Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- BURSA’DA VAKA SAYILARINDA ARTIŞ, 10 GÜNDE 2 KATINA YAKLAŞTI

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre ‘yüksek risk’ grubunda olan Bursa’da, vaka sayılarındaki artış 2 katına yaklaştı. Meydana gelen artışa karşın, caddelerin ve meydanlardaki kalabalığın devam etmesi dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın 2 Nisan’da açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 100 binde 260’lık vaka sayısıyla ‘yüksek risk’ grubunda yer alan Bursa’da, dün açıklanan verilere göre vaka sayıları 100 binde 418’e yükseldi. Buna göre 2 kat artışa yaklaşan vaka sayılarına rağmen cadde, meydan ve çarşılardaki kalabalık dikkat çekerken, bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları gözlemlendi.

‘VAKA SAYILARI BU TEMPOYLA 4 KATINA ÇIKACAK’

Vaka sayılarının bu tempo ile sürdüğünde 4 katına çıkabileceğini belirten vatandaşlardan Kemal Engin, herkesin dışarıda olduğunu söyledi. Kendisinin mecburi ihtiyaçları için dışarı çıktığını belirten Engin, “Ama herkes böyle düşünmüyor tabi. Bu geçici önlemler ne kadar faydalı olacak bilmiyorum. Bu pandemi 2 seneden önce bitmez. Virüs pik yapacak, ondan sonra gidecek. Ramazan olduğu için eskiye göre biraz daha az ama insanları evde tutamazsınız. Biz bir de Türk toplumu olarak hiçbir şeyden korkmuyoruz. Ondan da kaynaklanıyorö dedi.

Reklam Alanı

Çarşı ve pazarlardaki kalabalığa dikkat çeken bir diğer vatandaş Ramazan Çakır ise “Görüyorsunuz, kurallara uyan kimse yok. Biraz da kendimizde bulacağız hatayı, herkes bana bir şey olmaz diyor. Böyle bir şey yok. Ben mesela 65 yaş üstüyüm benim de dışarıda olmamam lazım. Aşı oldum korona bana yaklaşmaz demememiz lazım. Ama benim işimi gören yok mecburen çıkıyorum. Vakalar azalmaz, azalması mümkün değil. Tedbirleri devletin alması lazım. Bazen önlemler sıklaştırılıyor sonra gevşetiliyor. Böyle olmaz. Serbest olunca böyle oluyor işteö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Derya Evren anons
-Sokaktaki insan kalabalığı detay
-Kemal Engin röportaj
-Ramazan Çakır röportaj

Haber: Derya EVREN-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

====================

2- VAKA ARTIŞINDA YÜZDE 70.22 İLE İLK SIRADAKİ KIRKLARELİ’DE TEDİRGİNLİK

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 bin nüfusta 882.13’e yükselen Kırklareli, yüzde 70.22 artış ile ilk sırada yer aldı.Uzmanlar, alınan yeni tedbirlerle kentte vaka sayılarının yeniden düşüşe geçeceğini belirtirken, vatandaşlar da artıştan duydukları tedirginliği dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı, illere göre 100 bin nüfusta haftalık vaka sayısını gösteren haritada,  3 Nisan – 9 Nisan haftasında illere göre vaka sayısında Kırklareli ilk sırada yer aldı. Daha önce 518.23 olan vaka sayısı ile ilk 5 arasındaki  Kırklareli’de vaka sayısı 882.13’e yükselirken, artış oranı yüzde 70.22 ile en çok artış görülen il oldu. Kırklareli’ni artış oranında İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu takip etti.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Taner Pehlivan, artışın en önemli etkenlerinden birinin bulunduğu coğrafya ile ilgili olduğunu söyledi. Pehlivan,  “Bölgede genel olarak illerin tümü yüksek yoğunluk oranındaki iller. İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Kırklareli, Edirne’de halen yüksek oranda devam ediyor. Bu coğrafi sınırlar şu anda insanların birbiriyle temas olduğu bir bölge. En büyük sebep bu. Bizim ilimiz küçük bir il ama aynı zamanda göç veren bir il. Özellikle Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri gibi fabrikaların, emek yoğunluklu üretimin yoğun olduğu bölgelerle iştirak halindeyiz. Burada, o bölgelerde çalışan çok kişi var. Aile içinde de bulaş oluyor belli bir süre sonra ama vakalar hep çalışan insanlardan çıkıyor. İş yerlerinde hastalığı kapıyorlar ve daha sonra da ailede diğer çevrelerine yayıyorlar. İş yerlerinden kaynaklı bir bulaş söz konusu” dedi.

Kırklareli’de vakaların yüzde 80-90’ını çalışan kesim oluştururken, yüzde 60-70’i de 20 ile 40 yaş arasında bulunuyor. Uzmanlar, son alınan tedbirlerle Kırklareli’de vaka oranlarının düşmesini beklediklerini söyledi.

‘MAALESEF EN YÜKSEK VAKA GÖRÜLEN İL’

Kırklareli Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşların tedbirlere uymalarını istedi. Açıklamada, “İlimiz bundan önce en düşük vaka görülen il iken maalesef şimdi en yüksek vaka görülen il oldu. Tedbirlere uyarak bu tabloyu düzeltmek elimizde” denildi. Nüfusu 361 bin olan Kırklareli’de 77 bin 745’i birinci doz, 52 bin 358’i ikinci doz olmak üzere 130 bin 103 aşılama yapıldı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Kırklareli’de yaşayan vatandaşlar, artan vakalar nedeniyle tedirgin olduklarını dile getirdi. Emekli Kemal Öner, “Kendi hatalarımız yüzünden salgın arttı. Caddelerimiz kalabalık, insanlar dikkat etmiyor. Devlet koruyamaz biz korumalıyız. Kendi tedbirlerimizi kendimiz almalıyız. Kırklareli’nde tedbirlere kimsenin uymaması nedeniyle salgın arttı ve artmaya devam edecek” dedi. Esnaflardan  Ergun Selçuk, “Lüleburgaz’ın Kongre Meydanı, bizimde İstasyon Meyda’nında çok kalabalık toplanmalar oldu. Vatandaş salgını ciddiye almadı ve bu yüzden vaka sayıları arttı. Kırklareli yaşantısına düşkündür, eğlenceye devam ettiler. Bize bir şey olmaz mantığı ile hareket edildi” diye konuştu. Artışın endişe verici olduğunu söyleyen Emel Ata, “İnsanlar dışarı çıkmaya devam ediyor, kısıtlamalara uymuyor, bu yüzden vaka sayısı artıyor. Kırklareli küçük yer salgın çok hızlı arttı ve artmaya devam edecek. Korkuyoruz ama yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————–
-Kırklareli’den detaylar
-Sokaklardaki vatandaşlar
-Kalabalıktan detaylar
-Caddelerden detaylar
-Vatandaşlarla röp.
-Kırklareli Valilik meydanı

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/KIRKLARELİ, (DHA)- 

===================

3- TESTİ POZİTİF YOLCU, OTOBÜSTEN İNDİRİLDİ

ÇORUM’da, otobüsle seyahat eden ve koronavirüs testi sistemde pozitif görünen R.Y. (22), ekipleri alarma geçirdi. Otobüsten indirilip, hastaneye götürülen kadın gözlem altına alındı. Çift maske takılan otobüsteki yolcuların ise Konya’da gözlem altına alınacağı öğrenildi. 

Samsun’dan Konya’ya giden yolcu otobüsü, Çorum terminalinde durduruldu. Sistemde koronavirüs testi pozitif olarak görülen R.Y. otobüsten indirildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, kadını ambulansa aldı. Kadın, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Çift maske takılan diğer yolcular ise otobüsle Konya’ya doğru yola çıktı. Otobüsteki yolcuların Konya’da gözlem altına alınacağı öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yolcu otobüsünün terminalde bekletilmesi
-Testi pozitif çıkan yolcunun ambulansa alınması
-Bazı yolcuların sağlık görevlileri ile  ikili diyaloğa girmesi
-Bir yolcu ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=======================

4- ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ DUYGULANDIRAN ZİYARET

TRABZON’un Maçka ilçesinde, 2017’de PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül’ün (15) adı kentte Gençlik Merkezi’ne verildi. Şehit oğlunun adının verildiği merkezi ziyaret eden anne Ayşe Bülbül, tabelada oğlunun fotoğrafını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Maçka’da 11 Ağustos 2017’de, PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine evi gösteren Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik, teröristlerin açtığı ateşle şehit oldu. Türkiye’yi hüzne boğan olayın ardından Eren Bülbül’ün şehit olmadan önce sosyal medya hesabında ‘Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ paylaşımı yürekleri burktu.

Şehit Eren Bülbül’ün adı Trabzon’da Ortahisar ilçesindeki Gençlik Merkezi’ne verildi. Anne Ayşe Bülbül’de oğlunun adının verildiği gençlik merkezini ziyarete etti. Merkezi gezerken oğlunun fotoğrafının yer aldığı tabelaya dokunan Ayşe Bülbül, gözyaşı döktü. Acılı anneye Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk tarafından öğrencilerin hazırladığı tablo hediye edildi.

‘OĞLUMUN ACISINI HİÇ UNUTAMIYORUM’
Oğlunun adının dünyanın birçok yerinde yaşatıldığı için gurur duyduğunu söyleyen anne Ayşe Bülbül, “Yavrumun unutulmadığını görmek beni çok mutlu ediyor. Onu unutmayan ve adını yaşatmaya çalışan herkese minnettarım. Allah herkesten razı olsun. Eren’imin sadece Trabzon’da ya da Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında adını yaşatıyorlar. Yavrum için su kuyuları, yetimhaneler açılıyor. Oğlumun acısını hiç unutamıyorum. Eren’imin çektiği çileleri, sırtında taşıdığı o yükleri unutamıyorum. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

‘EREN’İN ADININ BURADA YAŞAMASI ÖNEM ARZ EDİYOR’
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise, “Gençlik merkezimizi açılışında sayın bakanımız buranın adını Şehit Eren Bülbül gençlik merkezi olarak koydu. Bu bizim için çok önemli. Şehidimizin annesi bugün merkezimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Eren Bülbül bizim sporcumuzdu. Sporla uğraşan bir kardeşimizdi. Şimdi cesareti ile ön plana çıkmış olan bir kardeşimiz. Ama takdiri ilahi. Maçka ilçemizde vatan hainleri tarafından şehit edildi. Türk genci ülkemiz var oldukça ve bayrağımız dalgalandıkça bizde Eren Bülbüller bitmez. Daha 15 yaşında şehit olan Eren’imizin adının burada yaşaması bizim ve gençlerimiz için büyük bir önem arz ediyor. Bizim için bu gençlik merkezimizin çok büyük bir önemi var. Destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ayşe Bülbül’ün Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi’ni gezmesinden görüntüler
-Ayşe Bülbül’ün açıklamaları
-Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün Açıklamaları
-Detaylar
Haber: Aleyna KESKİN – Kamera: Tolğa SAĞLAM TRABZON-DHA

=====================

5- BOLU BELEDİYE BAŞKANINDAN YANLIŞ İMSAKİYE YORUMU: DAHA ÇOK SEVAP KAZANAN OLMUŞTUR

BOLU Belediyesi tarafından dağıtılan imsakiyelerde iftar vakti, Diyanet’in açıkladığı imsakiyeye göre akşam ezanında 2-3 dakika geç, İmsak vakti ise 18 dakika erken olarak yazıldı. Konunun hatadan kaynaklandığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan vatandaşlardan özür dileyerek, “Allah’tan iftar saatini önce yazmamışız. Geç açanlar olmuştur bizim yüzümüzden. Daha çok sevap kazanan olmuştur. Kasti bir şey yok” dedi.
Bolu Belediyesi tarafından geçen hafta dağıtılan Ramazan imsakiyelerinde, imsak vaktinin 18 dakika erken, iftar vaktinin ise 2-3 dakika geç olarak yazıldığı ortaya çıktı. Böylece, belediye tarafından dağıtılan imsakiyeye uyarak oruç tutan vatandaş 20 dakika fazla oruç tutmuş olacaktı. Diyanet’in verilerine göre yeniden basılan 2 bin 500 adet imsakiye vatandaşlara dağıtıldı.
Konuyla ilgili bir hata yapıldığını imsakiyenin Fazilet Takvimi’ne göre düzenlendiği ve dağıtılan yanlış imsakiyelerin toplatıldığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Diyanet bu sene geç açıklama yaptı. Bizim de ihalemizi alan matbaa işini yapan firma da bizi sıkıştırdı yetiştirmemiz için. Arkadaşlarımız da Fazilet Takvimi’nden bu verileri almışlar. Yaklaşık 3 bin tane basıldı, 500 tanesinde bu hata var. 2 bin 500 tanesinde yok.” dedi.
‘DAHA ÇOK SEVAP KAZANAN OLMUŞTUR’
Başkan Özcan, kasıtlı olarak böyle bir hata yapmadıklarını ifade ederek, “Ama Allah’tan iftar saatini önce yazmamışız. Geç açanlar olmuştur bizim yüzümüzden, daha çok sevap kazanan olmuştur. Kasti bir şey yok burada. Dolayısıyla bunu çok fazla büyütmeye gerek yok. Biliyorsunuz bir dönem bütün Rizeliler fazladan 1 gün oruç tutmuştu. Bir gün ezan vaktinden önce okunmuştu. En azından vaktinden önce söylenmemiş, öyle daha sıkıntı olurdu. Ama gel gelelim düzeltildi. Bir kasıt yok. Arkadaşlarımızın burada bir ihmali var. Uyardım daha dikkatli davranılması konusunda. Bundan sonra daha dikkatli olunur. Ben Belediye Başkanı olarak 500 tane yanlış basıldığı için özür diliyorum. Vatandaşlarımız haklarını helal etsinler.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Başkan Özcan’ın açıklamaları
-Detaylar
-İmsakiyenin fotoğrafı
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

=====================

6- ÇÖP KOVASINDAKİ 41 KİLO EROİNE 1 GÖZALTI

GAZİANTEP’te, jandarmanın narkotik köpek ‘Çevik’ ile eve düzenlediği operasyonda, çöp kovasında 41 kilo eroin ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticaretinin ve kullanımının önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Barak Mahallesi’ndeki adrese operasyon düzenledi. Narkotik köpek ‘Çevik’in de kullanıldığı operasyonda ekipler, büyük boy çöp kovasına gizlenen 41 kilo eroin, 420 gram sentetik uyuşturucu, 1 hassas terazi, 3 cep telefonu, 3 kurusıkıdan çevrilme tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 9 bin 185 lira ele geçirdi.
Uyuşturucu, silah ve paraya el koyan ekipler, evde bulunan F.N.’yi gözaltına aldı. Jandarmada sorgulanmasına başlanan F.N.’nin, ‘terör örgütü PKK’ya üye olmak’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ suçlarından da kaydının bulunduğu tespit edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Jandarma ekibinin aramaları
– Dedektör köpek araması 
– Uyuşturucu madde
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

===================

7- ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜZİK YETENEĞİNE BİLİMSEL TESTLİ PLATFORM

ESKİŞEHİR’de Anadolu Üniversitesi, kişilerin kendi kendilerine müzik yeteneği olup olmadığını bilimsel olarak tespit edebilmeleri için web tabanlı Müzik Algısı Testi (AMAT) platformunu kurdu. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca, kişilerin müzik kulağının olup, olmadığını evlerinde bilimsel olarak test edebildiklerini belirterek, “Hazırladığımız test sayesinde herkes evlerinden kolaylıkla ve bilimsel yöntemlerle bilgi sahibi olabilir. Bireyler aldıkları bir müzik dersinin kötü gitmesinden sonra kendisini müzik konusunda yeteneksiz ilan edebiliyor. Fakat bundan sonra bunu bilimsel olarak tespit edebiliyor olacaklarö dedi.

Anadolu Üniversitesi, 7 yaşından itibaren herkesin müzik kulağı hakkında bilimsel bilgi sahibi olmasına yardımcı olmayı hedefleyen Müzik Algısı Testi (AMAT) platformunu kurdu. Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesi üzerinden ulaşılan platformda, testler yaklaşık 25 dakikalık bir süre tamamlanırken, sonucunda kişilerin müzik yeteneğine sahip olup olmadıkları bilimsel bir incelemeyle cevaplanıyor. Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca yürütücülüğünde oluşturulan AMAT, Prof. Dr. Şükrü Torun ve Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe tarafından 2 yıllık bir bilimsel araştırma projesi kapsamında psikometrik yöntemleri kullanılarak geliştirildi. Geçerli, güvenilir, akustik ve pratik açılardan iyi özelliklere sahip bu testin internet tabanlı olması, böylece uzaktan eğitim gerektiren durumlarda da kullanılabilmesi testin en önemli kazanımını oluşturuyor. Proje kapsamında pek çok okulda deneme çalışmaları yapıldı ve 7 kategorili yaklaşık 25 dakika süren bir test ortaya çıkarıldı.

Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, başta çocuklar olmak üzere her yaştan bireylerin müzik algıları konusunda bilgi sahibi olabileceklerini belirterek, “Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyonu birimi tarafından desteklenen AMAT projesi müzik üzerine düşünen ve bunu 7’den 70’e herkesin müzik yeteneğini bilimsel temeller ile keşfetmek ve bu yeteneğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. AMAT platformu üzerinden gerçekleştirilecek test ile her yaştan bireyler ve özellikle çocuklar kendi müzik algıları hakkında bilgi sahibi olabilecek ve bu alandaki yeteneklerine uygun eğitime yönlenebileceklerö dedi.

‘MÜZİK KULAĞI OLUP OLMADIĞI BİLİMSEL OLARAK TESPİT EDİLİYOR’

Sistem hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca, kişilerin müzik kulağının olmadığını evlerinde bilimsel olarak test edebildiklerini söyledi. Özellikle çocukların müzik ile ilgili becerilerini tespit etmeyi amaçladıklarını ifade eden Tunca, “Bu test özellikle çocuklarımızın, öğrencilerimizin müzik ile ilgili becerileri hakkında bilgilendirme için yaptığımız bir test oldu. Hazırladığımız test sayesinde herkes evlerinden kolaylıkla ve bilimsel yöntemlerle bilgi sahibi olabilsin istedik. ‘Evlere en kolay olarak dijital yöntemlerle girebiliriz’ dedik ve 2 yıllık bir bilimsel araştırma projesi geliştirdik. Kişilerin kendi kendilerine müzik yeteneği olup olmadığını bilmeleri mümkün değil. Bireyler aldıkları bir müzik dersinin kötü gitmesinden sonra kendisini müzik konusunda yeteneksiz ilan edebiliyor. Fakat bundan sonra bunu bilimsel olarak tespit edebiliyor olacaklarö diye konuştu.

TEST NASIL UYGULANIYOR?

Bu teste ulaşmak için Anadolu Üniversitesi internet sitesindeki ilgili bağlantıya tıklayarak kayıt olunması yeterli. Kayıt sonrasında, aynı aileden tüm bireyler tek bir hesaptan giriş yapabildiği gibi, öğretmenler de öğrencilerinin tümünü sınıfça kaydederek onların gelişimlerini takip edebiliyor. Testin bu özelliği, açılış sayfasındaki ‘Kendim’, ‘Çocuklarım’ ve ‘Öğrencim” seçenekleri ile sunuluyor. AMAT’ın en kullanışlı özelliklerinden biri de kullanıcının dilediğinde ara verebilmesi ve tekrar hesabına girdiği zaman kaldığı yerden devam ederek testini tamamlayabilmesi. Böylece tek bir oturumda testi yapmak zorunluluğu kalmıyor. Her kategoride 10 soru var ve tüm testi tamamlamak yaklaşık 25 dakikalık bir süreden oluşuyor.

Görüntü Dökümü:
-Tanıtım toplantısına katılanlar
-Rektör Fuat Erdal’ın açıklaması
-Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca
-Prof. Dr. Şükrü Torun’un açıklaması
-Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe açıklaması
-Proje tanıtımı
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!