Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) YANGIN BEKÇİLERİ, ORUÇLARINI ‘İTFAİYECİ DUASI’YLA AÇTI
 
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı merkez istasyonda görevli itfaiyeciler, Ramazanın ilk iftarını vardiya arkadaşlarıyla birlikte ‘itfaiyeci duası’nı okuyarak yaptı. İtfaiyeciler, iftar sırasında gelen ev yangını ihbarına da hızla müdahale etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı merkez istasyonda görevli itfaiye ekipleri, Ramazanın ilk iftarını dualarla açtı. ‘Allahım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allahım duasını okuyan itfaiyeciler, ardından iftar yaptı.
Ramazanın ilk gününün heyecanını yaşadıklarını anlatan itfaiye erleri, bu sırada gelen bir ev yangını ihbarıyla teyakkuza geçti. Hızla yemek masasından kalkıp itfaiye araçlarına koşan itfaiyeciler, yangına müdahale edip istasyona döndü.
Yangına müdahale eden ekipte bulunan itfaiyeci Nuran Erol, ilk iftar akşamının hareketli dakikalara sahne olduğunu söyledi. İftar yaptığı sırada gelen anonsla ekip olarak göreve gittiklerini anlatan Erol, “Anons gelir gelmez yerimden fırladım. Orucumu açmıştım. Bir ev yangınıydı. İftar öncesi yaptığımız duayı anbean yaşadık. Hızla yangına müdahale etmemiz gerekliydi. Şimdi geldik yemeğimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Betül Erdal, “Ramazanın ilk günü nöbet arkadaşlarımla birlikte iftarımızı yaptık. Bir kadın itfaiye personeli olarak bu ailenin içinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün sahurumuzu da burada yapacağız ve görevi diğer nöbet grubuna devredeceğiz” dedi.
Vardiya ekip amiri Selamettin Sağlam, “Biraz önce orucumuzu açarken yangın ihbarı aldık. Küçük çapta bir ihbardı. Görevimizi tamamlayıp geldik. İftarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-İtfaiye merkezinin dış plan görüntü
-Yapılan yemeklerden görüntü
-Personelin dinlenirken görüntüsü
-İftar saati yemek alımından görüntü
-Dua okunması ve iftar açılması
-İhbar gelmesinden görüntü
-Ekibin iftarı bırakıp araçlara koşmaları
-Araçların çıkış yapmaları
-Ekibin merkeze gelişi
-RÖP 1: Nurhan Erol
-RÖP 2: Selamettin Sağlam
-RÖP 3: Betül Erdal
-Genel ve detay görüntüler

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=======================================

2) MUŞ’TA POLİSLER, NÖBETLEŞEREK ORUÇ AÇTI
 
MUŞ’ta görev yapan polis memurları, ilk iftarlarını uygulama noktalarında nöbetleşe yaptı.

Reklam Alanı

Bölgede gerçekleştirilen operasyonlarla terör örgütüne göz açtırmayan güvenlik güçleri, kontrol noktalarında denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü’nce kentin farklı bölgelerinde oluşturulan uygulama noktalarında görev yapan polisler, durdurduğu araçlarda kimlik kontrolü ve aramalar yapıyor. Elleri tetikte nöbet tuttukları kontrol noktalarında iftar saatine yakın kurulan sofraya ezanın okunmasıyla oturan polisler, nöbetleşerek oruçlarını açıyor.
Ramazan ayında elleri tetikte nöbetleşe iftarlarını yaptıklarını söyleyen polis memuru Eren Dilek, “Kentin huzur ve güven ortamını sağlayabilmek adına 7/24 saat esasına göre görevimizin başındayız. Ramazan ayı itibariyle nöbetleşe oruçlarımızı açıyoruz. Burada bu şekilde kentin huzur ve güven ortamını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Uygulama noktasından detaylar
-Polisin araçta arama yapmasından detaylar
-Polislerin kimlik sorgulamasından detaylar
-Bekleyen polisten detaylar
-Polis Memuru Eren Dilek röp
-Polislerin iftar sofrası hazırlamasından detaylar
-Polislerin oruçlarını açmasından detaylar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

=======================================

3) BURSA’DA 120 YILLIK TARİHİ BİNA YANGINDA ÇÖKTÜ; ÇOK SAYIDA SOKAK KEDİSİ YANARAK ÖLDÜ
 
BURSA’da, surların arasında bulunan 120 yıllık ahşap binada iftar vakti çıkan yangın, mahallede korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Evinin yandığını görünce sinir krizi geçiren Gülten S.’ye olay yerinde sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında bina çökerken, içeride bulunan çok sayıda kedinin öldüğü anlaşıldı. 

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yahşibey Mahallesi, Yahşibey Caddesi’nde, surların arasında kalan tarihi 120 yıllık ahşap binada, saat 19.00 sularında yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangında, binanın ahşap olması nedeniyle de alevler kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, AKUT ve sağlık ekipleri, sevk edildi. İtfaiye ekipleri, hatalı park ve sokakların dar olması nedeniyle yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti. Bunun üzerine itfaiyecilere polisler yardımcı oldu. Polis ekipleri, yanan tarihi binanın çevresindeki binaları tahliye ederek, çevrede güvenlik önlemi aldı.

EVİNİN YANDIĞINI GÖRÜNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Yangının çıktığı sırada evinde bulunmayan Gülten S. komşularının haber vermesi üzerine olay yerine geldi ve alevler içindeki evini görünce sinir krizi geçirdi. Komşularının sakinleştirmek için yoğun çaba sarf ettiği Gülten S.’ye ilk müdahale olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Hayvansever olan Gülten S.’nin evinde çok sayıda sokak kedisine baktığı belirtildi. 

İTFAİYE EKİPLERİ YANAN BİNADA KALAN KEDİLERİ KURTARMAK İÇİN SEFRER OLDU
Bu sırada bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri tarihi binayı saran alevlere müdahale ederken çevrede bulunan vatandaşların içeride sokak kedilerinin kaldığını belirtmesi üzerine kurtarma çalışması başlattı. Çökme tehlikesi bulunan binada alevlerin arasında mahsur kalan kedileri kurtarmak için seferber olan ekipler 13 kediyi binadan çıkartarak çevrede bulunan vatandaşlara teslim etti. Bu sırada binadan kopan parçalar bir itfaiye erinin üzerine düştü. İtfaiye eri ekip arkadaşlarının yardımıyla kurtarılırken, kazayı yara almadan atlattı.

VATANDAŞLAR KOVA KOVA SU DÖKTÜ ALEVLERE TESLİM OLAN TARİHİ BİNA ÇÖKTÜ
Bölgeye çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, alevlerin çevrede bulunan binalara sıçramaması için yoğun çaba sarf ederken evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar çalışmaları korku dolu gözlerle izledi. Bazı vatandaşların balkonlarından yanan binaya kova kova su dökerek itfaiye ekiplerine yardım etmeye çalıştığı görüldü. Alevlere teslim olan tarihi ahşap bina çökerken yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 buçuk saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü.
Kullanılamaz hale gelen tarihi binada çok sayıda kedi yanarak telef olurken, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Yanan binadan detaylar
-Evi yanan Gülten S.’nin ambulansa taşınması
-İtfaiye ekipleri ve vatandaşların kedi kurtarma çalışması
-İtffaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinden detaylar
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=======================================

4) VAN GÖLÜ’NÜN UZAYDAN FOTOĞRAFI, NASA’NIN TURNUVASINDA BİRİNCİ OLDU (2)

EMİNE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı, birinci seçildi. Fotoğrafın birinci seçilmesinin ardından Van’da büyük sevinç yaşanırken, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü kıyısında açıklamalarda bulundu. Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafının şampiyon olduğunu belirten Vali Bilmez, “Bu süreçte Cumhurbaşkanı ile başta Cumhurbaşkanın değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendi olmak üzere tüm bakanlarımız, devlet büyüklerimiz, tüm Türkiye halkı yanımızda oldu, bize destek oldu. Van halkı olarak bize destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

‘VAN GÖLÜ KENARINDA VAN KAHVALTISINA DAVET EDİYORUM’
2016 yılında uzaydan fotoğrafı çeken Astoronot Kate Rubins’e teşekkür eden Vali Bilmez, “Dün akşam itibariyle oylama bitti ve sonuçlar açıklandı. Van fotoğrafı birinci oldu. Astronot Rubins artık bölgemizin tanıtım elçisi oldu. Biz kendisini Van Kahvaltısına davet ediyoruz. Van halkıyla birlikte inşallah Van Gölü’nün kenarında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren kahvaltımızı kendisiyle kahvaltı yapmak istiyoruz. Sizin aracılığınızla onu Van’a kahvaltısı yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Fotoğrafı çeken Astronot Rubins’in bir dalgıç olduğunu da hatırlatan Vali Bilmez, “Van Gölü’nde uzun yıllardır yaşayan kısa süre önce keşfedilen ve mikrobiyalitlerde yaşayan Van Mercan Balığı’nı seyri için Van Gölü’nde dalmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda bisiklet tutkunu olduğunu biliyoruz. Van Gölü’nde Van Aktivistleriyle birlikte bisiklet turuna davet ediyoruz” dedi.

‘O ARTIK FAHRİ HEMŞEHRİMİZ’
Dünyaca ünlü bir gözü mavi, bir gözü kehribar Van Kedisinin yaşadığı Van Kedi Villası’nda da yaşayan bir Van Kedisi’nin kendisine hediye edileceğini belirten Vali Bilmez, “O artık bizim fahri hemşerimiz. İnşallah Van Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla da bu hafta kendisini fahri hemşehri olarak kabul edeceğiz. Van Gölü herkesi bir araya getirdi. Sadece Türkiye’den değil, İran’dan, Irak’tan arayıp bu yarışmaya katıldıklarını belirten dostlarımız oldu. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Ama inşallah Van Gölü’nü Yaşar Kemal’in hayalindeki gibi bizden sonraki nesillere de masmavi aktaracağız. Biyolojik arıtma tesisini de bitirdik. Bu ay faaliyete alıyoruz. İnşallah Van Gölü’nü masmavi bizden sonraki nesillere aktaracağız ve biz dalgıçları da Van Gölü’ne bekliyoruz” diye konuştu.

‘TÜM TÜRKİYE VAN GÖLÜ ETRAFINDA KENETLENDİK’
Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ise Van Gölü fotoğrafının birinci gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Özel, “Van’ın şirin İlçesi Edremit’teyiz. Çok mutlu bir anı yaşıyoruz. NASA’nın düzenlediği fotoğraf yarışmasında Van Gölü fotoğrafı oylamada birinci geldi. Şampiyon olarak ilan edildi. Çok sevinçliyiz. Van Gölü sadece Van’ın bir değeri değil, Türkiye’ye dünyaya mal oldu. Bu maviliği bu güzelliği tanıtmaktan çok mutlu olduk. Destek olanlara teşekkür ediyoruz. Tüm Türkiye Van Gölü etrafından kenetlendik bir olduk. Bu birliğin ve beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in açıklaması
-Van Gölü sahillerinden drone ile genel görüntüler
-Van Gölü sahillerinden detaylar
-Van Gölü Aktivistleri Dernek Başkanı Erdoğan Özel ile röportaj
-Van Gölü sahillerinden detaylar

HABER: Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN, VAN- (DHA)

======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!