Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Mahalleli, el ele tutuşup zincir oluşturarak gölette kayıp gençleri aradı
 
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, balık tutmak için açıldıkları gölette, teknelerinin alabora olması sonucu suda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları 3’üncü günde de devam ediyor. Dalgıç polisler su altına dalarken, mahalleli ise el ele tutuşup, zincir oluşturarak kıyıya yakın noktada gençleri aradı.

Siverek’te yaşayan Jiyan Kendiş (19) ile akrabası Mahmut Kendiş (25) ve Ahmet Mendeş (22), çarşamba günü akşam saatlerinde balık tutmak için Soydan Mahallesi’ndeki sulama göledine gitti. 3 arkadaşın gölete açıldığı tekne, bir süre sonra şiddetli rüzgar nedeniyle alabora oldu. Gençlerden Mahmut Kendiş yüzerek kıyıya çıkarken, Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş ise kayboldu. İhbar üzerine bölgeye gelen su altı arama kurtarma ekipleri, iki gencin bulunması için çalışma başlattı. Olay günü ve dün yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. 

Arama-kurtarma çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Dalgıç polisler, su altında arama yaparken, mahalleli de el ele tutuşup zincir oluşturarak göledin kıyıya yakın noktasında arama çalışması yaptı. 

Kaybolan gençlerin yakınlarının gölet kenarında endişeli bekleyişi devam ederken, jandarma ise bölgede önlem aldı.
Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş’i arama çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Dalgıç ekiplerin arama çalışması
-Bekleyen kalabalık
-Gölde arama yapan mahalle sakinleri
– Güvenlik önlemi alan jandarma ekibi
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

Reklam Alanı

=======================

Bakanlar Soylu ve Kurum, Yusufeli’nde

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Artvin’in Yusufeli ilçesinde, çıkan yangında 193 bağımsız yapının zarar gördüğü Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, Dereiçi köyünün ‘afet bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Bakan Kurum ise yeni konutların en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Artvin’in Yusufeli ilçesinde, çıkan yangında 193 bağımsız yapının zarar gördüğü Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu. Bakanlar, evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaraların en kısa sürede sarılacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada alevlerin daha da büyümesine dair bir korkularının oluştuğunu, ancak büyük bir gayretle yangının son bulduğunu söyledi. Bakan Soylu, “Dün akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, oradaki vatandaşlarımızın yanında olmamızı, alanı yakından görmemizi, hemen bu meseleyle ilgili yararların sarılması hususunda talimat verdi. Burada bir afetle karşı karşıya kalındı. Buradaki mağduriyeti gidermek bizim görevimiz. Her afetin kendine ait hasar biçimi ve acısı vardır. Bugün için burada birtakım adımlar atılacak. Ön bir değerlendirme yaptık, üzerine çalışılacak. Hem hasarların karşılanması hem de adımların atılmasında hızlı olacağız, sizi mağdur etmeyeceğiz. AFAD tarafından acil yardım ödeneğinden 1 milyon lira gönderildi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon lira gönderildi. Yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 1,5 milyon gönderiliyor. Evi yananlar için ilk etapta 15 bin lira hesaplara yatacak.  Yine Aile Bakanlığı’ndan gönderilen 1,5 milyon lira ailelerini hesaplarına yatacak” diye konuştu.

‘BURASI İÇİN AFET BÖLGESİ KARARI ALDIK’
İlk belirlemelere göre yaklaşık 21 bina yapılacağını belirten Bakan Soylu, “İçerisinde 52 konut olacak, 60 civarında ahırı, samanlığı olacak. Bunlarla ilgili hasar tespitleri yapılıyor. Burası için afet bölgesi kararı aldık. Bu tabloyu gördükten sonra Allah beterinden korusun dedik ve gerçekten de korumuş. Yangın ilerleyebilirdi, 52 konutun yanması küçük bir şey değil, büyük bir afet. Bu mesele bitene kadar yanınızdayız. Bu meseleleri çözerken bir daha böyle bir afetle karşılaşmamak için de tedbirleri alacağız. Bu bölgede 5-10 metrekarelik bir bahçe bulmanın zor olduğunu biliyoruz, güzel ama zor bir coğrafya. İyileştirme şartlarıyla birlikte sizleri daha güzel şartlara taşıyacağız. Hep beraber, el birliğiyle çalışacağız, ayrıca hayvanları telef olanlar var, onlarla ilgili de gerekeni yapacağız. Evleri ve samanlıkları ayıracağız” şeklinde konuştu.

‘193 BAĞIMSIZ BÖLÜMDE HASAR TESPİT ETTİK’
Gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise, “Yangının çıktığı andan itibaren ilgili tüm bakanlıklarımız bölgeye geldi. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. İlk hasar tespit çalışmalarına göre 52’si konut diğerleri de ahır, samanlık, dükkan ve okula ait bir eklenti olmak üzere 193 bağımsız bölümde hasar tespit ettik. Bugün de hep beraber sahayı inceledik. Zorlu bir coğrafya, ancak bir daha böyle acıların yaşamamak adına tedbirli hareket etmek zorundayız. Bulunduğumuz alanda ve okumuzun hemen yanında yer alan alanda bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı TOKİ yapacak. Hızlı bir şekilde, bugünden itibaren zemin etütlerine başlayacaklar. 2 alanı da kentsel dönüşüm alanı ilan edeceğiz. Az önce bir hak sahibi vatandaşımız, ‘benim burada 2 evim vardı, yandı ve ikisinin tapusu da benim üzerimeydi’ dedi. Burada evi yanan kardeşlerimiz için de kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipliği sürecini yürüteceğiz. TOKİ, Dereiçi köyüne yakışacak yatay mimari esaslı, hayvanlarımıza en yakın noktada bakabileceğimiz güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. TOKİ, daha önce Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Giresun’da hangi anlayışla çalıştıysa burada aynı anlayışla çalışacak. Sizlerin yaralarını en kısa sürede saracak çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, “Yöresel mimari dediğimiz tarzda yapılar hala burada ayakta. Taş ve ahşap karışımı ile yapılmış. Yığma taş binalar sapasağlam ayakta duruyor. Biz de burada yöresel mimari anlayışıyla harç ve ahşabı kullanacağınız yeni konutlarımızı aynı anlayışla yapacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Bakanların incelemeleri
Bakanların açıklamaları
Detaylar

Haber: Arzu ERBAŞ – Kamera: Doğancan İLEK-Nusret DURUR ARTVİN-DHA

=============================

Dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie, Antalya OSB’yi ziyaret etti

DÜNYACA ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie, film çekimi için geldiği Antalya’da, yönetmenliğin dışında sürdürdüğü üretim faaliyetleriyle ilgili de çalışma yaptı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) firmalarını ziyaret eden Ritchie, ürün ve üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Başrolünü Jason Statham’ın oynadığı ‘Five Eyes’ filminin çekimleri için 2 aydır Antalya’da bulunan dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie, yönetmenliğin dışında sürdürdüğü üretim faaliyetleri kapsamında, özel üretimini yaptığı ürünlerin imalatları için Antalya OSB’yi ziyaret etti. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde bölgede faaliyet gösteren 3 firmayı gezen Ritchie, firmaların ürünleri ve üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Kendi projeleri ve imalatını yaptırmak istediği ürünlerle ilgili firma yetkilileriyle görüşmeler yapan ünlü yönetmen, fabrikalarda fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmedi.

DEVRİM ERBİL TABLOSU HEDİYE EDİLDİ
Özel bir helikopter ile Antalya OSB’ye gelen Guy Ritchie’yi, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar karşıladı. Günün ilk ziyaretini Bölge Müdürlüğü’ne yapan Ritchie’ye, burada Başkan Ali Bahar tarafından Antalya OSB ve firmaları hakkında sunum yapıldı. Başkan Bahar, yaklaşık bir saat süren toplantı sonunda Türkiye’nin yaşayan en büyük sanatçılarından biri olan Devrim Erbil’in tablosunu Guy Ritchie’ye hediye etti.

3 FİRMA GEZDİ
İlk firma ziyaretini AGT Ağaç San. Tic. A.Ş.’ye yapan Guy Ritchie’ye, şirketin yönetim kurulu üyesi Mehmet Semih Söylemez eşlik etti. Yaklaşık 302 dönüm arazi üzerine kurulu tesisi elektrikli araçlar ile gezen Ritchie, zaman zaman araçtan inerek üretim süreçlerini yakından inceledi. Kristal Endüstriyel Mut. Çam. Mak. Paz. San. ve Tic. A.Ş.’yi de ziyaret eden dünyaca ünlü yönetmen, firma yetkilileri Ramazan Kaynakçı ve Abdi Kilit ile birlikte üretim hattını gezdi ve özel üretim lezzetlerinin tadına baktı. Günün son ziyaretini Ahmet Kasapoğlu Mob. San. ve Tic. Ltd. Şti’ye yapan Ritchie, firma sahibi Ahmet Kasapoğlu ile İngiltere’deki ofisleri ve ortaklaşa yapabilecekleri çalışmalar ile ilgili görüştü. Ünlü yönetmen, yaklaşık 4,5 saat süren temaslarının ardından Regnum Carya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından tahsis edilen özel helikopterle bölgeden ayrıldı.

ANTALYA OSB’DEN ETKİLENDİ
Guy Ritchie’nin Antalya OSB’den ve buradaki üretim imkanlarından etkilendiğini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, ziyaret ve incelemeler ile ilgili şu bilgiyi verdi:
“Türkiye çok büyük bir ülke, Antalya’mız da ülkemizin en müstesna şehirlerinden biri. Dağları, denizi ve doğal güzellikleri ile evrensel bir şehir olan Antalya, adeta bir film platosunu andırıyor ve bu yönüyle de dünyaca ünlü bir yönetmene ve film çekimlerine ev sahipliği yaptı. Bugün bizler de o dünyaca ünlü yönetmene, Guy Ritchie’ye ev sahipliği yaptık. Kendisinin yönetmenliğin dışında üretimle ilgili de işleri var, bir iş insanı aynı zamanda. Ülkemizin ve Antalya’mızın üretim kalitesini kendisine bugün bizzat gösterme şansı yakaladık. Ahşap ve makine sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızda incelemelerde bulunup, bölgede gerçekleştirilebilecek imalatlar hakkında bilgi aldı. Mutluyuz, çünkü ülkemizin ve kentimizin imkanlarını dünyaya tanıtıp taşıma fırsatı elde ettik. Zaman sınırlaması nedeniyle sadece 3 firmamızı gezdirebildik. Fakat diğer birçok firmamız ile ilgili de kendisine bilgi verdik. Burada istediği her şeyi tek seferde yaptırabileceği firmalar olduğunu gördü. Antalya Organize Sanayi Bölgemizden, bu büyüklükten ve buradaki üretim imkanlarından çok etkilendiğini bizlere bizzat iletti.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– AGT firmasını ziyaret, üretim tesisi gezisi
– Kristal Endüstriyel firmasını ziyaret, üretim tesisi gezisi
– Ahmet Kasapoğlu Mobilya firmasını ziyaret, üretim tesisi gezisi
– Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın açıklamaları

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

========================

10 yaşındaki İsmail Efe, bakkaldan aldığı meyve suyunu içemeden babası gibi kazada öldü 

ADANA’nın Kozan ilçesinde bakkaldan meyve suyu alıp evine dönen 10 yaşındaki İsmail Efe Demiryürek, servis minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Çocuğun babasının da 8 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaza, sabah saatlerinde Ağlıboğaz Mahallesi’ndeki Altan Sokak’ta meydana geldi. Mehmet G. yönetimindeki 01 ADB 767 plakalı okul servisi, bakkaldan meyve suyu aldıktan sonra evine doğru yürüyen İsmail Demiryürek’e çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olan Demiryürek, ambulansla götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Servis sürücüsü Mehmet G. ise gözaltına alındı.
BABASI DA TRAFİK KAZASINDA ÖLMÜŞ
Öte yandan, İsmail Efe’nin babası Ramazan Demiryürek’in de 2013 yılında, sürücüsü olduğu otomobilin kontrolünden çıkarak, köprüden uçması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.
ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
İsmail Efe Demiryürek’in ölüm haberini alan yakınları ile annesi Meryem Turgut, cansız bedeninin otopsi için gönderildiği Kozan Devlet Hastanesi Morgu’na gitti. İlk evliliğinden olan oğlu İsmail Efe Demiryürek için morg önünde gözyaşı döken Meryem Turgut, “Ben seni babanın yanına böyle mi götürecektim kuzum” diye ağladı.
Ayakta durmakta zorluk çeken Meryem Turgut’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.  
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Kaza yerinden, araçtan ve meyve suyundan genel detaylar
– Meryem Turgut’un ağlaması
– Sağlık fotoğrafı (Sağdaki)
Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!