonun borusu tıkandı. Bir süre borunun tıkalı kalması nedeniyle taşan su, bir evi bastı. Konu, BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İşletmesi) ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen BUSKİ ekipleri, yaklaşık yarım saatlik sürede su yolunu açarak, sorunu giderdi. Kısa süreli tıkanıklık nedeniyle su basan evde, eşyalar zarar gördü.

Görüntü dökümü;
-Yağışlardan detaylar
-Su taşması
-Evden detaylar
Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

=========================

4) ÜNİVERSİTEDE ÖLDÜRÜLEN 4 AKADEMİSYEN, MESLEKTAŞLARI TARAFINDAN ANILDI

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) araştırma görevlisi Volkan Bayar tarafından öldürülen Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın (33), Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu (48), Öğretim Üyesi Dr. Serdar Çağlak (33) ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan (35), yakınları ve meslektaşları tarafından ölümlerinin 3’üncü yılında Eğitim Fakültesi önünde anıldı.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’nde 3 yıl önce, üniversitede araştırma görevlisi olan Volkan Bayar; Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim Üyesi Dr. Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan’ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayın 3’üncü yıl dönümünde hayatını kaybedenlerin yakınları ve meslektaşları Eğitim Fakültesi önünde toplanarak anma programı düzenledi.

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2. Nolu Şube Başkanı Gürol Yer, hayatını kaybeden 4 akademisyenin eğitim şehidi olduğunu ifade ederek, “Ölümlerinin 3’üncü yılında onları yad etmek, onları unutmadığımızı ve unutmayacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Önü arkası, her tarafı farklı bir konu. Gidenler gitti, hayat devam ediyor ama acıları, hatıraları gerçekten içimizde bir sızı olarak devam ediyor” dedi. Öldürülen akademisyenler için saygı duruşunda bulunan meslektaşları, edilen duaların ardından toplanan gruba lokma dağıttı.

KATİLE 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ
Katil zanlısı Volkan Bayar (38), tutuklu yargılandığı Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce geçen yıl Eylül ayında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetleri azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Bayar’ın eski eşi Saadet Aylin Yağan (36) ise ‘delil yetersizliği’ nedeniyle beraat etmişti.

Görüntü Dökümü:
-Toplanan grup
-Gürol Yer’in konuşması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-Dua edilmesi
-Programa katılanlar
-Lokma dağıtılması
-Öldürülen akademisyenlerin fotosu
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=========================

5) 76 YAŞINDA, KIZIYLA 1500 METREDEKİ TARİHİ KİLİSEYE YÜRÜDÜ

HAKKARİ Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) tarafından, Oğul köyünde bulunan Nesturilere ait iki dağ arasında bulunan 1500 metre yükseklikteki Mar Abdişo Kilisesi’ne doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe kızı Nezahat ile katılan 76 yaşındaki Ramazan Akbaş, ” Amacımız, Hakkari’deki doğa harikası sıra dağları ve doğal güzellikleri Türkiye ve dünyaya tanıtmaktır” dedi.

Derneğe üye aralarında kadınların da bulunduğu 25 dağcı ve doğaseverin katıldığı yürüyüşe katılanlar kente 25 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü’ne kadar araçlarla gitti. Doğaseverler daha sonra Oğul Köyüne bağlı Bekuk Mahallesi’nde bulunan doğal mağara içerisindeki Nasturiler tarafından yapılan  iki dağ arasındaki 1500 metre yüksekliği bulunan Mar Abdişo Kilisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren yürüyüşte kiliseye ulaşan doğaseverler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BABA-KIZ DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI
İlk dağcılık faaliyetini 1964 yılında kente gelen İngiliz turistlere rehberlik yaparak yapan 9 çocuk babası 18 torun sahibi Ramazan Akbaş, kızı Nezahat Akbaş ile birlikte kiliseye yapılan doğa yürüyüşüne katıldı. Akbaş, sporun yaşının olmadığını, spora olan ilgisinden  dolayı kendini hala genç hissettiğini belirterek,”Amacım, Hakkari’deki sıra dağları, doğa harikası ve tarihi tanıtmak. Zamanımın  büyük çoğunluğu doğada geçiyor. Spor yapmak için de çok iyi. O yüzden diyorum ki sporun yaşı yoktur. Bu yürüyüşe kızımla birlikte katıldım.”dedi.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ KİLİSESİ
Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi ve CİSAD Yönetim Kurulu üyesi Naci Ertunç da Mar Abdişo Kilesesi’nin yörenin en önemli kilisesi olduğunu ifade ederek, “Burası Hakkari Merkeze 27 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yürüyüş parkuru ise 1 saat 15 dakika sürüyor. Nesturilere ait bu kiliseye bağlı 11 kilise bulunuyor. Oğul köyüne bağlı mezralardaki tüm kileseler buraya bağlıydı. O yüzden önemli bir kilise.  2 katlı olup, bin 500 metre yükseklikte bulunuyor. En önemli özelliği içinde çeşmenin olması. Buraya gelen doğaseverler bu çeşmeden faydalanıyor. Herkesi buraya bekliyoruz. Amacımız buradaki tarihi güzellikleri tanıtmak” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Kiliseye doğru yürüyüşe geçen doğaseverler
-Zorlu yürüyüşten detaylar
-Zaman zaman dinlenen doğaseverler
-Yürüyüşe katılan 76 yaşındaki Ramazan ve kızı Nezahat Akbaş
-Kiliseye varan doğaseverler
-Kilisede ateş yatan doğaseverler
-Kiliseden genel ve detaylar
-Doğaseverlerin parkurda dönüşleri
-Şarkı söylemeleri

Behçet DALMAZ-Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)-
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!