Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Göbeklitepe kar altında kaldı

ŞANLIURFA’da etkili olan kar yağışının ardından kentin simgelerinden Göbeklitepe beyaza büründü.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe’de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla güzel manzaralar ortaya çıktı. 

Siverek ve Viranşehir ilçesinde kardan kapanan bazı kırsal mahalle yollarında ise belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kar altında kalan Göbeklitepe
– Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera:Ali LEYLAK-ŞANLIURFA – DHA

Reklam Alanı

==============================

Fatma Şahin çocuklarla kar topu oynadı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapılan çalışmaları incelediği sırada parktaki çocuklarla kar topu oynadı.

Kent genelinde yağan karın ardından yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Fatma Şahin, bu sırada Kırkayak Parkı’nda kardan adam yapan çocukları görünce yanlarına gitti. Fatma Şahin, daha sonra çocuklarla birlikte bir süre kar topu oynayarak, eğlencelerine ortak oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Karda oynayan çocuklar
– Fatma Şahin’in çocuklarla oynaması 
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI Kamera: -GAZİANTEP-DHA

=======================

Sahibi tedavi gören köpek, 5 gündür hastane kapısında bekliyor

TRABZON’da, rahatsızlanan Cemal Şentürk’ün taşındığı ambulansı takip eden köpeği, 5 gündür sahibinin tedavi gördüğü özel hastanenin giriş kapısı önünde bekliyor. ‘Boncuk’ isimli sevimli köpek, sağlık görevlileri ve çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Kentte yaşayan Cemal Şentürk, 14 Ocak’ta Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Cemal Şentürk tedaviye alınırken, sahibinin taşındığı ambulansı takip eden ‘Boncuk’ isimli köpek de hastanenin giriş kapısı önünde beklemeye başladı. Şentürk’ün yakınları tarafından eve götürülen sevimli köpek, her defasında yeniden hastaneye döndü. Sevimli köpek, hastane personeli ve vatandaşların ilgi odağı oldu. 

KÖPEĞİYLE DUYGUSAL BULUŞMA
Sağlık durumu iyiye giden Şentürk’ün, tekerlekli sandalyeyle aşağı inip, bekleyişini sürdüren ve hastane çalışanlarınca beslenen köpeğiyle buluşması, duygusal anlara sahne oldu. 9 yıldır yanından ayırmadığı köpeğiyle aralarında sevgi bağı oluşan Şentürk, “9 yıldır benimle birlikte Boncuk. Ben de özlüyorum onu. O da bana alışkın zaten. Arada pencereden sesleniyorum ona, o zaman biraz daha sakinleşip duruyor burada. İnsan gibi yakın davranıyor bana. Öyle olunca bende neşeleniyorum, hoşuma gidiyor. Bana bu kadar yakın olmasının sebebi, ona çok fazla ilgi göstermem. Hayvana yakın ilgi gösterince o da anlıyor, ne kadar ilgi gösterirsen o kadar yaklaşıyor. Ben ona hiç kızmam, kızıp da kendimden soğutmam. Köpekler devamlı ilgiyi seven hayvanlardır. İlgi gösterdin mi istediğin gibi yönlendirirsin onuö dedi.

‘EVE GÖTÜRSEK DE KAÇIP GELİYOR’
Şentürk’ün kızı Aynur Egeli de, “Babam rahatsızlanınca hastaneye getirdik. Köyde babamın arabası vardı, Boncuk onun yanından hiç ayrılmadı. Sonra Boncuk’u buradaki evimize getirdik. Babamın burada olduğunu öğrenince de buradan hiç ayrılmadı. 5 gündür buraya geliyor. Biz eve götürsek de kaçıp kaçıp buraya geliyor, babamı bekliyorö diye konuştu.

‘SADECE SAHİBİNİ BEKLİYOR’
Hastanende özel güvelik görevlisi Muhammet Akdeniz, “Burada bir ziyaretçimiz var. Her gün saat 09.00 gibi geliyor. Akşama kadar bekliyor. İçeri girmiyor genelde, kapıdan kafasını uzatıp bekliyor. Sahibi burada tedavi görüyor şu an. Zararsız, kimseyi de rahatsız etmiyor. Sadece sahibini bekliyor. Sahibi de bazen yanına gelip onu teselli edip gidiyorö şeklinde konuştu.

Hastane müdürü Fırat Uğur da, “Arkadaşlarımız burada onu besliyor, kimseye bir zararı yok. Sahibiyle arasında olan ilişki burada herkesin dikkatini çekti. Hastanemiz olarak biz de köpeği çok sevdik. Sahibi de iyileşince inşallah taburcu olacak, Boncuk da sahibine kavuşacakö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Köpeğin bekleyişi
-Hastane önünden görüntüler
-Köpeğe gösterilen ilgi
-Sahibiyle buluşması
-Röportajlar ve detaylar

HABER KAMERA: Nurullah CABRİ/TRABZON,(DHA)- 

=========================

Yaşlı kadının şüpheli ölümü

ANTALYA’da yalnız yaşayan Şadiye Öztürk (85), komşuları tarafından evinin salonunda ölü bulundu. Üzerinde, başında ve evin duvarında kan olan Öztürk’ün, cinayeti kurban gittiği üzerinde duruluyor.

Olay, saat 12.00 sıralarında Kepez ilçesi Emek Mahallesi’ndeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Yalnız yaşayan Şadiye Öztürk’ten bir süredir haber alamayan komşuları, açık bulunan balkon kapısından eve girince yaşlı kadını salonda hareketsiz yatarken gördü. Öztürk’ün üzerinde ve duvardaki kan izlerini gören komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen ekipler, Şadiye Öztürk’ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaşlı kadının öldürüldüğünü değerlendiren polis, evde inceleme yaptı. Eşyaların da dağınık olduğu belirtilen eve gaz maskesi ve özel tulumlarla giren polis, detaylı araştırma yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren incelemenin ardından Şadiye Öztürk’ün cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis işlem yaptığı sırada sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı iddia edilen bir kişi ile torunu olduğu belirtilen kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma, polisler tarafından büyümeden önlendi.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Polis araçlarının görüntüsü
– Bina dış plan görüntü
– Polislerin çalışmasından görüntü
– Bina sakinlerinin görüntüsü
– Polislerin yaşlı kadının yakınları ile konuşurken görüntüsü
– Yaşlı kadının kızı polise bilgi verirken görüntüsü
– Olay yeri inceleme ekibinin eve girişi
– Polis ekibinin çevrede güvenlik kamera çalışmasından görüntü
– Şüpheli gencin kimlik bilgisini soran polisin görüntüsü
– Cenazenin evden çıkartılıp cenaze aracına konması
– Cenaze aracının morga gidişi
– Ölü bulunan yaşlı kadının torunu bir vatandaşla kavga etmesi
– Polisin araya girip kavgayı ayırması 
– Ölü bulunan kadının resmi
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

===========================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!