Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MANİSA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (3)
 
MANİSA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Suriye’nin İdlib kentinde teröristlerin roketli saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Osman Alp’in (30) naaşı havayoluyla Akhisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradaki karşılama törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Özkan, Uğur Aydemir, Tamer Akkal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay katıldı. Şehidin naaşı daha sonra karayoluyla Akhisar ilçesinin kırsal Muştullar Mahallesi’ndeki baba evinin önüne getirilip, helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu baba evinin önüne geldiğinde çiftçilik yapan baba Talip Alp (55), anne Gülten Alp (53) ve eşi Simge Alp (30) gözyaşlarını tutamadı. Gülten Alp’in oğlunun tabutuna sarılıp, ‘Osman’ım’ diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Seranay Alp, olup, bitenden habersiz, elindeki Türk bayrağı ile babasının naaşını karşıladı. Daha sonra ailesinin iki çocuğundan biri olan Şehit Teğmen Alp’in cenazesi Muştullar Mahallesi Harman Yeri’ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındı. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı törenin ardından Şehit Teğmen Alp’in naaşı, Muştullar Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şehidin ailesinin evinin önünden görüntü
-Şehidin ailesinden helallik alınmasından görüntü
-Cenaze töreninden görüntü

Haber – Kameraman: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-

================

DENİZLİ’DE ORMAN YANGINI 

Reklam Alanı

DENİZLİ’nin Çardak ilçesinde,  ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına ilişkin 2 kişi de gözaltına alındı. 

Çardak ilçesinde Hayriye ve Beylerli mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle sarp arazideki yangın büyüdü. Bölgeye Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar Orman Bölge müdürlüklerine bağlı 25 arazöz, 80 orman işçisi, 3 dozer, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 8 itfaiye aracı ile 15 personel gönderildi. Yangın söndürme çalışmalarına 3 helikopter de havadan destek veriyor. Jandarma, şuana kadar 5 hektar alanın zarar gördüğü yangına ilişkin 2 kişiyi de gözaltına aldı. Bölgede, karadan ve havadan söndürme çalışmaları sürüyor. 

    
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ormandan görüntü
-Dumanlardan görüntüler

Haber-Kamera:Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

================

ALAŞEHİR’DE OTOMOBİLLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 3 YARALI 

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında  Çataltepe kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Alaşehir’den Sarıgöl yönüne giden Yavuz Şencan (25) yönetimindeki 06 BCN 191 plakalı kamyonet, Kadir Köroğlu (22) idaresindeki 09 LY 929 plakalı otomobiliyle kavşağa kontrolsüz girmesi sonucu çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan, otomobil sürücüsü Kadir Köroğlu yolcu konumunda bulunan eşi Kader Köroğlu(22) ve kardeşi  Hatice Köroğlu(18) Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan sürücünün ayakta tedavisinin tamamlandığı diğer yaralılarında durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavşakta bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik akışı araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, kamyonet sürücüsü Yavuz Şencan gazetecilere yaptığı açıklamada, ” Bize yeşil ışık yanıyordu, otomobil kırmızı ışıkta geçerek, aniden bize vurdu” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza yerinden detay
-Kamyonet sürücüsü röp
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa),(DHA)

================

TUNCELİ VALİLİĞİ, TERÖR OPERASYONUNDA ‘SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİALARINI YALANLADI

TUNCELİ Valiliği, Ovacık ilçesinde 7 Mayıs günü 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ‘Hava bombardımanı ile 1 sivil’ öldürüldüğüne ilişkin çıkan iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Tunceli Valiliği; sosyal medyada, Ovacık ilçesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, 1 sivilin de öldürüldüğü iddialarını yaptığı açıklama ile yalanladı. Açıklamada, “Bir kısım sosyal medya hesaplarında Ovacık ilçemiz kırsalında 7 Mayıs 2021 tarihinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ‘Hava bombardımanı ile 1 sivil şahsın öldürüldüğü’ şeklinde asılsız çarpıtma haberler yer almaktadır. Belirtilen tarihte güvenlik güçlerimizce Ovacık ilçemizin kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensuplarının eylem yapmak amacıyla yer değiştireceklerinin değerlendirilmesi üzerine terör örgütü üyelerinin tahmini olarak gidebilecekleri güzergahlarda tedbir alınmış, adli makamların bilgisi dahilinde şüpheli araçlar ve şahıslar kontrol edilmeye başlanmıştır. Oluşturulan kontrol alanlarının birine yaklaşan bir aracın içerisinden güvenlik görevlilerimize ateş açılmış, güvenlik görevlilerimizce ateşe karşılık verilmesi üzerine araç yoldan ayrılarak yol kenarında bulunan dere yatağına doğru yönelmiş ve orada durmuştur. Bu sırada aracın içerisinde bulunan ve yakalanacaklarını anlayan teröristlerden bir ya da birkaçı beraberlerindeki patlayıcıları infilak ettirmişlerdir. Olay sonrası alınan güvenlik tedbirleri neticesinde aracın içerisinden çıkarılan cesetler kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Yaşanan olay sonrası araç içerisinden 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait mermi, 4 adet telsiz, çok miktarda hasar görmüş dolar ve euro cinsinde yabancı para, örgütsel doküman ve görevlilerimize açılan ateş sonrası teröristlerin silahlarından dökülen boş kovanlar ele geçirilmiştir. Olay yukarıda anlatıldığı üzere gerçekleşmiş olup, hiçbir surette araca havadan yahut karadan bombalı müdahale edilmemiştir. Konuya ilişkin görüntü kayıtları olayın en başından beri mevcut olup asılsız ve kamuoyunu yanıltmakta amaçlı haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

TUNCELİ, (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!