Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin duruşmada ikinci oturum başladı
 
SAKARYA’nın Hendek ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin açılan davanın ikinci duruşması, ikinci gününde devam ediyor. Duruşma, sanıklardan A.Ç.’nin çapraz sorgusuyla devam edecek.

Hendek’te havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen patlamaya ilişkin dava, Ferizli ilçesindeki Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu’nda devam ediyor. 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin dosya kapsamında fabrika sahibi Y.C., fabrika sorumlu müdürü A.A., fabrika müdürü ve sorumlu ustabaşı H.A.V., genel ustabaşı E.Ö., ve iş güvenliği uzmanı A.B. tutuklu, fabrika sahibinin babası A.R.E.C. ve sorumlu müdür A.Ç. ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Aralarında fabrika çalışanları ve olaydan etkilenen diğer kişilerin de olduğu toplam 108 müştekinin dinleneceği davada, şüpheliler hakkında ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçunda 2 yıl 8 aydan, 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor. 

İlk celsesi Sakarya Adliyesi’ndeki fiziki alan yetersizliği nedeniyle ertelenen davanın ikinci duruşması dün başladı. Yapılan ilk oturumda sanıklardan 6’sı dinlendikten sonra, A.Ç. isimli sanığın savunması sırasında salonda tartışma yaşandı. Mahkeme heyeti, tartışma nedeniyle duruşmaya ara verdi. Bugün saat 10.30 itibari ile duruşmanın ikinci oturumu başladı. Mahkeme heyetinin katılımcıların yoklama tespitini yapmasının ardından sanık A.Ç. savunmasını tamamlayacak. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti 108 müştekiyi dinlemeye başlayacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Mahkeme salonunun dışarıdan görüntüsü
– Vatandaşların gelişi
– Detay
HABER-KAMERA: Alişan KOYUNCU-Ramiz Kaan OKTAR/FERİZLİ (Sakarya),(DHA)-

=========================

Doğalgaz dağıtım ofisinde eski eşini öldüren sanığa 24 yıl ceza

Reklam Alanı

İZMİT’te doğalgaz dağıtım şirketinin ofisinde abonelik devri için buluştukları sırada eski eşi Ayşe Acar’ı (36) başına bir el ateş ederek öldüren Kerem Tuğral (44), haksız tahrik indirimi uygulanarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 16 Ekim 2019 günü, Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nda meydana geldi. Ayşe Acar boşandığı Kerem Tuğral ile birlikte yaşadıkları evin aboneliklerini iptal ettirmek için doğalgaz şirketinde buluştu. Ayşe Acar, Kerem Tuğral tarafından tabanca ile başından vurularak öldürüldü. Olay yerinde gözaltına alınan Kerem Tuğral’ın, cinayeti daha önceden planladığı ve Ayşe Acar’ı ölümle tehdit ettiği için olaydan 13 gün önce hakkında tedbir kararı çıkarıldığı belirlendi.

SANIK, ‘ÇOK PİŞMANIM’ DEDİ
Sanık Kerem Tuğral’ın yargılanmasına bugün Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma salonunda sanık Kerem Tuğral, öldürülen Ayşe Acar’ın ailesi ve avukatlar hazır bulundu. Karar öncesinde son sözü sorulan sanık Kerem Tuğral, “Olay günü oraya öldürmek için gitmedim. Öyle bir düşüncem olsa mermiyi silahın ağzına verir, giderdim. Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Önceki ifadelerimi tekrar ederim” dedi. Müşteki avukatları haksız tahrik indirimi uygulanmamasını talep etti.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI
Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, Kerem Tuğral’ın ‘Tasarlayarak Öldürme’ suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar kıldı. Evli kaldıkları dönemde maktul Ayşe Acar’ın başka kişilerle gönül ilişkisi yaşadığının ortaya çıkması nedeniyle cezada haksız tahrik indirimine hükmeden mahkeme heyeti, Kerem Tuğral’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına indirim uygulayarak 24 yıl hapis cezası verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– ARŞİV
HABER: Sebahattin AYDIN/İZMİT,(Kocaeli),(DHA)

=========================

Sağlık çalışanlarının zorlu mücadelesini fotoğraflayan doktor, sergi açtı

ZONGULDAK Alaplı Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Burcu Çoban, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin pandemi servisinde çalıştığı dönemde çektiği fotoğraflarla hastane koridorunda sergi açtı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin pandemi servisinde görev yapan Dr. Burcu Çoban, 1 ay önce Alaplı Devlet Hastanesi’ne tayin oldu. Geçen yıl Mart ayından bu yana meslektaşlarının ve diğer sağlık çalışanlarının koronavirüs ile mücadelesini fotoğraflayan Dr. Çoban, bir yıl boyunca sağlık çalışanlarının tarihi mücadelesini ölümsüzleştirmek için mesai saatleri dışında hastanede kalarak deklanşöre bastı. Binlerce fotoğraf çeken Dr. Çoban, çektiği fotoğraflarla pandeminin birinci yılında Alaplı Devlet Hastanesi koridorunda sergi açtı.

‘MÜCADELEYİ FOTOĞRAFLARLA ANLATMAYA ÇALIŞTIM’
Salgın sürecinde çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Dr. Burcu Çoban, “O süreçte hem yoğun bakım, hem de hastanemize hızlıca hasta yatışları olmuştu. Bizim açımızdan çok yoğun bir süreçti. O döneme kadar ben yaklaşık 2 yıldır amatör fotoğrafçılıkla uğraşıyordum. Pandemi süreciyle birlikte hem yasaklar, hem de süreçten dolayı dışarı çıkıp fotoğraf çekemediğim için hastanede yaşadığımız anları ölümsüzleştirmek istedim. Yoğun bakım servisi, laboratuvar ve acil servisinde çalışan doktor ve sağlık çalışanlarımızı fotoğraflamaya çalıştım. O dönemde doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yaşadığı süreci, sonraki zamanlara aktarmak istiyorum. Buna da Alaplı Devlet Hastanesinde sergi açarak başladık. Doktorların mücadelesini hastalarımıza gösteriyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Sergiden detaylar
-Sağlık çalışanlarının sergiyi gezmesi
-Dr. Burcu Çoban ile röp.
Haber-Kamera: Cem SÜRMENELİ/ALAPLI(Zonguldak),(DHA)

========================

Öğrencilerden ‘mavi Amasya’ vurgusu

SAĞLIK Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Amasya’da öğrenciler, kentlerinin yer aldığı haritayı mavi renge boyayarak, vatandaşların kurallara karşı daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Amasya’da Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı koronavirüs risk haritasında ‘Çok yüksek riskli’ iller arasında bulunan kent için ‘Bize Yakışanı Yapalım, Maviliklere Koşalım’ kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, okul idarecilerince kendilerine verilen kentlerinin yer aldığı haritayı mavi renge boyayarak, vatandaşların salgın kurallarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Öğrenciler ayrıca, mavi renge boyadıkları haritaları evlerinin ve balkonlarının camlarına asarak, maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat çekti.

‘ELBİRLİĞİ İLE BU ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ’
Öğrencilerin Amasya haritasını maviye boyayarak evlere, iş yerlerine, sınıflarına asarak bu kampanyaya destek verdiklerini kaydeden Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun “Malum bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan virüsle mücadele etmekteyiz. İlimizde bu dönemde kırmızı kategoride yüksek riskli iller arasında. Sayın valimizin talimatıyla öğrenciler arasında bu konuyla ilgili pek çok kampanya başlatmıştık. En son başlattığımız kampanya da sloganımız ‘Bize Yakışanı Yapalım Maviliklere Koşalım’ adı altında öğrencilerimiz Amasya haritasını maviye boyayarak evlere, işyerlerine, sınıflarına asarak bu kampanyaya destek oldular. Gerçekten kampanya şu anda iyi gidiyor. Bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah elbirliği ile bu zor günleri ülke olarak, dünya olarak atlatacağı” dedi.

İlkokul öğrencisi Begüm Abacı (7) da okuduğu şiirle herkesi kurallara uymaya, Amasya haritasını maviye dönüştürmeye davet etti. Anaokulu öğrencisi Bera Yeşilyurt (5) ise “Kurallara uyalım, Amasya’yı masmaviye boyayalım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Öğrencilerin haritayı boyaması
-Konuşma ve detaylar
HABER KAMERA: Serap Şerife KARA/AMASYA,(DHA)-
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!