Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Oruç Reis gemisi Demre açıklarına demirledi

DOĞU Akdeniz’de sismik araştırmalarına devam eden Oruç Reis gemisi, Antalya’nın Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı açıklarına demirledi.

Daha önce 30 Kasım 2020 tarihinde Antalya Limanı’ndan ayrılan sismik araştırma gemisi Oruç Reis, bugün sabaha karşı Demre’nin Çayağzı Limanı açıklarına gelerek demir attı. Oruç Reis ile beraber kendisine eşlik eden iki römorkör de aynı noktaya geldi.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Doğu Akdeniz’de 15 Haziran 2021 tarihine kadar yürüteceği çalışmalar kapsamında bölgede bulunuyor. Oruç Reis sismik araştırma gemisi, doğal kaynak alanları başta olmak üzere her türlü jeofizik, jeolojik, oşinografik ve hidrografik araştırmalar yapabiliyor. Bu alandaki dünyadaki tam donanımlı araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik jeofizik araştırmaları yapabiliyor. Oruç Reis gemisi 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar 2 boyutlu sismik operasyonlar gerçekleştirebiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Oruç Reis gemisinden görüntü
– Demirleyen gemi ve römorkörlerden görüntü

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

Reklam Alanı

===========================

Samsun-Ankara karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı, araç kuyrukları oluştu

SAMSUN’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun-Ankara karayolu, ulaşıma kapandı. Karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, ekipler de kar küreme çalışması başlattı. Çorum – Samsun karayolunda Hasan Zahir ve Kaymakçı mevkilerinde de kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Samsun’da pazar günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı pazartesi gününe kadar aralıksız devam etti. Kent merkezine de yılın ilk karı yağmış oldu. Aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda da bazı aksamalar meydana geldi. Samsun-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle ilerleyemeyen araçlar, yolda uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı araç sahipleri, araçlarına zincir takarken bazı sürücüler ise yolun açılmasını bekledi. Karı fırsata çeviren bazı esnaf ise yolda kalan araç sürücüleri için kavşaklarda zincir satışına başladı. Karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, ekipler de kar küreme çalışması başlattı.

‘3 SAATİR YOLDAYIM’
Trabzon’dan Antalya’ya doğru yola çıktığını söyleyen bir vatandaşlar 3 saattir Samsun’da yolda kaldığını belirterek, “Herhalde gidemeyeceğiz, Giresun’da da kar vardı ama bu kadar yoktu. Zaten bu kadar karın yağacağını da tahmin etmemiştim. 3 saattir yoldayız bakalım ne olacak. Eğer böyle devam ederse yolda kalmaktansa geri döneceğim” dedi.

‘ÇORUM- SAMSUN KARAYOLUNDA SÜRÜCÜLERE KAR ENGELİ’
Türkiye’nin önemli karayolu geçiş güzergâhlarından Çorum ‘da etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun – Ankara karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kentte dün gece başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran kar yağışı, il genelinde devam ediyor. Tipi kentte hayatı olumsuz etkilerken Çorum – Samsun karayolunun 7’inci kilometresindeki Hasan Zahir ve 10’uncu kilometresindeki Kaymakçı mevkilerinde kar yağışı nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Ağır vasıtaların kayması nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarak yollarına devam etmeye çalıştı.  Yolda kalan araçların kurtarılmasına yardımcı olan İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, ağır vasıtaların zincirsiz geçişine izin vermedi. Bazı sürücüler uzun bir süredir yolun açılmasını beklediklerini belirterek karayolları ekiplerinin daha dikkatli olmalarını ve kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını zamanında yapmalarını istedi. Özel harekât polisleri de, yolda kalan araç sürücülerine yardımcı oldu.

Görüntü Dökümü
-Uzun araç trafiğinden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Araçlardan detaylar
-Aracına zincir takan sürücülerden detaylar
-Detaylar
-Yolda kalan vatandaşların röportajı
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Zincir satan esnaftan detaylar
-Drone detayları
-Yolda kalan araçlar
-Trafik ekipleri ile bir vatandaş arasında tartışma
-Zincir takan sürücüler
-Yolda kalan sürücü röp
-Muhabir anonsu (Yusuf ÇINAR)
-Uzun araç kuyrukları
-Özel harekat polislerinin yolda kalan sürücülere yardım etmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL-Tayfur KARA-Yusuf ÇINAR/ÇORUM-SAMSUN, (DHA) –

========================

Elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar korkuttu

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde birbirine değen elektrik tellerinin oluşturduğu kıvılcımlar mahalleliyi korkuttu.

Ereğli’ye bağlı Yeşiltepe Mahallesi Sarıkorkmaz Sokak’ta gece saatlerinde birbirine değen elektrik telleri kısa devre yaptı. Tellerden çıkan kıvılcımlar, mahalleliyi korkuttu. Patlama sesi yaratan elektrik telleri için ilgili kuruma ihbarda bulunuldu. O anlar, vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü
-Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler

Haber-Kamera: EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

======================

Zonguldak’ta kar güzelliği dronla görüntülendi

ZONGULDAK’da etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan kent dronla havadan görüntülendi.

Kentte dün etkili olan kar kar yağışı ile birlikte merkez ve ilçeler beyaza büründü. Sabah saatlerinde ise güneşin yüzünü göstermesiyle kent merkezinde karla kaplı mahalle ve sokaklarda kartpostallık manzaralar görüldü. Zonguldak-İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesiminde de ormanlar karla kaplandı. Merkez ve ormanlardaki güzel görüntüler, dronla havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Dron ile kent merkezi görüntüsü
-Ormanlardan dron görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

======================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!