Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR VE MANİSA’DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 32 GÖZALTI
 
İZMİR ve Manisa’da bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 1 el yapımı patlayıcı (EYP), ruhsatsız 9 tüfek ve tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi, 32 kişi gözaltına alındı.

Kınık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, suç örgütü kurup, silah, mühimmat kaçakçılığı yapan şüpheliler olduğu belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin de katılımıyla belirlenen adreslere, bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir’in Kınık, Bergama, Dikili ve Manisa’nın Soma ile Akhisar ilçelerindeki ev ve iş yerlerine eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 32 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 1 EYP patlayıcı, ruhsatsız 9 tabanca, 1 tabanca namlusu, 10 şarjör, 90 mermi, 9 ruhsatsız tüfek ile tabanca yapımında kullanılan 5 malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki işlemleri sürerken, operasyon kapsamında 5 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü binasından görüntü
-Silahlardan görüntü
-Patlayıcıdan görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

==========================

2) BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI, KENDİSİNİ CİNAYETE ‘AZMETTİRMEKLE’ SUÇLADI
 
MERSİN’de sokak ortasında lise öğrencisi Serhat Sayin’i (16) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Şehmus Yıldırım (26), mahkemede birlikte yaşadığı Tuğba Y.’yi, telefonuna gelen mesajlar nedeniyle cinayeti azmettirmekle suçladı. Mahkemede tanık olarak dinlenen Tuğba Y. ise olayla ilgisinin olmadığını, sanığı da azmettirmediğini söyledi.

Reklam Alanı

Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi’nde yaşayan elektronikçi Şehmus Yıldırım, 14 Eylül 2020’de birlikte yaşadığı Tuğba Y.’ye sosyal medya üzerinden mesaj attığı gerekçesiyle arkadaşı Yakup Sayin (19) ile tartıştı. Şehmus Yıldırım’ın, Yakup Sayin’i darbetmesi üzerine kardeşi Serhat Sayin, Yıldırım’ın iş yerine gitti. Serhat Sayin konuşmak için Yıldırım’ı parka çağırdı. Bunun üzerine Yıldırım, iş yerindeki çekmeceden patronu S.İ.’ye ait tabancayı alıp, Sayin’in arkasından parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Şehmus Yıldırım, yanında getirdiği tabancasıyla Serhat Sayin’e ateş etti. Vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralanan Serhat Sayin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehmus Yıldırım, Siteler Polis Merkezi’ne gidip teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİ
Olaya ilişkin Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Mersin 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şehmus Yıldırım’ın Serhat Sayin’i öldürdüğünü kabul ettiğine dair ifadelerin de yer aldığı iddianamede şüphelinin ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Sanık Şehmus Yıldırım, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu sanık Yıldırım, yaşamını yitiren Serhat Sayin’ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.

EŞİM ‘GİT İLGİLEN’ DEDİ
Duruşmada söz verilen Yıldırım, “Olay bir mesaj üzerine başladı. Maktul Serhat’ın ağabeyi Yakup, eşim Tuğba’ya mesaj atmış. Mesajlar bana intikal edince Yakup Sayin’e mesaj attım. ‘Yarına dükkana geleyim, konuşacağız’ dedim, ‘Ben senin dükkanına geleceğim’ dedi. Olay günü sabah erkenden uydu montajı için servise çıktım. Yakup Sayin, beni arayarak ‘geldim’ dedi. Kardeşi Serhat ile otomobille geldi. Sonra Serhat otomobilden indi ve bölgeden uzaklaştı. Ben otomobile bindim. Yakup’la ikimiz kaldık. Yakup’a tokat attım, daha sonra araçtan çıkıp iş yerinin karşısındaki parka gittim. Burada da Yakup’un eline vurup telefonunu kırdım. Ardından iş yerine döndüm. 1 dakika sonra Serhat elinde bıçakla dükkanın kapısına geldi. Küfretti. ‘Seni parkta bekliyorum’ dedi. Ben de dükkan sahibi S.İ.’nin çekmecelerin alt bölmesinde duran tabancasını alarak parkta gittim. Elinde bıçakla duran Serhat’ın yanına giderek, ‘Hayırdır, derdiniz ne?’ diye sordum. Küfretmeye başlayınca belimden silahı çıkartıp ateş ettim. 3 tane sıktım. Serhat yere düştü, yerdeyken ateş etmedim. Olaydan sonra karakola gidip teslim oldum. Eşimin kullandığı sosyal medya hesabını ortak kullanıyoruz. Yakup’un mesajlarını eşim bana söyledi. Bu işin iki tane sorumlusu var. Biri eşim, diğeri Yakup’tur. Eşim bana ‘Yakup mesaj atıyor, git ilgilen’ dedi. Mesajların hepsini okumadım. Benim kimseyi öldürme kastım yoktu, olsa arabada sıkardım. Ancak Serhat iş yerime gelip elinde bıçakla küfredince olaylar buraya kadar geldi” diye konuştu.

‘BÜTÜN MESAJLARI ŞEHMUS YAZDI’
Mahkemede tanık olarak dinlenen Tuğba Y. ise olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Tuğba Y., “Bana iftira atılıyor. Ölen kişiyi de ağabeyini de tanımam. Ben Şehmus’a öyle bir şey söylemedim. Benim telefonum yok, bütün mesajları Şehmus yazdı. Benim olayla alakam yok. Onu ben azmettirmedim” dedi.
Silahın sahibi S.İ. de olayla bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, “Şehmus ile aramızda işveren çalışan ilişkisi var. Silah bana aittir ve ruhsatlıdır. Silahım her zaman iş yerinde gizli bir yerde bulunurdu. Sanığın yerini nasıl öğrendiğini bilmiyorum” ifadesini kullandı.
Duruşmaya katılan anne Sebiha Sayin, oğlunun sebepsiz yere öldürüldüğünü söyleyerek, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Baba Cafer Sayin ise, “Olay günü iş yerini ben açtım. Komşumuz telefonla içeri girerek ‘Serhat’ı vurmuşlar’ dedi. Oğlumun suçu yoktu. Bu tasarlanmış bir cinayettir. En ağır cezayı almasını istiyorum. Şikayetçiyim” dedi.
Tarafları dinleyen mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi, bahse konu sosyal medya hesabının incelenmesi ve sanığın ruh sağlığı raporunun alınması için duruşmayı erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Cinayet görüntüsü
-Serhat Sayin mezarı

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

==========================

3) KUMAR OPERASYONUNDA İKİNCİ KATTAN ATLAYAN KADININ BACAĞI KIRILDI
 
DENİZLİ’de bir iş merkezinde bulunan derneğe yapılan kumar baskınında, polislerin geldiğini fark edip, ikinci kattan atlayınca bacağı kırılan kadın, hastaneye kaldırıldı. Baskında, 10 kişiye toplam 60 bin 150 lira para ceza kesilip, adli işlem başlatıldı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Sırakapılar Mahallesi’nde bulunan bir iş merkezinin ikinci katındaki dernekte kumar oynatıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Adrese baskın yapan ekipler, 10 kişiyi kumar oynarken yakaladı. Baskın sırasında polislerin geldiğini fark eden Berna M., kaçmak için panikle ikinci kattan atladı. Bacağı kırılan ve kolundan yaralandığı belirlenen Berna M., ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı kadının eşi Osman M. ise gözaltına alındığı sırada üzerindeki kıyafetleri çıkarmaya çalışarak, polise zor anlar yaşattı. Koronavirüs tedbirlerini ihlal edip, kumar oynadıkları tespit edilen 10 kişiye, toplam 60 bin 150 lira idari para cezası kesilip, haklarında adli işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Olay yerinden görüntü
-Yaralı kadından görüntü
-Polis ekiplerinden detaylar
-Yaralı kadının ambulansa alınması
-Osman M.’nin gözaltına alınması

Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=========================

4) ERZURUM’DAKİ STK’LARDAN EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİNE TEPKİ
 
ERZURUM’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri 104 emekli amiralin ‘Montrö Sözleşmesi’ ile ilgili yayımladıkları bildiriyi kınadı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri Yakutiye Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde bayraklarla Yakutiye Medresesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül okudu. Akgül, basın açıklamasında şunları ifade etti:

“Bir kişinin, bir mesele üzerinde fikrini belirtmesi demokrasi ve insan hakları çerçevesine meşru ve hatta teşvik edilen bir meziyettir. Çok seslilik ve farklı fikirleri zenginlik olarak görmek, toplumsal hayatın gelişmesi açısından sıhhat belirtisidir, emekli bir askerin de sivil hayata geçtikten sonra askeri konularda fikirlerini paylaşması toplumun aydınlanması açısından faydalıdır. Ama askeri bir topluluğun emekli veya değil siyasi erki etki altına alıp toplumu galeyana getirecek fiillerde bulunması, açıklama yapması en demokratik ülkelerde bile eşine rastlanmayan ve ülkemiz gibi darbelerin esiri olmuş, başbakanın ve bakanların askeri emir komuta zinciri içinde asıldığı bir ülkede, kabul edilir yanı yoktur.

Hiç bir şekilde darbeciler bu ülkede demokrasiyi, istiklalimizi yok edemeyeceklerdir, bunu herkes bilmelidir. Aziz milletimiz bayrağını ve toprağını canından çok sevmektedir. Her zaman devletin bekası için hükümetiyle bir olmuştur, beraber olmuştur ve her türlü darbe vesayet girişimine kesin ve net bir şekilde cevap vermiştir. Bu, bundan sonra da böyle olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

‘DAVA AÇACAĞIZ’
Kent meydanındaki basın açıklamasına katılan Erzurum Kanaat Önderleri Başkanı İbrahim Özmen, amirallerin bildirisine sert tepki gösterdi. Emekli amirallerin maaşlarının kesilmesini isteyen Özmen, kendilerinin de dava açacaklarını söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-STK temsilcilerinin meydana gelmesi
-Ellerinde bayrak taşıyanlar
-Recep Akgül’ün basın açıklamasını okuması
-Açıklamaya katılanlar
-İbrahim Özmen’in konuşması

Haber-Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)

=============================

5) MUSTAFA SARIGÜL’DEN BİLDİRİ TEPKİSİ: KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR AÇIKLAMADIR
 
TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 104 emekli generalin yayımladığı bildiriye tepki göstererek, “Bu bildiri amacını aşan, haddini aşan, hiçbir demokratik ülkede kabul edilmesi mümkün olmayan bir açıklamadır. Hangi mantıkla, hangi amaçla gece saat 3’te, neden ihtiyaç duyulmuştur? Bunların üstünde detaylı durulması lazım” dedi. 

Bir dizi ziyaret için Edirne’de bulunan TDP Genel Başkanı Sarıgül, Selimiye Camii’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Sarıgül, 104 emekli generalin son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “Türkiye’de ne yazık ki demokrasinin yeteri kadar kavranmadığını, demokrasinin ne olduğunu hala anlamayanların olduğunu görüyoruz. Demokrasi, bir ülkenin hak ve özgürlükleridir. Ülkemizdeki herkes sandığa saygı gösterilmelidir. Herkes, görüş ve düşüncelerini söylemekte serbesttir. Ancak askerlerimiz; sadece bayrağımızı, toprağımızı, hudutlarımızı korumakla görevlidir. Siyasal gelişmeler mutlaka ülkedeki siyasi partilere bırakılmalıdır. Kışlaya siyaset girmemelidir. Kışla da siyasete karışmamalıdır. Niye gece yarısı, Niye generaller? Kabul edilebilir bir olay değildir. Montrö, Türkiye’nin tapusudur. Uluslararası alanda çok önemli diplomatik bir başarıdır. Haklı olmak ayrı ama haklıyken haksız duruma düşmemek lazım. Bu bildiri amacını aşan, haddini aşan, hiçbir demokratik ülkede kabul edilmesi mümkün olmayan bir açıklamadır” dedi.

‘MUHALEFET GÖREVLERİNİ YAPAMADI, BİLDİRİ YAZMA FIRSATI VERİLDİ’
Muhalefet partilerinin görevlerini yapamadıkları için birilerine bildiri yazma fırsatı verildiğini söyleyen Sarıgül, “Hangi mantıkla, hangi amaçla gece saat 3’te neden ihtiyaç duyulmuştur? Bunların üstünde detaylı durulması lazım. Türkiye Değişim Partisi’nin anlayışı; seçimle gelen seçimle gider. En büyük güç; yurttaşlarımızın demokratik gücüdür. Milletimizin iradesinin üstünde hiçbir iradenin kabul edilmesi mümkün değildir. Muhalefet partileri görevlerini yapamadıkları için birilerine bildiri yazma fırsatı verilmiştir. Türkiye Değişim Partisi herkesi sağ duyulu davranmaya, demokratik halk ve özgürlüklerin korunması noktasında kararlı bir biçimde davranmaya davet etmektedir” diye konuştu.
Sarıgül, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Sarıgül, ziyaret sonrası kentte görev yapan bazı gazetecilerle restoranda bir araya gelerek yemek yedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Sarıgül’ün Selimiye Camii’ne gelişi
– Camiye girişi
– Camiden çıkışı
– Basına açıklama yapması
– Esnafı gezmesi
– Selimiye Camii ve Edirne yazısı önünde poz vermesi
– Edirne Belediyesi’ni ziyareti
– Belediyeden ayrılması

Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

=============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!