Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EMİNE, TABUTUNUN ÜZERİNE KONULAN GELİNLİKLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ELAZIĞ’da, buluştukları barakada Salih Yılmaz Coşkun tarafından öldürülen 17 yaşındaki Emine Fulya Akçelebi, tabutunun üzerine konan gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı. 

Olay, perşembe günü gece saatlerinde Aksaray Mahallesi Kuleli Sokak’ta meydana geldi. Bir barakada buluşan Emine Fulya Akçelebi ile Salih Yılmaz Coşkun arasında bilinmeyen nedenle tartışa çıktı. Tartışmanın ardından Coşkun, Emine’yi defalarca bıçakladıktan sonra arkadaşlarını telefonla arayıp, “Sevgilimi öldürdüm” deyip kaçtı.

DEDESİNİN EVİNDE SAKLANIRKEN YAKALANDI

Coşkun’un arkadaşları polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, Emine Fulya Akçelebi’nin öldüğünü belirledi. Genç kızın cansız bedeni otopsi için hastane morguna götürüldü. Polis ekipleri ise Coşkun’u yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, dün yaptıkları teknik ve fizik takip sonucu Coşkun’u, saklandığı dedesinin evinde yakalayarak, gözaltına alındı. Coşkun, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

EHLİBEYT CEMEVİ’NDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Reklam Alanı

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Emine Fulya Akçelebi’nin cenazesi ailesine teslim edildi. Akçelebi için bugün merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ehlibeyt Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Emniyet Müdürü Celal Sel, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Akçelebi ailesi ve yakınları katıldı. Cenazede genç kızın tabutunun üzerine gelinlik konuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Emine Fulya Akçelebi, toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Avcılı köyüne uğurlandı.

Ailenin avukatı Derya Demir, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, genç kızın Salih Yılmaz Coşkun tarafından kaçırıldığını söyledi. Demir, “Akşam saatlerinde kardeşini parka götürmek için evden çıkmış. Daha sonrasında Emine’den herhangi bir haber alınamamış. Ayrıca olayın faili ile beraberliği söz konusu değil. Basında geçen sevgili durumları gerçeği yansıtmamakta. Soruşturma devam ediyor. Basında yer alan bilgi kirliliğini önlemek adına açıklama yapma gereği duyduk. Evden hazırlıksız bir şekilde çıkıyor, bir yere gitme kastıyla hareket etmemiş, kardeşimi parka götüreceğim diye evden ayrılmış. Bir süre sonra babası Emine’ye ulaşamamış. Aileye arkadaşlarından birkaç kişi ulaşıp bilgi vermişler” dedi.

Görüntü Dökümü
———-
Cemevinden detay
Cenazeden detay
Cenaze namazından detay
Avukatın açıklaması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

======================

HEYELAN SONRASI MÜHÜRLENEN EVLERDE YAŞAYAN AİLELERE 2 AY ÖNCE BOŞALTILMASI İÇİN TEBLİGAT GİTMİŞ
 
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde dün gece meydana gelen heyelanın ardından mühürlenen 3 evde yaşayan ailelere, AFAD tarafından 2 ay önce aynı bölgede yaşanan heyelan nedeniyle evlerini boşaltmaları için tebligat gönderildiği, 6’şar bin lira da yardım yapıldığı ortaya çıktı.

Kilimli ilçesi Merkez Mahallesi Soğuksu Sokak’ta dün meydana gelen heyelan nedeniyle ikişer katlı 3 ev boşaltıldı. O anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansırken, evlerde bulunanlar komşularının seslenmesiyle heyelanı fark ederek dışarı çıktı. Heyelan nedeniyle Cemile-Özhan Canbaz ve Durdu Önder ve Nihat Çolak’ın yaşadığı 3 ev mühürlendi. Canbaz ailesinin evinin mutfak ve yatak odası duvarları heyelan nedeniyle yıkılırken, toprağın bir kısmı eve girdi. Canbaz ailesinin o sırada evde olmaması olası bir faciayı önledi.

2 AY ÖNE AYNI BÖLGEDE HEYELAN OLMUŞ

2 ay önce aynı yerde yaşanan heyelanın ardından AFAD ekiplerinin inceleme yaptığı öğrenildi. İnceleme sonucunda dün gece mühürlenen 3 binanın risk nedeniyle boşaltılmasına karar verildiği ve ailelere 6’şar bin lira yardım yapıldığı bildirildi. Dünkü heyelanın ardından ise 3 bina, kaymakamlık tarafından mühürlendi.

Babasından kalma evde yaşayan Nihat Çolak (60), 20 yıl boyunca yatalak olarak baktığı engelli eşi Süreyya Çolak’ı (61) 41 gün önce kaybettiğini şimdi de evinin heyelan nedeniyle mühürlendiğini söyledi.

YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Komşuları ve akrabalarının yanında kalan Çolak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Evinin önünde gözyaşlarını tutamayan Nihat Çolak, “Burada önce eşimi kaybettim. Onun yasını tutamadan heyelana yakalandık. AFAD 6 bin lira para verdi bize. Bu para bizi 6 ay idare eder etmez. Göçebe gibi başka yerlerde kalıyorum. Eşimin engelli maaşıyla geçiniyordum. O vefat edince o da kesildi. Benim maaşım yok. Yıllarca eşime baktım. Çok mağdur durumdayım.” dedi.

Kendisine destek olunmasını isteyen Nihat Çolak, “Eşyalarımız hep evde. Akrabamda kalıyorum ama nereye kadar kalacağız. 6 ay sonra yapılacağı da belli değil. Hiçbir gelirim yok. Sağdan soldan veya devletin verdiği yemekle doyuyorum. Emekliliğim yok. 20 yıl yatalak eşime baktım” dedi.

Görüntü Dökümü
-Heyelan bölgesinden detay
-Nihat Çolak’ın görüntüsü
-Nihat Çolak ile röp.
-Drone görüntüleri

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

=====================

BABA LEVO, VASİYETİ ÜZERİNE ALTINOVA’DA TOPRAĞA VERİLDİ
KANSER hastalığına yenik düşen Baba Levo olarak tanınan nefesli ustası müzisyen Levent Altındağ (67), vasiyeti üzerine 8 yıl önce taşındığı Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı turistik Altınova Mahallesi’ne toprağa verildi.

Bir süredir kanser tedavisi gören ’Baba Levo’ diye bilinen müzisyen Levent Altındağ, dün saat 15.30 sıralarında hayatını kaybetti. Levent Altındağ’ın vefatı üzerine sanatçı dostları sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi. Altındağ’ın cenazesi bugün öğle namazının ardından Altınova Mahallesi Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Altınova Mezarlığı’nda toprağa verildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen cenazeye sanatçının ailesi katıldı.

Sanatçının kızı Gülfem Altındağ, babasının yaklaşık 10 aydır kansere karşı mücadele verdiğini belirterek, “Babam, Ayvalık’ı çok seviyordu. Burada yaşamak ve öldükten sonra da burada gömülmek hayaliydi. Vasiyeti üzerine biz de burada defnettik. Mekanı cennet olsunö dedi.

Levent Altındağ’ın eşi Gülhan Altındağ ise, “7-8 yıldır Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde oturuyorduk. Burayı kendisi çok sevmişti. İstanbul’u tamamen bıraktı ve buraya yerleşmeye karar verdi. Tam bir Altınova ve motosiklet aşığıydı. Maalesef 25 Haziran’da akciğer kanseri teşhisi konuldu. Yoğun bir tedavi süreci geçirdi fakat, cevap vermedi. Maalesef kaybettik. İstanbul’un kalabalığından çok bıkmıştı. Buraya aşık oldu ve buraya defnedilmek istemişti. Biz de onun son isteğini yerine getirdik. Bütün dostlarına teşekkür ediyorum. Hem sosyal medyadan hem de telefonla arayarak sanatçı dostları bizi yalnız bırakmadı. İyi ki onu tanımışım ve hayatıma dokunmuş” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Levent Altındağ’ın cenaze töreninden genel ve detay görüntüler
-Gülfem Altındağ röp
-Gülhan Altındağ röp

Haber-Kamera: Hüsnü EVREN / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

===================

BAYRAMİÇ’TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesine bağlı Yukarışapçı köyü, artan koronavirüs vakaları nedeniyle 10 gün karantinaya alındı.

Bayramiç ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı Yukarışapçı köyünün, artan vaka sayıları nedeniyle 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi. Köye giriş çıkışlar jandarma tarafından kontrol altına alınırken, vatandaşların temel ihtiyaçları Bayramiç Kaymakamlığı ve Vefa Sosyal Destek grubunca karşılanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Karantinata alınan Yukarışapçı köyünden görüntüler.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

==================

POŞETLE ÇÖPE ATILAN 4 YAVRU KEDİYİ BELEDİYENİN TEMİZLİK İŞÇİLERİ KURTARDI

İZMİR’in Seferihisar Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, bir poşet içerisinde çöp konteynerine atılmış, 4 yavru kediyi ölmek üzereyken buldu. Belediye veterinerince sağlık kontrolü ve bakımları yapılan kediler sahiplendirildi.

Seferihisar Belediyesi’nde görevli temizlik personeli Mehmet Ali Uzun, Mahmut Kozan, Mustafa Yurtseven ve Atıl Uygur, rutin olarak yapılan çöp toplama işlemi sırasında Sığacık Mahallesi’ndeki bir çöp konteynerindeki poşetin içinde bir şeylerin hareket ettiğini fark etti. Merak edip poşeti açtıklarında, içinden 4 yavru kedi olduğunu gören temizlik işçileri, büyük şaşkınlık yaşadı. Yavru kediler, Seferihisar Belediyesi Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’na teslim edildi. Burada gerekli sağlık kontrolleri ve bakımları yapılan kedileri Sığacık’ta otel işleten Büşra Birgül Elmadağ, sahiplendi. Kendi kedisinin de dün doğum yaparak 4 yavru dünyaya getirdiğini belirten Elmadağ, “Çöpte bulunan dört yavruyu da yeni doğan bu yavruların yanına koyduk. Böylelikle 8 kardeş oldular. Belediye çalışanlarına bu duyarlı davranışları nedeniyle, teşekkür ediyoruz. Yavruları sütten kesildikten sonra başkalarına sahiplendirmeyi düşünüyoruz. İsteyen kişiler bizimle irtibata geçebilir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Belediye işçilerinin çöp konteynerinde buldukları yavru kedilerin görüntüsü

Haber: Evrim ATAMAN / SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!