Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 25

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GÖKÇE’NİN CENAZESİ AMASYA’DA (2)
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak’ın kuzeyinde, terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen Pençe- Şimşek ve Pençe- Yıldırım operasyonlarında şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe (22) için Hacılar Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra Beldağ Mahallesi’ne götürüldü. Buradaki törene şehidin babası Cemalettin ve annesi Semra Gökçe, kardeşleri, nişanlısı İlayda Savun, ailesi ile yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Güçlükle ayakta duran şehidin ailesini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Gökçe, Beldağ Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Helallik alınmasından detaylar
-Kalabalıktan detaylar
-Şehidin ailesinden detaylar
-Cenaze namazından detaylar

Haber-Kamera: Hakan AYGÜN- Oğuzhan UYSAL/AMASYA, (DHA)-

==============================================================

2) ANNESİ ÖLÜNCE DOKTORA SALDIRDI

Reklam Alanı

MALATYA’da, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamınI yitiren Huri D.’nin (74) oğlu Mizra D., annesinin tedavisiyle ilgilenen Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu’na saldırdı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederken, Doç. Dr. Katrancıoğlu Mizra D.’den şikayetçi oldu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 Nisan’da koronavirüs teşhisi konulan Huri D. tedaviye alındı. Son yapılan testleri negatif çıkan Huri D., bu sabaha karşı doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Annesinin öldüğünü öğrenen Mirza D., Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu’na saldırdı. Güvenlik görevlileri Mirza D.’ye müdahale edip engel oldu. Olayın ardından Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu, polise şikayette bulundu.
Avukat olan Mirza D. ise 27 Nisan günü annesine yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
REKTÖR KARABULUT: ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ
Yaşananların ardından hastaneyi ziyaret eden Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, hayatını kaybeden hasta ile saldırıya uğrayan Doç. Dr. Özgür Kantarcıoğlu ve diğer doktorların ilgilendiğini belirterek, “Hasta yakını ölmüş bir hastaya müdahale yapılmasını istiyorlar. Yumruklara maruz kalarak hatta kendi hastasına yumruğu indirmek durumunda kalan bir durumla karşı karşıya kalıyoruz ve bu durumdan dolayı üzüntülüyüz. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Lütfen sağlık ordumuza sahip çıkalım, destek olalım, morallerini bozmayalım” dedi.
Saldırıya uğrayan Özgür Kantarlı’nın psikolojisinin bozulduğunu ve ciddi bir travma yaşadığını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Adli mercilere de başvurular yapıldı. Bizler sürecin takipçisi olacağız. Bu tür durumlar bir daha yaşanmasın diye ne gerekiyorsa ekip olarak üzerimize ne düşerse takipçisi olacağız. Bir daha yaşanmaması ve emsal teşkil etmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada ise yoğun bakımda görevli doktor ve hemşirelere saldırıda bulunulduğu, hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf edildiği, tedavi malzemelerinin kırıldığı belirtildi. Nöbetçi doktor tarafından hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldığı sırada arbede çıktığı, hasta yakınları yoğun bakım ünitesine izinsiz girip görevli doktor ve hemşireleri tehdit ederek zorla, ölen hastaya kalp masajı yaptırdığı belirtilen açıklamada, “Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz. Çalışanlarımıza yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırılar iş motivasyonumuzu bozmaktadır. Ancak bizler her türlü koşullarda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden bu zor pandemi şartlarında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruzö denildi.
Yoğun bakımdaki yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla hasta yakını tarafından şikayette bulunulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Hasta yoğun bakım ünitesinde yattığı süre boyunca günlük tedavileri ve izlenimleri eksiksiz yerine getirilirken hasta yakını tarafından 27.04.2021 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına ‘yoğun bakımda yatan hastaya yanlış tedavi uygulama’ iddiasıyla şikâyette bulunulması, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hastanın tüm kayıt, evrak, tedavi çizelgeleri istenmiş hastadan kan örnekleri alınıp gönderilmiştir. Hastanın avukat olduğunu iddia eden yakını tarafından izinsiz ses kayıtları yapılmış, hasta yakınları tarafından hekimler, yoğun bakımda çalışan yardımcı sağlık personelleri sürekli ‘Yanlış tedavi yapmak, hastanın tedavisini eksik yapmak’ gibi konularda ithamda bulunulmuştur. 29.04.2021 tarihi sabah 05.28’de kardiyak arrest gelişimi, yapılan kardiyopulmoner resüsitasyona hasta cevap vermemiştir. Nöbetçi hekim tarafından hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldığı esnada arbede çıkmış hasta yakınları yoğun bakım ünitesine izinsiz girip görevli doktor ve hemşireleri tehdit ederek zorla, EX olmuş hastaya kalp masajı yaptırmışlardır. Sürekli sözlü taciz ve hakarette bulunup tehditler savurmuşlardır. Yoğun bakım ünitesindeki ilaç kutularını kırıp dağıtarak tahrip yapmışlar ve diğer hastaların hayatlarını tehlikeye atmışlardır. Hasta, EX olduktan sonra morga indirilmiş ve burada hasta yakınları morgu basıp buradaki çalışanları tartaklayarak, hastalarına tekrar müdahale edilmesini isteyerek buradaki personeli tehdit etmişlerdir.”

Görüntü dökümü
————————————
– Güvenlik kamerası
– Kalabalık
– Rektör Aysun Bay Karabulut’un açıklaması
– Prof.Dr. Erdal Aktürk’ün açıklaması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==================================

3) KAYBOLAN 2 YAŞINDAKİ SÜLEYMAN YILDIRIM SAĞ OLARAK BULUNDU (2)
TARLADA ÇALIŞAN ÇİFTÇİLER, 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULDU

Tokat’ta, dün Seküdağ Yaylası’ndaki evlerinin önünde oynadığı saat 18.00 sıralarında kaybolan Süleyman Yıldırım’ı (2) arama çalışmaları sürdürülürken, Çat beldesinde yaşayan Abdulhamit-Zeynep Gümüş çifti, çalıştıkları 10 kilometre uzaklıktaki tarlalarında, kendilerine doğru küçük çocuk geldiğini gördü. Çift, saat 16.00 sıralarında buldukları çocuğun kayıp olarak aranan Süleyman Yıldırım olduğunu anlayınca beldeye götürdü. Yaylada arama çalışmalarını takip eden ailesine de haber verildi. Beldeye gelen aile, çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kaybolduktan 22 saat sonra bulunan Süleyman, sağlık kontrolü için ambulans ile hastaneye götürüldü. Baba Süleyman Yıldırım, ambulansta çocuğunu kucağına alarak, sarılırken, arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çocuğun görüntüsü
-Babasının oğlunu kucaklaması
-Ambulans ile hastaneye götürülüşü
-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) 

==============================================================

4) BODRUM’DA ‘TAM KAPANMA’ ÖNCESİ YOĞUNLUK; YAPI MARKETLERE AKIN ETTİLER (2)

YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Muğla’nın Bodrum ilçesi, 17 gün sürecek ‘tam kapanmaya’ az bir zaman kala metropol şehirlerden göç almayı sürdürdü. İlçenin giriş çıkışında araçlar yoğunluk oluşturdu. Bodrumlular, trafik sorunu ve kalabalığı nedeniyle Bodrum’u küçük İstanbul’a benzetti.

Ülke genelinde uygulanacak 17 günlük ‘tam kapanmaya’ saatler kala büyükşehirlerde kalmak istemeyip, Bodrum’u tercih edenler, sabah saatlerinden itibaren ilçeye giriş yapmaya başladı. Bugün 19.00’dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek ‘tam kapanma’ dönemini fırsat bilen yazlıkçılar ve yerli turistler, Bodrum’a akın etmeyi sürdürdü. Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler de ilçede yoğun güvenlik önlemi aldı. Trafik, zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçların fazla olması ise dikkat çekti.

‘3 GÜNDÜR BODRUM KİLİTLENDİ’

Bodrum’da yaşayan vatandaşlardan Murat Öztüpçü (36), ‘Fena bir İstanbul trafiği var. Trafikten çok sıkıldık. ‘Tam kapanma’ açıklandıktan sonra özellik son 3 gündür Bodrum kilitlendi. Eve gidemiyoruz, araçla çıkamıyoruz ve kent merkezinde de park yerleri dolu. Bayramı düşünemiyoruz. Nasıl olacak bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

‘HERHALDE BURAYA GEZMEYE GELDİLER’

Bodrum trafiğinin rezalet bir hal aldığını ve özellikle son 3 gündür İstanbul trafiğini aratmadığını dile getiren vatandaşlardan Asude Örnekler (36), “Yaşanan bu durum nedeniyle çok üzgünüz. Kapanmayı açılma anlamış insanlarımız var maalesef. Biz Bodrum’dayız burada yaşıyoruz ama biz gelenler gibi çıkmayacağız. Herhalde buraya gezmeye geldiler diye düşünüyorum ama yanlış yapıyoruz. Trafik rezalet, 3 gündür çok kötü. Hiç memnun değiliz. İstanbul’da 3 yıldır İstanbul’dan bir farkı kalmadı” dedi.

‘BURAYA GELMEK YAZLIĞI OLANLARIN DA HAKKI’

Bölge halkından Fahri Aktaş, “Tatilcilerin geldiği belli oluyor trafik normalin üzerinde kat ve kat fazla. Herkes dinlemek için gelecektir. Burada yazlığı olanların da hakkı bir şey diyemiyorum” derken, “‘Tam kapanma’ kararının etkisiyle trafik yoğunluğunun iki katına çıktığını dile getiren Barış Özgüven (39) ise “Trafik maalesef yoğun. Bodrum girişinden beri yoldayım. 1 saat içinde ancak çok kısa bir yolda ilerleyebildim. Zaten kalabalıktı 3 gündür 17 gün sürecek olan ‘tam kapanma’ nedeniyle yoğunluk ve trafik iki katına çıktı. Bu kış, temmuz ayı gibi geçti. Temmuz ayında Bodrum nasıl olacak çok merak ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Vatandaşlardan Murat Öztüpçü, Barış Özgüven, Fahri Aktaş, Asude Örnekler, röp.
-Genel detay ve görüntüler

Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

==============================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!