Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SEVGİLİSİYLE KAVGA ETTİ, 2’NCİ KAT PENCERESİNDEN OTOMOBİLİN CAM TAVANINA DÜŞTÜ

*- Antalya’da 10 aydır birlikte yaşadığı erkek arkadaşı A.S.D (32) ile aralarında kavga çıkan S.N.G(24), 2’nci kat penceresinden aşağıda park halinde bulunan lüks otomobilin cam tavanına düştü. 

*- Olay sırasında yaralanan ve çağırılan ambulansla hastaneye götürülen S.N.G. kendisini erkek arkadaşı A.S.D.’nin attığını iddia etti. 

*- ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan gözaltına alınan A.S.D, kız arkadaşını, cep bankacılık hesabından parasını çalmakla suçladı.

Olay, sabah 06.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konuksever mahallesinde 3 katlı bir apartmanın 2’nci katında bulunan dairede meydana geldi. İddiaya göre S.N.G sabah 05.00 sıralarında oto galeri sahibi erkek arkadaşı A.S.D.’nin yaşadığı eve geldi. İkilinin arasında para yüzünden tartışma çıktı. Kısa süre içinde büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında A.S.D, aldığı darbelerden yaralanırken S.N.G. ise pencereye yöneldi. Bir süre pencere önünde devam eden kavga sonrası S.N.G, apartman girişinde park halinde duran A.S.D’ye ait 07 TED 11 plakalı lüks otomobilin üzerine düştü. Kırılan cam tavan ile otomobilin içine düşen S.N.G’yi gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre içine adrese gelen ekipler, kanlar içinde bulunan S.N.G’yi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, erkek arkadaşı A.S.D.’yi ise Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü.
Polise verdiği ilk ifadesinde kendisini erkek arkadaşı A.S.D’nin pencereden attığını iddia eden S.N.G., “Aramızda tartışma çıktı. Bu yüzden beni pencereden aşağıya attı” dedi.
Olay sonrası kaldırıldığı hastanede ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan gözaltına alınan A.S.D. ise kız arkadaşı S.N.G ile yaklaşık 10 aydır birlikte olduklarını söyledi. Kız arkadaşının ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkarılması sonrasında yanına geldiğini belirten A.S.D., “Yanımda kaldığı süre içinde cep bankacılık hesabımda bulunan 4 bin 250 lirayı kendi hesabına aktırmış. Kendisinden gidip, şikayetçi oldum. Sabah 05.00 sıralarında yine geldi. Aramızda tartışma çıktı. Bana vurmaya başladı. Daha sonra pencereye çıkıp, kendini aşağıya bıraktı” diye konuştu.
Aynı binada ikamet eden komşuları ise iki sevgilinin saat 04.45 sıralarında birlikte binaya girdiklerini, girişte gneç kızın daireye çıkmak istememesine rağmen erkek arkadaşının çekiştirerek üst kattaki daireye çıkardığını, daire içerisinden kavga seslerinin geldiğini, genç kızın pencereden bağırarak yardım istediğini ve bir süre sonra park halinde bulunan aracın üzerine sırt üstü düştüğünü gördüklerini söyledi.
‘Görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama, kişilerin huzur ve sükununu bozma, tehdit ve hakaret’ suçlarından kaydı olan A.S.D. ile ‘dolandırıcılık, kasten yaralama ve mala zarar verme’ suçlarından kaydı bulunan S.N.G hakkındaki soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Bina dış plan görüntü
– Polis aracının görüntüsü
– Polislerin vatandaştan bilgi alırken görüntüsü
– Kadının üzerine düştüğü aracın patlayan camından görüntü
– Dairenin açık penceresinden görüntü
– A.S.D’ın kardeşinin görüntüsü
– Araç üzerindeki kan izlerinden görüntü
– Aracın patlayan camını halı ile kapatılması
– A.S.D.’ın resmi
– S.N.G.’nün resmi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

=========

ADANA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 5 GÖZALTI

ADANA’da polisin düzenlediği operasyonlarda gümrük kaçağı çok sayıda makaron, tütün ve tütün ürünleriyle sahte içki ve akaryakıt ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçunun önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent genelinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Polisin şok baskınlarda ev ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda, gümrük kaçağı 180 bin makaron, 26 bin 800 doldurulmuş sigara, 228 kilogram nargile tütünü, nargile yapımında kullanılan 520 kilogram yaprak tütün, 20 litre aroma, 15 litre gliserin ile 742 litre sahte içki ele geçirdi. Ayrıca ekipler, şüphe üzerine durdurulan bir kamyonete yüklenmiş iki tank içerisinde 2 bin 600 litre kaçak akaryakıt buldu.

Gözaltına alınan 5 kişi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin bir evde sahte içki ele geçirmesi

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========================================

ASKERİ PİLOT OLMAK İÇİN DİYET VE SPORLA 4 AYDA 50 KİLO VERDİ

HATAY’ın İskenderun ilçesinde Türk Hava Kuvvetleri’nde pilot subay olma hayali kurarken 143 kiloya ulaşan Yusuf Can Abussuutoğlu (18), kilo vermesinin kaçınılmaz olduğunu öğrenince 4 ayda 50 kilo verdi.
Türk Hava Kuvvetleri’nde pilot subay olma hayali kuran Yusuf Can Abussuutoğlu, 143 kiloya ulaşınca hayalleri birden kararmaya başladı. Sokakta arkadaşlarıyla basketbol oynadığı zaman sıçrayamadığını ve koşunca sorun yaşadığını fark eden Abussuutoğlu, pilot olma arzusunun da yerine gelmesi için kilo vermenin kaçınılmaz olduğunu öğrendi. Soluğu diyetisyende alan Abussuutoğlu, 4 ayda 50 kilo vererek, fit bir görünüme kavuştu. İstediği kiloya sağlıklı şekilde ulaştığını kaydeden Abussuutoğlu, Hava Harp Okulu’na girebilmek için gereken Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na odaklandı.
‘İSTEDİĞİM KİLOYA ULAŞTIM’
Türk subayı olarak gökyüzünde uçma hayalini küçük yaştan beri kurduğunu söyleyen Yusuf Can Abussuutoğlu, “Küçük yaşlardan bu yana hayalim pilot subay olmaktı. Kilolarım nedeniyle bu hayalimin karardığını düşününce kilo vermek için elimden gelen mücadeleyi verdim. Şimdi istediğim kiloya ulaştım. Bundan sonraki süreçte hayalimi gerçeğe dönüştürmek istiyorum” dedi.
HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİDİYOR
Diyetisyeni Celile Yılmaz, 4 ayda 143 kilodan 50 kilo veren Abussuutoğlu’nu tebrik ettiğini belirtirken, şunları kaydetti: “Hayallerinin peşinden giden Yusuf ile birlikte başardık. Kilo vermesindeki azmi, uçak kullanmak için pilot olma arzusuyla çaba sarf etti. Şimdi geldiğimiz noktada eski fotoğraflarına bakıyoruz ve birlikte gülüyoruz.”

Görüntü Dökümü
—————————-
– Tartıya çıkması
– Diyetisyeni ile birlikte değrlendirme yapmaları
– Abussuutoğlu ile röp
– Diyetisyen Celile Yılmaz ile röp
– Eski fotoğrafları

SÜRE:4,40 sn     BOYUT:  211 mb

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

===========

DAĞLIK BÖLGEDEKİ ÖĞRENCİLERİN İNTERNET SORUNU YANSITICIYLA ÇÖZÜLDÜ
 

DENİZLİ’nin Çivril ilçesinde dağlık bölgedeki besici ailelerin uzaktan eğitim alan çocuklarının internet sorunu, imece yoluyla çözüldü. Muhtar ve mahallenin para toplayıp aldığı güneş enerjisiyle çalışan yansıtıcı istasyon bir tepeye kurulunca, öğrenciler internete bağlanıp, sorunsuz olarak derslerini takip etmeye başladı.

Çivril’in İğdir Mahallesi’nin dağlık kesmi Naldanlı mevkisinde besici ailelerin çocukları, internet çekmediği için pandemi döneminde derslerine katılmakta güçlük çekti. Bölgede yaşayan 10 öğrenci, derslerine girebilmek için ya ilçe merkezine ya da yüksek tepelere gitmek zorunda kaldı. İğdir Mahallesi Muhtarı Sadettin Özel, sorunu çözmek için kolları sıvadı. İmece usulü para toplanıp yansıtıcı ve güneş paneli alındı. Ardından muhtar ve mahalle halkı, ilçe merkezini gören yaklaşık 150 metre yükseklikteki tepeye cihazları taşıyıp kurdu. Etrafını da geçici olarak çalılarla kapattı. Sistemin kurulmasının ardından öğrenciler, evlerinde internete bağlanıp derslerine online girmeye başladı.

İnternet çekmediği için öğrencilerin derslerinden uzak kaldığını söyleyen Muhtar Özel, “Pandemi döneminden önce 10 öğrencimiz, taşımalı eğitim görüyordu. Ancak koronavirüs salgınının ardından uzaktan eğitime geçildi. Burada internet çekmediği için öğrencilerde derslerine giremedi. Ya ilçe merkezindeki muhtarlık binasına gidiyorlardı ya da yüksek tepelere çıkıyorlardı. Sonunda bu çareyi bulduk. Kendi aramızda para toplayıp cihazları alarak dağa kurduk. Bizim tek derdimiz öğrencilerimizin eğitimden geri kalmaması. Şimdi rahatlıkla derslerine uzaktan girebiliyorlar” dedi.

Küme evlerinde yaşayan 1 çocuk annesi Fatma Yerlidağ, “Burada yaşayan çocuklarımız eğitim konusunda şanssızdı. Derslerine giremiyorlardı ve geri kalıyorlardı. Artık internet geldi, çocuklarımızın eğitimi için çok iyi oldu. Evlerinde derslerine girebiliyorlar, geri kalmıyorlar. Çocuklarımızın okumasını ve başarılı olmalarını istiyoruz” dedi.

Hilmi Özcan Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Münevver Kılıç (17) ise, “Yaşadığımız yer ilçe merkezine uzak. İnternet yoktu. Derslerimize de giremiyorduk. Elimizde tablet ya da bilgisayarlarla yüksek tepelerde internet çeken yer arıyorduk. Derslerimizi olumsuz yönde etkiliyordu. Muhtarımız yüksek bir tepeye antik kurdular. Artık internet geldi ve derslerime rahatlıkla evden giriyorum” diye konuştu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Küme evlerinden ve hayvanlardan detaylar
-Vatandaşlardan detaylar
-Tepedeki yansıtıcıdan detaylar
-Öğrencilerin evlerinde ders yapmasından detay
-Muhtar Selahattin Özel ile röp.
-Fatma Yerlidağ ve öğrenci Münevver Kılıç ile röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

===============

SICAKTA NEMLENEN MASKE SIK SIK DEĞİŞTİRİLMELİ

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emine Türkoğlu, sıcaktan dolayı nemlenen maskelerin sık sık değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emine Türkoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanılan maskeler hakkında uyarıda bulundu. 
Hastalığın temel bulaşma yolunun damlacık olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Daha çok aslında kapalı ortamlarda ve kişi sayısının fazla olduğu ortamlarda bulaş çok yüksek. Aslında açık havada, insan sayısının fazla olmadığı yerlerde biz çok fazla bulaş beklemiyoruz. Buralarda maske takılması çok şart değil. Bu maskelerin kullanım süresiyle ilgili de çok net bir bilgi veremeyiz ama nemlendiği zaman değiştirmek lazım, ıslandığı zaman artık bu maskelerin koruyucu özelliği olmuyor. Her ıslandığında, nemlendiğinde değiştirmek gerekiyor. Tabii yazları da haliyle sıcaklıklar da çok fazla yüksek, mevsim normallerinin üstünde, dolayısıyla çok fazla nemleniyor ve ıslanıyor. Bu durumda aslında koruyuculuğu azalıyor. Sık sık değiştirmek gerekiyor. Özellikle kalabalık ortamlarda, kişi sayısı yoğun olduğu ortamlarda sık sık değiştirmek gerekiyor maskelerimizi. Nemlendiğinde, o nemi hissettiğinizde maske mutlaka değiştirilmeli” dedi. 

Görüntü Dökümü:
-Sokaklardan yaya görüntüleri
-Dr.Türkoğlu’nun açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) 

========================

BU OTELİN MÜŞTERİLERİNİ KEDİLER KARŞILIYOR

TOKAT’ın Turhal ilçesinde Çetin Arabacı’nın işlettiği 47 yıllık otel, 15 sokak kedisini düzenli olarak besliyor. Konaklamaya gelen müşterileri, otelin etrafından ayrılmayan kediler karşılıyor. 
Turhal ilçesinde 47 yıl önce Tahsin Arabacı tarafından işletmeye açılan otel, o tarihten itibaren sokak kedilerin beslenme mekanı haline geldi. 2010 yılında vefat eden dedesinden miras kalan oteli işleten Çetin Arabacı(35) da, kedilere ev sahipliği yapma alışkanlığını devam ettirdi. Normalde 5 kediye ev sahipliği yapan otel, pandemi döneminde bu sayıyı 15’e yükseltti. Otelin kapısında bekleyen kediler, konaklamaya gelen müşterileri karşılıyor. Müşteriler de otelin bu özelliğinden memnun olduklarını belirtiyor.
Her gün kedileri elleri ile besleyen otel sahibi Çetin Arabacı, “Otelimizde 47 yıldır kedileri besliyoruz. Yaklaşık 15 kedimiz var. Normalde 5 kedimiz vardı. Pandemi sürecinde 15 kedimiz oldu. Gelen müşterilerimizi karşılıyorlar. Gelen müşterilerimiz de durumdan memnun. Kedileri seviyorlar. Müşterilerin de hoşuna gitti. Biz de rızkımızı kedilerle paylaşıyoruz. Allah bize veriyor, biz de onlara yardımcı oluyoruz. 47 yıldır bu oteli işletiyoruz. Zamanında dedem de besliyordu. Biz de çocukluğumuzda dedemden örnek aldık. Bizim de hoşumuza gidiyor, seviyoruz da hayvanları. Sadece kedilerimiz için gelip otelimizde kalan müşterilerimiz var” dedi. 
Otel müşterilerinden İlhan Turan (44), “Oteller 24 saat açık olduğu için sokak hayvanları ile iç içe. Hayvan sevgisinin de olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Kedileri gelip kaldığımızda sürekli seviyoruz. Bize terapi gibi oluyor” diye konuştu. 
Otele sadece kedileri sevmek için gelip kaldığını belirten Abdülmecit Uçmaz (47) ise bu sayede stres attığını söyledi.

Görüntü Dökümü:
-Otelin görüntüsü
-Otel kapısında bekleyen kediler
-İşletmeci Çetin Arabacı’nın kedileri beslemesi
-Müşterilerin kedilerle ilgilenmesi
-Çetin Arabacı’nın konuşması
-Müşterilerin konuşmaları

Haber-Kamera: Yaşar Erkan İÇEN/ZİLE(Tokat), (DHA) 

=======

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!