Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TUNCELİ’DE TERÖRİSTLERİN 17 SIĞINAĞI KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

TUNCELİ’de, güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonda teröristlere ait 17 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde terör örgütlerine yönelik 1062 personelin yer aldığı ‘Eren-7 Mercan Munzur’ operasyonu sürüyor. Güvenlik güçlerince Ovacık ilçesi kırsalında bugün düzenlenen 2 ayrı operasyonda teröristlerin kullandığı 17 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramada 9 el yapımı patlayıcı, 43 kaleşnikof mühimmatı, pil bloğu, 2 kaleşnikof şarjörü, 400 metre elektrik kablosu, akü ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Malzemeler operasyon bölgelerinde imha edilirken, sığınaklar kullanılamaz hale getirildi.

Öte yandan 5 Şubat günü başlatılan ‘Eren-7 Mercan Munzur’ operasyonu kapsamında bu güne kadar teröristlerin 67 sığınağı tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Görüntü Dökümü:
Sığınakların patlatılması
Patlama görüntüsü
Sığınakların içi
Sığınakların içindeki yaşamsal malzemeler
Operasyondaki askerlerin helikoptere binmesi

Haber: Serhat Ozan YILDIRIM-Kamera: TUNCELİ,(DHA)

Reklam Alanı

===================

TELEVİZYONDAKİ ŞÖMİNE GÖRÜNTÜSÜNÜ YANGIN SANINCA EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, televizyondaki şömine görüntüsünü görünce yangın çıktığını sanan yaşlı kadının ihbarı ekipleri harekete geçirdi. 

Olay, Ereğli Bağlık Mahallesi’nde meydana geldi. 112 Acil Servisi arayan bir kişi, karşı dairede ki evde yangın çıktığı ihbarında bulundu. Yaşlı kadının verdiği adrese itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede gelen ekipler, evde bulunan televizyondaki şömine görüntüsünü gören yaşlı kadının, yangın çıktığını sandığını tespit etti. Ev sahibi O.K., televizyonda açtığı müzik kanalının şömine görüntüsünün yanlış anlaşılmaya neden olmuş olabileceğini söyledi. Ekipler, tutanak tuttuktan sonra bölgeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
– Mahallenin televizyonun olduğu evi göstermesi
– Evdeki televizyonda yanan şömine görüntüsü
–  Ekiplerin kendi arasında konuşması
–  Ekiplerin evdeki görüntünün yangın zannedildiğini söylemesi
– Ekiplerin mahalleden ayrılması
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

===================

ASKER UĞURLAMASINDA TABANCAYLA HAVAYA ATEŞ ETTİ

ANTALYA’da asker uygulama konvoyunda, bir kişi otomobilin camından çıkarak tabancayla havaya ateş etti. O anlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

Koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayılarının yüksek seyrettiği Antalya’da asker eğlencesi görüntülerine bir yenisi eklendi. Kepez Şafak Mahallesi’nde çekildiği öğrenilen asker uğurlama görüntülerinde, bir kişi otomobilin camından kendisini dışarıya sarkıtarak tabancayla defalarca havaya ateş açtığı görüldü. Eli tabancalı kişinin, yanındaki motosikletli gruba ve yoldan geçenlere aldırış etmeden otomobilden iki kez sarkarak havaya ateş ettiği görüldü.

Etrafında binalar bulunan sokakta ilerleyen otomobil ve elindeki tabancayla havaya defalarca ateş eden kişinin o anları cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Konvoydaki araçların eğlence anında sürekli korna bastığı da görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Otomobil detay
-Eli tabancalı şahsın havaya ateş açması detay
-Yoldan geçenler detay
-Motosikletli grup detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

=================

YOL KENARINDA BULUNAN ÇANTADAN TABANCA ÇIKTI

BOLU’da, yol kenarında unutulan 2 çantanın birinden 1 tabanca ile 3 şarjör çıktı. Silah, seri numarasından sahibine ulaşılarak teslim edilirken, ruhsat sahibinin silahı dalgınlıktan unuttuğunu söylediği öğrenildi.

Olay, saat 21.00 sıralarında Karaçayır Mahallesi’nde meydana geldi. Bir inşaatta çalışan işçiler iftara gittikleri sırada, yol kenarında 2 çanta gördü. İftar dönüşünde de çantaların aynı yerde olduğunu fark eden işçiler, durumu polise haber verdi. Bölgeye gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından çantaları açtı. Unutulduğu düşünülen çantaların içinden 1 tabanca ile 3 şarjör ile havalı çivi tabancası bulundu. Ekipler, daha sonra silahın üzerindeki seri numarasından ruhsat sahibine ulaşarak durumu silahın sahibine haber verdi. Silah sahibi de akşam üzeri dalgınlıkla yanında bulunan 2 çantayı yol kenarında unuttuğunu ifade etti. Ekipler, bulunan 2 çantayı sahibine teslim edilmek üzere Bahçelievler İzzet Baysal Polis Merkezine götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Paketin açılması
-Röportaj
-Detaylar

Haber: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

====================

PANDEMİDE ARAÇ SAYISI AZALDI, ÜREME DÖNEMİNDEKİ KURBAĞALAR EZİLMEKTEN KURTULDU

KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine ulaşmasının ardından üreme dönemine giren kurbağaların Topuk Yayla Tabiat Parkı’ndaki Palazoğlu Göleti’ne geçişleri başladı. Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Kurbağalar, Domaniç-İnegöl yolundan karşıdan karşıya geçerken telef oluyorlardı. Bu yıl pandemi ve yasaklar nedeniyle dereden gölete geçmeleri daha kolay oldu. Fakat sayıları geçtiğimiz yıllara oranla çok azaldıö dedi.

Domaniç ilçesinde kurbağaların üremek için ormanlık alanlardan Topuk Yayla Tabiat Parkı’ndaki Palazoğlu göletine geçişleri hava sıcaklıklarının mevsim normallerine ulaşmasının ardından başladı. Ormanlık alanlardan çıkan kurbağalar, Domaniç-İnegöl kara yolundan geçiş yaparak gölete ulaşıyor. Ancak yoldaki yoğun trafik nedeniyle özellikle gece yarısı fark edilmedikleri için bir çoğu araçların altında kalarak ölüyor. Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması trafiği azaltırken, kurbağalar da daha kolay gölete ulaşıyor. Birbirinin sırtında göç yolundaki kurbağalar ise ilginç görüntüler oluşturuyor.

‘UZMANLARIN İNCELEMESİ GEREKİYOR’

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, uzmanların sadece Domaniç ilçesine özgü olduğu bilinen kurbağalar üzerinde inceleme yapması gerektiğini belirterek, “Dünyada sadece Domaniç’te görülen kurbağalar, Domaniç-İnegöl yolundan karşıdan karşıya geçerken telef oluyorlardı. Bu yıl pandemi ve yasaklar nedeniyle dereden gölete geçmeleri daha kolay oldu. Domaniç kurbağaları son derece ilginç ve görülmeye değer. Uzmanların gelip kurbağalar üzerinde detaylı inceleme yapmasını bekliyoruzö dedi. Zorlu yollardan geçerek sağ kalan kurbağalar ise Topuk Yayla Tabiat Parkı’ndaki Palazoğlu Göleti’ne yumurtalarını bırakarak üreme dönemlerine girdi.

Görüntü Dökümü:
-Karayolundaki kurbağalar
-Kurbağa detay
-Yoldan geçişleri
-Göletteki kurbağalar
-Belediye Başkanı Ertürk ile röp.
-Gölet ve kurbağa görüntüleri

Haber-Kamera: Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ(Kütahya),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!