Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Samsun’da çöpte bulunan 1 haftalık bebeğin sağlık durumu iyi

SAMSUN’da çanta içerisinde çöpe bırakılan 1 haftalık kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bebeği çöpte görenlerden Orhan Türkdal, “Vicdansızlar. Nasıl bıraktınız. Bulunmasaydı ölürdü” dedi. Bebeğin bulunduktan sonra çekilen görüntüleri de ortaya çıktı.

İlkadım ilçesi Orhan Gencebay Caddesi’nde dün akşam saatlerinde çöpten bebek ağlaması sesi duyan vatandaşlar, çanta içerisinde bir bebek olduğunu fark etti. Koynunda içine çay konulmuş bir şekilde biberon bulunan bebek için 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından kız bebeği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırdı. Bebek burada Covid-19 ünitesinde tedaviye alındı. Bebeğin, tedavisinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. Bir haftalık kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis bebeği çöpe kim ya da kimlerin bıraktığını araştırıyor. 

İLK ANLARI KAMERADA 
Bebeğin çöpte bulunduktan sonra çekilen görüntüleri de ortaya çıktı. Vatandaşların kaydettiği cep telefonu görüntülerinde şaşkınlıkları ifadelerine yansıdı. Cep telefonu görüntülerini kayda alan kişi, “Bebeği çöpte bulduk. Az daha bebek ölüyordu, şunun güzelliğine bakın. Fıstık bu fıstık” ifadelerini kullandı. 

‘VİCDANSIZLAR’
Bebeğin bulunduğu anları gören mahalle sakini Orhan Türkdal da, “Bebek bulunmadan 10 dakika önce yanından geçtim bir şey yoktu. Çöpün başında bir kadın, bir erkek bekliyordu. Ondan sonra bebek bulunduğu esnaf arkadaşlardan duydum. Hemen bebeğe yardımcı olmak için arkadaşlara yardımcı oldum. Vicdansızlar el kadar bebek sokağa bırakılır mı? Madem bakamıyorsun devlet himayesine bırakın. Nasıl bıraktınız. Bulunmasaydı ölürdü” dedi. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
-Detaylar
-Mahalle sakini Orhan Türkdal ile röportaj
-Bebeğin cep telefonu görüntüsü
-Muhabir Hakan Akgün’ün anonsu

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hüseyin KALAY-SAMSUN-DHA

==========================

Çocuğunun balkona kilitlediği anneyi itfaiye kurtardı

ANTALYA’da Sevgi Öztop, çamaşır asmak için çıktığı balkonda, 2 yaşındaki kızı Öykü’nün kapıyı kilitlemesi sonucu mahsur kaldı. Öztop, yaklaşık 30 dakikalık bir operasyonla mahsur kaldığı balkondan itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Çaybaşı Mahallesi’nde 5 katlı binanın 4’üncü katında meydana geldi. Sevgi Öztop, çamaşır asmak için balkona çıktığı sırada minik kızı Öykü, balkon kapısını kilitledi. Balkonda mahsur kalan Öztop, çevredekilerden yardım istedi. Vatandaşların ihbarı ile adrese gelen itfaiye ekipleri, sepete binerek Sevgi Öztop’un mahsur kaldığı balkona çıktı. İtfaiye ekibi çalışma yaptığı sırada Sevgi Öztop, sürekli çocuğunu odada kalması konusunda uyardı. Öztop, itfaiye ekibinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından kapının açılmasıyla evine girebildi. Çocuğuna sarılan Öztop, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Binadan genel görüntü
– İtfaiye ekibinden görüntü
– Meraklı komşulardan görüntü
– İtfaiyenin balkondan girmesi 
– Annenin mahsur kalan annesin görüntüsü
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

==========================
LÖSEV için gönüllü çalışıyor

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) Burdur İl Temsilcisi Şerafettin Acar (64) sokak sokak gezerek vakfın afişlerini asıyor ve halkı bilgilendiriyor.

Burdur’da bir kamu kurumunda çalışan Şerafettin Acar, 4 Şubat Kanser Günü dolayısıyla sokak sokak gezerek LÖSEV’in faaliyetlerini anlatıyor ve bilgilendirici afişleri iş yerlerinin camlarına asıyor. Çevresindeki kanser hastaları dolayısıyla LÖSEV’i tanıdığını söyleyen Acar, “Kendimi LÖSEV’e adadım. 4 Şubat Kanser Günü dolayısıyla LÖSEV’in broşürleri var, onları asıyorum. LÖSEV’in takvimlerini satıyorum. Burdur’un plakası 15, benim de hedefim 15 bin liralık takvim satışı gerçekleştirmek” dedi.

Vatandaşları LÖSEV’in adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı da uyaran Acar, “LÖSEV kapı kapı gezip para toplamaz. Para toplayanlar LÖSEV görevlisi değildir. Yardım yapmak isteyenler banka veya cep telefonundan mesaj vasıtasıyla yardım yapabilirler” diye konuştu.

LÖSEV için 2015 yılından bu yana gönüllü olarak çalıştığını aktaran Acar, “Amacım iyilik yolculuğu. Burdur halkı LÖSEV konusunda çok duyarlı. Herkes iyi bir şey yaptığımı söylüyor. Ben de bu destekle daha azimli çalışıyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şerafettin Acar afiş asarken
– Gazi Caddesi’nde yürürken
– Vatandaşlara vakıf hakkında bilgi vermesi
– RÖP: Şerafettin Acar

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- 

==============================

Gazipaşa’da seralarda saklanan 32 kaçak göçmen yakalandı

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde yasa dışı yollarla Kıbrıs’a gitmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 32 kaçak göçmen yakalandı. Bindikleri teknenin bozulması nedeniyle sahile çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin seraların içerisinde saklandığı belirlendi.

Koru Mahallesi’nde saat 08.30 sıralarında, sahilde bulunan sera içerisinde ve kenarlarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruplara ayrılmış yabancı uyruklu kişileri görenler polise haber verdi. İhbarla olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı arama sonucu sahil kıyısında, seraların içerisinde ve kenarlarında kaçak göçmenler olduğunu tespit etti. Polis seraların bulunduğu yerde gruplar halinde dağılmış olan 5’i kadın, 4’ü çocuk toplam 32 Suriyeliyi otobüslere bindirip, sağlık kontrolleri ve işlemleri için Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Türkiye’den yasa dışı yollarla Kıbrıs’a gitmek istediği saptanan Suriyeli kaçak göçmenlerin, karayolu ile Mersin ve Konya’dan Gazipaşa’ya getirildiği, bir gece burada kalarak sabah erken saatlerde tekneye bindikleri ve teknenin bozulması nedeniyle sahile çıkmak zorunda kaldıkları öğrenildi. Polis, bölgede başka kaçaklar olabileceği ihtimali üzerine araştırmasını sürdürürken, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler karadan ve denizden teknenin bulunması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yeri ve seralardan
– Polisin kaçak göçmenleri toplaması
– Kaçak göçmenlerden görüntü
– Göçmenlerin üst araması, valizden çıkan araç iç lastiği
– Göçmenlerin minibüse bindirilmesi
– Genel ve detay görüntüler

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

========================

Adıyaman’da otomobil hırsızlığı şüphelileri yakalandı

ADIYAMAN’da, bir galeriden otomobil çalan 3 şüpheli, polis ekiplerinin kovalamacası sonucu yakalandı.

Altınşehir Mahallesi’ndeki bir galeriden gece saatlerinde otomobil çalındı. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, otomobil çalan şüphelilerin gidebileceği güzergahlarda önlem aldı. Polis ekipleri, kent merkezinde fark ettikleri ve ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobili, kovalamaca sonucu durdurdu. Otomobil sahibine teslim edilirken, içinde bulunan S.E., A.E.K. ve M.K. ise gözaltına alındı. Daha önce de Gaziantep, Kahramanmaraş ve Yozgat’ta araç hırsızlığı yaptıkları belirlenen 3 şüpheli, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
-Polis araçlarının gelişi
-Şüphelilerin polis aracından indirilmesi
-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi
-Şüphelilerin polis otosuna bindirilmesi
-Adliye
-Şüphelilerin adliye getirilmesi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

===================================

Antalya’da sahiller turistlere kaldı

ANTALYA’da, Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının birinci gününde kentin birçok noktasında sessizlik hakim oldu, kısıtlamadan muaf tutulan yabancı turistler denizin ve güneşli havanın keyfini çıkardı.

Hava sıcaklığının 21, deniz su sıcaklığının ise 17 derece ölçüldüğü turizm kenti Antalya’da, 56 saat sürecek olan hafta sonu kısıtlamasının ilk gününde sahiller turistlere kaldı. Konyaaltı sahili yakınlarındaki otellerde konaklayan turistler kumsala gelip denize girdi, kimisi de güneşlenmeyi tercih etti. Bol bol selfie çekinen turistler, sessizliğin, güneşin ve sahilin keyfini çıkardı. Kısıtlamadan muaf yerleşik yabancılar, sahil şeridinde spor yapıp bisiklete bindi.

Antalyalılar ise evlerinde kalarak, balkonlarında oturup güneşli havanın keyfini sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sahilden drone görüntüleri
– Sahilden aktüel detaylar
– Güneşlenenler detay
– Çocuklar detay
– Sahil bandı detay
– Genel ve detaylar

HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

==================================

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM Kadınlar Korosu kurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla kadına yönelik şiddetin arttığı günümüzde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu kurdu. 

Konservatuvar tarihinin ilk Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu çalışmalara başladı. 

Bünyesinde birçok koroya ev sahipliği yapan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla kadın ağzı türküler seslendirerek, kadına yönelik şiddetin arttığı günümüzde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu kurdu. Koro Şefliğini Ahmet Yiğit Aktı’nın yaptığı, kadrosunda çalışan kadınların yanı sıra ev hanımlarının da yer aldığı kadınlar korosu pandemi kuralları çerçevesinde çalışmalara başladı. Koro, ilk konserini 8 Mart Kadınlar Günü’nde vermeyi hedefliyor. 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Koronun bir üyesi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Hazan Kurtaslan, “Kadın ağzı türkülerin kadınların seslerini daha güçlü duyurabilmeleri anlamında çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu koroyu kuran Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Koronun en genç üyesi 14 yaşındaki Özge Alçı ise “Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyorum. İlerde sesimle ve sazımla Türk Halk Müziği sanatçısı ve akademisyen olmak istiyorum. Yeteneklerimi geliştirip sergileyebileceğim için bu koronun bana çok büyük yararının olacağına inanıyorum” dedi.

KONSERVATUVAR TARİHİNDE İLK
Koro Şefi Yiğit Aktı da düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatıyla bugün büyükşehir çatısı altında 30 yıllık konservatuvar tarihinde ilk kez Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu kuruldu. Çok önemsiyoruz. Çünkü Türk Halk Müziğinin çıkış noktası kadınlar, kadınların yaktığı ağıtlardır. Günümüzde yaşanan kadınlarla ilgili problemlere baktığımız zaman kadın ağzı türkülerin ne kadar önemli olduğunu görürüz. Amacımız kadınları bilinçlendirmek, kadının sesini daha güçlü bir şekilde duyurmak, kadınlara bir nebze cesaret vermek. Başkanımıza halk kültürümüze ve halk müziğimize verdiği destek için çok teşekkür ediyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Koronun sazlar eşliğindeki çalışmadan
– Sosyal mesafeli oturanlar
– RÖP1: Hazan Kurtaslan ile röportaj
– RÖP2: Özge Alçı ile röportaj
– RÖP3: Koro Şefi Yiğit Aktı ile röportaj
– Bir kadın üyenin türkü söylemesi

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!