Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AVM’DE GÜVENLİK İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ TEKME- TOKAT ‘MASKE’ KAVGASI KAMERADANDI
 
ANTALYA’da, bir AVM girişinde maske takması için uyarılan kişi ile güvenlik görevlileri arasında tekme- tokat kavga çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Tahılpazar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre AVM’ye girmek isteyen bir kişiye güvenlik görevlileri maske takması konusunda uyarıda bulundu. Bu esnada maske takmak istemeyen kişiyle AVM’nin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Maske takmamakta direnen kişi, iddiaya göre AVM’nin güvenlik görevlisine vurunca tartışma, kavgaya dönüştü. Bir anda AVM’nin girişinde güvenlik görevlileri ile vatandaş arasında tekme- tokat kavga çıktı. Kavgaya AVM’nin kadın güvenlik görevlileri de dahil olurken, güvenlik görevlilerinin yere yatırdıkları kişiyi darbetme anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Yere yatırılan vatandaşa bir güvenlik görevlisinin tekme attığı da göze çarptı.

Kavganın yaşandığı AVM’nin yönetimi, güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen bir kişinin maske takmamakta direndiğini ve saldırgan tavırları nedeniyle istenmeyen bir durum yaşandığını, müşteriyle ilgili şikayette bulunulduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-AVM girişi tartışma
-Güvenlik görevlileri ile vatandaşın tekme tokat kavgası
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

====================

Reklam Alanı

APARTMAN BOŞLUĞUNA UÇAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, aniden dönüş yapan araçla çarpışan otomobil apartman boşluğuna uçtu. Kazada, 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Bağlık Mahallesi Hatip Caddesi’nde meydana geldi. Hakan Demirci (23) yönetimindeki 67 UD 750 plakalı otomobil, Serap Danışmaz’ın kullandığı 67 SK 594 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, Hakan Demirci’nin kullandığı otomobil, demir korkulukları kırarak yaklaşık 3 metreden apartman boşluğuna düştü. Ters dönen aracın sürücüsü Hakan Demirci ile yolcular A.B.K. (19) M.M.T. (16) ve E.Ç. (18) yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ilçedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Hakan Demirci, yolda ilerledikleri sırada diğer aracın dönüş yaparak çarpması üzerine yoldan çıktıklarını ve apartman boşluğuna uçtuklarını söyledi. 

Otomobil sürücülerinden Serap Danışmaz, alınan doktor raporunun ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
– Kaza yeri
– Yaralıların ambulanslara alınması
–  Apartman boşluğuna düşen araç
– Mahalle halkının meraklı gözlerle olayı seyretmesi
– Sürücü Hakan Demirci’nin polise olay anını anlatması
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=================

YANGINDA DUMANDAN ETKİLENEN 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR’in Konak ilçesinde,  iki katlı bir evin üst katında henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında 4 yaşındaki Bulut Gürgür dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. 

Yangın,  saat 16.30 sıralarında Boğaziçi mahallesi 2203 sokakta bulunan müstakil bir evin üst katında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa sürede büyürken alevler evi sardı. Alevlere ilk müdahaleyi yapan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, içeride bir çocuğun olduğu belirtildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alırken, içeriye girdiklerinde Bulut Gürgür’ün cansız bedeniyle karşılaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Gürgür’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Olay sırasında çocuğun evde tek olduğu öğrenildi. Savcının incelemesinin ardından Gürgür’ün cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
-Evden görüntü 
-Sokaktan görüntü 
-Ekiplerden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

================

15 YAŞINDAKİ MUHLİSE, ÇATIDAN ATLAYARAK YAŞAMINA SON VERDİ

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, ailesiyle yaşayan 15 yaşındaki Muhlise Ö., 10 katlı apartmanın çatısından kendisini boşluğa bırakarak intihar etti.

Olay, saat 16.00 sıralarında Şemikler Mahallesi Cinkaya Bulvarındaki bir sitede yaşandı. Ailesiyle yaşadığı 10 katlı apartmanın çatısına çıkan Muhlise Ö., kendisini boşluğa bıraktı. Sitenin bahçesindeki beton zemine düşen Muhlise Ö., olay yerinde yaşamını yitirdi. Muhlise Ö.’nün kendisini attığını gören ancak engel olamayan site sakinleri, 112’ye haber verdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası Muhlise Ö.’nün cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, Muhlise Ö.’nün intihar nedenini araştırıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yerinden görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Apartmandan görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

==========================

FOÇALILARDAN TEKLİF VERME SÜRECİ TAMAMLANAN ‘FOÇA TATİL KÖYÜ’ İÇİN ‘TURİZM’ AMAÇLI KULLANILSIN ÇAĞRISI
İZMİR´in Foça ilçesindeki Foça Tatil Köyü için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4’üncü kez çıkılan ihalede teklif verme süreci 20 Nisan’da sona erdi. Sürecin tamamlanmasının ardından Foçalılar tesisin yeniden turizm amaçlı olarak kullanılması yönünde tercih yapılması için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin ilk tatil köylerinden olan Foça Tatil Köyü, 1967 ile 2005 yılları arasında hizmet verdi. Türkiye ve dünyadan birçok ünlü ismi ağırlayan tatil köyünün 2005 yılında kapatılmasının ardından özelleştirilmesi için daha önce 3 kez ihaleye çıkıldı. 2006 ve 2018 yıllarında yapılan ihaleleri kazanan şirketlere Özelleştirme İdaresi’nce tahsis yapılmadığından ihaleler iptal edildi. 2010 yılında açılan ihaleye ise teklif veren olmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 Şubat 2021 tarihinde, resmi web sitesinde Foça Tatil Köyü’nün 49 yıllığına ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştirileceğini ve konuya ilişkin ilanın resmi gazetede yayınlandığını duyurdu. İlan edilen ihale sürecinde teklif verme aşaması geçen 20 Nisan Salı günü tamamlandı. Teklif veren sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı.

BELEDİYE MECLİSİNDE YER ALAN TÜM PARTİLERİN ÜYELERİ KATILDI

Teklif sürecinin tamamlanmasının ardından çoğunluğu turizmcilerden oluşan Foçalılar, Tatil Köyü girişinde toplanarak Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından yapılan basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasına bazı CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça Belediye meclisinde yer alan tüm partilerin belediye meclis üyeleri, bazı vakıf ve sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar da destek verdi.

‘TATİL KÖYÜ FOÇA İÇİN BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR’

1966 yılında yatırımı tamamlanarak Foça’nın en güzel koylarından birinde hizmete açılan Foça Tatil Köyü, bilinen adı ile ‘Fransız Tatil Köyü-Club Med’in Foça’nın turizmde gelişmesini doğrudan etkilediğine vurgu yapan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, yıllardır kapalı duran tesisin, turizm işletmeciliğini bilen, deneyim sahibi yatırımcılar eliyle yeniden kapılarını açmasını istediklerini söyledi. Başkan Gürbüz, “800 yataklı bu tesis Foça’nın bacasız sanayisine çok katkı sağlamış; Foça’nın ekonomisine ve esnafına da gelir kapısı olmuştur. Ayrıca çok sayıda Foçalı çalışmaya başlamış, meslek sahibi olmuştur. Foça’da halen bu tatil köyünden emekli olmuş çok sayıda insan bulursunuz. Kapanan tesis için zaman zaman ihaleler açılmış olsa da sonuç alınamamış iptal olmuştur. 49 yıllığına işletme hakkı devriyle özelleştirme ihalesine çıkacak olan tesisin ihale şartnamesinde, koruma kurulu kararı ile turizm amaçlı işletilecek olması en önemli güvencedir. İhale sonrasında da Foçalılar olarak konunun takipçisi olacağız. Beklentimiz; yıllardır kapalı duran bu tesisin, turizm işletmeciliğini bilen, deneyim sahibi yatırımcıların ihaleye katılımları sağlanıp kapılarının açılması ve Foça’mızın yeniden bir turizm destinasyonu haline gelmesidir. Foça Tatil Köyü kentimiz için bir turizm tesisinden daha fazla anlam taşımaktadır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Foça Tatil Köyü’nün dron görüntüsü
-Tatil Köyü girişi ve katılımcılardan görüntü
-Basın açıklamasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!