Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Boşandığı eşini sokak ortasında döven Zarap’ın 18 yıl hapsi isteniyor

SAMSUN’da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi Emriye Metoğlu’na (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Zarap (27) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede ‘Kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme’ suçlarından Zarap hakkında 18 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede Emriye Metegül’ün olay sırasında Zarap’ı uyararak ameliyatlı olduğu yere vurmamasını söylediği, ancak o bölgeye daha fazla vurduğuna yer verildi.

Olay, 6 Mart’ta akşam saatlerinde Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye Metoğlu ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada eski eşine tekme-tokat saldırdı. Zarap’ın, yere yığılan Metoğlu’nu dövdüğü anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Zarap hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme’ suçlarından hakim karşısına çıkacak Zarap’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘YERE DÜŞÜP BAŞINI ÇARPTI, VURMAYA DEVAM ETTİ’
Taraf beyanları, tanık anlatımları, kamera kayıtları ile düzenlenen rapor ve belge içeriklerinin yer aldığı iddianamede olayın gelişimine şu ifadelerle yer verildi:

“Emriye Metoğlu’nun 5 yaşındaki kızını teslim almak için şüpheli İbrahim Zarap’ın bulunduğunu beyan ettiği Canik Belediyesi önüne gittiği, kızını alacağı sırada şüphelinin alkollü olduğunu fark edip, şüphelinin alkol almak istiyorsa kendisine haber vermesini, kendisinin kızını gelip alabileceğini, bu şekilde kızını almasını istemediğini söylediği, bu şekilde taraflar arasında alkol ve kızları Eslem konulu kısa bir konuşma olduğu, şüphelinin beyanına göre de ‘Çocuğu sana bir daha göstermeyeceğim’ demesi üzerine İbrahim’in Emriye’ye vurduğu, Emriye’nin dengesini kaybedip yere düştüğü, başını zemine vurduğu, bu halde iken şüphelinin müştekiyi başına ve karnına gelecek şekilde yumruk, tekme atmak suretiyle vurmaya devam ettiği, elde edilen kamera kaydına göre müştekinin yerde baygın bir şekilde kaldığı sırada başını eliyle kaldırıp sert zemine doğru çarptığı, tanık anlatımına göre bu sırada olay yerine gelenlere ‘Aileyi mesele siz karışmayın, ben bu işi burada bitireceğim öldüreceğim’ diye bağırdığı, gelen tanığın bu sırada bağırdığı, müştekinin adli rapor içeriklerine göre kırık oluşacak şekilde yaralandığı, cep telefonunu almaması için parçaladığı sırada çevreden gelenlerin müdahalesi ile eylemini sürdüremediği anlaşılmıştır’
İddianamede Emriye Metegül’ün olay sırasında Zarap’ı uyararak ameliyatlı olduğu yere vurmamasını söylediği, ancak o bölgeye daha fazla vurduğu belirtildi.

‘BEN BU İŞİ BURADA BİTİRECEĞİM’
İddianamede yer alan görgü tanığı ifadelerine göre Zarap’ın, olay sırasında kendisine müdahale etmek isteyenlere dönerek, ‘Ailevi mesele, siz karışmayın. Ben bu işi burada bitireceğim, onu öldüreceğim’ dediği de yer aldı.

Reklam Alanı

1.85 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Zarap’ın olay sonrası yapılan ölçümde 1.85 promil alkollü olduğu, tahlilin olaydan yaklaşık 47 dakika sonra alınmış olması sebebiyle olay anındaki alkol değerinin 2.00 promil olduğu da değerlendirildi. Zarap, olay sırasında cep telefonuna ulaşmaya çalışan Metoğlu’nun telefonunu da kırdığı için ‘mala zarar verme’ suçundan da yargılanacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
——————
– Olay anının cep telefonu görüntüleri
– Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
– Adliyeden detaylar
-Emriye Metoğlu röp- Arşiv – (2021-03-16)
Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

===========================

Otomobilin yakıt deposuna gizlenmiş 5 kilo metamfetamin ele geçirildi

Adana’da polisin durdurduğu bir otomobilde narkotik köpek ‘Marco’ ile yaptığı aramada, yakıt deposuna gizlenmiş 5 plastik şişe içerisinde 5 kilo metamfetamin ele geçirildi. Sürücü N.A. (37) gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Kentin giriş ve çıkışlarında önlem alan ekipler, polis kontrol noktasında durdurulan şüpheli bir otomobilde narkotik köpek ‘Marco’ ile arama yaptı. Marco’nun tepki vermesi üzerine aracın yakıt deposu söküldü. Polisin, yaptığı detaylı aramada plastik şişelere zulalanmış halde 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Otomobil sürücüsü N.A. gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen N.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Narkotik köpek Marco ile arama yapılması
– Marco’nun yakıt deposuna tepki vermesi
– Polisin araçta detaylı arama yapması
– Ele geçirilen uyuşturucu madde
– Şüphelinin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===========================

Toroslara mart karı yağdı

Antalya’nın Gündoğmuş ilçe merkezi ve Toros Dağları’na mart karı yağdı.

Gündoğmuş ilçesinde dün öğleden sonra başlayan kar yağışı saat 22.00’ye kadar devam etti. Toros Dağları’nın Gündoğmuş bölümünde kar kalınlığı yer yer 30 santime ulaştı. İlçe merkezinde ise kar kalınlığı 8-10 santim dolaylarına geldi. Ani bastıran kar her yeri beyaza bürürken, Gündoğmuşlular da güne beyaz örtüyle uyandı.
İlçede meyve ağaçlarının rengarenk açan çiçekleri karın beyazıyla birleşti. Bazı meyve ağaçları kardan zarar görse de kuraklık tehlikesi yaşanan bölgedeki kar yağışı sevinçle karşılandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Gece yağan kardan görüntü
– Karda eğlenenlerden görüntü
– Bölgedeki kar yağışının gündüz görüntüsü
– Detaylar
HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/GÜNDOĞMUŞ,(Antalya)(DHA)

===========================

Öfkeli kadının, otomobilin camını taşla patlatması kamerada 

Antalya’da bir kadın, tartıştığı erkek arkadaşına ait otomobilin ön camını, yol kenarından aldığı büyük bir taş ile patlattı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlginç kavga dün akşam saatlerinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesinde yaşandı. Erkek arkadaşı ile tartıştığı değerlendirilen bir kadın, kaldırımdan basketbol topu büyüklüğünde bir taş aldı. O sırada erkek arkadaşına bağıran kadın, öfkeyle taşı otomobilin ön camına atıp patlattı. Çaresiz şekilde kadını izleyen adam, öfkelenip otomobilin camına kendisi de vurdu. Aracının arka camına tekme de atan adam, kadına birşeyler söyledikten sonra aracına bindi ve araç içine sarkan camları ayağıyla vurarak dışarı attı.  Önce kadın, ardından adam otomobiliyle sokaktan ayrıldı.
Öfkeli kadın ve adamın kavgası ve otomobilin camının taşla patlatılma anları, çevre sakinlerinin cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
– Yol kenarındaki otomobilden
– Kadının bağırarak kaldırımdaki taşı alması
– Kadının bağırarak otomobilin ön camını patlatması
– Adamın sessiz sepretmesi ve eliyle ön camı kırması
– Adamın aracın arka kapısına tekme atması
– Kadının adamı seyretmesi ve gitmesi
– Adamın araca binip ayağıyla kırılan ön camı çıkarmaya çalışması
HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA, (DHA) 

============================

Kız arkadaşının evinin önünde kendini vurdu

BOLU’da, kendisinden ayrılan kız arkadaşını ikna etmek için evinin kapısının önüne gelen Bahadır M. (30), isteği kabul edilmeyince karnına dayadığı tabancayı ateşledi. Yaralanan Bahadır M. tedavi altına alındı.

Olay, saat 08.00 sıralarında Sümer Mahallesi Saroz Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre Bahadır M., kendisinden ayrılan kız arkadaşı Elif Pınar Ö.’ye barışma teklifinde bulunmak için evine gitti. Genç kız, Bahadır M.’nin barışma teklifini kabul etmedi ve kapıyı açmadı. Bunun üzerine Bahadır M., yanında getirdiği tabancayı karnına dayayarak ateş açtı. Silah sesini duyan Elif Pınar Ö. durumu 112 Acile bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, karnından yaralanan Bahadır M.’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Bahadır M.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Elif Pınar Ö., polis ekiplerine, “Ben görmedim. Çünkü kapıyı hiç açmadım. Evde yalnızdım. Şu anda babam geldi ama olay sırasında evde tektim.” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Evin önündeki polis ekipleri
-Apartmandaki tabanca ve boş kovan
-Genç kızın anlatması
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!