Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kandıralı balıkçılardan çağrı: elekleri yasaklamayın
 
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesine bağlı sahillerde balık avı için hazırlık yapan kaptanlar, Kefken Limanı’nda bir araya gelerek balıkların ayıklanmasını sağlayan eleklerin yasaklanmaması için çağrıda bulundu. Balıkçılar eleklerin kullanılmadığı taktirde balıkların elle ayıklanacağı ve zaman kaybı nedeniyle tutulacak balık miktarının azalacağını söylediler. 

 Kefken Mahallesi’nde bulunan Kefken Limanı’nda bir araya gelen çok sayıda balıkçı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 7 Şubat sabahı yayınlanan genelgeye balıkçılarda huzursuzluğa neden oldu. Genelgede yer alan; ‘gemilerdeki eleklerin mühürleneceği ve ava çıkacak gemilerin görevlendirmeyle kendilerine gönderilen Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir kurum personeliyle avcılık yapabileceği’ ibaresi hakkında balıkçılar söyle dedi: “Görevlilerin bizimle gelmesinde bir sorun yok. Ancak eleklerin mühürlenmesi durumunda balıkların elle ayıklanması gerekecek ve ayıklama işleminin de  çok uzun sürmesi nedeniyle tutulacak balık miktarı azalacak.” 

Balıkçı Mustafa Karaduman, Samsun’dan av için  geldiğini belirterek; “Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı karar sonrası hamsi avcılığı 30 gün yasaklandı. Biz buna uyduk ama bu yasak belimizi büktü. Biz devletten iş istemiyoruz, çalışmak istiyoruz. Bize destek olmalarını istiyoruz. Hamsi avcılığı bugün itibariyle şartlı şekilde serbest kaldı, izin ve 1 personel ile avcılık yapılacak denildi. Ben bunun da sorun yaratacağını düşünüyorum. Hamsinin göç balığı olduğunu göz önünde bulundurursak; illerden alınan izin ve personelle ilgili de sorun olabileceğini öngörüyoruz. Buradan aldığımız izin ve personelle balık peşinde başka bir şehre geçersek izin ve personel ne olacak?ö dedi.

Eleğin yasaklanması durumunda gemi başına 40 kasa hamsiyle geri dönebileceklerini, bu miktarın ise giderleri bile karşılayamayacağını ifade eden Karaduman, “Alacağımız memur deniz koşullarına uyabilecek mi? Avcılık gemisindeki eleklerin gemide bulunma sebebi; yoğun balık avlarında balıkların kanlanmasını önlemek için yıkamak ve ince balıkları ayırmaktır. İsteğimiz vatandaşlarımızın taze ve ucuz hamsi yiyebilmesi için bu kararın balıkçılar arasında tartışılıp kaldırılmasıdır. Ayrıca ticari amaçlı su ürünleri tebliği 4 yılda 1 çıkmakta ve balıkçılar tüm hazırlıklarını buna göre yapmaktadır. Çıkarılan ara kararlara balıkçılar nasıl hazırlansın? Tüm konular tebliğde ele alınmalıdır. Devletimiz bu eleği iptal ederse teknelerdeki 4 personelin akşama kadar seçebileceği hamsi miktarı 40 kasayı geçmez. Bunun için mağdur durumdayız, bunun düzeltilmesini istiyoruzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Liman detay
Balıkçılar Detay
Mustafa Karaduman açıklama
Elek detay
Drone görüntüsü
HABER-KAMERA: Murat HAZER/KANDIRA (Kocaeli),(DHA)

====================

Reklam Alanı

Başına isabet eden ‘yorgun saçmalar’ nedeniyle yaralandı

ANTALYA’nın Serik ilçesinde iki gencin kuş avlamak için tüfekle havaya ateş ettiği saçmalar, yere düşerken Mustafa Demir’in (61) başına isaabet etti. Olayda yaralanan ancak şikayetçi olmayan Mustafa Demir, “Allah beni korudu, gözlerime gelmedi. Kör olabilirdim. Olayda herhangi bir kasıt olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Serik’e bağlı Deniztepe Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında ürünleri kontrol etmek için evinin bahçesindeki seraya gelen Mustafa Demir, tüfekle ateş edildiğini duyunca dışarı çıktı. Bu sırada yaklaşık 50- 60 metre ilerideki komşu evinin yakınından ateş edildiğini fark eden Demir, başına isabet eden şeyler nedeniyle yaralandı. Alnı ve yüzünün sağ tarafından yaralanan Mustafa Demir’in ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demir, olay yerinde sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Serik Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
YORGUN SAÇMA 
Yapılan incelemede Mustafa Demir’in başına isabet edenlerin tüfek saçması olduğu, genç yaştaki O.S. ve M.S. kardeşlerin av tüfeğiyle kuş avlamak için havaya açtığı ateş sonrası yere doğru düşen saçmaların Demir’in başına denk geldiği anlaşıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Mustafa Demir ifadesinde şikayetçi olmazken, jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
‘ALLAH BENİ KORUDU, GÖZLERİME GELMEDİ’
Mustafa Demir, “Dün içerisindeki ürünleri kontrol etmek için serada bulunduğum sırada dışarıdan silah sesleri geldiğini duydum. O sırada dışarıya çıktım. Tam dışarıya çıktığımda ‘dur’ demeye kalmadan 50- 60 metre mesafeden iki kardeşin av tüfeğiyle ateş açması sonucu gelen saçmalarla başımın çeşitli yerlerinden yaralandım. Allah beni korudu, gözlerime gelmedi. Kör olabilirdim. Olayda herhangi bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Olaydan sonra jandarmaya haber verdim. Ambulansla hastaneye götürdüler. Tedavim yapıldı eve geldim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– RÖP: Mustafa Demir 
– Detay görüntüler
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

====================

Apartman girişine bırakılan 2 motosiklet yanarak, küle döndü
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesindeki bir apartmanın giriş katına bırakılan 2 motosiklet henüz bilinmeyen nedenle yanarak, küle döndü. 

Göltepe Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanda yaşayan kızını ziyarete gelen Hüseyin D. ile bina sakini Ahmet. D’ye ait 2 motosiklet, dün gece, koyuldukları apartmanın giriş katında yanmaya başladı. Alevleri fark eden apartman sakinlerinin ihbarıyla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, motosikletler kullanılamaz hale geldi.
Apartman giriş kapısı ile asansörün de zarar gördüğü yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Polislerin trafik ve kısıtlama izin belgesi kontrol denetimi
– Boş sokak, cadde ve meydanlar
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ahmet KILIÇ GAZİANTEP-DHA)

====================

Apartman girişine bırakılan 2 motosiklet yanarak, küle döndü

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesindeki bir apartmanın giriş katına bırakılan 2 motosiklet henüz bilinmeyen nedenle yanarak, küle döndü. 

Göltepe Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanda yaşayan kızını ziyarete gelen Hüseyin D. ile bina sakini Ahmet. D’ye ait 2 motosiklet, dün gece, koyuldukları apartmanın giriş katında yanmaya başladı. Alevleri fark eden apartman sakinlerinin ihbarıyla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, motosikletler kullanılamaz hale geldi.

Apartman giriş kapısı ile asansörün de zarar gördüğü yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Apartman girişi
– Yanmış motosikletler
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

====================

Yasağa rağmen evde enstürmanlar eşliğinde eğlence yaptılar
 
DÜZCE’de koronavirüs tedbirlerine rağmen bir evde toplanan 15 kişi klarnet, keman ve org eşliğinde saatlerce eğlenip sosyal medyadan canlı yayın yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümle nreeden olan koronavirüs salgınında hasta sayısının düşmesi ve salgının artmaması için tedbirler alınırken belli kısıtlamalar uygulanmaya devam ediyor. Ancak Düzce’de bir evde toplanan ve içinde küçük çocuklarla kadınların da olduğu 15 kişi org, keman ve klarnet eşliğinde oyun havalarıyla saatlerce eğlendi. Sosyal medyadan canlı yayan yapan kişilerin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına da dikkat etmediği gözlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Oyun havalarından görüntü
Klarnet, org ve keman çalınırken görüntü
Çocukların ve kadınların oyun havası oynaması detaylar
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

====================

Şalvarlı sporcular halı saha ve tenis kortuna kavuştu
 
ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinde toprak kortta tenis öğrenen yöresel şalvar giyip poşu takan vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla yapımına başlanan ve inşaatı bitme aşamasına gelen tenis kortuna ayak basmak için sabırsızlanıyor. Halı saha ve tenis kortuna kavuştukları için sevinçlerinden havaya uçuklarını belirten şalvarlı sporcular, tenis kortunda Hülya Avşar’a davetlerini de yeniledi.

Sarıbal Mahallesi sakinleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında mahalleden dışarı çıkamayınca sosyal faaliyet arayışına girdi. Genç nüfusunun yoğun olduğu mahallede sportif faaliyetler yapmak için yer bulamayan mahalle sakinlerinin talebi üzerine Sarıbal Ortaokulu’nda 4 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Avcıbaşı, boş arazinin çukur olan bölümlerini toprakla doldurup ardından kireçle voleybol çizgisi çizdi. İki demir direğe ise file bağlandı ve mahalle sakinleri voleybol oynamaya başladı. Kendi imkanlarıyla yaptıkları toprak sahaya yöresel kıyafetleri olan şalvar ve poşu ile ayak basan mahalle sakinleri bu kez yabancısı oldukları tenisi öğrenmeye başladı. Haftanın belirli günlerinde öğretmen Yusuf Avcıbaşı arabasında taşıdığı raketleri sporculara dağıtarak topa vuruş tekniklerini öğretti. Kısa sürede tenis öğrenen mahalle sakinleri kendi aralarında maçlar yapmaya başladı.

Hayatında ilk defa tenis oynadığını ifade eden mahalle sakinleri önce utanarak oynadıkları teniste kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Mahalle sakinleri daha sonra tenis sporuna olan ilgisiyle tanınan ünlü sanatçı Hülya Avşar’ı maç yapmak için davet etti. Yöresel şalvar ve poşuyla tenis oynamanın zevkli olduğunu belirten mahalle sakinlerinden İlyas Avcıbaşı, “Pandemi döneminde insanlar sıkılınca biraz spora yöneldiler özellikle bu tenisi bayağı benimsediler ama ilk başta kortları yoktu. Yusuf hoca benden rica etti ‘evinizin önündeki bahçe daha düz eğer müsade ederseniz orada bir kort kuralım’ dediler, ben de ‘olur’ dedim. Onların o heveslerini ve arzularını görünce izin verdim. Bizim korta ve malzemeye ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olunursa seviniriz, saha düzgün olmadığı için çok iyi oynayamıyoruz” dedi

Kent merkezine 90 kilometre uzaklıkta olan Sarıbal Mahallesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 bin 500 metrekare alana halı saha ile tennis kortu yapıldı. Yapılan tesislerin açılmasını büyük bir heyecanla beklediklerini aktaran  Avcıbaşı, “Mevsimden dolayı toprak kortumuzda tenis oynayamıyoruz. Köy halkı ve öğrencilerim, herkes heyecanlı bir şekilde kortun açılmasını bekliyorlar. Hatta televizyondan da tenis turnuvalarını izlemeye başladılar. Halı sahamız ve tennis kortumuz var.  Artık Hülya Avşar karşı raket sallamak için ikinci kez davetimizi yeniliyoruz” diye konuştu.

BAKAN AÇILIŞA DAVET EDİLDİ
Sarıbal Mahallesi’nde kortun tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nu mahallelerinde ağırlamak istediklerini dile getiren öğretmen Yusuf Avcıbaşı, “Pandemi sürecinde mahalle sakinleri sıkıldıkları için onları spora teşvik etmek amacıyla toprak sahada tennis oynamalarını öğrettim. Bu onların çok hoşuna gitti. Ardından medyada büyük ilgi görmesi üzerine Geçlik ve Spor Bakanlığınca buraya halı saha ve tennis kortu tesisi yapıldı. Bu arada emekleri geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Halı sahada ilk futbol karşılaşmasını yapan şalvarlı sporcuların performansı göz doldururken, rekli görüntüler oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Halı saha ve tennis kortunda yapılan inşaat çalışması
– Halı sahada futbol oynayan şalvarlı sporcular
– Mahalle skinleri ve öğretmenle yapılan röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!