Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) PİKNİK ALANLARI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
 
İZMİR’in Bornova ilçesindeki kırsal alanda doğaya bırakılan moloz ve çeşitli atıklar, bölgeyi çöplüğe çevirdi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce rastgele dökülen moloz ve hafriyatlara halk tepki gösterdi. 
Bornova’nın Laka ve Osmangazi mahalleleri arasında kalan kırsal alana bırakılan moloz ve hafriyat atıkları çevre kirliliğine neden oluyor. Eskiden piknik yapılan bölgede plastik atıklardan klozete, cam parçalarından kiremitlere kadar varan çöpler tepki topluyor. Yağmurlu zamanlarda dağdan inen suların önüne kattığı bu atıkların, bölgeye yakın bir dereye katılarak denize kadar ulaştığını söyleyen vatandaşlar, alanın temizlenerek korunmasını, çözüm bulunmasını istedi.
Bölge halkından Mazlum Kurban (56), “Buradaki olayı anlatmaya gerek yok, her şey görülüyor. Doğa kirletilmiş. Buranın temizlenmesi gerekir. Çevre düzenlemesi, yaşam alanları oluşturulması gerekir. Yerel yönetimler sahip çıkarsa, bu durum düzeltilebilir. Eskiden buralar çok güzeldi. Piknik yapardık, yemeğimizi yer, çayımızı içerdik” dedi.
Bir diğer çevre sakini işçi emeklisi Mehmet Calban (62), “Yıllardan beri burada yaşıyorum. Buranın çözümü, bölgede yaşam alanı oluşturulması. Yoksa kepçe gelecek burayı temizleyecek. 3 gün sonra burası yine aynı olacak. Çünkü gece buraya zabıta dikemezsin. Her sokağın başında bir jandarma, bir zabıta bulunduramazsın. Tek çözüm var. Burada yaşam alanı oluşturulması. Aynı Buca’daki Yedigöller gibi ” diye konuştu.
İşçi emeklisi Ümit Davulcuoğlu (62) da , “Eskiden buralar çok güzeldi. Yeşillikti. Hatta hayvanlarımızı buraya getiriyorduk. Artık hayvanlarımızı bile getiremiyoruz. Çünkü kimyasal bir sürü malzeme var. Şiddetli yağışlarda sel gelince buradaki atıkları sürükleyip dereye oradan da denize götürüyor. Bu deniz kirliliği nasıl oluyor, bu tür durumlarda oluşuyor” dedi.
470 BİN LİRA CEZA UYGULANDI
Belediye yetkilileri ise ekiplerin moloz dökümüne karşı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yapılan kontrollerde yakalananlara ceza uyguladıklarını kaydetti. Ancak cezalara rağmen bir moloz dökümlerinin devam etitği de ifade edildi. Bu yılın ilk 4 ayında moloz dokümü yaparken yakalanalara 470 bin TL ceza uygulandığı belirtildi.
FOTOĞRAF VE VİDEO DELİL SAYILIYOR
Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:
“Kırsal alanı bulunan pek çok metropol belediyemiz benzer sorunları yaşıyor. Kaçak moloz dökenler özellikle bu ıssız alanları tercih ediyor. Bornova’da kaçak moloz dökümünün önüne geçmek için ciddi tedbirler alındı. Sivil moloz ekipleri oluşturularak bu alanlar çevresinde mesai saatleri dışında da düzenli devriye çalışmaları yapıyor. Caydırıcılığı sağlamak için kanunun öngördüğü en yüksek ceza olan 23 bin liraya kadar ceza uygulanıyor. Sivil ekiplerin çalışmaya bu yılın ilk 4 ayında 470 bin lira ceza uygulandı. Kötü niyetli kişilerle elbirliğiyle mücadele edebilmek için vatandaşa yönelik ihbar hattı bulunuyor. Şüpheli bir durumla karşılaşan vatandaşımız bizleri arayabilir ya da özellikle aracın plakası görünecek biçimde video ya da fotoğraf çekebilirse bu görüntüler delil kabul edilerek cezai işlem uygulanıyor.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Muhabir Kadir Özen’in anons
– Drone görüntü (Uzun bir hat boyuna yayılan çöpler ve dere girişi)
– Çöplerden görüntü
– Vatandaşlarla röp.
– Doğaya dökülen atıklar
-Belediye ekiplerinin suçüstünden görüntü
– Genel ve detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

============================================

2) BELEDİYE KOMPLEKSİNDE ÖLÜ BULUNAN ZABITA MEMURU, TÖRENLE UĞURLANDI

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde belediye kompleksindeki zabıta dinlenme odasında av tüfeğiyle göğsünden vurulmuş halde ölü bulunan ve intihar ettiği değerlendirilen 30 yıllık zabıta memuru Hasan Direk (50) , belediye önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Belediye Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, konuşma yaptıkları sırada gözyaşlarına hakim olamadı.  
Olay, dün, saat 17.00 sıralarında, Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D blokta meydana geldi. Mesai arkadaşları, evli ve 3 çocuk babası zabıta memuru Hasan Direk’i araçla alarak göreve götürmek üzere Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D bloktaki zabıta dinlenme odasına gitti. Zabıta memurları dinlenme odasına girdiklerinde Direk’i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Polis ekipleri, yanında av tüfeği bulunan ve intihar ettiği değerlendirilen Direk’in hayatını kaybettiğini belirledi.
TÖREN DÜZENLENDİ
Zabıta memuru Hasan Direk için bugün Keşan Belediyesi hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene, Direk ailesinin yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye başkan yardımcıları, daire amirleri, zabıtalar ve belediye personeli katıldı. Mesai arkadaşları tarafından Direk’in tabutunun üzerine zabıta flaması sarıldı. Başkan Helvacıoğlu ile Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, konuşma yaptıkları sırada gözyaşlarına hakim olamadı.
‘ACIMIZ, KAYBIMIZ ÇOK BÜYÜK’
Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, yaşadığı hissi kelimelerle anlatacak bir şey bulamadığını belirterek, “Acımız, kaybımız çok büyük. Çok değerli bir yol arkadaşımızı ve meslektaşımızı kaybettik. Her ölüm insanı etkiler. Tanımasa bile yitip giden ümitlere insan üzülür. Meslektaşım, dostum Hasan Direk’in ölümü onu tanıyan herkesi üzmüştür. Soy ismi direk gibi dimdik duran, insanı insan olduğu için seven ve değer veren bir arkadaşımızdı. Cennet mekanın olsun, kabrin nurla dolsun canım arkadaşım” dedi.
‘BİZİM KARDEŞİMİZDİ, DOSTUMUZDU’
Belediye Başkanı Helvacıoğlu ise Hasan Direk’in dün kendisini selamlayarak, doğum gününü kutladığını ifade ederek, “Maalesef onun da öldüğü gün oldu. Ölüm baki. Samimiyeti, dürüstlüğü, tevazu ile bilinen Hasan Direk arkadaşımız devletine, milletine, halkına hizmet ederek örnek bir ömür bırakıp, hayırlara yad edilerek hak yolculuğuna çıktı. Bizim kardeşimizdi, dostumuzdu. Keşan’da çalışmalarıyla takdir toplardı. Biz kendisini iyi bilirdik, kendisini takdir ederdim. Hasan Direk kardeşimizi unutmayacağız” diye konuştu.
Hasan Direk’in cenazesi, dua edilerek, helallik alınması ve Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Tabutun zabıtalar tarafından taşınması
-Tabutunun üzerine zabıta flaması sarılması
-Törene katılanlar
-Dua edilmesi ve helallik alınması
-Cenaze namazı kılınması
-Cenazede gözyaşı dökenler
-Tabutun cenaze aracına taşınması
-Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz’ın konuşması
-Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu’nun konuşması
-Detaylar
Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

=====================================

3) 2 GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU, EVDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da 2 gündür kendisinden haber alınamayan Burhan Kölüksüz (51), yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Kölüksüz’ün evde düşme sonucu başını çarpıp hayatını kaybettiği belirlendi.
Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın 2’nci katında yalnız yaşayan Burhan Kölüksüz’den iki gündür haber alamayan yakınları bugün öğle saatlerinde eve geldi. Kapıyı çalan yakınları yanıt alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından adrese sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Merdivenle pencereden eve giren itfaiye ekipleri, Kölüksüz’ü yerde kanlar içinde hareketsiz yatarken buldu. Yapılan kontrolde Kölüksüz’ün düşme sonucu başını çarpıp yaşamını yitirdiği belirlendi.
Burhan Kölüksüz’ün cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin kapıda beklemesi 
– İtfaiyenin gelişi
– İtfaiye ekibinin camdan içeri girmesi
-Burhan Kölüksüz’ün fotoğrafı
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,(DHA)- 

===================================================

4) VAN’DA ‘BAL YUVARLAMA’ YARIŞMASI
 
VAN balını tanıtmak amacıyla Van Arıcılar Birliği tarafından ‘Bal Yuvarlama’ yarışması düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada yarışmacılar, dik yamaçtan aşağı doğru bırakılan bal kutusunu yakalamak için mücadele verdi. 20 yarışmacının katıldığı etkinlikte bal kutusunu yakalayan yarışmacı altınla ödüllendirildi.
Van Arıcılar Birliği, ‘Dünya Arı Günü’ nedeniyle Van balını dünyaya tanıtmak için ‘Bal Yuvarlama’ yarışmasını başlattı. Van’ın Kurubaş mevkisinde düzenlenen yarışmaya 20 yarışmacı ile arıcılar katıldı. Yarışmacılar, İngiltere Cooper’s Hill’de düzenlenen peynir yuvarlama festivalinde olduğu gibi, dik yamaçtan aşağı doğru bırakılan bal kutusunu yakalamak için yoğun mücadele verdi. Yarışma sırasında bazı yarışmacılar aşağı doğru inişte hızlarını alamayarak takla attı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada birinciliği ise Neçirvan Mamedi aldı. Yarışmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Mamedi, “Van Arıcılar Birliği tarafından bu yıl ilk kez böyle bir yarışma düzenlendi. İnanmak başarmanın yarısıdır. Kazanacağıma inancım her zaman tamdı. Çok büyük bir azim ve hırs gösterdim. Kazandığım içinde mutluyum. Koşarken baya zorlandım ancak gözüm daima hedefte idi. Ve sonuç olarak kazandım” dedi.
GELENEKSEL HALE GELECEK
Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan ise her yıl Mayıs ayının 20’sinde Dünya Arı Günü olarak kutlandığını belirterek, mayıs ayının Van ilinde de arıcılık sezonunun yoğun şekilde başladığı bir dönemi olduğunu söyledi. Van balını dünyaya tanıtmak istediklerini de belirten Tandoğan, “Bütün arıcılarımızın gününü kutluyoruz. Biliyorsunuz arıcılar kırsalda zor şartlarda çalışıyor. Nasıl arıcılar mevsim dinlemeden balın peşinden koşuyorsa aslında buradaki arkadaşlarımız da balın peşinden koşturarak bu zorlukları gündeme getirdi. Bugün 20 yarışmacımız yarışmaya katıldı. Birinci gelen arkadaşımızı kutluyoruz. Diğer arkadaşlara da teselli ödüllerimiz olacak. Bu ilkti ve her sene bunu geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Yarışmanın yapıldığı Kurubaş mevkiisi
-Yarışmaya katılanlar ve izlemeye gelenler
-Yarışmanın başlaması
-Aşağı doğru koşanlar ve yuvarlananlar
-Yarışmayı kazanan Neçirvan Mamedi
-Mamedi’nin açıklaması
-Çevreden genel
-Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan ile roportaj

HABER: Gülay KUYUCU /VAN,(DHA)

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!