Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÇOCUKLARINI GÖRMEK İÇİN GELDİĞİ OKULDA KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, eşiyle boşanma aşamasında olan Tolga K., 2 oğlunu görmeye geldiği okulda tartıştığı kayınpederi Ramazan Başarı’yı (55) göğsünden bıçaklayıp, öldürdü. Olay sonrası kaçan Tolga K., polis ekiplerince yakalandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki Mehmet Akif İlkokulu önünde meydana geldi. Eşiyle boşanma aşamasındaki Tolga K., 1’inci ve 3’üncü sınıf öğrencisi olan ve anneleriyle kalan 2 oğlunu görmek için okula geldi. Tolga K., okul önünde kayınpederi Ramazan Başarı ile karşılaştı. Tolga K. ve Başarı arasında, iddiaya göre, boşanma davası ve çocukların velayeti konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek, kavgaya dönüşmesi üzerine Tolga K., kayınpederi Başarı’yı göğsünden bıçakladı. Başarı, kanlar içinde yere yığılırken, Tolga K. de olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Başarı, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ramazan Başarı, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Tolga K. de polis ekiplerince yapılan çalışma sonucu kısa sürede yakalanıp, gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yerinden detay
– Polisin inceleme yapması

Haber- kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA-DHA

===================================

2) TAMİRE GETİRİLEN CEP TELEFONU PATLADI

Reklam Alanı

SAKARYA’nın Kaynarca ilçesinde bulunan bir cep telefonu tamirhanesine getirilen telefonun bataryası patlayarak alev aldı. Patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaynarca Merkez Mahallede bulunan Mustafa Kızmaz’a ait cep telefonu satış ve tamir dükkanına tamir için bırakılan cep telefonunun bataryası, tezgahta patlayarak alev aldı. Patlama sırasında tezgahta olmayan dükkan sahibi Mustafa Kızmaz, olayı yara almadan atlattı. Kızmaz’ın alev alan cep telefonu ve tamir tezgahını güçlükle söndürdüğü o anlar, dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Mustafa Kırmaz, “Müşterimiz telefonunu getirdikten 5 dakika sonra ben farklı bir işe yönlendiğimde burada bataryanın bir anda patladığını fark ettik. Daha sonra sebebine baktığımızda ve müşteriye sorduğumuzda bataryanın şiş olduğunu ve telefonun açılmadığını öğrendik. Devamlı çocuklarının şarja takılı olarak ders çalıştığını söyledi. Bir telefon veya tabletin uzun süre şarjda kalması ve öyle kullanılması bataryayı bozar ve şişirir. Biz ailelere bilhassa şarjdayken oyun oynamamalarını ve geceleri şarjda bırakmamalarını öneriyoruzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Güvenlik kamerasında cep telefonun patlama anı
-İşletme içinden ve tamir tezgahından detay
-Mustafa Kızmaz röp

HABER-KAMERA: Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya),(DHA)

===================================

3) FALEZLERDE TEHLİKELİ ROMANTİZM

Antalya’da, doğal güzelliğiyle ziyaret edenlere doyumsuz manzara sunan 40 metre yüksekliğindeki falezlerde kayalıkların ucunda tehlikeye aldırış etmeden ‘Titanic’ filminin en sevilen sahnelerinden biri olan geminin burnunda kolları açarak sarılma sahnesini canlandıran çift, görenleri korkuttu.

Doğal güzelliği ve eşsiz görünümüyle kenti ziyaret edenlere doyumsuz bir manzara sunan Konyaaltı’ndaki falezler, zaman zaman tehlikeli anlara da sahne oluyor. Demir bariyerleri aşarak patikadan ilerleyen bir çift, 40 metre yüksekliğindeki falezlerin ucuna geldi. Manzarayı izlerken kayanın üzerine çıkan çift, Titanic filmiyle özdeşleşen pozu verdi. Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet’in başrolünü paylaştığı ünlü filmin en sevilen sahnelerinden biri olan geminin burnunda kolları açarak sarılma sahnesindeki pozu 40 metre yüksekte falezlerde canlandıran çift, daha sonra tehlikeye aldırmadan birbirine sarıldı. 
Manzarayı izlerken bir anlık dikkatsizlik sonrası hayatlarına mal olacak düşme tehlikesine aldırış etmeden canlarını hiçe sayan çift, kayaların ucunda bir süre sohbet ettikten sonra, falezlerden ayrıldı. 
Eşsiz manzarasıyla Antalya’nın kent silüetini oluşturan falezler, doğal güzelliğinin yanı sıra sık sık yüksekten düşme ve intihar olaylarıyla gündeme geliyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Çiftlerin falezler üzerinde tekhilekili hareketleri
– Falezlerin geniş plan detay
– İntihar girişiminde olan kişinin polislerle görüntüsü

HABER: Tolga YILDIRIM-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) – 

==============================

4) BURDUR’DAKİ STK’LARDAN EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİNE TEPKİ
 
BURDUR’da bir araya gelen 34 sivil toplum kuruluşu temsilcisi emekli amirallerin bildirisine yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan STK’lar adına açıklamayı Memur-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut okudu. Bulut, “Kendisini milletin iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiral vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladı. Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi” dedi.
“Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir” diyen Bulut, “Deniz kuvvetleri emeklisi sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibarıyla göstermiştir ki bunlar olsa olsa ‘amiral eskisi’dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşması’na dair cümleler üzerinden ‘fikir beyanı’ adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri ‘muhtıra çağrışımlı’ bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir” diye konuştu.
Türkiye’nin artık darbecilerden hesap sorulan bir ülke olduğuna işaret eden Murat Bulut, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 104 amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz. Biz de Burdur sivil toplum kuruluşları olarak milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meşum açıklama ve o açıklamaya imza atanlara, vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Açıklamaya katılanlar
– Murat Bulut’un açıklaması
– Katılanlar

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

==============================

5) MARMARİS’TE ADRENALİN TUTKUNLARINDAN SÖRF KEYFİ

MARMARİS’te, saatteki hızı 35 kilometreyi bulan rüzgarı fırsat bilen sörf tutkunları sahile akın etti. Kendilerini dev dalgalara bırakan sörf tutkunları sahilde görsel şölen sundu.

Denizcilerin fırtına takvimine göre güneydoğu yönünden esen keşişleme rüzgarı Marmaris Körfezi’nde öğleden sonra hızını artırdı. Saatteki hızı 35 kilometreyi bulan keşişlemeyi fırsat bilen sörf tutkunları 4.5 kilometre uzunluğundaki Atatürk Caddesi’ndeki halk plajına geldi. Rüzgar ve uçurtma sörflerini kapıp kendilerini dalgalı denize bırakan sporcular, renkli görüntüler oluşturdu. Dev dalgalarla metrelerce yükseğe çıkan sörfçüler heyecan yaşarken, sahilde kendilerini izleyenlere de görsel şölen sundu. Sahilde banklarda oturanlar ve yürüyüş yapanlar, o heyecanlı anları cep telefonu kamerası ile çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Uçurtma sörfü yapan iş insanı Ferhat Turan, “Uzun zamandır uçurtma sörfü yapıyorum. Pandemi nedeniyle ara vermiştim. Bugün rüzgarlı havayı görünce sahile gelip anın keyfini çıkarmak istedim. Stresimi uçurtma sörfü ile atıyorum” dedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, “Rüzgar öğleden sonra hızını artırdı. Rüzgarla birlikte aralıklı yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı 19 derece. Nem ise yüzde 57 civarında” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Sahilde sörf için hazırlık yapanlardan görüntü
-Sörf yapanları izleyenlerden görüntü
-Uçurtma sörfü yapan iş insanı Ferhat Turan ile röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (Muğla), (DHA)

================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!