Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) VAN’DA 3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM KORKUTTU

VAN’da merkez üssü Tuşba ilçesi olan 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremi hissedenler kısa süreli panik yaşadı. 
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Van’ın Tuşba ilçesi Güveçli Mahallesi olarak saptadığı deprem, saat 11.23’te meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hissedenler dışarı çıkarak bir süre bekledi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 3.8, derinliğini ise 5 kilometre olarak bildirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Van cadde ve sokaklardan detaylar
-Bir vatandaş ile röportaj
-Sokaktaki vatandaşlardan detaylar

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)

====================================================

2) KORONAVİRÜSÜ ATLATANLARDA YENİ BULGU; GÖZ VE CİLTTE DÖKÜNTÜ İLE KAŞINTI
 
ESKİŞEHİR Şehir Hastanesi ‘Covid Sonrası İzlem Merkezi’nde, 5 ayda 2 bin 100’e yakın koronavirüs atlatan hasta, kontrolden geçirildi. Kişilerin hastalığı atlattıktan sonra da solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı, halsizlik, yorgunluk, uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlıklarının devam ettiği tespit edilirken, ikinci kontrollerde ise göz ve ciltte döküntüler ile kaşıntı rahatsızlığı yaşadıkları belirlendi.
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, koronavirüsü atlatan kişilerin uzun dönem takiplerinin yapıldığı Covid Sonrası İzlem Merkezi’nde, 5 ayda 2 bin 100’e yakın hasta kontrolden geçirildi. Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de gelen koronavirüsü yenmiş kişilerde hala solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı, halsizlik, yorgunluk, uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlık şikayetlerinin devam ettiği belirlendi. İkinci kez kontrole gelenlerde yapılan incemelerde ise koronavirüsü atlatanların göz ve ciltte döküntüler ile kaşıntı rahatsızlığı yaşadıkları tespit edildi.
‘ATİPİK GÖZ VE CİLT BOZUKLUKLARINA RASTLIYORUZ’
Hastane Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, Covid Sonrası İzlem Merkezi’nde son 5 aylık gözlemler sonucu hala 10 hastadan 1’inde ciddi solunum sıkıntısı, nefes darlığı ve egzersiz intoleransına (kas yorgunluğu) rastlandığını anlattı. Bildirici, “Hastaların yaklaşık yarısında halen kas-eklem ağrıları ve halsizlik şikayetleri devam ediyor. Bu hastaların bir grubunda atipik göz ve cilt bozuklukları veya bunlarla ilgili yakınmalara rastlıyoruz. Bu şikayetlerin Covid ile bir ilişkisi var mı? Bu konuda çok emin değiliz ama dikkati çeken sayıda göz ve cilt yakınmaları var. Bu konu ile ilgili de arkadaşlarımız çalışmalarına ve araştırmalarına devam ediyorlarö diye konuştu. 
‘HASTALARI TAKİP EDİYORUZ’
Covid Sonrası İzlem Merkezi Koordinatörü Dr. Şebnem Eker Güvenç de koronavirüs atlatanların eklem ağrısı, halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı gibi şikayetlerinin yaygın olduğunu söyledi. Kontroller sırasında bunlara ek olarak farklı semptomlarda şikayetler de görmeye başladıklarını kaydeden Güvenç, “Cilt döküntüleri, gözle ilgili semptomlardan bulanıklık, bozukluk gibi şikayetlerle geliyor hastalarımız. Bunları ilgili bölümlere yönlendirerek takip ediyoruz. Tabi bu durumları Covid enfeksiyonu ile direkt ilişkilendirmek için henüz erken ama hastaların takibinde bunu gözlemleyeceğiz. Değişik semptomlarla gelen hastaları oldukça sık görüyoruz. Olumlu geri dönüşler alıyoruz ve hastaları takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de verileri takip edeceğiz. Yeni bulgular hastalıktan 3-4 ay sonra cilt döküntüleri, kaşıntı ile gelen hastalar varö dedi.
Geçen yılın Ekim ayında koronavirüsü yenerek, sağlığına kavuşan Fatih Harman da kontrolleri için İzlem Merkezi’ne geldiğini söyledi. Hala bazı sıkıntılarının devam ettiğini anlatan Harman, “Ekim ayında hastalığı kaptım sonrasında rahatsızlandım, ateşim çıktı. Hastanede yapılan test sonucunda pozitif olduğumu öğrendim. Evde tedavi uyguladılar. Sonrasında tekrar rahatsızlanınca hastaneye yattım. İlaç tedavisi uyguladılar, 1 hafta sonrasında çıkış verdiler. Sonrasında merdiven çıkarken veya yürüdüğümde nefes sorunum oluştu. Onun için tekrar Covid İzlem Merkezi’ne geldim. Eskisine nazaran yürüdüğümde ya da koştuğumda tabi ki nefes darlığı şikayetlerim oluyor. Bu sıkıntılarım devam ediyorö diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Covid-19 izlem merkezi koridoru
-Telefonla hasta daveti
-Doktora kontrole gelen hasta
-Doktor Şebnem röp.
-Covid tedavisi görmüş Fatih Harman röp.
-Başhekim Yaşar Bildirici röp.
-Şehir hastanesi girişi ve tabelası
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ ESKİŞEHİR,(DHA)-

====================================================

3) ‘BEYAZ CENNET’ PAMUKKALE TURİSTLERE KALDI
 
TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmadan muaf olan turistlerin akınına uğradı. Travertenler üzerinde yürüyen turistler, doğal güzelliğin tadını çıkardı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale’de yabancı turistler yoğunluk oluşturdu. Tam kapanmadan muaf olan yabancı turistler, doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla ön planda olan ‘Beyaz Cennet’e ilgi gösterdi. Travertenler üzerinde yürüyüş yapan turistler, yaz-kış sıcaklığı 36 derece olan Antik Havuz’da termal suya girmenin keyfini sürdü. Eşsiz ortamın tadını çıkartan ziyaretçiler, cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf ve video çekerek, bu anları ölümsüzleştirdi.
Ukrayna’dan gelen turistlerden Tania Tatyana, Pamukkale’nin benzersiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirtti. Travertenlerde yürümenin çok farklı bir his olduğunu ifade eden Tatyana, “Türkiye’ye pandemi döneminde tatile geldik. Burası çok güzel bir yer. Hayranlık verici bir ortamı var. Restoranlar paket servis yaparak çalışıyor. Oturup yemek yiyemiyoruz. Eskiye göre burada az turist olduğunu gördük. Ancak tarihi ve doğal yerleri rahatça gezebilir çok güzel fotoğraflar çekilebiliyor” dedi.
Rusya’dan gelen Svetlana Zilvova ise, “Pamukkale’ye hayran kaldım. Arkadaşımla buraya geldim. Pandemi nedeniyle önlemler üst seviyede. Doğal güzelliğin tadını çıkarıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Pamukkale’den görüntü
-Turistlerden görüntü
-Yoğunluktan görüntü
-Travertenlerde yürüyenlerden detaylar
-Fotoğraf çektirenlerden görüntüler
-Antik Havuz’dan ve yüzenlerden detaylar
-Tania Tatyana ve Svetlana Zilvova ile röportaj

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

====================================================

4) 5 YILDIZLI OTELLERİN YANINDA ÜCRETSİZ İZOLE TATİLE ‘TAM KAPANMA’ ENGELİ
 
ANTALYA’da, her yıl 5 yıldızlı otellerin yanı başına kurulan ve izole lüks tatilin ücretsiz sunulduğu çardak kente bu yıl tam kapanma nedeniyle giden olmadı.
Antalya’da çoğunlukla 5 yıldızlı otellerin bulunduğu bölgenin hemen yanında yer alan Kumköy Mahallesi’nde, denize sıfır lüks tatili ücretsiz sunan oba ve çardaklar, geçen yıl bırakıldığı gibi duruyor. Aksu ve Serik ilçelerinden gelen yaklaşık 3 bin kişinin, her yıl sahil bandındaki derme çatma çardaklarda yaz mevsimini geçirme alışkanlığı bu yıl art arda gelen pandemi yasakları nedeniyle henüz başlayamadı. Terk edilmiş görüntü çizen çardakların bir kısmının yıkıldığı bir kısmının ise sadece demir iskeletinin ayakta kaldığı görüldü. Geçen yıl bazı çardaklarda uydu anteninden güneş enerji paneline teknolojinin her imkanının bulunduğu çardakların bazı yerlerine biriken kumlar nedeniyle ulaşmak imkansız hale geldi.
Yaşlılar, kadınlar ve çocukların geçen yıl gelip hem tüm yazı koronavirüsten uzak izole hem de ücretsiz geçirdiği çardak kentte market dahi kurularak bölge sakinlerinin ihtiyaçları karşılandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Obalardan görüntüler
– Obaların drone görüntüleri
– Sahilden geniş plan görüntüler 
– Boş obalar detay
– Obalar yakın plan detaylar
– Genel ve detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN /ANTALYA, (DHA)

====================================================

5) OVACIK BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞANLAR KARANTİNADA; İŞLERİ BAŞKAN YAPIYOR

TUNCELİ’nin Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, mevcut personelin pandemi nedeniyle evlerinde izole olması nedeniyle kurumda çalışan kalmayınca, vatandaşa yardımcı olmak için tüm birimlerde tek başına hizmet veriyor.
Ovacık Belediyesi’nde görevli 2 memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekiplerinin yaptığı incelemeyle bu kişilerin temaslısı olarak 6 personel daha tespit edildi. Belediyede görevli 8 personel, koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 Mayıs günü 10 gün süreyle evlerinde izole edildi. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, kurumda çalışan kalmayınca vatandaşların işlerinde aksama olmaması için tüm birimlerde işlemleri kendisi yapmaya başladı.
‘BÜTÜN İŞLERİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM’
Belediyede kendisi hariç tüm personelin evlerinde izole edildiğini anlatan Belediye Başkan Mustafa Sarıgül, “Belediyede benim dışımda kimse kalmadı. Gelen vatandaşlar rahatlıkla benim yanıma gelebiliyor ve sorunlarını dile getiriyor. Vatandaşı mağdur etmemek adına kendim bütün işleri yapmaya çalışıyorum. Birçoğunu hallediyoruz, acil olmayanları da erteliyoruz. 10 gün boyunca karantina süreci devam edecek, bu süreçte de vatandaşı mağdur etmemek için ne geliyorsa yapacağım. Genelde emlak vergisi, sosyal yardımlaşmaya vermek için mal bildirim değerlerini dolduruyoruz, su tahsilatını yapıyoruz. Kapanma dönemi olduğu için çok fazla ödeme yapan yok ama teknik işler için gelenleri ise erteliyoruz” dedi.
İşlem için geldiği belediyede kimsenin olmadığını görünce şaşırdığını aktaran Gürkan Beyazgül, “Belediyeye geldim ve hiçbir memur olmadığını gördüm. Bunun üzerine başkanlık katına gittim. Başkan makamında oturuyordu ve bana çalışanların karantinada olduğunu dile getirdi. Ben de işlemlerim olduğunu söyleyince gerçekleştirdi. Başkan sağ olsun halka yardımcı olmak için tek başına çalışıyor” dedi.
İlçe sakinlerinden Serdar Yıldız ise belediye başkanlarının genellikle makamda görmeye alışkın olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Başkan, geçici süreliğine belediyeyi kapatabilir ve işlem yapmayabilir ama sağ olsun gelip tüm işleri kendisi yapıyor. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Belediye başkanlarını makamda görmeye alışkınız ama bizim başkan halkına yardımcı olmak için tüm birimlerde tek başına hizmet veriyor.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhabir Serhat Ozan Yıldırım’ın anonsu
-Belediye binasının girişi
-Boş odalar
-Vatandaşların başkanın yanına gelmesi
-Başkanın vatandaşlarla vezneye gitmesi
-Başkana evrak veren vatandaşlar
-Bilgisayar başında vatandaşların işini yapan başkan
-Başkanın evrakları imzalaması
-Evrak inceleyen başkan
-Gürkan Beyazgül’ün konuşması
-Serdar Yıldız’ın konuşması
-Mustafa Sarıgül’ün konuşması
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ OVACIK (Tunceli), (DHA)

====================================================

6) KAPADOKYA’YA NİSANDA 74 BİN 458 ZİYARETÇİ GELDİ
 
TÜRKİYE’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerlerini, nisanda 74 bin 458 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ziyarete açık bulundurulan Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri, Karanlık, El Nazar ve Gülşehir St. Jean Kiliseleri, Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak, Tatlarin ve Mazı Yer Altı Şehirleri, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Örenyeri, Gülşehir Açık Saray Harabeleri, Hacıbektaş Veli Müzesi ve Hacıbektaş Atatürk Evi’ni nisan ayında 74 bin 458 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgedeki müze ve ören yerlerini 2020 yılının Nisan ayında ise koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olduğu için ziyaret eden olmamıştı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kapadokya bölgesindeki Turistlerden genel görüntü
-Drone ile genel balon görüntüsü

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR,(DHA)

====================================================

7) VİRANŞEHİR’DE OTOMOBİLDE 547 SİKKE ELE GEÇİRİLDİ
 
ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinde, jandarma ekiplerince durdurulup, arama yapılan otomobilde 547 sikke ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 kişinin otomobille tarihi eser taşıyacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler takibe aldıkları otomobili Viranşehir ilçesi girişinde durdurarak aradı. Araçta yapılan aramada poşetler içine gizlenmiş çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen 547 sikke ele geçirildi. Sikkelere el koyan ekipler, otomobilde bulunan ismi açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Operasyonda ele geçen sikkeler
– Poşet içindeki sikkeler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

====================================================

8) VAN’DA TAM KAPANMADA TOPLU YAŞAM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLDİ

VAN Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapama sürecinde, kent genelinde dezenfente çalışması yaptı. Ekipler, toplu yaşam alanları olan cadde, sokak, banka ATM’leri, park ve çöp konteynerlerini dezenfekte etti.
Büyükşehir Belediyesi, koranavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde, başlattığı dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Dairesi Başkanlığı’na bağlı 75 kişiden oluşan ekip, halkın yoğun olarak kullandığı toplu yaşam alanları olan camiler, toplu taşıma araçları, duraklar, cadde, sokak, banka ATM’leri, park ve çöp konteynerlerinde çalışma yaptı. Çalışma ile birlikte her yer titizlikle dezenfekte edildi. 
ÇALIŞMALAR 75 KİŞİLİK EKİPLE SÜRDÜRÜLÜYOR
Dezenfekte çalışmalarının yasak boyunca devam edileceği kaydedilirken, çalışmaları takip eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, kent genelindeki toplu yaşam alanlarını baştan sona dezenfente edildiğini belirterek, “Türkiye’de tam kapama sürecini girildi. Pandimeden bir an önce kurtulmamız için Van Büyükşehir Belediyesi olarak tam kapamayı büyük bir fırsat bilip, kent merkezindeki park,toplu yaşam alanlarının olduğu her bir noktada 17 Mayıs’a kadar bu çalışmalarımızı aralıksız yürüteceğiz. Tabi bir an önce pandemiden sağlıklı kurtulabilme anlamında bu çalışmalarımız devam ediyordu, bu süreçte de daha yaygın bir şekilde devam edecektir. Bu anlamda cadde, sokak, park ve banka ATM’lerinde dezenfekte çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı 75 personelle yürütüyoruz. Cenab-ı Allah bizi bir an önce bu hastalıktan kurtarsın. İnsanlarımız öncelikle bu kapama sürecinde maske, mesafe ve diğer kurallara uyumalarını istiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kent merkezinde dezenfekte çalışmaları
-Ekiplerin cadde ve sokaklarda dezenfekte yapması
-Ekiplerin park, ATM ve toplu yaşam alanlarını dezenfekte etmesi
-Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi ile röportaj
-Ekiplerin dezenfekte işlemlerinden detaylar

Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

====================================================

9) İŞ İNSANLARINDAN 700 AİLEYE İFTAR YEMEĞİ VE 160 BİN LİRALIK GIDA KARTI DESTEĞİ
 
SİVAS’ta isimleri açıklanmayan bir grup hayırsever iş insanı, 700 aileye 160 bin liralık gıda yardımı ile iftar yemeği desteğinde bulundu.
Sivas’ta bir grup hayırsever iş insanı, ramazan ayının gelmesi ve koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu. Geçen yıl 700 ailenin 120 bin liralık bakkal veresiye borcunu kapatan iş insanları, bu yıl ise farklı bir kampanya başlattı. İş insanlarının görevlendirdiği gazeteci Muharrem Tağızade (65), gönüllü olarak muhtarlar ve bakkallarla iletişime geçerek öncelikle yardıma muhtaç aileleri belirledi. 700 ailenin günlük iftar yemeği karşılanırken, ayrıca, toplam bedeli 160 bin lira tutarında bin adet gıda destek kartı dağıttı. Kentte faaliyet gösteren Jale Yurtçul’a ait ev yemekleri işletmesinde özenle hazırlanan yemekler, paketlenerek iftar saatine yakın bir zamanda ailelere teslim edildi. 
‘SİVAS İNSANI İYİLİĞİ EYLEME DÖKÜYOR’
İş insanlarının her yıl farklı bir şekilde yardım kampanyaları düzenlediğini söyleyen Muharrem Tağızade, “Geçen yıl veresiye defterlerini kapatan iş insanları, bu yıl da isimlerini gizli tutarak çalışmayı benim yürütmemi istediler. Yüzlerce insana birkaç fabrikadan yemek hazırlıyoruz. Muhtarlarımızın da iş birliğiyle birlikte evlere yemek servisi yapıyoruz. Hazırlanan bu yemeklerin protein değeri, kontrolleri, temizliği ve kalitesi gıda mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Arkadaşlarımızla birlikte bu yemeğin yanı sıra bine yakın alışveriş kartı hazırladık. Muhtaç durumda olan insanlara gönderdik. Bu kartları hiç sorgulamadan insanlara veriyoruz. Onun beyanını esas olarak alıyoruz. Restoranlarda ve kıraathanelerde çalışan garsonlara bu kartlardan dağıttık. Sokaklarda gezinen seyyar satıcılara ulaştırdık. Sivas insanı, içinde var olan iyilik duygusunu her fırsatta eyleme döküyor. Ramazan olsun olmasın yılın her günü, her ayı gördüğünüz gibi yardım işlerine devam ediyorlar. Bu iyilik gününün vermiş olduğu duyguyu, tüm yıla ve hayatımıza yaymamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yemeklerin hazırlandığı yerden görüntüler
-İftar için hazırlanan paketler
-Muharrem Tağızade’nin açıklamaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/ SİVAS, (DHA) 

====================================================

10) AKSARAY VALİLİĞİ, BAKKALIN VERESİYE DEFTERİNİ KAPATTI

AKSARAY  Valiliği öncülüğünde 48 mahallede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destek alanların mahalle bakkallarına olan veresiye borçları ödendi. 
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, beraberindeki heyetle birlikte kentteki bakkaları ziyaret edip, vatandaşların veresiye defterlerindeki borçları ödedi. Vali Aydoğdu,   48 mahallede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destek alanların bakkalardaki veresiye defterinde bulunan borçların ödendiğini belirtti. Vali Aydoğdu, “Aksaray yine güzel bir hayırseverlik örneği gösteriyor. Aksaray merkezde bizim 48 mahallemiz var.  Bu mahallelerimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı alışveriş yapan veresiye defterine borç yazdıran insanlarımız var. Bugün bütün birim amirlerimizle bu bakkallarımıza gidiyoruz. Orda veresiye olarak alışveriş yapan SYDV tarafından desteklenen vatandaşlarımızın borçlarını ramazan ayında Valilik olarak kapatacağız ödedi.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Vali Hamza Aydoğdu’un açıklaması
– Vali Hamza Aydoğdu’un bakalları ziyaret edip borçları ödemesi
– Emniyet Müdürü Murat Kolcu’un bakkalda veresiye borcunu ödemesi
– Mili Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın bakkalda veresiye borcunu ödemesi
– Müftü Hasan Hüseyin Güller ‘in bakkalda veresiye borcunu ödemesi
– Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

====================================================

11) YAVRU KAYA SANSARLARI KORUMAYA ALINDI

DÜZCE’de, anneleri tarafından terk edilen 2 kaya sansarı yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alındı. Henüz 3 günlük oldukları tahmin edilen yavrular sütle beslenmeye başladı.
Kaynaşlı ilçesinde yol kenarında iki sansar yavrusu gören bir kişi durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne iletti. Görevliler, yavruların annelerinin geri dönmesi ihtimaline karşın vatandaştan yavruları uzaktan izlemesini ve annelerinin geri döneceğini söyledi. Ancak ihbarda bulunan vatandaş yavruları bir gece boyunca izledi ve annelerinin dönmediğini görünce tekrar ihbarda bulundu. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 günlük olduğu tahmin edilen 2 yavruyu alarak Efteni Yaban Hayatı Koruma Merkezi’ne götürdü. Oldukça aç ancak sağlık durumları iyi olan yavrular şırınga yardımıyla sütle beslenmeye başladı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek, “Kaynaşlı’dan 4 Mayıs günü bize ulaşan bir ihbarda 2 adet sansar yavrusunun yol kenarında olduğu bildirildi. Bize ihbarda bulunan vatandaşı arayarak annesinin etrafında olabileceğini, uzaktan izlemesi gerektiğini ve annesinin gelip yavruları alacağını ilettik. Vatandaşımız yavruları sabaha kadar izledi. Fakat beklemesine rağmen annesi gelmeyince biz de yavruların yanına gittik. Yavruların aç olduğunu gördük. Oldukları yerden alarak koruma alanına getirdik. Şu anda Efteni Yaban Hayatı Koruma Merkezi Rehabilitasyon Merkezi’nde bakılarak tedavileri yapılıyor. Gayet sağlıklılar. 2 ya da 3 günlük olduklarını tahmin ediyoruz. Şu anda sütle besliyoruz. Yaklaşık 4-5 aylık olduklarında kaya sansarı yavrularımızı doğal ortamlarına bırakacağız.ö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Sansarlardan detaylar

HABER: DÜZCE, (DHA) – 

====================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!