Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) KONYA’DA YENİ KISITLAMA SAATİ YOĞUNLUĞU
 
TÜRKİYE genelinde bu sabahtan itibaren uygulamaya konulan yeni önlemler kapsamında sakağa çıkma kısıtlamasının saat 19.00’a alınmasıyla birçok kentte olduğu gibi Konya’da da trafik yoğunluğu iftar saatine yakın zamana kadar devam etti.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kısıtlama kararlarını içeren ‘kısmi kapanma’ konulu genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi. Buna göre daha önce hafta içi saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması yeni önlemler kapsamında saat 19.00’da başlayarak sabah 05.00’e kadar sürecek. Kısıtlama saatine kısa bir süre kala Konya’daki birçok caddede yoğunluk yaşandı. İftar saati yaklaşırken, kentin ana arterlerdeki yoğunluk kısmen azaldığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Konya’daki ana arterlerdeki yoğunluktan havadan görüntüler

Haber-Kamera:Hasan DÖNMEZ/KONYA,DHA

=====================================

2) MALATYA’DA OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 2 YARALI
 
MALATYA’nın Hekimhan ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin şarampole devrildiği kazada 2 kişi yaralandı.

Reklam Alanı

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yeşilpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Malatya yönünden, Adıyaman istikametine ilerleyen Ragip P. yönetimindeki 44 FV 376 otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle önce bariyerlere çarptı, ardından alt geçidin duvarına çarptı. Duvara çarparak durabilen otomobilin sürücüsü Rahip F. ile yanındaki araçtaki Ruhiye F. yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sıkıştıkları otomobilden itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak, sağlık görevlilerince Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yerinden görüntü
– Araçtan görüntü
– Düştüğü yerden görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

====================================

3) CHP KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI’NDA ASILI PANKART POLİS EŞLİĞİNDE İNDİRİLDİ
 
CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda asılı ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankart, polis eşliğinde vinçle indirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, CHP Kocaeli İl Başkanlığına gelerek parti binasında asılı bulunan ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankartın indirilmesini istedi. Parti yöneticileri, binaya girilmesine izin vermeyeceklerini, pankartı indirmeyeceklerini, binanın dışından pankartın alınabileceğini söyledi. Bunun üzerine polisin çağırdığı vinç yardımlıyla pankart indirildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve parti yöneticileri alkışlarla protestoda bulundu. Kimseye saygısızlık yapmadıklarını ve 128 milyar doların hesabını sorduklarını söyleyen Yıldızlı, “Kimseye hakaret etmedik. Kimseye saygısızlık yapmadık. 83 milyonun hakkını sorduk. 128 milyar dolar nerede diye sorduk? Aramaya devam edeceğiz. Yılmadan hiçbir şeyden korkmadan soracağız. Bizim anayasal hakkımız bu ve muhalefet partisiyiz 83 milyon insanın hakkını savunacağız. Bu bizim, sizin çocukların hakkı. Diyorlar ki salgına gitti. Salgında esnafın hali ortada salgına gitse biliriz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Afişin indirilmesi
-İl başkanının açıklaması
-Partililerin alkışlı protestosu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)(DHA)

===================================

4) ESKİ BAŞBAKAN AKBULUT’UN ÖLÜMÜ BAYRAMİÇLİLERİ ÜZDÜ

ESKİ Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatı, damadı olduğu Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde üzüntüyle karşılandı.

Eski Başbakanlardan 86 yaşındaki Yıldırım Akbulut, bugün kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Akbulut’un ölümü damadı olduğu Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde üzüntüyle karşılandı. Akbulut çiftinin Bayramiç ilçesindeki komşuları Sezgin Akar, “Çok üzgünüz, tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Bir- iki ay önce telefonla görüştük. Biraz zor konuşuyordu. Bir an önce Bayramiç’e gelip yazı burada geçirmek istediğini söyledi. Bugün tekrar telefon ettim. Evleri cevap vermedi, hastanede olduğunu öğrendim. Az önce de televizyondan kaybettiğimizi öğrendik. Bayramiç’e çok büyük faydası olan bir insandı” dedi.

Bir başka komşusu Halime Bilgin ise “Başı sağ olsun çocuklarımızın. Çok üzüldük. Koskoca kasabayı doyurdu. Hem komşumuz hem eniştemizdi” dedi. Eşi Samia Akbulut’un Bayramiçli olması nedeniyle ilçede evi bulunan Yıldırım Akbulut, zaman zaman buraya gelerek akrabaları ile hasret gideriyordu. Yıldırım Akbulut’un adı, ilçenin tek meydanına verilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yıldırım Akbulut’un evinden görüntü
-Halime Bilgin ile röp.
-Sezgin Akar ile röp.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

===================================

5) ADIYAMAN’DA CHP İL BİNASINDAKİ PANKART KALDIRILDI
 
ADIYAMAN’da, CHP il binasına asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankart itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan CHP il binasının dış cephesine sabah saatlerinde asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ afiş, akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözetiminde itfaiyenin merdivenli aracı ile kaldırıldı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerine tebligat gönderildiğini, ardından itfaiye ekipleri tarafından afişin söküldüğünü belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Gölbaşı Caddesi’nden görüntü
– İtfaiye erlerinden görüntü
– Afişin sökülmesinden detaylar
– Afiş indirilmesinden detaylar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

===================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!