Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ŞİDDET GÖRDÜĞÜ ESKİ SEVGİLİSİNDEN TEHDİTLER ALAN YASEMİN, KORKUDAN OTOMOBİLDE YAŞIYOR
 
İSTANBUL’da, şiddet gördüğü eski sevgilisi S.D.’den (32), uzaklaştırma kararına rağmen tehdit aldığını belirten Yasemin Taşdelen (45), ölüm korkusu nedeniyle evine gidemediğini söyledi. 15 gündür otomobilinde yaşadığını belirten Taşdelen, yetkililerden yardım istedi.

İstanbul Sultanbeyli’de bakliyat işi yaptığı sırada tanıştığı eski sevgilisi S.D.’den şiddet gördüğünü iddia eden Yasemin Taşdelen, şikayetçi oldu. Mahkeme, S.D. hakkında 4 ay süre ile Yasemin Taşdelen’in iş yeri ve evine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, eşyalarına zarar vermemesine karar verdi. Ancak S.D. tehditlerini sürdürdü. Korkudan evine gidemeyen Taşdelen, 15 gündür otomobilinde yaşamını sürdürüyor.
‘BENİ HALA TEHDİT EDİYOR EVİME GİDEMİYORUM’
Kocaeli’ye gelen Taşdelen, ilk başlarda maddi sıkıntı yaşayan sevgilisine kendi isteğiyle para verdiğini söyledi. Zamanla sevgilisinin kendisinden zorla çek yapraklarını aldığını belirten Taşdelen, “Sadece bunlarla kalmadı, örgüt tehdidi ile ormana götürerek, kafama silah dayayarak, iş yerinde dayak atarak, çeşitli sebepler göstererek benden bir sürü paralar aldı. Bu nedenle ticaretim zora girdi, ödemelerimi yapamadım. Gittiğim yerlerden sonuç alamadım. Uzaklaştırma kararı aldırmama rağmen bu kişi beni hala tehdit ediyor, bu nedenle evime gidemiyorum” dedi.
‘BİR GÜN ÖLDÜRÜLECEĞİME İNANIYORUM’
Sürekli tehditler aldığını ve eve gitmesi durumunda eski sevgilisinin kendisini bularak şiddet uygulamasından veya öldürmesinden korktuğunu belirten Yasemin Taşdelen, şöyle konuştu: 
“Bana güvenen bir firmanın verdiği destekle kiralanan araçta yaşıyorum. Yarın Darıca’dayım, diğer gün Ümraniye’deyim veya İzmit’teyim veya Avrupa yakasındayım, oto parklardayım, arabayı uygun bir yere çekiyorum, geç saate kadar dolaşıyorum, hayatım bu şekilde geçiyor, kaçabildiğim kadar kaçıyorum. Üzerimde hiçbir şekilde param kalmadı, hâlâ tehdit ediliyorum, can güvenliğim yok. Ancak ticari itibarım hala var benim, firmalar da bana güveniyor, ama bu kişi yüzünden devam etmek istediğim ticaretimi yapamıyorum. Ben ticaretime devam etmek istiyorum. Türkiye’de öldürülen diğer kadınlar gibi olmak istemiyorum, şikayet dilekçelerim var, ben de bir gün bir yerde öldürüleceğim buna inanıyorum artık ve ben bu konuda yetkililerin yardım etmesini istiyorum.”

Görüntü dökümü
Otomobilden görüntüler
Röportaj
Detaylar

HABER-KAMERA: Erol POLAT-Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), (DHA)

======================================

Reklam Alanı

2- ÜZERİNDE TRAKTÖR BULUNAN ÇEKİCİ ALEV ALEV YANDI

*- Antalya’da üzerinde traktör bulunan bir çekici alev alev yandı.

*- Yangında, çekicinin ön kısmı kullanılamaz hale geldi.

Yangın, öğle saatlerinde Kepez ilçesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali yakınlarında meydana geldi. Üzerinde traktör bulunan çekici, seyir halindeyken henüz bilinmeyen nedenle ön kısmından alev aldı. Çekicinin yandığını gören sürücü aracı durdurup indi. Çekici sürücüsü ve çevrede bulunanlar yangını söndürmek istese de alevlerin büyümesinden dolayı müdahale edemedi.
Yapılan ihbarla kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Yangında, çekicinin ön kısmı kullanılamaz hale geldi. 

Görüntü dökümü:
————–
(cep telefonu)
– Yanan çekici detay
– Traktör detay
– Alevlerin çekicinin ön kısmını kaplaması detay
– Yangının söndürülmeye çalışılması detay
– Genel detaylar

HABER- KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

===========

3- SİVAS’TA KISITLAMADA CUMA NAMAZI

SİVAS’ta, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda yakınlarındaki camilerde cuma namazı kıldı.
Koronavirüs salgını ile mücadele için 22 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan ve 26 Nisan Pazartesi saat 05.00’de sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında bakanlığın cuma namazı için araç kullanmaksızın camilere gidilebileceğini açıkladı. Sivas kent merkezinde vatandaşlar ev ve iş yerlerine en yakın camilere gelerek cuma namazını kıldı.
Cuma namazını Kale Camisi’ne kılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Öncelikle bugün 23 Nisan, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. 101 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ve bunu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara hediye ederek çocuklara verdiğimiz önemi gösteriyor. Aynı zamanda bugün mübarek cuma günü. Hem cuma ibadetinin yerine getirilmesi ve toplum sağlığını korumak adına dengeli bir karar alınarak hemşerilerimizin mahallelerde yürüme mesafesi ile gidebilecekleri camilerde cuma namazını kılmalarına müsaade edildi. Ama bunun temeli toplum sağlığını korumak ve bunu yaparken de insanların ibadetlerine engel olmamak. Ben bugün şehri gezdim ve gördüğümüz kadarıyla da hemşerilerimiz kurallara uyuyor” dedi.

‘KURALLARA UYARAK İBADETİMİZİ YERİNE GETİRDİK’
Cuma namazı için iznin çıkarılmasının yerinde bir karar olduğunu düşünen Salih Özen(64), “Ben hemen alt sokakta ikamet ediyorum. Bu şekilde muafiyet izni verilmesi yetkililerin güzelliğidir. Bizler de kurallara uyarak ibadetimizi yerine getirdik. İnşallah tez zamanda şartlara da tüm halkımız uyarak koronavirüs belasından da cümleten kurtulur” dedi.
İş yerine yakın olduğu için Kale Camisi’ne geldiğini belirten Muhittin Kuzu(53) da, “23 Nisan’ın Cuma gününe gelmesinde ayrıca bir güzellik var. Böyle mübarek günlerde illetli bir hastalık olan koronavirüsten bir an önce kurtulmayı temenni ediyorum. Dini törenlerimiz ayrı bir önem arz etmektedir, özellikle cuma günleri ve bayram namazları. En kısa zamanda inşallah virüs illetinden kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
-Kale Camisi etrafından görüntüler
-Cuma namazından görüntüler
-Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in açıklaması
-Vatandaş röportajları

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

===================

4- ‘TCG KUMKALE’ 23 NİSAN İÇİN BOĞAZA DEMİRLENDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı P1203 borda numaralı ‘TCG Kumkale’ isimli Tuzla sınıfı karakol gemisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çanakkale açıklarında demirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı 23 gemimiz ile 23 liman ziyareti icra edilecek. Koronavirüse karşı alınan tedbirlerden dolayı gemilerimiz halkın ziyaretine açılmayacaktır” denildi. 

Görüntü dökümü:
-Çanakkale açıklarına demirleyen  P1203 borda numaralı ‘TCG Kumkale’ isimli savaş gemisinden görüntüler.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=====================

5- TEKİRDAĞ’DA HAYVANSEVERİN BAKTIĞI SOKAK KÖPEKLERİ TÜFEKLE VURULDU
 
TEKİRDAĞ’da hayvansever Nurgül Tanrınıan’ın baktığı sokak köpeklerinden biri av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, biri de yaralandı. Tanrınıan, köpeğinin mezarı başında gözyaşı dökerek, failin bulunmasını istedi.

Merkez Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan hayvansever Nurgül Tanrınıan’ın baktığı köpeklerden ikisi tüfekle vuruldu. Köpeklerden biri ölürken, diğeri ise yaralı olarak buğday tarlasında bulundu. Yaralı köpeği veterinere götürerek tedavi ettiren Tanrınıan, ölen köpeği ise gömdü. Köpeğinin mezarı başında gözyaşları döken Nurgül Tanrınıan, “Hürriyet Mahallesi’nde Orman Su İşleri’ne bağlı gönüllü hayvan koruma görevlisiyim. Bizlere hayvan polisi de deniyor. Burada 3 köpeğimi sürekli besliyorum. Pazar günü geldiğimde köpeğimin ikisini bulamadım. Her yeri aradım, bulamadım. 3-4 gün sonra arsa sahibi bir doktor tarafından bulundu. Köpeğimin birisinin vurularak öldürülmüş olarak buldum. Diğeri de yaralıydı. Kendi ellerimle taşıyarak gömdüm” dedi.
‘BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ’
Fail ya da faillerin bulunmasını isteyen Tanrınıan, “Bunu yapan insan olamaz. Bu tür insanların arasında dolaşmasına izin verilmemeli. Ben sessiz kalmak istemedim. Yaralı köpeğimi veterinere götürdüğümde vücudu saçma doluydu. Varsa gören bilen haber versin. Bu canlara yapılan şiddet son bulsun. Yapanların yanına kar kalmasın. Bu bölge okullar bölgesi. Köpeklere zarar veren çocuklara da zarar verir. Lütfen bu caniliği yapanlar bulunsun” diye konuştu.

Görüntü dökümü
———————————————
-Hayvan sever kadının beslediği köpeklerle kucaklaşması
-Vurulan köpeğin kanlar içindeki hali
-Sokak köpeklerini besleme anları
-Tedavi edilen yaralı köpek
-Tanrınıan ile röp.
-Öldürülen köpeğinin mezarı başında durması
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!