Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Amasya Valisi’nden ‘Karadeniz Bölgesi’ne gitmeyin’ tavsiyesi

AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, vaka sayısının azalması için uyarıda bulunarak, “Zorunlu olmadıkça Karadeniz Bölgesi’ne özellikle kırmızı olan illerimize gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer gitmeleri gerekiyorsa süratle oradan dönmelerini istiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 20-26 Şubat tarihlerinde her 100 bin kişide 110,5 koronavirüs vaka sayısı ile Türkiye haritasında ‘Çok yüksek riskli’ iller arasında yer alan Amasya’da, yapılan denetim çalışmaları artırılırken, ek tedbirler de alınmaya başlandı. Kentin işlek cadde ve sokaklarında polis ekipleri tarafından denetimler yapılıyor, belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlar maske ve mesafe konusunda uyarılıyor. İçişleri Bakanlığı’nın kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçileceği ve ilk uygulamanın 260 bin personelle tüm ülkede başlatılacağı açıklamasının ardından, “Yeni Dinamik Denetim Süreci” kapsamında esnaf ve vatandaşlara yönelik denetimler gerçekleştirdi. Denetimlere katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, vatandaşları sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı.

‘AİLE, ARKADAŞ, EŞ, DOST ZİYARETLERİ YAPMAYIN’
Denetimlerin ardından açıklama yapan Vali Masatlı, “Son bir yıldır salgınla ilgili çok ciddi bir mücadele veriliyor. Bizim genel manada hastalıkla ilgili önemli bir sorunumuz olmadı ama özellikle son bir aydır mücadelemiz arttı. Mutasyonlu virüsün özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yayılmasından kaynaklı olarak ilimizde bundan olumsuz etkilendi ve Amasya, kırmızı iller arasında yerini aldı. Bu durum başta ben olmak üzere tüm Amasya halkımızı üzdü. Kurallara harfiyen uyarak bu kırmızıyı turuncuya, akabinde sarıya ve maviye dönüştürmeliyiz.  Bununla ilgili ciddi çalışmalara başladık, bu renklere çok uzak bir il değiliz. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan bazı taleplerimiz olacak. Zorunlu olmadıkça Karadeniz Bölgesi’ne özellikle kırmızı olan illerimize gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer gitmeleri gerekiyorsa süratle oradan dönmelerini istiyoruz. Burası kadim bir Osmanlı ve Selçuklu şehridir, dolayısıyla burada bir aile kültürü var. Aile, arkadaş, eş, dost ziyaretlerini bu dönemde yapmayacağız” diye konuştu.

‘ÖZVERİLİ DAVRANMAYA DEVAM ETMELİYİZ’
Vatandaşları taziye gibi kalabalık yerlere gitmemesi konusunda uyaran Vali Masatlı, “Maske, mesafe ve temizlik kuralına her yerde ve her şekilde uymamız salgınla olan mücadelemizi güçlendirecektir. Bu zamana kadarki özverilerinden, fedakârlıklarından dolayı tüm Amasya halkına teşekkür ediyorum. Ancak son bir defa daha başta esnaflarımız olmak üzere okula gitmek için can atan öğrencilerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz için özverili davranmaya devam etmeliyiz. İlimizin rengini önce turuncu, sonra sırasıyla sarı ve maviye çevirip, normal hayatımıza bu şekilde dönmeliyiz. Bu nedenle tüm kurallara uymalıyız” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Vali Masatlı’nın vatandaşları uyarmasından detaylar
-Detaylar
-Vali Masatlı’nın açıklaması
Haber-Kamera: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) –

=========================

Tıra çarpan otomobil sürücüsü yaralandı
 
ADIYAMAN’da, tıra arkadan çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kaza, dün gece Sümerevler Mahallesi’nde meydana geldi. Yılmaz Yetiş yönetimindeki 42 YY 392 plakalı tıra, Ersan Karataş’ın kullandığı 80 LK 162 plakalı otomobil çarptı. Tırın altında sıkışan otomobilin sürücüsü, ihbarla gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapılan yaralı sürücü daha sonra ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Olay yeri
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-İtfaiye ekipleri
-Kaza yapan otomobil
-Polis ekipleri
-Ambulansın gidişi
-Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=========================

12 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
 
ADANA’da hırsızlık suçundan kesinleşmiş 12 yıl 11 ay hapis cezası ile aranan Ramazan Y.’yi yakalamak için polis ekipleri operasyon düzenledi. Polisleri görünce evin damından atlayarak kaçan Ramazan Y. saklandığı ara sokakta yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme ve hırsızlık suçlarından kesinleşmiş 12 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan Ramazan Y.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Ramazan Y.’nin merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde bir evde saklandığını tespit eden ekipler, eve baskın düzenledi. Polisleri gören Ramazan Y. evin damından atlayarak kaçtı. Yapılan araştırmada Mutlu Mahallesi’nde girdiği ara sokağa girdiği tespit edilen Ramazan Y., kovalamaca sonucu yakalandı. Ramazan Y. önce adliyeye, ardından cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü
————————
-Ramazan Y.’nin emniyetten çıkartılması

Haber: Yusuf KANTARLI–Kamera:ADANA,(DHA)

=========================

Adana’da 4 bin 800 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

ADANA’da polisin düzenlediği operasyonlarda 4 bin 800 litre kaçak akaryakıt, 432 litre sahte rakı, 185 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir kamyonette de arama yaptı. Aramada kamyonetin kasasında 4 bin 800 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. 

Ekipler, Reşatbey Mahallesi’nde bulunan bir iş yeri ile Hadırlı Mahallesi’nde içki imalathanesi olarak kullanılan bir ikamete baskın yaptı. Baskında 432 litre sahte rakı, 185 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirdi.
Her üç olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Polisin aram yapması
– Ele geçirilen kaçak yakıt ve kaçak içki
Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:ADANA,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!