Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Müdürün başına silah dayadığı kadın konuştu: ‘O an dizlerimin bağı çözüldü’

KAHRAMANMARAŞ’ta çalıştığı banka şubesinde müdürün başına silah dayadığı müşteri hizmetleri uzmanı Melis B. (33), yaşadıklarını anlattı. Olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye başladığını belirtip şikâyetçi olduğu müdürden ölüm tehdit aldığını da öne süren Melis B., “Silahı alnıma dayadı ‘Vurayım mı seni, vurayım mı?’ dedi. O an benim dizlerimin bağı çözüldü” dedi.

Olay, geçen yıl 22 Temmuz’da Kahramanmaraş’taki özel bir bankanın şubesinde meydana geldi. Şube Müdürü Turabi K. (49), kasa bölümünde güvenlik görevlisinin silahını alarak müşteri hizmetleri uzmanı Melis B.’nin başına silah dayadı. Olayın ardından Melis B., can güvenliği olmadığını gerekçe göstererek iş akdini feshederken, Turabi K. hakkında da Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda banka müdürü hakkında silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle Kahramanmaraş 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

KAMERALAR KAYDETTİ
Turabi K.’nın, Melis B.’nin başına silah dayadığı anlar, bankanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Melis B., kasa kapısının yanında duvara yaslanmış şekilde beklerken Turabi K., güvenlik görevlisi ve başka bir çalışanla merdivenlerden iniyor. Melis B.’ye el işareti yaparak bir şeyler söyleyen Turabi K., daha sonra güvenlik görevlisinin silahını alıp kadının başına dayıyor, Melis B. ise başını çevirerek namludan uzaklaşmaya çalışıyor. Turabi K. daha sonra silahı kadının başından indirip güvenlik görevlisine veriyor.

“OLAYIN DAHA EVVELİ DE VAR”
Yaklaşık 8 yıldır bankacı olduğunu belirten Melis B., yaşadıklarını anlattı. Melis B., Turabi K.’nın hem kendisine hem de diğer çalışanlara ‘şaka’ adı altında hakaret ve küfürler ettiğini öne sürerek, “Olayların aslında daha evveli de var. Ağzı küfürlü bir insandı. Bu nedenle de ben kendisini bankaya defalarca şikâyet ettim ve bu nedenle de üzerime daha çok geldi ve ‘Bana bir şey olmaz, istediğin yere şikâyet et, beni savcılığa ver’ diyordu. Daha evvelinde de bana kalem fırlatıp, üzerime yürüdü. Bankaya şikâyet etmiştim ama bir şey yapılmadı. Ondan sonra bu adam benden iyice gıcık aldı” diye konuştu.

“BİZ ARAMIZDA ŞAKALAŞIRIZ, KİMSEYE SÖYLEMEK YOK”
Olayın, şubenin kasa bölümünde yaşandığını ifade eden Melis B., o anları ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

Reklam Alanı

“Normalde para, operasyon yöneticisiyle kasaya indirilir. Olay günü operasyon yöneticisinin bir işi olduğu için parayı indirirken müdür bey eşlik etti bize. Ben önden indim, arkadan da güvenlik görevlisi ve diğer arkadaş müdür beyle gülüşerek geliyorlardı. Birden güvenliğin elinden silahı aldı alnıma dayadı ‘Vurayım mı seni, vurayım mı?’ dedi. O an benim dizlerimin bağı çözüldü ve kendisine ‘Kameraların önünde bana silah çektiniz’ dedim. O da bana bir şeyler söyledi ama olayın şokuyla ne söylediğini hatırlamıyorum. Silahı bayağı bir ittirdiği için dayadığı yer 3-4 gün mor kaldı. Aynı gün mesai bitmeden odasına çağırdı ‘Biz aramızda şakalaşırız, bizim aramızda kalır. Kimseye söylemek yok’ dedi. Ben durumu bankaya bildirdim ve banka da beni adamdan uzaklaştırmak için idari izne gönderdi.”

“GELİP ÖLDÜRECEĞİM”
Daha sonra Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek müdür Turabi K.’dan şikâyetçi olduğunu belirten genç kadın, müdürün ondan sonra kendisini sürekli tehdit etmeye başladığını öne sürerek şöyle devam etti:

“Ben suç duyurusunda bulunduktan sonra banka, müdürün istifasını aldı. Hakkımda uzaklaştırma ve koruma kararı çıktı. Olaydan 2 ay sonra başka bir şubede işe başladım. Uzaklaştırma kararının bitmesiyle birlikte bu adam beni aramaya başladı. Ben hiç telefonunu açmadım ve bankaya bildirdim. Banka da beni tekrar idari izne ayırdı ve ben de başka bir şehre gittim ama adam sürekli aramaya ve tehdit etmeye devam ediyor. En son kardeşimle konuştu, ‘Sizi bulacağım, gelip öldüreceğim. Neredeyseniz konum atına geleceğim’ diyerek açık açık tehdit etti. Bu arada savcılık takipsizlik verdi.”

“TEHDİT KAYITLARIYLA İTİRAZ EDİNCE DAVA AÇILDI”
Takipsizlik kararını beklemediğini belirten Melis B., “Zaten ses kaydında da adam söylüyor ‘Yarın bir gün takipsizlik verilsin o zaman görüşeceğiz’ diye. Elimizdeki tehdit kayıtlarıyla birlikte takipsizlik kararına itiraz ettik ve şükürler olsun ki dava açıldı sonunda. Bu süreçte ben izindeyim ama adam beni bulmak için çabalıyor. Ben herhangi bir şubede işe başlasam, başladığım gün beni bulacak. O yüzden ben işe başlayamıyorum ve idari izinde olduğum için maaşımda az yatıyor. Yani hayatımı normal sürdüremediğim için bankaya da can güvenliğimin olmadığını, herhangi bir şubede işe başlamam durumunda adamın beni bulup öldüreceğini, bu şartlarda işe devam edemeyeceğimi belirterek iş akdimi feshettim. Ama banka benim can güvenliğimin olmamasını haklı bir gerekçe olarak görmeyip istifa etmişim gibi işlem yapıp tazminatımı da ödemediler” diye konuştu.

“PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM”
Olaydan sonra hem manevi hem de ekonomik anlamda çok zor günler geçirdiğini de ifade eden Melis B., “Tazminatımı alamadığım gibi işsizlik maaşımı da alamadım. Bütün hayatım altüst oldu ve korktuğum için Kahramanmaraş’a gelip evimi taşıyamıyorum ama yaşamadığım eve her ay 700 lira kira, 55 lira da aidat ödüyorum. Benim dışımda gelişen ve başkalarının sebep olduğu olaylar yüzünden hayatım altüst oldu. Adam serbest olduğu için belki de hâlâ beni arıyordur, öldürmek istiyordur. Psikolojik tedavi görüyorum, yaşadığım şeyleri atlatamıyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Melis B.’nin kasada beklemesi
– Turabi K.’nın gelmesi
– Güvenlik görevlisinden silahı alması
– Silahı kadının başına dayaması
– Silahı indirmesi
– Melis B.’nin Turabi K.’ya tepki göstermesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

======================

Karabük’te 97 köy yolu ulaşıma açıldı

KARABÜK’te, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 97 köy yolu İl Özel İdaresi’nin çalışması sonucu ulaşıma açıldı. 

Karabük’te hafta içi kar yağışı etkili olurken koy yolları ulaşıma kapandı. Pazartesi günü 166 köy yolu ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar sonucu dün kapalı köy sayısı 97’ye indi. Dün, İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar sonucu tüm köy yolları ulaşıma açıldı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük genelinde 277 köy ve 593 mahallede hizmet verdiklerini belirterek, “Kimseyi mağdur etmeden çalışmalarımızı dün akşam itibari ile bitirdik. Şuan ekiplerimiz genişletme çalışmalarına devam ediyor. İl genelinde karla mücadele de toplamda 75 personelimizle çalıştık. Toplamda 30 iş makinesiyle de vatandaşlarımıza hizmet verdik.ö dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Drone ile çekilen görüntüler
Yol açma çalışmalarından görüntü

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

=====================

Sakarya’da 7 evde yaşayan 33 kişi karantinaya alındı

SAKARYA’nın Geyve ilçesinde, 7 evde yaşayan koronavirüs testleri pozitif çıkan 14 kişi ile temaslılar olmak üzere 33 kişi karantinaya alındı.  

Geyve ilçesi Orhaniye Mahallesi Çakır Sokak’ta iddiaya göre akraba ziyareti sonrasında 14 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Akrabalıkları bulunan aynı sokakta yaşayan 33 kişinin yaşadığı 7 ev karantina altına alındı. Karantinaya alınan sokağa güvenlik şeritleri çekilerek, polis ekipleri önlem aldı.

Mahalle Muhtarı Erkan Çakmak, “Yaklaşık 33 vatandaşımız 7 gün boyunca evlerinde karantinada kalacaklar. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, sokağımızda görülen vaka artışından sebep böyle bir karar alındı. Sokağımızda gereken tedbirler alındı. 14 vatandaşımızda pozitif vaka görüldü ama genel durumlarında herhangi bir sıkıntı yok. Koronavirüs hastalığının yayılması sokak komşuluğundan kaynaklı olabilir, çalıştıkları yerlerden kaynaklı olabilir. Şuanda kesin bir şey söylemek mümkün değil.” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Bölgeden detay 
Mahalle girişi detay 
Filyasyon ekibinin çalışması 
Muhtar Erkan Çakmak Röp. 

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/GEYVE (Sakarya),(DHA)

====================

Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar

TÜRK Kızılay Erdemli Şubesi gönüllüleri, pandemi döneminde belirlenen ihtiyaç sahiplerine giyecek ve erzak dağıtımı yaptı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde bir yılda yaklaşık bin 500 aileye yardım ulaştıran gönüllü ekibi, ilçe halkının büyük takdirini topluyor. İş insanı, öğretmen, avukat, esnaf, öğrenci ve ev kadınlarından oluşan yaklaşık 70 gönüllü, işlerinden arta kalan zamanlarında Kızılay deposuna gelerek paket yapıp, eşyaları hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.

‘PANDEMİDE SAHADA OLDUK’
Türk Kızılay Kızılay Erdemli Şube Başkanı Necati Çevik, Erdemli’de bulunan ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını belirterek, “Özellikle pandemi döneminde sürekli sahada olduk. Yaklaşık 70 kişilik gönüllü ordumuz ile birlikte belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerimiz için vatandaşlarımızdan ve Kızılay Genel Merkezimiz’den gelen yardımları ayrıştırıyoruz ve hazır hale getirerek ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. İlçemiz genelinde 1500 aileye yardım ettik ve 250 aileye de dönüşümlü olarak sürekli ayni ve nakdi yardımında bulunuyoruz. Erdemli’nin iyilik sever insanlarından çok güzel bağışlar alıyoruz ve bu bağışlar sayesinde birçok ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını götürüyoruz. Kızılay şubemize gönüllü olarak yardım etmek isteyen o kadar çok vatandaşımız var ki onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu zor süreçte insanlarımızın kalbine dokunmak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

‘ÇOK MUTLU OLUYORUZ’
Kızılay gönüllüsü esnaf Adem Koşar ise insanlara yardım etmek, destek olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “İşlerimizden arta kalan zamanlarımızda sürekli yardım için şubemize geliyor ve gerekli yerlere giderek ihtiyaç sahiplerimize yardım ediyoruz. İnsanlar mutlu olduğu zaman bizler de çok  mutlu oluyoruz. Erdemli bizim ve sahip çıkacağızö diye konuştu.

Kızılay gönüllüsü Betül Ardıç ise vatandaşlara destek ve yardım için gönüllü olarak çalıştıklarını vurgulayarak, “Biz sadece erzak ve eşya vermiyoruz aynı zamanda onlarla sohbet ediyoruz, hal hatırlarını sorup dertlerini dinliyoruz. Onların morale de ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Burada insanlarımıza yardım etmek yorgunluğumuzu alıyor ve bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

‘GÖNÜLLÜ GENÇLER ARTIYOR’
Gönüllülerinden genç iş insanı Tolgahan Gündüz de gençlerin gönüllü olmlak için birbiri ile yarıştığına dikkat çerek, “Bir kişinin elinden tutmak ve yardımcı olmak bizleri çok mutlu ediyor. Gençler olarak Kızılay şubemize katılım çok fazla. Gençlerimiz de yardım için seferber oluyor diyebiliriz. Bizler yardımcı olduğumuz zaman içimizde büyük sevinç oluyor” dedi.

Görüntü Dökümü
– Kızılay gönüllüleri eşya ayırımı yaparken
– Hazırlanan eşyaların görüntüsü
– DHA Muhabiri Mehmet Doğaner’in anonsu
– Kızılay Erdemli Şube Başkanı Necati Çevik ile röportaj
– Kızılay gönüllüleri ile röportaj
– Kızılay ihtiyaç sahiplerine dağıtım yaparken
– Genel görüntü

Haber-Kamera:Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

==================

Antalya’da sahil ve sokaklar boş kaldı

ANTALYA’da sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde sokaklar boş kaldı. Kalabalık görüntüsüyle akıllarda yer eden Konyaaltı Sahili ise sessizliğe büründü.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde turizm kenti Antalya’da sokaklar boş kaldı. Kentin ana arterlerinde ve kavşaklarda polis ekipleri uygulama noktaları oluşturarak, araçlardakilerin sokağa çıkmak için gerekli izin belgelerini kontrol etti. Belgesi bulunmayanlara ise idari para cezası uygulandı. 
Kalabalık görüntüsüyle akıllarda yer eden dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de sessizliğe büründü. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler de hava sıcaklığı düşük olunca ve güneş yüzünü göstermeyince sahile gelmeyi tercih etmedi. Sahil bandında az sayıda kişi bisiklete binerken, bazıları ise yürüyüş yaptı. Sahilde ise köpekler oyun oynadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Boş sahil görüntüsü
– Sahildeki köpeklerin görüntüsü
– Uygulama noktasından görüntüler
– Polislerin belge kontrolü yapması
 
Haber: Semih ERSÖZLER- Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) 

====================

Kavgada başına aldığı darbe ile yaralandı

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde, Suriye uyruklu iki grup arasında çıkan kavgada Abdurrahman Abdurrezzak (30) başından yaralandı.

Öğle saatlerinde Hendek Başpınar Mahallesi Kemalpaşa Caddesi 1102 Sokak’ta dükkanı bulunan Suriyeli iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Sopa ve demir çubuklarla birbirine saldıran grubu ayırmak için polis ve çevredeki esnaflar araya girerken arbede sırasında Abdurrahman Abdurrezzak başından yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil ekiplerince Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Abdurrezzak, tedavi altına alındı. Kavga eden Suriyeli grup, kalabalıktan yararlanarak kayıplara karışırken, polis kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kavga anı detay
Polis ve vatandaşların ayırma çalışması
Yaralıya müdahale
112 ekipleri detay

HABER-KAMERA: Mehmet KAVİS/HENDEK (Sakarya),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!