Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAYIP OLARAK ARANAN ABDİ ÖZER’İN, BESLEDİĞİ KÖPEK NEHİR KIYISINDAN HİÇ AYRILMADI

EDİRNE’de, kendisinden 2 gündür haber alınamayan Abdi Özer (80) için Tunca Nehri’nde devam eden arama çalışmalarına, bölgede her gün beslediği sokak köpeğinin de katılması dikkat çekti. Tekirdağ ve Çanakkale Emniyet Müdürlüklerinden gelen ‘kurbağa adamlar’ ve AFAD ekiplerinin gün boyu yaptığı aramalar sırasında yanlarından ayrılmayan köpek, gözünü bir an olsun sudan ayırmadı.
Edirne’nin Yolüstü köyünde yaşayan Nejat Özer, önceki gün saat 19.00’dan itibaren ulaşamadıkları babası Abdi Özer için İl Jandarma Komutanlığı’na kayıp başvurusunda bulundu. Özer’in, babasına ait olan ve Tunca Nehri kıyısında bulunan balıkçı teknesinin de yerinde olmadığını söylemesi üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekibi, dün nehirde zodyak bot ve havadan da drone ile arama çalışması başlattı. İki gündür arama çalışmaları devam eden bölgeye Tekirdağ ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı Su Altı Grup Amirliği’nde görevli ‘kurbağa adamlar’ sevk edildi.
İki ekiple gelen ‘kurbağa adamlar’ın da katıldığı arama çalışmalar, Özer’in Tunca Nehri’nde ağ kurduğu bölgelerde yoğunlaştırıldı. ‘Kurbağa adamlar’ın su altı aramasına, gün boyu nehir üzerinde AFAD ekipleri, zodyak botlarla köylüler de kendilerine ait kayıklarla gezerek destek verdi.
Arama çalışmalarına, Özer’in bölgede her gün beslediği sokak köpeğinin de katılması dikkat çekti. Polis ve AFAD ekiplerinin yanından bir an olsun ayrılmayan köpek, gözünü sudan ayırmazken, görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
‘HAYVANLARI ÇOK SEVERDİ, EKMEKLE BESLİYORDU’
Abdi Özer’in oğlu Necip Özer, babasından salı gününden beri haber alamadıklarını söyledi. Babasının bölgede sürekli balık tuttuğunu, bu sırada da köpeği beslediğini belirten Özer, “Kendisinin burada bir kulübesi vardı. Oraya gelen köpeğe ekmek atıyordu, sürekli besliyordu. Ondan dolayı ona alışık olan bir köpek. Sürekli onun yanında geziyordu. Herhalde ona çok alıştığı için köpek de arama çalışmalarına katıldı.  Su boyunda sürekli koşturdu gün boyu. Gözünü bir an olsun ayırmadı. Köpek insanın en iyi dostu biliyorsunuz. Babam da köydeki evinde başka bir köpek daha bakıyor. Genel olarak hayvanları çok seven birisi. 2 gündür yemini ve suyunu ben veriyorum” dedi.
‘BALIK TUTMAYI ÇOK SEVERDİ’
Abdi Özer’in yaşadığı Yolüstü Köyü muhtarı Ahmet Bolu da, hobi olarak balıkçılık yaptığını belirterek, “Balık tutmayı severdi. Hobi olarak balıkçılık yapıyordu. Nehir kenarında bir kulübesi vardı. Orada hem bahçe işleri yapıyordu, hem de balık tutuyordu. Balık malzemeleri, kayığı oradaydı. Kendince takılıyordu. En son pazartesi günü sabah 10.30 -11.00 gibi yine kulübesine gitmiş. Ondan sonra aynı gün akşamüzeri orada görülüyor. Bir daha da kendisinden haber alınamamış” diye konuştu.
‘SÜREKLİ ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI’
Özer’in, balık tuttuğu bölgede bulunan kulübenin etrafındaki sokak köpeğini sürekli beslediğini belirten Bolu, “Balık tuttuğu kulübesinin olduğu yerin etrafında küçük bir beyaz köpek var. Onu sürekli besliyordu. Haftanın 5-6 günü sürekli oradaydı. Belki haftada 1 gün uğramazdı. Düzenli olarak oraya gidiyordu ve köpeği de besliyordu. Biliyorsunuz köpekler hisli canlılar. Depremi hissediyorlar, belki onun da kaybolduğunu hissetmiştir. Ben 3-4 saat arama çalışmalarında oradaydım. Bu süre zarfında o köpek de sürekli oradaydı” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Köpeğin nehre bakması
– Köpeğin ekiplerin yanında durması
– Köpeğin nehre bakarak araması
-Oğlu Necip Özer ile röp
– Kayıp kişinin kulübesinden detay
– Yolüstü Köyü Muhtarı röp
– Nehirden detay
– Endişeli bekleyen yakınlardan detay
– Arama kurtarma ekiplerinden detay
– Köpeğin arama kurtarma ekipleriyle görüntüsü
– Ekiplerin nehir üzerinde botlarla arama çalışması
– Köpekten detay

Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=============================================================

2) ELAZIĞ’DA KAÇAK DİŞ KLİNİĞİNE OPERASYON
 
ELAZIĞ’da, jandarmanın düzenlediği operasyonla, müstakil bir evi kaçak diş kliniğine çeviren sahte diş hekimi yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmayla Yazıkonak beldesinde tek katlı bir evin İ.D. tarafından kliniğe çevrildiği bilgisine ulaşıldı. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, kaçak olarak kurulan klinikte İ.D.’nin diş hekimi olmadığını belirledi. Adreste yapılan aramada, bir diş kliniğinde kullanılan tüm ekipmanların bulunduğu belirlendi. Reçete, randevu ve kayıt defterleri gibi delillere ekiplerce el konuldu. 
Gözaltına alınan İ.D.’nin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Diş kliniğinden detay
-Klinikte arama yapılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

================================================================

3) 23 NİSAN İÇİN MİKROFONUN BAŞINA GEÇTİLER

ERZURUM Devlet Tiyatroları’nda bestekar ve piyano sanatçısı olan müzik öğretmeni Selçuk Yılmaz’ın, bestelediği “23 Nisan” konulu şarkıyı oğlu Cihangir Yılmaz (12) ve Elvin İspir (10) seslendirdi. Erzurum’a ait bir proje yapmak istediklerini söyleyen Selçuk Yılmaz, “Çocuklarımızın seslendirdiği parçaya bir de klip çektik. Şehrimizin değerlerini ön plana çıkarmak için çekimlerde tarihi mekanları tercih ettik” dedi.
Erzurum’da yaşayan 6’ncı sınıf öğrencisi Cihangir Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için babası Selçuk Yılmaz (43)’ın sözlerini yazıp, bestelediği “23 Nisan” şarkısını 4’üncü sınıfa giden arkadaşı Elvin ispir ile seslendirdi. Parçanın klibi ise Erzurum’da bulunan tarihi eserlerden Çifte Minareli Medrese, Kale ve Palandöken kayak merkezinde çekildi. Çocukların seslendirdiği şarkının stüdyoda kaydı alındıktan sonra klip çekmeye karar verdiklerini anlatan müzik öğretmeni Selçuk Yılmaz, “23 Nisan için Erzurum’a ait ne yapabiliriz diye düşündüm. Ben imkanlar dahilinde üretmeyi çok seviyorum. Vatanımıza nasıl bir şey sunabiliriz dedim. Aklıma böyle bir fikir geldi. Kendi çocuklarıma söyledim. Onlar da bana Elvin isminde bir arkadaşlarından bahsettiler. Çocuklara yönelik sözlerden oluşan bir melodi yaparak onları çalıştırdım. Sonrasın da bu işi birazcık daha büyütelim, bir klip yapalım dedik. Çocukların geleceğe yönelik bir anısı olsun. 23 Nisan şarkıları zaten hep benzerdir. İstedik ki bir proje nasıl yapılır bunu öğrensinler, algılasınlar düşüncesiyle ortaya böyle bir şey çıkardık. Çocuklarımız büyüdüğü zaman, belki bu şehirde olmayacaklar. Yıllar sonra çektiğimiz klibi izleyip, Çifte Minareli Medrese’nin yapısını görüp ‘Ne güzel bir yerde bir şey yapmışız’ diyecekler” diye konuştu. 
23 Nisan için neşeli bir parça seslendirdikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Elvin İspir, “Okulumu, arkadaşlarımı çok seviyorum. Dans eğitimleri alıyorum. Dans etmeyi, mutlu olmayı ve gülümsemeyi çok seviyorum. 23 Nisan için çok güzel bir şarkı çıkardık. Şarkımızı çıkarırken mutlu anlar yaşadık çok eğlenceliydi. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramda harika bir iş çıkardık. Gerçekten şarkımız çok güzel oldu” dedi. 
Parçadaki piyano kısımlarını kendisinin çaldığını söyleyen Cihangir Yılmaz, “Küçük yaşlardan beri üst seviyede klasik piyano eğitimi alıyorum. Yüzmeyle uğraşıyorum, spor yapıyorum. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güne özel bir klip çıkarmak istedik. Şarkıyı babam besteledi. Kendisi aynı zamanda bir müzik öğretmeni. İlk önce şarkıya çalıştık. Sonra ses kaydını aldık. Ondan bir kaç gün sonra da klibi çektik. Parçanın piyano kısımlarını ben çaldım. Böyle bir proje yaptığımızdan dolayı hem heyecanlıyım. Hem de çok mutluyum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cihangir Yılmaz’ın stüdyoda piyano çalması
-Elvin ve Cihangir’in kulaklıklar takılı mikrofona şarkıyı söylemelerinden detaylar
-Selçuk Yılmaz’ın piyano çalması ve çocukların şarkıyı söylemesi
-23 Nisan için hazırlanan klip
-Öğretmen Selçuk Yılmaz ile röp
-Kız çocuğu Elvin İspir ile röp
-Erkek çocuk Cihangir Yımaz ile röp

Haber-Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA) 

=============================================================

4) FIRINCILARDAN ASKIDA PİDE UYGULAMASI

ORDU’nun Ünye ilçesinde fırın işletmeciliği yapan Murat Yüksek ile Abdullah Yıldırım, ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için askıda pide kampanyası başlattı. Fırınlarda yapılan 150 pide her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
İlçeye bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde fırın işletmeciliği yapan Murat Yüksek ile Abdullah Yıldırım, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için kolları sıvadı. Yüksek ve Yıldırım, askıda pide uygulaması başlatmaya karar verdi. Hayırsever vatandaşların da destekleriyle her gün 150 pideyi ailelere ulaştıran ikili uygulamanın devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
‘ÇOK TİTİZ DAVRANIYORUZ’
Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Fırın İşletmecisi Murat Yüksel, geçtiğimiz yıl başlatılan uygulamanın bu yıl geliştirildiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl bir fırıncı arkadaşımız tarafından başlatılan uygulamayla 100’e yakın ailenin sofrasına ramazan pidesi ulaştırılıyordu. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle askıda pide uygulamasını başlattık. İhtiyaç sahibi ailelerimizi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı verilerinden tespit ettik. İki fırın işletmesi olarak günlük 150 aileye pide ulaştırıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine, pidelerin ulaşması konusunda titiz davranıyoruz. Bu uygulamanın devamı konusunda da elimizden geleni yapacağız. Bir ailenin günlük iki pide almasıyla ramazan ayı boyunca 300 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Öncelikle tanıdıklarımızı arayarak zekat vermek isteyenlere ulaştık. Daha sonra hayırsever vatandaşlarımız bize ulaştı. Benim işletmemde her gün 80 aileye iki pide, diğer arkadaşın işletmesinde her gün 70 aileye iki pide veriliyor. Böylelikle ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına her gün pide girmiş olacak. Hiç kimseyi incitmeden aileler geliyor, pide saatinde sıcak pidelerini alıp evlerine götürüyorlarö dedi.
‘OTOMASYON SİSTEMİ UYGULANIYOR’
Askıda ekmek uygulamasında otomasyon sistemi uygulandığını ifade eden Yüksel, “Bu projeyi Ünye Belediyesi ile ortaklaşa devam ettiriyoruz. Türkiye’de tek örnek proje. Bu projeyi bizim sistem üzerinden yapan ikinci bir yer yok. Önce ihtiyaç sahibi aileler belirleniyor. Daha sonra ailelere elektronik kartlar veriliyor. Askıda ekmek uygulamasına katılan işletmeler de belirleniyor. Biz fırıncılar olarak 1 TL’ye sattığımız ekmekte indirim de yaparak kartlara yükleme yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailemiz kartı ile gelerek günlük ihtiyacını karşılıyor. Bu zamana kadar sistemde bir sıkıntı yaşamadık. Çünkü bu sistem denetlenebilir, kontrol edilebilir ve raporlanabilir. Yılsonunda tüm verileri görebiliyor, istenildiğinde raporlayabiliyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Pidelerden görüntü
-Pide usta ve çalışanlarından görüntü
-Murat Yüksel röportaj

Haber-Kamera: Turgut DAĞDEVİREN/ÜNYE(Ordu), (DHA)-

=============================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!