Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(ÖZEL)
1) 90 YAŞINDA KORONAVİRÜSÜ YENDİ, ‘KİMSE MİSAFİRLİĞE GİTMESİN’ DEDİ
 
BARTIN’da yaşayan Kadriye Demirtaş (90), hastanede 12 gün süren koronavirüs tedavisinin ardından taburcu oldu. Misafirliğe gittiğinde kendisine virüsün bulaştığını söyleyen Kadriye Demirtaş, “Kimse misafirliğe gitmesin, ben yakalandım. 90 yaşıma girdim, böyle hastalık görmedim” dedi. 

Bartın’a bağlı Karasu köyünde yaşayan, 2 çocuğu ve 8 torunu olan Kadriye Demirtaş, 20 Mart’ta rahatsızlandı. Kadriye Demirtaş, yapılan koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine Bartın Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. 12 gün süren tedavisinin ardından Kadriye Demirtaş taburcu edildi. Diyabet ve kalp rahatsızlığı olan ayrıca 5 yıl içinde diz ve gözünden katarak ameliyatı olan Demirtaş, hastalığın çok kötü olduğunu söyledi. 
Sağlığına tamamen kavuştuğunu söyleyen Kadriye Demirtaş, “Hastanede yatmadan önce çok ağrılarım oldu. Hastaneden taburcu oldum, yine de ağrılarım devam etti. Omuzlarım, bacaklarım çok ağrıdı. Şeker hastası olduğum için bu değerleri düşürmeye doktorlar çok uğraştı. Hastanede yattım, benimle çok ilgilendiler” dedi. 

‘KİMSE MİSAFİRLİĞE GİTMESİN, BEN GİTTİM YAKALANDIM’ 
Hastalığın kendisini çok yorduğunu ifade eden Demirtaş, “Doktorlarımızın hepsinden Allah razı olsun. Benimle çok ilgilendiler. Şeker yüksekliğini kontrol altına aldıktan sonra doktorlar, ‘Seni kurtardık teyze’ diyerek alkışladılar. Ben ayaklarımdan çok kez ameliyat oldum. Ama bu hastalık beni çok yordu. Hastalık sırasında yemedim içmedim, hiç iştahım kalmadı. Canım istemiyordu. Çok kötü oldum. Her yerim ağrı sızı içindeydi. Yemek getiriyorlar, yiyemedim. Ben misafirlikten aldım virüsü, kimse gezmesin, maskesiz gezmesin. Ben 90 yaşıma geldim, böyle rahatsızlık görmedim. Herkes dikkat etsin” diye konuştu. 
Annesinin bakımıyla ilgilenen Sefai Demirtaş ise, “Biz misafirliğe gitmiştik. Gittiğimiz evdeki bir kişide virüs varmış. Sonra annemde semptomlar oluşmaya başladı. Test yaptırdıktan sonra pozitif çıktı. Hastanede 12 gün yattı. Sonra sağlığına kavuşarak evine döndü. Ama biz hastalığında çok korktuk. Annemin durumu şu anda iyi, insanlara tavsiyem kesinlikle misafirliğe gitmesin. Maskesiz gezmesinler” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————————-
-Evin dış plan görüntüsü 
-Kadriye Demirtaş’tan detay görüntüler
-Oğlunun klarnet ve saz çalmasından görüntüler 
-Demirtaş’ın torunu ile otururken görüntüleri
-Kadriye Demirtaş ile röp. 
-Oğlu Sefai Demirtaş ile röp. 
-Kadriye Demirtaş’ın torunu ile el sallamasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

======================================

Reklam Alanı

(ÖZEL)
2) KORONAVİRÜS SONRASI AKCİĞER, BÖBREK, KARACİĞER HASARI VE ŞEKER HASTALIĞI GÖRÜLÜYOR

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs geçiren kişilerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını söyledi.

ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs salgınında son dönemde Türkiye’de artan vaka sayılarını değerlendirdi. Prof. Dr. Şener, koronavirüs hastalığı geçirenlerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını belirtti. Prof. Dr. Şener, koronavirüs salgınının yanı sıra bu tip kronik hastaların sağlık sistemine ciddi anlamda yük oluşturacağına dikkat çekti.

‘TAM KAPANMA OLMAZSA VAKALARDA OYNAMALAR YAŞANACAK’
Son dönemde artan koronavirüs vakalarını değerlendiren Prof. Dr. Alper Şener, “Tam kapanma olmazsa bu vakalardaki minik oynamalar yaşanabilir. Bir gün 50 binlerde, bir gün 54 binlerde ya da daha yüksek sıçramalar, 60 binler gibi rakamlara ulaşılacaktır. Bu süreç içinde ölümler, hastaneye yatış oranları artacak. Hastaneye yatış oranlarının artması tek başına olumsuz faktör gibi algılanmasın. Hastalığı geçirenlerde artık akciğer, böbrek, karaciğer hasarı, şeker hastalıkları gibi tablolar görmeye başladık. Bu tip kronik hastaların sağlık sistemine ciddi anlamda yük oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

‘BU SÜRE ZARFINDA AŞILAMA HIZLANMALI, GRUP GENİŞLETİLMELİ’
Ne kadar erken önlem alınır ve uyulursa bunun o derece kurtarıcı olacağını belirten Prof. Dr. Şener, “Bu süre zarfında mevcut aşıların hızlıca yapılması, aşı gruplarının genişletilmesi gerekecek. Bakanlık zaten buna yönelik önlemleri yapıyor. Bunu kazasız belasız atlatmak, hepimizin elinde. Bakanlığın belirlediği önlemlere uyum göstermeliyiz. Aşıyı sahada yaygınlaştırmak lazım. Korkmadan, çekinmeden kişi mevcut olan aşıyı ve uygulamasını takip etmeli. Sağlık profesyonellerinin ekranlarda söylediği maske, mesafe, el hijyeni gibi önlemeleri tam uyum, kapalı alanda kalabalıklaşmamak gerekiyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Kordonboyunda yürüyen vatandaşlardan görüntüler
-ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden görüntüler
-Alper Şener ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

====================================

3) ELAZIĞ’DA KISITLAMA SAATİNDE ZİNCİRLEME KAZA: 5 YARALI
 
ELAZIĞ’da sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde meydana gelen 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, 5 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Malatya Caddesi Hazardağlı Kavşağı’nda meydana geldi. Aykan Yücedağ yönetimindeki 06 MYD 23 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce Muhammed İkbal Durungül’ün kullandığı 23 LD 105 plakalı otomobile, ardından Yavuz Selim Meşe yönetimindeki 23 AAL 278 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada araçlardaki 5 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ardından hastaneye kaldırıldı.
Kazada araçlar kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Kaza yapan araçlardan detay görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

===================================

4) CADDEDE YÜRÜYEN KADININ CEP TELEFONUNU ÇALAN KAPKAÇÇI YAKALANDI

Adana’da caddede yürüyen Şerife B.’nin (22), elindeki cep telefonunu alarak kaçan Şerafettin Z. (21), evine yapılan baskınla yakalandı. Cep telefonunu tanımadığı bir kişiye 500 liraya sattığını öne süren Şerafettin Z., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi Çukurova Caddesi’nde meydana geldi. Market alışverişinden dönen Şerife B.’nin arkasından yaklaşan bir kişi, kadının elindeki cep telefonunu alıp, kaçtı. Şerife B.’nin çığlıklarını duyan vatandaşlar kapkaççının peşinden koştu ancak yakalayamadı. Şerife B.’nin durumu bildirmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili araştırma başlattı.
CEP TELEFONUNU 500 LİRAYA SATTIĞINI SÖYLEDİ
Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, şüphelinin Şerafettin Z. (21) olduğunu belirledi. Adresi tespit edilen şüpheli, yapılan baskında yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyete götürülen Şerafettin Z., ifadesinde, cep telefonunu tanımadığı bir kişiye 500 liraya sattığını öne sürdü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şerafettin Z., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelasının görüntüsü

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==================================

(ÖZEL) 
5) BATMAN’DAKİ ENGEBELİ TARLALAR, BİNLERCE YILLIK GELENEKLE SÜRÜLÜYOR
 
BATMAN’ın Gercüş ilçesine bağlı Akburç köyündeki engebeli tarlalar, binlerce yıllık yöntem olan atlı sabanla sürülüyor. Bağ budamasının ardından tarlada daha iyi bir verim alabilmeleri için yoğun mesailerine başladıklarını söyleyen çiftçi Rıdvan Korkut, “Traktörlerin girmediği engebeli ve taşlık olan arazileri at ile sürüyoruz. 20 yıldır bu şekilde tarlayı sürüyorum. Çok yorucu bir uğraştır” dedi. 

Gercüş ilçesindeki Akburç köyünün engebeli tarlalar, atlı sabanla sürülüyor. Köydeki sebze ve meyve üreticileri, tohum ekimine devam ediyor. Çiftçiler, engebeli alanlara traktörlerle gidilememesi nedeniyle tarlalarını sabanla sürmek zorunda kalıyor. 

‘TARLAMI YILDA 2-3 KEZ ATLI SABANLA SÜRÜYORUM’
Binlerce yıllık yöntem olan atlı sabanla tarlaları sürmenin zorluğunu anlatan çiftçi Rıdvan Korkut, bu yöntemin dedelerinden kalan bir yöntem olduğunu söyledi. Korkut, “Traktörlerin girmediği engebeli ve taşlık olan arazileri at ile sürüyoruz. 20 yıldır tarlayı bu şekilde sürüyorum. Çok yorucu bir uğraştır. Geçimimi bu şekille kazanıyorum. Tarlamı yılda 2-3 kez atlı sabanla sürüyorum. Sabahın erken saatlerinde gelip öğleye kadar çalışıyoruz. Dedelerimizden kalma bir meslektir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Atlı sabanla tarla sürülmesinden görüntüler
-Tarlalardan görüntüler
-Köyden detay görüntüler
-Korkut’un açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Remziye ÖNER/GERCÜŞ(Batman),(DHA)

========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!