Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 20 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN KURUM: MUNZUR VE PÜLÜMÜR VADİLERİNİ KESİN KORUNACAK ALAN İLAN EDECEĞİZ
 
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli’deki Munzur ve Pülümür vadilerinin kesin korunacak alan ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Tunceli’ye geldi. Temaslarına Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret ederek başlayan Bakan Kurum, İl Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Kurum, Türkiye’deki şehirleri 2023’e hazırlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bakan Kurum, “Şehirlerimizi 2023’e hazırlamak amacıyla projemizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Hepimiz büyük Türkiye ailesinin fertleriyiz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle aynı memlekete aynı bayrak altında hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz dünyaya örnek olmuştur. Kardeşliğimizin sonsuza kadar süreceği bir ülkede yaşıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın diyoruz. Hacı Bektaşi Veli’nin ifadesiyle ‘İncinsen de incitme’ sözleriyle biz incinsek de her zaman vatandaşımızı incitmeyecek, onların yanında olacak, beraber hareket edecek adımlarımızı atmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. Atalarımızın bize bıraktığı miraslar sadece yapılar değil, ifadeleriyle sözleriyle düşünceleriyle biz de torunları olarak onlara yakışır bir şekilde davranmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
TUNCELİ’YE 19 YILDA 5 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI
Bakan Kurum, AK Parti iktidarları döneminde Tunceli’ye 5 milyar lira yatırımın yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Tunceli’de, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde çok önemli yatırımlar yapıldı. Çevre, şehircilik, sağlık, turizm, eğitim alanında 5 milyar lira yatırım yapıldı. Bu yatırımların 2 milyar lirası da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı yatırımlardır. Sosyal konut kapsamında TOKİ’imizle bugüne kadar 1833 konutu yaparak Tunceli’de alt gelir grubu vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda oturmasını temin etmeyi sağladık. Şu an Tunceli’de 662 konut ve sosyal donatı inşaatımız devam etmektedir. Çok kısa zamanda konutlarımızı bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Tunceli’de 329 konut yapacağımızı ifade etmiştik. Yer tespit çalışması yapıp bu yıl konut inşaatına başlayacağız. Tunceli’de 2002 yılında hiçbir arıtma hizmeti verilmiyordu. Yapmış olduğumuz yatırımlarla nüfusumuzun yüzde 60’na atık su hizmeti verir haline geldik.”
MUNZUR VE PÜLÜMÜR VADİLERİ KESİN KORUNACAK ALAN İLAN EDİLECEK
Munzur ve Pülümür vadilerinin kesin korunacak alan ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını aktaran Bakan Kurum, “Bugün de toplantıda önemli kararlar aldık. Tunceli’ye, bölgeye değer katacak önemli projeleri yapma kararı aldık. Munzur ve Pülümür vadileri Tunceli’nin can damarıdır. Bölgemizin çok önemli doğal güzelliği, turizm noktasında bölgeye cazibe katan önemli bir varlığımızdır. Bu doğal güzelliğimizi ve bu doğal güzelliğe zarar vermeyi engelleyecek adımları atmaya karar verdik. Bu çerçevede bu vadilerimizi Munzur Üniversitesi ile birlikte arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar ve bu alanın bütününde kesin korunacak hassas alan ilanı yapıyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————
-Bakanın açıklaması
-Detaylar 
Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)- 

=====================================

2) BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YOLCU SAYISINDA DÜNYADA 9’UNCU, AVRUPA’DA 3’ÜNCÜYÜZ (2)

BARTIN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bartın Valisi Sinan Güner’i ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Cuma namazını Şadırvan Camii’nde kılan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, Karadeniz Sahil Yolu Projesinin Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolu bölümünde incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı inşaat alanını inceledi. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
——————————
-Bakanın Valilikte karşılanması
-Belediye’de Ramazan simidi verilmesi
-Bartın-Kurucaşile yolunda inceleme
-Amasra liman inşaatında inceleme
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=====================================

3) BİTLİS KIRSALINDA 90 KİLO EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
 
BİTLİS kırsalında jandarmanın terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonda toprağa gömülü 90 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Keçili köyü kırsalında PKK’lı teröristler tarafından araziye yaşam malzemesi ve patlayıcı gizlediği bilgisine ulaştı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha edilmesi amacıyla ‘Eren-11 Şehit J. Asb. Üçvş. Hakan Toydemir 2021-34’ operasyonu düzenledi. Keçili Köyü kırsalında yapılan aramalarda 90 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş kablo komutalı el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Patlayıcı, yapılan incelemelerin ardından yerinde imha edildi.

Görüntü dökümü
——————————
-Ele geçirilen el yapımı patlayıcının imha görüntüleri

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

=====================================

4) ZİFT YAPIM TESİSİNDE YANGIN 60 TON KATKI MADDESİ YANDI

AYDIN’ın Efeler İlçesinde zift yapım tesisinin bahçesinde çıkan yangında 60 ton katkı maddesi zarar gördü.

Ata Mahallesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren biz zift üretim tesisinde, bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler yanıcı maddeler nedeniyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, daha fazla büyümeden 1 saatlik çaba sonucu güçlükle söndürüldü. Yangında bahçede bulunan 60 ton zift katkı maddesi kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, polis soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Yangından görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntü
Haber: Burhan CEYHAN – Kamera: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)-

=====================================

5) KAMYONET İLE TRAKTÖR ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ

MALATYA’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör ile kamyonetin çarpıştığı kazada Nurettin Ayargil (66), yaşamını yitirdi.  

Kaza, akşam saatlerinde Malatya- Elazığ karayolu Kapıkaya mevkiinde meydana geldi. Mehmet İ. yönetimindeki 51 EA 394 plakalı kamyonet, iddiaya göre, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği Nurettin Ayargil yönetimindeki 44 BR 251 plakalı traktör ile çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, çarpışmanın etkisiyle yola savrulan Nurettin Ayargil’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Nurettin Ayargil’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Kısa süreliğine kapanan yol, devrilen kamyonet ile traktörün kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü dökümü
———————–
– Olay yeri
– Ekipler
– Devrilen kamyonet
– Traktör
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!