Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yol verme kavgası: 3 yaralı

SAMSUN’da alkollü oldukları öne sürülen baba, 2 oğlu ve yeğeni, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştıkları 2 kişiyi bıçaklayarak ağır yaralayıp, 1 kişiyi de dövdü. Yoldan geçen başka bir araca da tekme atarak hasar veren 4 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin kavga sonrası kaçtığı anlar kameraya yansıdı.

Olay, dün gece saatlerinde İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde meydana geldi. 06 LJ 098 plakalı otomobildeki M.Y. (55), oğulları C.Y. (23), H.Y. (25) ve yeğeni C.Y. (26) ile 55 ACB 355 plakalı otomobildeki Ü.A. (27) C.K. (23) ve O.K. arasında trafikte yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında alkollü oldukları öne sürülen M.Y. ve oğulları ile yeğeni, diğer otomobildekilere bıçakla saldırdı. Kavgada C.K. ve Ü.A. bıçakla yaralandı, O.K. ise darp edildi. Saldırganlar, yoldan geçen bir araca ise tekme atarak hasar verdi.

ARA SOKAKTA YAKALANDILAR

Polis, olayın ardından kaçan 4 şüpheliyi takibe aldı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyip, aracın plakasını belirleyen ekipler, 4 şüpheliyi bir ara sokakta yakaladı. Araçta yapılan aramada, olayda kullanıldığı değerlendirilen bir ekmek bıçağı ele geçirildi. Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü. Bıçakla yaralanan Ü.A. ve C.K.’nın ise durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin kavga sonrası kaçtığı anlar kameraya yansıdı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
————————-
– Saldırganlara ait güvenlik kamerası görüntüleri
– Olay yerinden detaylar
– Saldırganların arabasından detaylar
– Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

==================================

Yoldan çıkan kamyonet ağaçlara çarparak durabildi

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kontrolden çıkan kamyonet, yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi. Kazada kamyonet sürücüsü ve yanındaki kişi yaralandı.

Kaza dün saat 17.30 sıralarında Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi, Akdeniz Bulvarı üzerinde meydana geldi. Şükrü Koçak’ın kullandığı 07 AHS 85 plakalı kamyonet, Antalya istikametine seyir halindeyken bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak, banketten alçak zemine düştü.
Hızının da etkisiyle bir süre daha giden araç, yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi. Ağaçlardan birinin yerden sökülerek üzerlerine düşmesi sonucu sürücü Koçak ve yanında bulunan Narin Koçak araç içinde sıkışarak yaralandı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye görevlilerinin müdahalesiyle sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kaza yerindeki kamyonetten
– Yaralı sürücüye sağlık ekiplerinin müdahalesi
– Yaralı sürücünün sedye ile ambulansa taşınması
– Ağaçlar arasındaki kamyonet
– Ağaçların itfaiye ekibi tarafından kesilmesi
– Detay

HABER-KAMERA: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)

==============================

Görme güçlüğü çeken kaçak sünnetçiye suçüstü
 
ADANA’da kaçak muayenehanede hasta tedavi ettiği ve çocukları sünnet ettiği belirlenen Suriye uyruklu N.G., Seyhan Belediyesi zabıtası ve polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Görme güçlüğü çektiği de belirlenen N.G.’nin kaçak muayenehanesi belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yeşilyuva Mahallesi’nde kaçak muayenehane işletildiği ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte adrese baskın yaptı. Ekipler, baskında kaçak muayenehaneyi işleten Suriye uyruklu N.G.’yi hijyen koşullarından yoksun, sağlıksız bir ortamda, ofis masası üstüne serilen halı üzerinde kendi ülke vatandaşı bir çocuğu sünnet etmeye hazırlanırken suçüstü yakaladı. N.G.’nin sünnet etmeye hazırlandığı çocuk koruma altına alınırken, kaçak muayenehanede ebeveynleri tarafından sünnet edilmek üzere getirilen başka çocukların da sıra beklediği tespit edildi.

SADECE SURİYELİLERE HİZMET VERİYORMUŞ

Zabıta ekiplerinin tuttuğu tutanakla kaçak muayenehane süresiz olarak mühürlenip kapatıldı. Hakkında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılan N.G.’nin, görme güçlüğü çektiği de görüldü. Adreste yapılan aramada makas, şırınga, ilaçlar, serum, pansuman malzemeleri ve oksijen makinesi bulunurken, N.G.’nin bir yıldan daha fazla bir süredir kaçak muayenehane işletip doktorluk yaptığı öğrenildi. Muayene olmak için sıra bekleyen sığınmacılardan elde edilen bilgilere göre N.G.’nin, sadece Suriyeli sığınmacılara hizmet verdiği ve yetişkinlerin de hastalandıklarında N.G. tarafından muayene ve tedavi edildiği ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Ekiplerin kaçak muayenehaneye girmesi
– Sünnet yapılan ofis masası üzerindeki halıdan detaylar
– Kirliliklerden genel detaylar
– İlaç ve tıbbi malzemelerden genel detaylar
– Muayenehanedeki Suriyelilerden genel detaylar
– Sünnetçiden detay (Gözlüklü, kır saçlı)
– Ceza kesilmesi
– Muayenehanenin mühürlenmesi

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

================================

Yasaklar kalktı, Kahramanmaraşlılar paçacılara akın etti

KAHRAMANMARAŞ’ta yasakların kalkmasıyla açılan restoran ve kafeler müşteri kabul etmeye başladı. Vatandaşlar, kahvaltı için paçacılara koştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir müşterilerine gel al ve paket servis ile hizmet veren Kahramanmaraş’taki lokantalar, saat 07.00 itibari ile müşteri kabul etmeye başladı. Bu iş yerlerinden biri olan paçacılar da müşterilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraşlılar ise sabah erkenden kahvaltı için paçacıların yolunu tuttu.

BİSMİLLAH DEYİP BAŞLADIK
Paça ustası Süleyman Sünbül müşterilerini çok özlediğini belirterek, “Çok şükür yasaklarımız kalktı. Kurban olduğum Allah bir daha bizleri bu tür şeylere düşürmesin, hastalığımız üzerimizden atsın inşallah. Sabah iş yerini açar açmaz müşterilerimiz gelmeye başladı. Müşterilerimiz bizleri özlemiş, bizler de müşterilerimize hizmet etmeyi özledik. Bismillah diyerek başladık” dedi.

‘SİPARİŞ, YERİNDE YEME GİBİ OLUYOR’
Vatandaşlar, paçayı, paçacıda içmenin ayrı bir keyfi ve tadı olduğunu, yasaklar döneminde eve sipariş ettikleri paçanın gelene kadar ister istemez soğuduğunu belirterek yasakların kalkmasına çok sevindiklerini söyledi. Kahvaltı için arkadaşıyla paçacıya gelenlerden Emrah Başaran, “Kahramanmaraş’ta olmazsa olmazlardan bir tanesi paçadır. Çoğu insanımız da kahvaltıyı paçayla yapar zaten ve bu bir gelenektir. Yasak varken uzaktan sipariş verdik öyle bir tat almaya çalıştık ama yerinde gelip yediğimiz kadar olmadı. Ama ülke genelindeki Covid-19 salgını nedeniyle mecburen bu duruma uymak zorunda kaldık” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Paçanın hazırlanması
– Tavaya konulması
– Servis edilmesi
– Süleyman Sünbül ile röp.
– Paça içenlerden detay
– Emrah Başaran ile röp.
– Müşterilerden detay
– Müşterilerle röp.

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============================

Afyonkarahisar Defterdarlığı’nda gece mesaisi

Afyonkarahisar’da vergi borçlarını ödemeye çalışan vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar defterdarlıkta ödeme yapmak için sırada bekledi.

Devlete olan borçlarını ödemek için sıra ve vakit bulamayan vatandaşlar, hafta sonu kısıtlamasında defterdarlıklara gidenlere verilen muafiyeti kullanmayan bazı vatandaşlar ise ödemesini son güne bıraktı. Son günde de gece saat 00.00’a kadar açık olan Afyonkarahisar Defterdarlığı’ndaki vezneler ödeme yapmak için gelenlerin ödemelerini sırayla kabul etti. Defterdarlık önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşsa da koronavirüs tedbirleri kapsamında binaya HES kodu ile alınan vatandaşların ödeme esnasında koronavirüs tedbirlerine uymaları dikkatlerden kaçmadı.
Trafik borcunu ödemek için defterdarlığa gelen Yasin Tekeli, “Gün içinde yoğunluk olduğu için ödeme şansımız olmadı. Devletimiz de sağ olsun bize bu kolaylığı sağladı. Bu saatte buraya gelerek borcumuzu ödeyeceğiz. Burada çalışan kamu personeli arkadaşlara çok teşekkürlerimizi iletiyorum. 200 küsur lira trafik cezam vardı. Ödemek nasip olmadı. 500 küsur oldu ama yapılandırma ile ana parasından ödeyeceğiz” dedi. 
Devlete verdiği bu imkandan dolayı teşekkür eden Burak Saygı, “Gündüz yoğun işimizden dolayı gelemiyorduk. Böyle akşam da açık olduğu için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Esnaf olan Mehmet Ali Koca da yapılandırmanın uzamasından dolayı yetkililere sağladığı bu hizmetten dolayı teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Defterdarlık detay, 
– para sayan kişi detay, 
– ödeme yapanlar detay
– sıra numaraları detay,
– saat detay, 
– Yasin Tekeli konuşma
– Burak Saygı konuşma 
– Mehmet Ali Koca konuşma,
– Defterdarlık detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!