Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1-) KONYA’DA ASKERİ UÇAK KAZA KIRIMA UĞRADI; PİLOT ŞEHİT OLDU

KONYA’da, Hava Kuvvetleri’ne ait NF-5 uçağı, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandıktan sonra üs yakınında kaza kırıma uğradı. Uçağın pilotunun şehit olduğu bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Konya’da eğitim uçuşu yapan, Hava Kuvvetleri’ne ait NF-5 uçağı, saat 14.15’te henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradı. Uçağın pilotunun şehit olduğu açıklandı. Bakanlık tarafından kazayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yerindeki ekipler
– Kurtarma helikopterinin inmesi
– Türk Yıldızları gösteri uçuşu (ARŞİV)
– Genel ve detay

Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

Reklam Alanı

=================

2-) Babasını yanan evde sanan kadın, kalp krizinden öldü (2)
BABASI TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yanan tek katlı ahşap evde babası Hikmet Ülken’in (79) olduğunu düşünen ve olay yerine giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ayşe Ülken (51) için Ağaçlı Mahallesinde cenaze namazı kılındı. Cenazede acılı baba Hikmet Ülken kızının tabutunun başından ayrılmadı. Kılınan cenaze namazının ardından Ülken, aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Ağaçlı Mahallesi Muhtarı Ali Fuat Kalyoncu, “Akşam saatlerinde Hikmet amcamızın evinde yangın olduğu bilgisi aldık. İtfaiyeye haber verdik. Çok eski bir evdi zaten orası. Hikmet amca çarşıda bulunan evindeydi. Yangını duyunca köye geldi. Yangın haberini Ayşe kardeşimize ulaştığı zaman o da taksi ile köye geldi. Sonra ölüm haberini aldık. Bir rahatsızlığı yoktu. Kullandığı bir ilaç bile yoktu. Acı bir ölüm oldu, Allah rahmet eylesinö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ağaçlı Mahalle Muhtarı Ali Fuat Kalyoncu röportaj
-Cenazeden görüntüler
-Kız kardeş Fatma Ergin’in ağlama görüntüleri
-Baba ve kız kardeşin vefat eden Ayşe Ülken’e bakışları
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR/TRABZON-DHA

===============

3-) BURSA’DA YILLARDIR KAT MÜLKİYETLERİNİ ALAMAYAN SİTEDE YAŞAYANLAR, ÇÖZÜM BEKLİYOR
 
BURSA’da, kooperatif başkanı ve müteahhit Hayri G. tarafından yapılan sitede oturanlar, kendilerine verilen kat mülkiyeti sözünün yerine getirilmediği iddia ederek, duruma tepki gösterdi. Dairelerinin satışa çıkarılması halinde değer kaybına uğradığını belirten site sakinleri, durumun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. 

Nilüfer ilçesi Balkan Mahallesi’nde, 1995 yılında bir kooperatifin başkanı olan müteahhit Hayri G. tarafından çift daireli, 6’şar katlı, 5 bloktan oluşan daireler yapıldı. Satılan daireler, oturma izni karşılığında sahiplerine teslim edildi. Bir süre sonra Hayri G. iddiaya göre, dairelerin kat mülkiyetlerinin verileceğini söyledi. Ancak geçen 26 yıla rağmen kat mülkiyeti verilmedi. Daire sahipleri, duruma tepki göstererek, kat mülkiyeti olmadığı için dairelerinin satışa çıkarılması halinde değer kaybına uğradığını belirtti. Daire sahipleri, durumun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

‘MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Yaklaşık 25 yıldır Balkan Mahallesi’nde oturduğunu, şu an yaşadığı daireyi ise 2015 yılında satın aldığını belirten Mümin Kuşçu, “Satın aldığımda işlemlerin bittiği, artık kat mülkiyet tapusunun alınacağı söylendi. Ben de 2015 yılında aldım, yerleştim. Şu an kat ittifak tapusu var, kat mülkiyeti yok. Kooperatif fesih olmadığı zaman, mülkiyet tapusu alamıyoruz. Kooperatifin borçlarını da bilmiyoruz. Mülkiyet tapularını alabilmemiz, siteye geçebilmemiz için kooperatifin fesih olması gerekiyor. Kooperatif başkanı Hayri G., Bulgaristan’a gitti. Bu şahıs, ‘görev sürem bitti’ diyerek, bizlerden para topladı. Ben de aidat borçlarımı ödedim, aidat borçları olanlardan bu paranın talep edileceğini söyledim. Bu şahıs benim 4’üncü kat asansörümü kapattı. Ben de bu durumu savcılığa şikayet ettim, denetlemeye geldiler ve asansörüm açıldı. Mağdurum, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Burada mülkiyet tapumuz yok. Kooperatif fesih olmadı. En son 4’er bin TL toplandı, borçların biteceği söylendi, paralar toplandı, sorunlarımız çözülmedi. Bazı üyeler vermiyor, onlara yaptırım yok. Genel kurul kararında yazıyor, borcu ödemeyenlere icra hakkı vermişiz ama bu şahıs borcu ödemeyenlerden icra işlemi de yapmıyor” dedi.

‘PARALAR TOPLANIYOR, HİZMET ALAMIYORUZ’

İki kez yönetici tarafından ölüm tehdidi aldığını belirten Kuşçu, “Karakola şikayette bulundum. 1-2 ay geçtikten sonra şahsı kooperatifin bahçesinde gördüm, ‘En son 4’er bin TL ödedik, mülkiyet tapusunu alacağımızı söylemiştiniz genel kurulda ama hala almadık’ dedim. Sonrasında yönetici bana hakaret etmeye başladı. Kendisine ne zaman alacağımızı sordum, ‘Seni öldüreceğim’ deyip darbetmeye çalıştı. Komşularımız araya girdi. Şahıs, genel kurulda genellikle aidat ödemeyen yandaşları tarafından ibra ediliyor. İbra edildiği için biz itiraz etsek de bir şey değişmiyor. Kooperatif süreci şu an kapalı, genel kurul yapmamız gerekiyordu, başkanlık süresi bitti. Bıraktı gitti Bulgaristan’a. Şu an sahipsiziz. Daha önce kooperatif üzerinden açılan mahkeme de var fakat mahkeme takipsizlik verdi. Denetleme kurulu çalışmıyor, zaten denetleyenler kim onları da bilmiyoruz. Kooperatif yöneticisine hesaplar ile ilgili sorduğumuzda tehdit ediliyoruz. Artık tükendik, burada kötü bir olay yaşanmasını istemiyoruz. Bir an önce bitsin insanlar sorundan kurtulsun. Paralar toplanıyor, hizmet alamıyoruz” diye konuştu.

‘DAİREME 550 BİN TL DEĞER BİÇTİM, 400 BİN TL VERİYORLAR’

Evini satılığa çıkardığını belirten Kuşçu, “Düşük değer biçiyorlar. 4’üncü kattaki dairem için bana 400 bin TL verenler var. Ancak kooperatifin içeriğini bilmiyorlar, sadece kooperatif olduğunu biliyorlar. Ben içeriğini anlatsam bu kez onlar da vazgeçecek. Şu an burasının normal değeri 550-600 bin TL civarında. Ben başta 550 bin TL değer biçtim, 400 bin TL veriyorlar kooperatif olduğu için. Aslında kooperatifin tasfiye olması lazım, tasfiye olmadığı için de benim daireme talip olanlar düşük değer veriyor. Aynı sıkıntıları diğer insanların yaşamasını istemiyorum” dedi.

‘TEMELDEN 22 KİŞİ KALDIK’

Apartman sakini Vahide Öztürk ise 1995 yılında kooperatife temelden yazıldığını, ancak bu süre boyunca kat mülkiyet tapularının alınamadığını dile getirdi. 2008 yılında daireye girerek yaşamaya başladığını kaydeden Öztürk, “Bizlerden paralar alındı ne kat mülkiyet tapusu verildi ne de çevre düzenlemeleri yapıldı. Mağduruz. Dairemi satsam da kooperatif olduğu için site yönetimi olmadığı için daireler 400 bin TL’ye gidiyor. Biz temelden 22 kişi kaldık. Bazıları 3-5 sene oldu daire alalı, burada durumu bilmiyordu. 26 senedir, oturma izni alınmaz mı? Burası geceleri kapkaranlık, hiç lambalar yanmıyor. Toplantı yaptığı zaman bunu Ticari Sicil Gazetesi’ne bildirmiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Siteden dron görüntüleri
-Sitelerden aktüel detaylar
-Genel detaylar
-Haber: Gürkan DURAL
-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA) 

============================

4-) SINIF BAŞKANININ VAATLERİNİ, BELEDİYE BAŞKANI GERÇEKLEŞTİRDİ
 
VAN’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilkokul 5’inci sınıf öğrencisi Bejan Gül’ün (11), başkanlık seçimlerinde sınıf arkadaşlarına ‘Sizi atlara bindireceğim’ yönünde verdiği sözü yerine getirdi. Okuldan alınan öğrenciler, Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Merkezi’ne götürülerek atlarla buluşturuldu. Etkinliğin ardından Belediye Başkanı Say, çiçeği burnunda başkanı okulunda ziyaret ederek tebrik etti.

Edremit ilçesindeki Ertuğrul Gazi İlk ve Ortaokulu’nda geçen haftalarda sınıf başkanlığı için yapılan seçimlere aday olan ilkokul 5’inci sınıf öğrencisi Bejan Gül, seçilmesi halinde arkadaşlarına atlara binme vaadinde bulundu. Yapılan seçimler sonrası başkan seçilen Gül, verdiği sözü yerine getirmek için büyük bir uğraş içerisine girdi. Topladığı harçlıkların yetmeyeceğini anlayınca çareyi Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile iletişime geçmekte buldu. Gül, Başkan Say’a ‘Bu yıl sınıf başkanlığı için arkadaşlarımı at çiftliğine götürme sözü verdim. Ancak harçlığım yetmedi. Masrafların yarısını benimle paylaşır mısınız’ diye mektup gönderdi. Gül’ün mektubuna cevap veren Başkan Say, ‘Sözü tutman, sözünden durman çok önemli. Bana sunduğun teklife ben de şöyle cevap vereyim; Biriktirdiğin harçlıklar sende dursun. Arkadaşlarınla birlikte müsait olduğunuz bir gün bizim misafirimiz olun. Gözlerinden öpüyorum. Çocukların başkanı’ şeklinde dönüş yaptı.

Edremit Belediyesi araçlarıyla Ertuğrul Gazi İlk ve Ortaokulu’ndan alınan öğrenciler, Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Merkezi’nde atlarla buluşturuldu. Burada atları seven ve onlarla bağ kuran çocuklar, başta sınıf başkanlarının vermiş olduğu sözü tutmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Say’a da teşekkür etti.

BAŞKAN SAY, ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKANI TEBRİK ETTİ

Etkinlik sonrası okulu ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen Başkan İsmail Say, çiçeği burnunda Bejan Gül’ü tebrik etti. Sınıfta çocuklarla sohbet eden Başkan Say, daha sonra Bejan’a Edremit’e özgü Zerrinkadeh Çiçeği’nin bulunduğu tabloyu verirken, getirdiği paketleri de çocuklara hediye etti. Getirilen hediyeleri arkadaşlarına bizzat dağıtan Gül, mutluluğunu dile getirirken, Başkan Say’a da sunmuş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Bejan’ın sözünde durmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Say, böylesi bir talebe kayıtsız kalmanın mümkün olmayacağını belirtti. Sözüne yerine getirme sürecinde giriştiği mücadelenin takdire şayan olduğunu vurgulayan Başkan Say, Bejan’ı erdemli hareketinden dolayı tebrik etti. Başkan Say, çocuklara ilerleyen günlerde de çeşitli etkinliklerde bir araya geleceklerinin sözünü verirken, Bejan’da ablası ile birlikte Edremit Kent Meydanı’nda bu hafta sonu mini konser vereceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Okuldan ve sınıftan genel
-Öğrenciler ders işlerken
-Bejan mekutubunu gösterirken
-Bejan’ın koruşması
-Öğrencilerin okuldan alınıp götürülmesi
-Ata binen çocuklar
-Başkan Say’dan öğrencilere ziyaret
-Başkan Say ile Bejan’ın konuşması 
-Genel ve detay

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- 

==============

5-) CHP’DEN İSTİFA EDİP BAĞIMSIZ ADAY OLDU, ÇANAKKALE İL GENEL MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ
 
ÇANAKKALE İl Genel Meclisi’nde dün yapılan başkanlık seçimini, CHP’den istifa ederek bağımsız aday olan Nejat Önder kazandı. 

İl Genel Meclisi’nde dün başkanlık seçimleri yapıldı. CHP, İl Genel Meclis Başkan adayını belirlemek için parti içinde ön seçim yaptı. Seçimde mevcut İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ile Gelibolu İl Genel Meclis Üyesi Nihat Öner yarıştı. Ön seçimi, bir oy farkla Nihat Öner kazandı ve CHP’nin İl Genel Meclis Başkan adayı oldu. 

AK Parti ise Biga İl Genel Meclis Üyesi Bülent Korkmaz’ı aday gösterdi. İl Genel Meclis Üyesi Nejat Önder de partisi CHP’den son anda istifa edip bağımsız başkan adayı oldu. Meclis üyeleri de gizli oylama ile yeni dönem başkanı seçmek için oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda bağımsız aday Nejat Önder, 17 oyla İl Genel Meclis Başkanı seçildi. CHP’nin adayı Nihat Öner ise 16 oyda kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-il Genel Meclisi’nden görüntüler.
-Yoklama alınmasından görüntü.
-Meclis üyelerinin oy kullanmasından görüntüler.
-Oy sayımından görüntüler. 
-Seçimin ardından meclis üyeleri arasında çıkan tartışmalardan görüntüler. 

KJ: Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

========================

6-) NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM, 2 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

BURSA’da Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 2 yıllık icraatlarını değerlendirdi. Erdem, “Temiz havası, temiz suyu, temiz toprağı olan, sağlıklı gıda üretebilen ülkeler geleceğin en güçlü ve en zengin ülkeleri olacak. Nilüfer’i, işte o geleceğe hazırlıyoruz. Bu yüzden çevre sağlığına ve tarımsal üretime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bu yüzden Nilüfer’in ‘sanayi kenti’ kimliğini mevcut haliyle korumak ama ‘tarım kenti’ kimliğini büyütmek istiyoruz” dedi. 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Nikahevi’nde düzenlediği toplantıda 2 yıldır yapılanları anlattı. Nilüfer ilçesinin başlangıçta sadece toplu konut bölgesi olduğunu söyleyen Erdem, “1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan Nilüfer, başlangıçta sadece Bursa’nın toplu konut bölgesiydi. Çok hızlı büyüdü. Kurulduğunda tahmini 50 bin kişinin yaşadığı Nilüfer’de bugün yaklaşık 485 bin kişi yaşıyor. 34 yılda neredeyse 10 kat artan nüfusu buraya çeken şey, sadece planlı yapılaşma değil, aslında sunulan yaşam biçimi oldu. Kente kimlik kazandırmak için hummalı çabaya girişen Nilüfer Belediyesi, bu ‘otelkent’i ‘kültür-sanat ve spor kenti’ haline getirdi. Bursa’da odak kayması oluşturdu. Eskiden kültürel etkinliklere ulaşmak için Nilüferliler kent merkezine giderdi. Oysa şimdi aynı amaçla bütün Bursa Nilüfer’e geliyor” diye konuştu. 

‘NİLÜFER’E ‘TARIM KENTİ’ KİMLİĞİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ’

Nilüfer’de tarım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Erdem, “Bugün bütün Türkiye Nilüfer’i, çağdaş kent kimliğinin yanı sıra, ‘sanatın ve sanatçının dostu’ kent olarak tanıyor. Kimliğimizle gurur duyuyor ve bu kimlikle yürümeye devam ediyoruz. Öncelikle Nilüfer’e bugün sahip olduğu değerleri kazandıran, bu kente emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza ama en çok da, önceki dönem belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyoruz. Bizler kendisinden devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak ve bu kentin renklerine yeni renkler eklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilindiği gibi 8 sanayi bölgesini barındıran ve bu yönüyle üretimin-emeğin kenti olan Nilüfer, aynı zamanda tarımsal üretim potansiyeli çok yüksek bir kent. Biz bu dönem, işte o potansiyeli harekete geçirmek ve Nilüfer’e ‘Tarım Kenti’ kimliğini kazandırmak istiyoruz” dedi.

‘HEM EKONOMİK KRİZ HEM DE PANDEMİ, TOPLUMU ÇOK YORDU’

Temiz havası, temiz suyu, temiz toprağı olan, sağlıklı gıda üretebilen ülkeler geleceğin en güçlü ve en zengin ülkeleri olacağını belirten Erdem, şunları söyledi:

“Nilüfer’i, işte o geleceğe hazırlıyoruz. Bu yüzden çevre sağlığına ve tarımsal üretime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bu yüzden Nilüfer’in ‘sanayi kenti’ kimliğini mevcut haliyle korumak ama ‘tarım kenti’ kimliğini büyütmek istiyoruz. Hem ekonomik krizin hem de pandeminin toplumu hayli yorduğu bu dönemdeyiz. Bu koşullar bizim önceliklerimizi de değiştirdi. Tarıma yönelmekle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlarken, öte yandan halk sağlığına yönelik hizmetlere daha çok ağırlık vermek durumunda kaldık. Kitleleri bir araya getirecek tüm çalışmalarımızı durdurduk. Örneğin meslek edindirme ile kültür-sanat ve spor alanındaki tüm eğitim çalışmaları ve etkinliklerimizi durdurduk. Bunları mümkün olduğunca dijital ortamlara taşıdık.”

Görüntü Dökümü
—————————————————
-Basın toplantısı detay
-Turgay Erdem’in açıklamaları

Haber: Derya EVREN 
Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

===================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!