Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ŞEHİT ER MÜSLÜM TOPRAK HAKKARİ’DEN UĞURLANDI

IRAK’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Yıldırım Harekatı’nda, kaza sonucu şehit olan sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın (25) cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından İstanbul’a uğurlandı.

Irak’ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Harekatı’nda Kalyanu Dağı bölgesine yapılan ikmal faaliyeti sırasında helikopterden inerken düşme sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen sözleşmeli er Müslüm Toprak, için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,  Hakkari Üniversitesi Röktürü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Pınar, İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek, kurum amirleri, polis ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Şehit sözleşmeli er Toprak’ın Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu tabutun tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişi okunan şehit Toprak için daha sonra dua okundu. Duanın ardından şehit askerin cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu. Helikopterle Yüksekova’ya gönderilecek olan Şehit Toprak’ın cenazesi, buradan da uçakla, İstanbul’a uğurlanacak.

Görüntü dökümü
———————–
– Uğurlama töreninden detaylar

Reklam Alanı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- 

=========

YASAĞA RAĞMEN CADDEDE FUHUŞ PAZARLIĞI
 
ANTALYA’da sokağa çıkma yasağına rağmen cadde üzerinde bekleyen kadınlar, kaldırımda dans edip, duran araç sürücüleriyle fuhuş pazarlığı yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde dün akşam saatlerinde 17 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Antalya’da araç trafiğinin yoğun olduğu Aşık Veysel Caddesi’nde kaldırımda bekleyen kadınlar, geçen otomobilleri durdurmaya çalıştı. Kaldırımda yürüyüp dans eden kadınlar, yoldan geçen araç sürücüleriyle fuhuş pazarlığı yaptı. Kadınlardan bazıları bindikleri otomobille bölgeden ayrıldı.

Görüntü dökümü:
————–
– Kadınların kaldırımda beklemesi 
– Kaldırımda dans etmeleri yürümeleri 
– Otomobilleri durdurmaya çalışmaları 
– Gelen geçen sürücülere laf atmaları 
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

=======

EDİRNE’DE MARKETE ARACIYLA GİDENLERE CEZA

EDİRNE’de tam kapanma uygulamasının  ilk gününde markete alışveriş için aracıyla gidinlere para cezası uygulandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde Edirne’de tedbirler sıklaştırıldı. Kentin belirli noktalarına uygulama noktaları oluşturan polis ekipleri sıkı denetimlerde bulundu. Polis ekipleri yaptığı denetimlerde yürüme mesafesinde yaya olarak marketlere gidenlere izin verdi. Marketlerin otoparklarında da önlem alan polis ekipleri, alış verişe araçlarıya gelen 2 kişiye  polis kişi başı 3 bin 150’şer lira ceza uyguladı.

Edirne’de polis ekipleri sokaklarda anonslarla vatandaşı sokağa çıkmaması yönünde uyarırken, kısıtlamaya uymanlar hakkında tutanak tutuldu.

Görüntü dökümü
-Marketen alışveriş yapanlar
-Araçların başına gelmeleri
-Polis ekiplerinin gelişi
-Uygulama yapması
-Ceza kesmesi
-Farklı açılardan detaylar
-Kavşaklardan polis uygulamsı
-Yayalara uygulama yapılması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)

==========
HAKKARİ’DE POLİSTEN MEGAFONLA ‘TAM KAPANMAYA UYALIM’ ANONSU

KORONA virüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan 17 günlük tam kapanmanın başlamasının ardından Hakkari’de polis ekipleri tedbirleri üst seviyeye çıkardı. Polisler zırhlı araçlardaki megafonlarla sokaktaki kişilere evlerine dönmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

17 Mayıs Pazartesi gününe kadar uygulanacak olan tam kapanma kapsamında Hakkari’de polis ekipleri cadde ve sokaklarda denetim yaptı. Yoğunluğun gözlendiği Cumhuriyet Bulvarı, İstiklal ve Kayacan caddelerinde, polis ekipleri zırhlı araçlardaki megafonlarla sokaklardaki kişileri evlerine dönmeleri konusunda uyarıp, izin belgesi ve maske denetimi yaptı. 

Zırhlı araçlarda yapılan anonslarda, “Kıymetli vatandaşlarımız bugüne kadar yapılan fedakarlıkların karşılıksız kalmaması için Ramazan Bayramı sonuna kadar uygulanacak olan tam kapanma kuralına hep birlikte uymalıyız. Lütfen belirlenmiş olan zorunlu durumlar haricinde dışarıya çıkmayalım. Önce sabır sonra bayram. Hayırlı ramazanlar” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Çarşı merkezindeki vatandaş kalabalığı
-Polis ekiplerinin uyarıları
-Polis ekiplerinin denetimlerinden detaylar
-Zırhlı polis araçlarından anonslar yapılarak vatandaşları uyarması
-Detaylar

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- 

================

ALMANYA’DAN KESİN DÖNÜŞ YAPTI, KENDİNİ HAYIR İŞLERİNE ADADI

*- Burdur’da oturan Ali Osman Özkan (49), Almanya’dan kesin dönüş yaptıktan sonra eşi ile birlikte kendisini hayır işlerine adadı.

Babası 1973 yılında çalışmak için Almanya’ya giden Ali Osman Özkan, 1976 yılında annesi ve kızkardeşi ile birlikte Almanya’ya gitti. Eğitim hayatı Almanya’da geçen Özkan, daha sonra ticarete atıldı ve kendi inşaat şirketini kurdu. 2018 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Özkan, eşi Fatma Özkan’la birlikte Burdur İHH İnsani Yardım Vakfı’nda gönüllü çalışmaya başladı.
Bir çocuğun mutluluğuna vesile olmanın kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Özkan, “Çocukluğum, gençliğim, bütün hayatım Almanya’da geçti. Baba mesleği olarak sıvacılık yaptım. Sonradan şirket kurduk. 2018’e kadar Almanya’da yaşadık. Ailecek karar verip vatanımıza dönmeye karar verdik. Türkiye’ye geldikten sonra tanıdıklarımız vasıtasıyla Burdur İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Çetinkaya ile tanıştık. Ben insanların ihtiyaçlarını gidermeyi, yüzlerini güldürmeyi, çocukları sevindirmeyi, hastaları ziyaret etmeyi istedim ve bu işe kendimi vakfettim. Başka bir iş yapmıyorum. Almanya’daki birikimlerimle burada biraz yatırım yaptık. Sabah çıkıp akşama kadar eşimle birlikte ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, kıyafet gibi yardımlar götürüyoruz” diye konuştu.
Saat 09.00’da başlayıp akşam saatlerine kadar çalıştıklarını aktaran Özkan, “Allah rızası gözeterek çalışıyoruz. Hiçbir menfaat gözetmeden rabbimin rızası doğrultusunda bu işi yapıyoruz. Ramazanda talepler çoğalıyor. Yoğunuz. Allah bağışçılarımızdan razı olsun. Bağışlarımız da çoğalıyor. Sadece Ramazan ayında değil, 12 ay yardımlarımıza devam ediyoruz. Ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Burada çalışmaktan çok mutluyum. İnsanların ihtiyacını giderip bize dua ettikleri zaman çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.
Burdur İHH Şubesi Başkanı Hüseyin Çetinkaya ise yardım kuruluşunda faaliyet yürütmenin kolay olmadığını, gönül erlerine, gönül yolcularına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ali Osman Özkan ve eşinin bu gönül yolcularından olduğunu anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:
“İlimizdeki ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, yoksullara ulaşmak için gayret içerisindeyiz. Bu gayreti gösterirken bize hakikaten gönlü ile bedeni ile kendini vakfedecek kardeşlere ihtiyacımız var. Gönüllülerimiz var. Almanya’dan dönüş yaparak aramıza katılan Ali Osman Özkan kardeşimiz bizim en büyük gönül yoldaşımız oldu. İyilik için, iyiliği her zaman her yerde yaymak için eşi ile birlikte günün tamamını vakfımıza ayırarak yardım toplama, yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırma, çocukları sevindirme, yaşlıları ziyaret etme gibi faaliyetlerde bulunuyorlar. Yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” 

Görüntü dökümü
————–
– İhtiyaç sahiplerine gıda kolisi götürülmesi
– Ali Osman Özkan’ın arabaya gıda kolisi yüklemesi
– İhtiyaç sahiplerine dağıtımı
– RÖP1: Ali Osman Özkan
– RÖP2: Burdur İHH Şubesi Başkanı Hüseyin Çetinkaya ile röp 
– Ali Osman Özkan Yardım arabasını kullanırken
– Yardım arabasından detay 

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!