Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Karayolunda 85 metrelik bölüm çöktü, alternatif yol için çalışma başlatıldı

DÜZCE ile Zonguldak arasında ulaşımın sağlandığı D-655 karayolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından Karayolları ekipleri, alternatif yol oluşturmak için çalışma başlattı. Yolun Düzce istikametinde 85 metrelik bölümün çöktüğü alan dron ile havadan görüntülendi.

Düzce ile Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan D-655 Karayolu Çiçekpınar mevkiinde dün akşam heyelan meydana geldi. Yolun Düzce istikametinde 85 metrelik bir bölüm çöktü. Heyelan nedeniyle karayolu, çift yönlü trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri Şifalı Su mevkii ile Akçakoca Sapak mevkiinde yolu kesere araçların geçişine izin vermedi. İstanbul istikametine gidecek araçlar Sakarya- Kocaali yönüne, Ankara istikametine gidecek araçlar ise Zonguldak- Ereğli yoluna yönlendirildi.

HASARIN BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Yolda oluşan hasarın boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gönderilen teknik heyet, 85 metrelik bir bölümde tamamen çöken yolda inceleme yapıyor. Ekipler, bağlantının sağlanması için alternatif yol oluşturmak için çalışmalara başladı. 

Bu arada çökmenin yaşandığı bölüm, dron ile havadan görüntülendi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Drone görüntüsü 
Yoldan görüntü 
Karayolları ekiplerinin görüntüsü 
Muhabir sunumu 
Jandarma ekiplerinin görüntüsü ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) 

===================

Kapıyı üzerine kilitleyip, evi ateşe verdi

OSMANİYE’de ismi öğrenilemeyen kişi, kapıyı kilitleyip evi ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin açtığı kapıdan içeri giren polis, bu kişiyi ikna edip dışarı çıkardı.

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 2 katlı bir evde dün gece saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine adrese, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri evin alt katından yükselen alevlere müdahale etti. Bu sırada kapıyı kilitleyip evi ateşe verdiği belirlenen kişiyi ikna etmek için de çalışma başlatıldı. Yoğun dumana maruz kalan ev sahibi, dışarı çıkmayı kabul etmedi. İtfaiye ekiplerinin uğraşları sonucu kapı açılarak polis içeri girdi. Ekipler, bu kişiyi ikna ederek dışarı çıkardı. Ev sahibi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– İkamet önündeki polis ve itfaiye görevlileri
– İkamete giren itfaiye ekibi
– Eve su sıkılması
– Olay yerindeki araçlar
– Yaralıya müdahale edilmesi

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE

===================

Topraksız tarımla çilek üretip yurt dışına satıyor

ADANA’da girişimci Merve Başak (26), Hindistan cevizinin kabuğundan elde edilen kokopit malzemesinden, topraksız tarım teknolojisiyle çilek üretmeye başladı. Yıllık 18 ton rekolte hedefleyen Başak, ilk hasadının ardından yurt dışına çilek ihraç etmeye başladı.

Kentte yatırım danışmanlığı yapan Merve Başak, topraksız tarım teknolojisini araştırarak Hindistan cevizi kabuğundan üretilen kokopit malzemesine çilek ekmeye karar verdi. 2,5 yıl boyunca araştırma yapan Merve Başak, Haziran 2020’de projesini hayata geçirmek için sera inşaatına başladı. Yaklaşık 350 bin lira harcayan Başak, 30 bin çilek fidesini kokopite ekti. 2 aydır hasat yapan Başak, işinin başından ayrılmayarak gününü çilek serasında geçiriyor.

‘YURT DIŞINA İHRACAT YAPMAYA BAŞLADIK’
2,5 yıl önce zirai alanda ailesiyle birlikte yatırım yapmayı düşündüğünü söyleyen Başak, kentte topraksız çilek üreticisi olmadığını görünce çilek ekmeye karar verdiğini belirtti. 1,5 dönümlük serasına 30 bin çilek fidesi ektiğini söyleyen Başak, “Yaklaşık 60 gündür meyve toplamaya başladım. Çileğe talep hem iç piyasada çok yüksek. Günlük 150 ila 200 kilo arası hasat yapıyoruz. Haftalık ise 1 tona yakın meyve alıyoruz. Yetiştirdiğimiz çilekler dayanıklı olduğu için Türkiye’nin her iline gönderiyoruz. Yurt dışında ise Azerbaycan, Gürcistan’a ihracat yapmaya başladık. Yıllık 18 ton rekolte bekliyoruz. Fiyatlarımızın sezon ortalaması ise 13 lira” diye konuştu.

‘KADINLAR CESARET ALIYORLAR’
İlk işe başladığında çok korktuğunu dile getiren Başak, Türkiye’nin her ilinden kadınların yatırım için kendisine ulaştığını kaydetti. Kadınlara danışmanlık için özel ilgilendiğini aktaran Başak, “Kadınlar benden görüp cesaret alıyorlar. Çok imkansız bir şey değil. Kadınlarımız cesur olsunlar” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
– Ürertici ile röp
– Çileklerden genel ve detayalar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

===================

Koronavirüsü 75 günde yendi  

SAKARYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin santral bölümünde görev yapan Şakir Bozkurt (59), koronavirüs nedeniyle 40 günü entübe olmak üzere 75 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Hastalığı yenerek sağlığına kavuşan Bozkurt, kendisini yoğun bakımda tedavi eden mesai arkadaşlarını ziyaret ederek teşekkür etti.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde santral memuru olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Şakir Bozkurt, koronavirüse yakalandı. Bozkurt, yıllardır görev yaptığı hastanede 40 günü entübe olmak üzere 75 gün yoğun bakımda kaldı. Sağlığına kavuşan Şakir Bozkurt, bir süre evinde dinlendikten sonra hastaneye dönerek, kendisini sağlığına kavuşturan doktor ve hemşirelere teşekkür etti. 

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, “Şakir Bey yoğun bakımda 75 gün kaldı ve bunun 40 gününü solunum cihazına bağlı olarak hayatını devam ettirdi. Koronavirüs sürecinde yoğun bakıma çok fazla hasta aldık. Bu hastaların çoğu hayatını kaybediyor. Şakir Bey ise bu hastalıktan kurtulan şanslı hastalardan bir tanesiydi. Burada gerçekten çok büyük emek verildi. Şakir Bey’in ziyaretinden ne kadar mutluysak, yoğun bakımcılar olarak bir hastayı kaybettiğimizde de o kadar üzülüyoruz. Bundan dolayı özellikle pandemi döneminde, her şeye çok daha fazla dikkat edilmesini, temizlik, hijyen ve maske kurallarına uyulmasını özenle rica ediyorum” dedi.

Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis ise, “Hem yönetici hem de hekim olarak bizi mutlu eden en önemli şey bir hastamızın sağlıklı olarak karşımıza gelmesidir. Şakir Bey bu hastalığı iliklerine kadar hissetmiş birisi ve bugün sağlına kavuşmuş bir şekilde görüyoruz. 75 gün yoğun bakımda ve bunun 40 gününü entübe olarak geçirmiş Şakir Bey’in koronavirüsü atlatarak bugün sağlıklı bir şekilde karşımıza gelmesi ve bizi ziyaret etmesi bizi gerçekten mutlu ettiö diye konuştu. 

34 senedir hastanede çalıştığını söyleyen Şakir Bozkurt, “Koronavirüse yakalandım. 2,5 ay kadar yoğun bakımda yattım. Çok şükür sonunda sağlığıma kavuştum. Ziyarete geldim. Başta Ali Fuat Hocam olmak üzere tüm doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık personellerine çok teşekkür ediyorum. Bu işin şakası yok. Herkes mesafe ve maske kurallarına çok dikkat etsinö ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Hastanede dış detay 
Şakir Bozkurt’un yoğun bakım kısmına girişi 
Dr. Ali Fuat Erdem Röp. 
Başhekim Dr. Fikret Halis röp. 
Şakir Bozkurt röp. 
Şakir Bozkurt ve sağlıkçıların sohbeti 
Detay 

HABER: Ramiz Kaan OKTAR-KAMERA: Onur GÜDEN/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)

==================

Kanser hastalarının ilaçlarını çaldıkları görüntüler ortaya çıktı

ADANA merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmaya çalışan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen şebekenin iki üyesi İsmail E. ve Veli T.’nin, hastanede ilaçları çaldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki çalışmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastaları ve organ nakli olan hastaların kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmak isteyen, uyuşturucu özelliği taşıyan ilaçların ticaretini yapan şebekeyi deşifre etti. Savcılığın gözaltı kararı çıkartmasının ardından aralarında İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcısı 4 doktor, 2 sağlık merkezi çalışanı, 2 biyolog, 11 eczane ve ilaç firması çalışanının da bulunduğu 46 kişinin yakalanması için 19 Şubat’ta Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 36 bin 240 ABD Doları, 230 Euro ve 17 bin 950 TL, çok sayıda ilaç, Suriye uyruklu kişilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

12 MİLYON 523 BİN LİRALIK VURGUN
Şebekenin kanser hastalarının kullanması gereken ilaçları Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak’taki bağlantılarına satmayı hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 aramada ele geçirdiği 9 bin 177 kutu faturasız ve reçetesiz ilaçların piyasa değeri ve şüphelilerin kendi arasında yaptığı para transferinin toplam 12 milyon 523 bin 111 TL olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 46 şüpheliden 10’u savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 36’sı ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘rüşvet’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamunun zarara uğratılması’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biyologlar İsmail E., Veli T., doktorlar Zeynep K., Metin D., İflah K., eczacılar Mehmet Naci Ö., Şahin E. ve Yakup Ç. ile bu şüphelilerle birlikte çalıştığı tespit edilen Cevat E., Melih K., Nede O., Mustafa Ö., Eda Z., İsmail S., Yusuf Ü., Ahmet E., Kenan E. ile İran uyruklu Navid K. tutuklandı. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Y.C.’nin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘BİYOLOGLARIN İLAÇLARI ÇALMA ANLARI ORTAYA ÇIKTI’
Olayla ilgili soruşturma sürerken, operasyonda İstanbul’dan Ankara’ya gönderilen kargoda 450 bin liralık 116 kutu ilaç ele geçiren polis, bu ilaçların hastanede biyolog olarak görev yapan İsmail E. ve Veli T.’ye geldiğini tespit etti. Ayrıca bu kişilerin hastanedeki depolarında 58 kutu kanser ilacı ele geçirildi.

Yapılan araştırmada polis, İsmail E. ile Veli T.’nin, hastanede ilaçları çaldığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. İsmail E. ve Veli T.’nin kanser hastalarına vermeleri gereken ilaçları tıbbi eldivenlerin içine gizleyip, serumlara ağrı kesici ve vitamin enjekte ettikleri belirtildi.

‘KANSOROJEN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM’ SAVUNMASI
Mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen şüphelilerden İsmail E.’nin, “İlaçlar bozuktu. İçeriğinde kanserojen olduğunu düşündüğüm maddeler vardı. Hastalara vermek istemedim” dediği öğrenildi.

Veli T.’nin ise, “İlaçları dolabıma başkası koymuş” diyerek kendisine kumpas kurulduğunu anlattığı iddia edildi.

Bu arada, polisin incelemeleri sonucu ilaçlarda kanserojen madde olmadığı ve çete üyelerinin yolcu otobüsleri ve kargo şirketleri vasıtasıyla ilaçları İstanbul’a, oradan da Türkiye’nin diğer kentlerine, kargo başı 350 dolar ücretle gönderdiği ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:
– Zanlıların ilaçları çaldığı anların güvenlik kamerası görüntülerinden alınan fotoğrafları 
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması (Arşiv Görüntüsü)
– Operasyonda ele geçirilen malzemeler (Arşiv Görüntüsü)
– Ele geçirilen ilaçlar (Arşiv Görüntüsü)

Haber: Can ÇELİK Kamera: ADANA, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!