Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Yaylalarda kar yağışının keyfini çıkardılar

BARTIN ile Karabük sınırındaki bin 500 rakımlı Sarıçiçek yaylasında kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Özel donanımlı off-road araçlarıyla bölgeye gelen aileler, haftasonu kar altında piknik yapıp, eğlendi.

Hava sıcaklığının sıfır derece olarak ölçüldüğü Bartın’daki Sarıçiçek yaylasında, haftasonu yoğun kar yağışı devam etti. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Sarıçiçek ve Ardıç yaylalarında, Bartın ve Karabük’ten gelen off-road tutkunları ileleriyle birlikte keyifli anlar yaşadı. Özel donanımlı araçlarla yaylaya çıkan aileler, kar yağışı altında piknik yapmanın tadını çıkardı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar yığınlarına saplanan bazı araçlar çeki halatlarına bağlanarak kurtarıldı. Bölgeye trekking için gelen sporcular, yaylanın zirvesi olan bin 800 rakımlı ‘jandarma tepesi’ olarak adlandırılan bölgeye yürüyüş gerçekleştirdi. Bölgedeki kar yağışının ilerleyen günlerde devam etmesi bekleniyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Araçların karlı yolda ilerlemesi
-Yayladan detay görüntüler
-Doğaseverlerden görüntü
-Off Road yapanlardan görüntü

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

Reklam Alanı

============================

Adana’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Adana’da polisin kaçakçılık operasyonunda, 4 milyon 950 bin gümrük kaçağı makaron, 150 bin gümrük kaçağı cerrahi eldiven ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent genelinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Polisin şok baskınlarda yaptığı aramalarda, 4 milyon 950 bin gümrük kaçağı makaron, 150 bin gümrük kaçağı cerrahi eldiven ele geçirildi. Polis, operasyonlarda 4 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
– Polisin adreslerde arama yapması
– Ele geçirilen malzemelerden görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

============================

‘Pandemi nedeniyle diş tedavilerinizi ihmal etmeyin’ uyarısı

KORONAVİRÜS salgını sürecinde ertelenen diş tedavilerinin bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Diş Hekimi Önder Bayraktar, “Pandemi döneminde acil müdahalelerinizi lütfen ertelemeyin, çünkü ilerde ciddi diş kayıpları yaşarsınız ve bağışıklık sisteminiz de bu durumdan olumsuz etkilenirö dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelere gitmekten çekinen vatandaşlar, ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarabiliyor. Özellikle diş hekimlerine gitmek istemeyen ve tedavilerini erteleyenleri uyaran uzmanlar, ertelenen tedavilerin ilerde daha ciddi sıkıntılara yol açabileceğini ifade etti. Artvin’de görev yapan Diş Hekimi Önder Bayraktar, ihmal edilen ağız ve diş tedavilerinin ilerde geri dönüşü zor durumlara yol açtığını belirterek, vatandaşları uyardı.

‘ÖZEL GARGARALAR KULLANIYORUZ’
Pandemiden önce hastaların oturma salonunda beklediğini ifade eden Bayraktar, “3-4 hasta bekleyip, daha sonra muayene edebiliyorduk fakat artık hastaları tek tek almaya başladık. Gelen hastaların ateşlerini ölçüyoruz, genel durumlarını kontrol ediyoruz ve hasta yakınlarını bekleme odasında bekletmiyoruz. Hastaların işlemi bittikten sonra oturduğu koltuğu da dezenfekte ediyoruz. Hastamızın tedavisi sırasında sağlığı için çok özel önlemler almak zorunda kalıyoruz. Tedaviye başlamadan önce özel gargaralarla hastalarımızın ağzını çalkalattırıp, ondan sonra tedaviye başlıyoruz. Bu dönemde önlemlerini biraz daha artırdık. Çalışma konusunda bir aksaklık yaşamadık çünkü pandemi öncesinde de gerekli önlemleri alıyordukö diye konuştu.

‘SİNDİRİMİN İLK ADIMI AĞIZDAN BAŞLAR’
Herkesin kurallara uyması gerektiğini belirten Bayraktar, “Pandemi döneminde hijyen kuralları çok önemli. Bizler de hastalarımızı el, ağız ve burun temizliği konusunda uyarıyoruz. Ayrıca bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Bu nedenle sindirimin başlangıcı olan ağzımızın bakımı asla ihmal etmemeliyiz. Bu dönemde ağız ve diş sağlığımıza önem vermeliyiz. Ağız sağlığımıza dikkat edersek, sindirimin ilk adımını daha güçlü atmış oluruz. Ayrıca pandemi döneminde acil müdahalelerinizi lütfen ertelemeyin, çünkü ilerde ciddi diş kayıpları yaşarsınız ve bağışıklık sisteminiz de bu durumdan olumsuz etkilenirö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————
-Diş tedavisinden detaylar
-Detaylar
-Diş Hekimi Önder Bayraktar’ın röportajı
-Detaylar
Haber-Kamera: Nusret DURUR/ARTVİN, (DHA) 

========================

Bisikletli gençlerin tehlikeli yolculuğu

GAZİANTEP’te trafiğin yoğun olduğu yolda 3 genç, bisikletin üzerine yatarak yolculuk yaptı. O anlar yoldan geçen araçlardaki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Araçların hızla ilerlediği Gaziantep-Kahramanmaraş karayolunda 3 genç, bisikletlerini, ayaklarını pedallardan çekip selenin üzerine yüzüstü yatarak kullandı. Tehlikeye aldırış etmeden yolculuk yapan gençler, yoldan geçen bir otomobildeki vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen kişi, bisikletli gençleri Arizona kertenkelesine benzetti. Görüntüyü çeken kişi, “Evet sevgili seyirciler. Arizona kertenkelesi Gaziantep’te karşımıza çıkıyor. Allah’ını seveyim senin. Devamı da var. Arizona kertenkeleleriyle her yerde karşılaşabiliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-3 gencin bisikletin üzerine yatması
– Bisiklette yatarak giden gençler
– Gençlerden detay
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============================

Rize’de sanal bültenle Nevruz kutlandı

RİZE Şehit Erhan Dural (ŞED) Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL) Proje Okulu hazırladığı ‘ManŞED’ adlı sanal bültende Nevruz bayramını işledi. Türk Dünyası ve Nevruz başlıklı sanal bültende Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan’dan gibi Nevruz ateşinin yürekleri ısıttığı coğrafyalardan öğrenciler duygularını dile getirdi.

Rize Şehit Erhan Dural KAİHL’nin hazırladığı ‘ManŞED’ isimli sanal bülten Türk dünyasını buluşturdu. Türk Dünyası ve Nevruz konusunun işlendiği Mart sayısı için hazırlanan videoda Azerbaycan’dan Kazakistan’a, Kırgızistan’dan Özbekistan’a, Tacikistan’dan Türkmenistan’a, Doğu Türkistan’dan Afganistan’a çok sayıda ülkeden gençler nevruz coşkusuna ortak oldu. Çalışmada sınırlar ötesinden birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bakü’den Ali Mammadzade, Özbekistan’dan Sevinç Babahanova, Afganistan’dan Omidullah Wahedy ve daha bir çokları nevruz bayramını kutladı. Rize görselleri ile başlayan, öğrencilerin mesajları ile devam eden videonun kapanışını Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptı. Emen, “Bugün Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanan baharın müjdecisi Nevruz’un sahip oluğumuz değerlerin, zenginliklerin hatırlanmasına, korunmasına ve yeni nesillere aktarılmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Hazırlanan video görüntüleri
Haber: Arzu ERBAŞ RİZE-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!