Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BOZCAADA’DA KARAYA OTURAN KARGO GEMİSİ KURTARILDI (4)
 
GEMİ KURTARILDI 
Bozcaada önlerinden geçilirken, dümen arızası nedeniyle karaya oturan, 70 metre uzunluğundaki Türk bayraklı genel kargo gemisi ‘Banu-S’ kurtarıldı. İlk olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün dalgıçları, sörvey kontrolü yaptı. Kurtarma uzmanlarının planlaması dahilinde ‘Türkeli’ kurtarma römorkörüyle bağlanan halat ile gemi, çekilmeye başlandı. Yaklaşık 15 dakika süren çalışma sonunda gemi, yüzdürüldü. 

Su altı kontrolleri yapılacak gemi, hasar tespit edilmezse İzmir’in Aliağa Limanı’na hareket edecek. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kurtarma çalışmalarından görüntüler.
-Türkeli römorkörünün gemiyi çekmesinden görüntü.
-Geminin kurtarılmasından görüntü. 
-Burak Gezen’nin anonsu

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN-Serkan İLİK/BOZCAADA (Çanakkale), (DHA)

=========================================

2) ŞANLIURFA’DA, ÇİFTÇİLER İLE DSİ PERSONELİ ARASINDA GERGİNLİK
 
ŞANLIURFA’da, borçlarını ödemeyince elektrikleri kesilen ve arazilerini sulayamayan 200 çiftçi, Devlet Su İşleri (DSİ) 15’inci Bölge Müdürlüğü’ne geldi. Çiftçiler ile kurum personeli arasında kısa süreli arbede yaşanırken, polis de önlem aldı.

Reklam Alanı

Şanlıurfa’da 200 çiftçinin, sulama enerjisi borçlarını ödemediği için elektrikleri kesildi. Bunun üzerine arazilerini sulayamayan çiftçiler, ekinlerinin kurumasına yol açan kesintinin giderilmesini isteyerek, yetkililerle görüşmek için DSİ binasına girdi. Çiftçiler ile kurum personeli arasında kısa süreli arbede yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Çiftçiler, polis ekiplerince DSİ dışına çıkarıldı.
DSİ 15’inci Bölge Müdürü Mahmut Berber de bölgedeki sulama birliklerinin başkanları ile toplantı düzenledi. Toplantıda, protesto eylemi yapan çiftçilerin, bağlı olduğu Günışık Pompa Sulama İstasyonu’na 5 milyon lira elektrik borcu olduğu için enerji kesintisi yapıldığı belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– DSİ binasında bulunan çiftçiler
– Çiftçiler ile kurum çalışanları arasında yaşanan arbede  
– Olay yerine polis ekipleri gelmesi
– Binada bulunan çiftçiler dışarıya çıkarılması
– Slogan atan çiftçiler
– Güvenlik önlemi alan polis
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA

=======================================

3) OTOMOBİL AĞAÇLARA ÇARPARAK DURABİLDİ: 1 YARALI
 
BURDUR’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkarak ağaca çarptı. Kazada sürücü Mehmet İ. (66) yaralandı.

Kaza saat 16.00 sıralarında Antalya-Burdur Karayolunda meydana geldi. Antalya’dan Burdur istikametine gelen Mehmet İ. yönetimindeki 07 EYS 06 plakalı otomobil, Antalya Kavşağı’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Otomobil önce yol kenarında bulunan elektrik panosuna, ardından yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi.
Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İki ağacın ortasına sıkışan otomobilde bulunan sürücü Mehmet İ. ekiplerin yardımı ile otomobilden çıkarılarak ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hurdaya dönen otomobil ise polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından çekici ile otoparka çekildi. Mehmet İ.’nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kazaya karışan otomobilden görüntüler
-Yoldaki trafikten görüntüler
-Yaralı ambulanstan görüntüler
-İtfaiye ekiplerinden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

======================================

4) İNEGÖL’DE OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI

BURSA’da otomobille çarpışan motosikletten düşen Fadime Sevinç (51), yaralandı.  

Kaza, saat 16.00 sıralarında  İnegöl ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda meydana geldi. Selçuk Sevinç (18) yönetimindeki 16 AND 299 plakalı motosiklet, Refik Topçular’ın (59) kullandığı 16 PF 081 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletten düşen Fadime Sevinç yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Selçuk Sevinç, ekipler gelene kadar yaralı annesinin başında bekledi. Fadime Sevinç, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralı kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yaralıdan görüntüler
-Sağık ekiplerinin müdahalesinden görüntüler
-Yaralının ambulansa bindirilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-

=====================================

5) REKTÖR ÖZKAN: DAHA ÇOK ENGELLİYE KALİTELİ EĞİTİM VERMEK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
 
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında Erişilebilir Üniversite kategorisinde birincilik ödülü aldıklarını hatırlatarak, “Daha çok engelliye daha çok kaliteli eğitim vermek öncelikli hedefimiz” dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘2020 Erişilebilirlik Yılı’ kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla yapılan ‘Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri’nin, geçtiğimiz haftalarda sahiplerini bulduğunu aktardı. AÜ’nün ‘Erişilebilir Üniversiteler’ kategorisinde birinciliğe layık görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldığını, ödüle layık görüldükleri için teşekkür ettiğini söyledi.

‘KOL VE YÜZ NAKLİ YAPANA KADAR FARKINDA DEĞİLDİM’
Prof. Dr. Özlenen Özkan, engellileri topluma kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Aslında aramızda o kadar çok engelli var ki ama maalesef göremiyoruz. Çünkü fiziksel, sokaktaki ve üniversitedeki koşullar belki buna çok uygun değil. Bunu en yakından bilen insanlardan biriyim, çünkü biz bu işi yapıyoruz. Biliyorsunuz kol ve yüz nakilleri yaptık. Ben de bu işi yapana kadar bu kadar çok ihtiyacı olan insan olduğunun farkında değildim, çünkü maalesef aramızda değiller” dedi.

‘POTANSİYELİ YÜKSEK ENGELLİLERİ GÖRMEK BİR ŞANS OLACAK’
‘Erişilebilir Üniversite’ ödülü aldıktan sonra ekibiyle tekrar görüştüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, “Üniversite adına engelliler için daha farklı neler yapılabilir diye görüştük. Fiziksel koşulları iyileştirmek, uzaktan eğitim en temel, en öncelikli hedeflerimiz. Bu yolda da ilerliyoruz. Daha çok engelliye daha çok kaliteli eğitim vermek öncelikli hedefimiz. Aramızda engelli çalışanlarımız da var. Bunların sayısını artırmak da önemli. Onların potansiyeli çok yüksek, ancak bunu kullanamıyoruz. Bu, ülke için de bir kayıp, bu anlamda elimizden gelen tüm çabayı harcıyoruz ama yeterli değil. İnşallah önümüzdeki dönemlerde hem öğrenci hem de çalışan anlamında potansiyeli yüksek engellileri görmek bütün ülke için bir şans olacaktır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Rektör Özlenen Özkan ile röportaj

HABER: Aslı DURAN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!