Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 23

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ŞIRNAK VE BATMAN’DA ASKERİ TESİSLERE MAKET UÇAKLA SALDIRI GİRİŞİMİ

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Şırnak ve Batman’da maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Saldırının düzenlendiği tesislerde hasar ya da ZAYİAT meydana gelmediği ifade edildi.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı ile Batman’daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi. Alınan tedbirlerle saldırıda zayiat meydana gelmediği ifade edilen açıklamada, “Batman’daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımız ile Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir” denildi.

Haber: ANKARA,(DHA)
==================

BATMAN VE ŞIRNAK’TAKİ ASKERİ TESİSLERE MAKET UÇAKLARLA SALDIRI GİRİŞİMİ

BATMAN’daki, 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı ile Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tugay Komutanlığı’na maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunuldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu saldırı girişimleri engellenirken, askeri tesislerde zayiat meydana gelmedi.
Diyarbakır’da 19 Mayıs günü saat 00.30 sıralarında 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na maket uçaklarla düzenlenen saldırı girişiminin benzeri bu gece Batman ve Şırnak’ta da gerçekleştirildi. Bu gece ilk saldırı girişi saat 23.10’da Batman’daki 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı’nda meydana geldi. Ardı ardına yapılan 3 maket uçaklı saldırı güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu önlendi. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği saldırıya ilişkin Batma Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Batman’da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur” denildi.
İkinci saldırı girişimi ise saat 23.17’de Şırnak’ta meydana geldi. Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’na düzenlenen maket uçaklı saldırının ardından şehir merkezinde polis, güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarırken, havada olan bir maket uçağa ise ateş açıldı. Saldırıya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Şırnak 23’üncü Sınır Piyade Tümen Komutanlığımıza yönelik olarak maket uçak ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçak etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur.”

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı da saldırı girişimleri ile ilgili açıklama yaptı. İki ildeki askeri tesislerde de zayiatın meydana gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Batman’daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımız ile Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir.”

Reklam Alanı

BENZER SALDIRI GİRİŞİMİ 2 GÜN ÖNCE DİYARBAKIR’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Şırnak ve Batman’da gerçekleştirilen maket uçaklı saldırı girişimlerinin bir benzeri ilk olarak 19 Mayıs günü saat 00.30 sıralarında Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Diyarbakır 8’inci Ana Jet üs Komutanlığına 30 dakika arayla yine maket uçaklarla düzenlenen saldırı girişimi güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle önlemiş ve zayiat meydana gelmemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu)
Düşen maket uçaktan yükselen alev ve duman
Bölgeden detay
İtfaiyenin olay yerine gidişi
Genel ve detaylar

Haber: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ-Sekvan KÜDEN /BATMAN-ŞIRNAK,(DHA)
===========================

ESKİŞEHİR’DE ORMAN YANGINI (2)- Yeniden

ESKİŞEHİR’in Mihalıççık ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin erken müdahalesi sonucu yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı. Ormanda yaklaşık 10 dönümlük alandaki çam ağaçları zarar gördü. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, sabah saatlerine kadar soğutma çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, “Ekiplerimizin desteği ile yangının etrafını çevirdik şu an. Soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.
Mihalıççık ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi mevkiindeki bulunan karaçam ormanında saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanı görenler Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede yangına, Eskişehir’in yanı sıra Kütahya, Bolu ve Ankara’dan gelen ekiplerce müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 15 arazöz, 5 su tankı, 5 itfaiye ekibi, 60’ı Hamidiye, Üçbaşlı ve Narlı kırsal mahallelerden gelenler olmak üzere 100 kişi katıldı. Yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılırken, ekiplerin erken müdahalesi sonucu alevler 5 saatte kontrol altına alındı.
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, çalışmaların sabah saatlerine kadar süreceğini belirterek, “Akşam üzeri rüzgar çok fazla olduğu için bizi korkuttu. Toplam 100 dönümlük bir arazide, kısmen tepe yangını, kısmen de örtü yangını şeklinde gelişti. Eskişehir AFAD’ın koordinesinde Valiliğimizin talimatı ile Mihalıççık Kaymakamlığı’mızın, jandarmamızın ve sağlık ekiplerimizin desteği ile yangının etrafını çevirdik şu an. Soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah sabaha karşı hiçbir sıkıntı kalmayacak. Tabii ki erken müdahale edildi ama burası şehre uzak. Akşam üzeri helikopter desteği de olacaktı ama geç olduğu için helikopterlerin gece uçuşu olmuyor. Balıkesir’de helikopter bekliyor. Gerekirse çağıracağız. Ama şu anki görüntü itibarı ile ihtiyaç olmayacak gibi” diye konuştu.
Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İş makinesi ve söndürme ekipleri
-Yangın söndürme çalışması
-Orman işletme ekipleri
-Yanan ağaçlar
-Alev alan ağaç
-Orman Bölge Müdürü Temel ile röp.
-Devrilen ağaçlar ve orman
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
==================================

ARIZALI ARAÇ TAŞIYAN ÇEKİCİ İLE KAMYON ÇARPIŞTI: 5 YARALI

BURDUR’un Bucak ilçesinde arızalanan hafif ticari aracı taşıyan çekici ile kamyon çarpıştı. Kazanın şiddetiyle çekiciden yola düşen hafif ticari araçta bulunan 4 kişi ile çekicideki 1 kişi yaralandı.
Kaza, saat 22.30 sıralarında Antalya- Burdur karayolunun Kızılkaya kavşağında meydana geldi. Burdur’dan Antalya yönüne giden sürücülerinin kimliği öğrenilemeyen 06 BYN 783 plakalı çekici ile 07 Z 8527 plakalı sebze yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle çekicinin üzerinde taşınan 07 AGZ 41 plakalı hafif ticari araç yere düştü. Kazada hafif ticari araç içerisinde seyahat eden 4 kişi ile çekicide bulunan 1 kişi yaralandı. Yaralanan Neşe Altındal, Seyit Karataş, Ali Samet Akıncı, Sevim Akıncı ve Arap Acar, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ARIZALANIP, GETİRİLİYORDU
Hafif ticari aracın Ankara’da arızalandığı, Antalya’da oturan sürücüsü tarafından tamir ettirilmek üzere çekiciyle taşındığı öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel görüntüler
-Bucak Devlet Hastanesi acil servisten görüntüler

Haber-Kamera: Halim AKCA /BUCAK(Burdur),(DHA)
=======================

GAZİANTEP’TE, TAKLA ATAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

GAZİANTEP’te, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atan otomobildeki 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Özdemirbey Caddesi’nde meydana geldi. Abdurrahman Doğan yönetimindeki 27 UM 828 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla atıp, devrildi. Kazada, sürücü Abdurrahman Doğan ile otomobildeki 2’si çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Kaza yapan otomobil
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
========================

‘LAF ATMA’ TARTIŞMASI KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ

ANTALYA’da kız arkadaşıyla ormanlık alana giden Hakan Ökten, tartıştığı kimliği belirsiz kişi tarafından tabancayla vurularak yaşamını yitirdi.
Olay, saat 20.30 sıralarında Kepez ilçesi Kepezaltı Mahallesi, Hayvanat Bahçesi girişinde meydana geldi. Hakan Ökten ile Havva B., 42 CTB 54 plakalı hafif ticari araçla ormanlık alana gitti. İddiaya göre, burada kendilerine laf atan bir kişiyle Hakan Ökten arasında tartışma çıktı. Kimliği belirsiz kişi üzerindeki tabancayı çıkartarak Hakan Ökten’e 2 el ateş etti. Hakan Ökten’i sırt kısmı ile göğüs altından yaralayan saldırgan olay yerinden kaçtı. Ökten’i yaralanması üzerine Havva B. ise hafif ticari aracı kullanarak ormanlık alandan çıkmaya çalıştı.

İLK MÜDAHALEYİ OTOMOBİLDEN İNENLER YAPTI
3232 sokak üzerinde yoldan geçen bir otomobile çarpmamak için ani fren yapan Havva B., araçtakilerden yardım istedi. Hafif ticari araçtan kendini dışarı atan Hakan Ökten’e ilk müdahaleyi otomobildekiler ve Antalya Ulaşım A.Ş Antray depolama merkezindeki görevliler yaptı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri durumu ağır olan Hakan Ökten’i yakındaki özel hastaneye götürdü. Ökten, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

GÜVENLİK KIYAFETİ BULUNDU
Olay yerine gelen polis ekipleri hafif ticari araç üzerinde inceleme yaptı. Polis ekipleri, hafif ticari aracı ormanlık alandan çıkartan Havva B.’yi ifadesini aldıktan sonra polis merkezine götürdü. Ökten’e ait araç içerisinde özel güvenlik görevlisi kıyafetiyle kurum yaka kartının olduğu görüldü.

‘KADIN KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU’
Olayı görerek yardım eden Halil Mert, “Arkadaşlarla yürüyüşe çıktık. Kadın bize yardım eder misiniz diye işaret etti. Biz yardım ederken kaçmaya çalıştı. Adam da yere inip yatmıştı. Bize ‘vuruldu’ dedi. Silah sesi duymadık. Arabanın olduğu yere geldik. 2 kurşun yarası vardı” dedi.
Polis ekipleri, Havva B.’nin verdiği eşkal doğrultusunda cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekipleri detay
-Havva B., detay
-Havva B.’nin polislerle konuşması detay
-Hafif ticari araç detay
-Polislerin araç üzerinde inceleme yapması detay
-Hakan Ökten’in yerde olması detay (cep telefonu)
-Halil Mert röp
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

GAZİANTEP’TE İŞ İNSANI, TABANCAYLA İNTİHAR ETTİ

GAZİANTEP’te, evinde başına dayadığı tabancayı ateşleyen iş insanı Mehmet Emin Ç. (45), yaşamına son verdi.
Olay, akşam saatlerinde Emek Mahallesi’nde meydana geldi. Evinde yalnız olan iş insanı Mehmet Emin Ç., iddiaya göre tabanca ile kendini başından vurdu. Silah sesini duyanların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Mehmet Emin Ç.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Mehmet Emin Ç.’nin cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Ambulans ve cenaze aracı
-Evin önündeki kalabalık
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)  
========================

KAYSERİ’DE ‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN OTOMOBİLİN ALKOLLÜ SÜRÜCÜSÜ, KOVALAMACAYLA YAKALANDI

KAYSERİ’de, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobilin alkollü sürücüsü, yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan sürücü ile otomobildeki 2 kişiye para cezası uygulandı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gece saatlerinde Sivas Caddesi’nde uygulama yapan polis, B.Y.’nin (24) kullandığı 06 ATS 85 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, kaçmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren kovalamaca sonucu otomobil, Argıncık Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde durduruldu. Sürücü ile otomobildeki Y.Ş. ve F.E. yakalandı. Yapılan kontrolde sürücünün alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, ‘alkollü araç kullanmak’, ‘polisin dur ihtarına uymamak’, ‘trafiği tehlikeye düşürmek’ ve ‘sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal’ suçlarından ceza kesilerek, ehliyetine el konuldu. Diğer iki yolcuya ise ‘sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal’ suçundan cezai işlem uygulandı. Otomobil çekiciyle otoparka çekilirken, üzerlerinden bıçak çıkan şüpheliler, polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,(DHA)
=========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!