Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI KÜÇÜK KIZ ‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’ DİYE AĞLADI

*- Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde motosikletin çarptığı 14 yaşındaki M.S., “Ölmek istemiyorum” diye ağladı.

Kaza saat 15.15 sıralarında Döşemealtı’na bağlı Yeniköy Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. G.A.’nın kullandığı 07 GN 511 plakalı motosiklet, cadde üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan M.S. adlı kız çocuğuna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle asfalt zemine düşen çocuğu görenler yardımına koştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi.
Kaza nedeniyle şoka giren ve büyük korku yaşayan küçük kız, ambulansı beklerken “Ölmek istemiyorum” diye ağladı. Gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptığı M.S. ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Motosiklet sürücüsü G.A. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü
————
– Kızın yerde ağlarken
– Annesinin kızının yanında
– “Abi ölmek istemiyorum” diye ağlaması
– Annenin, “Allah belanızı versin” demesi
– Ambulansın gelişi, 112 ekibinin müdahalesi
– Kızın sedyeye konması
– Kaza yapan motosiklet ve sürücüsünün sağlık ekibine ayağını göstermesi
– Yaralı kızın sedye ile ambulansa götürülmesi

HABER-KAMERA: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA) – 

Reklam Alanı

=================================================

2- FIRTINADA UÇAN ÇATI KAMERADA 

ERZURUM’un Narman ilçesinde etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına bir binanın çatısını uçurdu. Ana caddeye düşen çatı biri park halinde iki araçta maddi hasara neden oldu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde bir otomobil çatının altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu.

Erzurum’un Narman ilçesinde saat 13.20 sıralarında etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı yaklaşık 90 kilometreyi bulan fırtınada, Sümmani caddesinde 5 katlı bir binanın çatısı uçtu. Uçan çatı, ana caddeye bomba gibi düştü. Bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde çatı park halindeki bir pikaba zarar verirken altında kalmakan son anda kurtulan otomobilin ise camını kırdı. Kaldırımdan yürüyen vatandaşlar ise büyük bir panik yaşadı. Çatının düştüğü anda işyerindeki müşterilerle ilgilendiğini söyleyen Hasan Kalyoncu, “Bir anda fırtına kıyamet koptu. Ne olduğunu tam anlayamadık. Kendimizi dışarıya attığımızda gördüklerimiz karşısında şok olduk. İşyerimin önünde park halindeki pikabın üzerinde resmen çatı vardı. Çatısı düşen bina bize 30 metre kadar uzaklıkta. Oradan buraya nasıl geldi hayret. İşyerindeki güvenlik kameralarına baktığımızda ise bir otomobilin saniyelerle kurtulduğunu gördük. Çok şükür can kaybı yok” dedi.

Görüntü Dökümü
————
-Fırtınanın çatıları araç üstüne düşürmesi güvenlik kamerasında
-Çatısı hasar gören binanın fotoğrafları
-Çatıdan yere düşen sac ve tahtaların fotoğrafı
-Çatıdan üstüne sac ve tahta düşen aracın sahibi esnafın konuşması 
 Haber-Kamera: ERZURUM, (DHA)

==========================================================

3- CAMINI KIRIP GİRDİĞİ İŞ YERİNDEN SADAKA KUTUSUNU ÇALDI

OSMANİYE’de camını kırıp içeri girdiği iş yerinden sadaka kutusunu çalan S.G., polisin güvenlik kameralarını incelemesi sonucu yakalandı. Bir haftada 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı belirlenen S.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Adnan Menderes Mahallesi Tenekeciler Sokak’ta bir metal atölyesi işleten esnaf, ofisininin camının kırık olduğunu ve masa üzerindeki sadaka kutusunun yerinde olmadığını görünce polise haber geldi. Ekipler, içerisinde altın küpe ve yaklaşık 200 TL bulunan sadaka kutusunu çalan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Aynı bölgeden iki ayrı hırsızlık olayı ihbarı daha alan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler, 3 hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelinin S.G. olduğunu tespit etti. Saklandığı eve baskın yapan polis, S.G.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SADAKA KUTUSUNU AYAĞIYLA KIRMAYA ÇALIŞTI
Öte yandan, güvenlik kamerası görüntülerinde iş yerinin camını kırıp içeri giren S.G.’nin, sadaka kutusunu masanın üzerinden aldıktan sonra bir süre eliyle açmayı denediği, daha sonra koltuğun üzerine koyup ayağıyla kırmaya çalıştığı, başarılı olamayınca kutuyu yanına alarak iş yerinden uzaklaştığı görüldü

Görüntü Dökümü
————
– Atolye içerisine giren hırsızın görüntüleri
– Yazıhanenin kapısını açmaya çalışması
– Yazıhanenin camını kırması içeriye girmesi
– Masa üzerindeki sadaka kutusu alması eliyle açmaya çalışması
– Koltuğun üzerine koyup ayağıyla kırmaya çalışması
– Diğer masa üzerindeki altın küpeyi alması
– Kırdığı pencereden geri çıkması
– Farklı bir işyerine girişi, etrafı gezinmesi
– İşyerinin kapalı olan penceresini taşla kırmak istemesi
– Pencereleri zorlaması
– Duvardan atlayıp işyerinden ayrılması 
Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

==========================================================

4- İSKENDERUN’DA FUHUŞ OPERASYONU: 7 GÖZALTI

HATAY’ın İskenderun ilçesinde bir masaj salonunda fuhuş yaptıkları iddia edilen Tayland uyruklu 6 kadın ile salonun kiracısı B.Ç. gözaltına alındı.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede fuhuş yapan, aracılık eden ve yer temin eden şüphelilere yönelik çalışma başlattı. 18 Nisan Pazar günü Yenişehir Mahallesi’nde bir masaj salonunu fiziki takibe aldı. Salondan çıkan iki kişinin ifadesini alan polis ekipleri, içeride 100 TL karşılığında Tayland uyruklu kadınlara masaj yaptırıp cinsel ilişkiye girdiklerini belirledi. Salona baskın yapan ekipler, salonu kiraladığı belirlenen B.Ç. ile Tayland uyruklu U. L., A. S., P. S. , S. S., K. A., C. C.’yi gözaltına aldı. B.Ç. hakkında fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek suçundan adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————
– Zanlıların hastaneye girişi
– Hastaneden çıkışları

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay),(DHA)

==========================================================

5- ERDEMLİ’DE YILIN İLK ERKENCİ ÜZÜM HASADI; KİLOSU 50 TL

MERSİN’in Erdemli ilçesinde serada yılın ilk erkenci üzüm hasadı yapıldı. Üreticisinin yüzünü güldüren üzümün kilosu 50 TL’den alıcı buluyor.
Kocahasanlı Mahallesi’nde serada yetiştirilen ‘Yalova İncisi’ cinsi üzümlerin ilk hasadı yapıldı. Üretici İbrahim Köse topladığı üzümleri İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere iç piyasaya süreceğini dile getirdi. Köse, 2 dönüm araziden elde ettiği 8 ton üzümün kilosunu 50 TL’ye sattığını bildirdi. Verimden memnun olduğunu anlatan Köse, “Kasım ayında budama yapıyoruz ardından kapama yapıyoruz. İlaçlama, gübreleme çalışmaları ile vatandaşımız için hazır hale getiriyoruz” dedi.

‘ERKENCİ ÜZÜM BÖLGEYE YÜKSEK KATMA DEĞER KATIYOR’

Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz de “Mersin’in Erdemli ilçesi Türkiye’nin en erkenci bölgelerinden bir tanesi. Erkenci üzüm bölgeye yüksek katma değer katıyor. Pandemi döneminde ülkemiz ön plana çıktı. Çiftçimiz ara vermeden çalışıyor. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘BÖLGEDE 800 TON HASAT BEKLENİYOR’

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de üreticilere bereketli bir sezon diledi. Şahin “İlçemizde örtü altı üzüm hasadı başladı. Yaklaşık 200 hektar alanda yapılan örtü altı üzüm üreticiliğinde 800 ton hasat bekliyoruz. Bunlar genellikle iç piyasa gönderilecek” dedi.

‘SERADA ÇİFT ÜRÜN YETİŞTİRİLİYOR’

Serada çift ürün yetiştirdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu da “Örtü bağın altında fasülye yetiştiriciliği yaptık. Fasulyemizin hasadı bitti. Şu anda da üzümlerimizi hasat ediyoruz. Ayrıca bağlarımızdan yaprak toplayarak sarmada kullandık” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————
-Üzüm hasadı
-Hasat edilen üzümlerin paketlenmesi
-Muhabir anonsa
-İbrahim Köse röp
-Deniz Gürbüz röp
-Rasim Şahin röp
– Emine Yaman Kulu röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN-Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ, (Mersin), (DHA)

=================================================

6- SİLİFKE’DE KANADI KIRIK PELİKAN TEDAVİYE ALINDI

MERSİN’in Silifke ilçesinde jandarmaya bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, devriye görevi sırasında yaralı bir pelikan buldu. Kanadının kırık olduğu belirlenen pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi. 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri, Mağara Mahallesi Söğüt mevkiinde devriye görevi yürütürken, yol kenarında yerde yatan bir pelikan gördü. Ekiplerin yaptığı incelemede, pelikanın kanadının kırık ve bitkin olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri, yaralı pelikanı, tedavisinin yapılması için Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti. Pelikanın, tedavisinin ardından doğal ortamına salınacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Jandarma ekibinin yaralı pelikanı incelemesi
– Yaralı pelikanın araca konulması
– Pelikanın Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilmesi
Haber: Mehmet OKUR – Kamera: SİLİFKE, (MERSİN), (DHA)

=================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!