Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AKSARAY’DA 15 YAŞINDAKİ KIZI KAÇIRMA KAVGASI: 4 YARALI
 
AKSARAY’da, aynı köyde 2 ailenin fertleri arasında 15 yaşındaki kızı kaçırma olayı nedeniyle çıkan taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi de gözaltına alındı. 
Sevinçli köyünde oturan Umut Ş. (21), 13 Mayıs’ta aynı köydeki Duygu C.’yi kaçırdı. Duygu C.’nin ailesinin şikayeti üzerine çalışma başlatan jandarma, Umut Ş ile Duygu C.’yi komşu köyde saklandıkları evde yakaladı. İddiaya göre Duygu C. evine geri dönmek istemeyince devlet koruması altına alınıp, çocuk yurduna yerleştirildi. Dün saat 22.00 sıralarında ise Umut Ş.’nin yakınları Ziyade Ş. (40), Önder Ş. (38) ve Havif Ş. (60), iddiaya göre konuşmak için Duygu C.’nin yakınları Ramazan C. (42), Tufan E. (19), Hidayet C. (18) ve Kürşat C.’nin (18) yanına geldi.
Bir süre sonra iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Ramazan C., Tufan E., Hidayet C. taş ve sopa darbeleriyle,  Ziyade Ş. ise bacağından bıçaklanarak yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavgada yaralanan 4 kişi, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Aksaray’daki hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili Hidayet C. ve Kürşat C. de gözaltına alındı. 
Olaya karıştığı öne sürülen ve ifadesine başvurulmak için jandarma karakoluna getirilen Duygu C.’nin babası Şakir C. de (41), hastanede karşılaştığı basın mensuplarına “Evimi bastılar. Kızımı kaçırdılar ve beni öldürmeye kalktılar” dedi.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastanede darp edilip yaralanan kişinin görüntüsü  
-Kızı kaçırılan Baba Şakır C.’nin tepkisi
-Hastanede polis ve jandarmanın güvenlik önlemi alması
-Göz altına alınan 2 kişinin sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevki
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

===============================================    

2) NEHİR VE GÖLETLERDEKİ TOPLU BALIK ÖLÜMLERİNİN NEDENİ KURAKLIK
 
DİCLE Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Hülya Karadede Akın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki gölet ve nehirlerde yaşanan toplu balık ölümlerine kuraklığın sebep olduğunu söyledi. Kuraklık nedeniyle tarımsal aktivitelerden dolayı gölet ve nehirlerde su seviyesinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Akın, “En fazla üzerinde durmamız gereken konulardan biri kuraklıktır. Tarımsal alanda bu yıl yüzde 80 rekolte düşüklüğü yaşandı. Susuzluk hem çevreye, hem de suda yaşayan canlı organizmalara çok aşırı derecede olumsuz etki yaratmaktadır” dedi.
Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerindeki gölet ve nehirlerdeki toplu balık ölümleri, bölge halkında endişe yarattı. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Karadede Akın, toplu balık ölümlerinin nedenini Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kuraklıktan kaynaklandığını aktardı. Prof. Dr. Akın, “Diyarbakır, Mardin ve Batman’ın tarımsal aktivitelerin olduğu bölgelerdeki nehir ve göletlerden çekilen aşırı bir su kullanımı görülmektedir. Bu su kullanımından dolayı da suyun seviyesinin de düştüğünü görmekteyiz. Bununla beraber atık suların, gübre ve ilaç atıklarının nehirde kirliliği oluşturuyor. Bu durum da toplu balık ölümlerine sebebiyet vermekte” dedi.
‘SU AKIŞ MİKTARININ DEĞİŞMESİ BALIKLARIN ÖLÜMLERİNE NEDEN OLUYOR’
Barajlardaki su miktarının sürekli değişmesinin balık ölümleri üzerinde büyük etki yaratığını ifade eden Prof. Dr. Akın, “Barajlardaki su miktarının ve düzensiz su akış miktarının sürekli değişmesiyle o ortamda yaşayan balıkların ölümlerine neden oluyor. Bahar mevsiminde balıklar üremek amacıyla genellikle Dicle Nehri’nin yukarı havzalarına doğru toplu olarak göç ederler. Göç ettikleri yerlerde herhangi bir oksijen seviyesinin azalması veyahut o bölgedeki enfeksiyonal bir durumun, yani burada herhangi bir bakteriyolojik bir değişimin olması, bu balıkların üreme mevsiminde çok hassas dönemde oldukları için toplu ölümlerinde de sebebiyet vermiş olabilir. O nedenle en fazla üzerinde durmamız gereken şeylerden bir tanesi kuraklıktır. Bundan dolayı tarımsal alanlarda bu yıl yüzde 80 rekolte düşüklüğü de yaşandı, susuzluk gerçekten de hem çevreye, hem de suda yaşayan canlı organizmalara çok aşırı derecede olumsuz etki yaratmaktadır. Gerçekten de halk endişe içinde, fotoğrafları gördüğüm zaman ben de bayağı endişe yaşadım. Buralarda biyolojik ve kimyasal analizlerin biran önce yapılması gerekiyor ve bunun akabinde hemen halkı bilgilendirmek gerekiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Dicle Nehri
-Muhabir Mehmet Mucahit Ceylan’ın anonsu
-Cep telefonlarla çekilen ölen balıkların görüntüleri
-D.Ü Hidro biyoloji anabilim dalı Başkanı: Hülya Karadede Akın’ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

===============================================    

3) ADANA’DA BAYRAM DÖNÜŞÜ HELİKOPTERLİ DENETİM
 
ADANA’da polis, Ramazan Bayramı sonrası polis ekipleri, otoyolda helikopterli uygulama yaptı. Uygulamada, şehirlerarası otobüslerde yüzde 50 yolcu kapasitesinin aşılıp aşılmadığı, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı denetlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı’nın ardından Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda, helikopterle denetim yaptı. Polis, denetimlerde otobüs işletmelerinin pandemi kuralları kapsamında yüzde 50 yolcu kapasitesini aşıp aşmadığını kontrol etti. Ayrıca sürücülerin başta emniyet kemeri olmak üzere trafik kurallarına uyup uymadığı denetlenirken, yolcuların da izin belgeleri kontrol edildi.
Uygulama sırasında polis helikopteri, yolda kural ihlali yapanları tespit edip yerdeki ekiplere bildirdi. Kural ihlali yapan sürücü ve yolcular, uygulama noktasında durdurularak cezai işlem uygulandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Helikopterin havadan denetim yapması
– Trafik polisin anons yapması
– Polislerin kimlik sorgulaması yapması
– Uygulama noktasından genel ve detaylar

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===============================================    

4) 313 MİLYON TL’LİK UYUŞTURUCUNUN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYONA İLİŞKİN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
 
HATAY’da Birleşik Arap Emirlikleri’ne transit edilmek üzere İskenderun Limakport Limanı’na ‘bina taşı’ olarak beyan edilen 11 konteynerde piyasa değeri 313 milyon TL olan 6 milyon 264 bin 259 ‘captagon’ cinsi uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyona ilişkin detaylar ortaya çıktı. Karadan, havadan ve denizden takibin yapıldığı operasyonda narkotik köpeği ‘Dilek’in tepki vermesi üzerine taş blokların kırılıp içerisindeki uyuşturucunun bulunması kameralara yansıdı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 313 milyon TL olan 72,6 kilo ağırlığında ve 6 milyon 264 bin 259 adet ‘Captagon’ cinsi uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Muş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bakanlığımıza bağlı gümrük muhafaza ekiplerince bugüne dek gerçekleştirilen en yüksek miktarlı ‘Captagon’ cinsi uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirilmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri’ne transit edilmek üzere İskenderun Limakport Limanı’na gelen 17 konteyner yükü ‘bina taşı’ beyan edilen eşyada 15-16 Mayıs tarihlerinde Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince arama gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramada 11 konteyner içerisinde 1072,6 kg (6 milyon 264 bin 259 adet) ‘Captagon’ cinsi uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Ele geçirilen maddenin yaklaşık piyasa değeri 313 milyon TL’dir. Titiz bir çalışma neticesinde bu büyük yakalamayı gerçekleştiren bakanlık personellerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine geçit vermemek için azami gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
HAVADAN, DENİZDEN VE KARADAN TAKİP
Bu arada operasyona ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Hapların ekipler tarafından havadan, karadan ve denizden takip edilerek düzenlenen operasyonla ele geçirildiği kaydedildi. Limanda ve denizde önlem alan ekipler, havadan dron ile takip yaptı.Limana indirilen konteynerler, TIR’lara yüklenerek inceleme sahasına götürüldü. 
BETONLAR NARKOTİK KÖPEĞİNİN KOKU ALMASIYLA KIRILDI
Sahaya indirilen konteynerler içindeki taş bloklar, narkotik köpeği ‘Dilek’ tepki verince kırıldı. Taş blokların içinde naylona sarılı haldeki haplar, tek tek çıkarıldı. Numune poşetlerine alınan uyuşturucu haplar, gümrük muhafaza deposuna konuldu. Ele geçirilen uyuşturucu ‘captagon’ hapların kalitesinin belirlenmesi için alınan numunelerin laboratuvara gönderildiği kaydedildi.
DEPODA SERGİLENDİ 
Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen uyuşturucuyu depoda sergiledi. Hapların ele geçirilmesinde büyük rol oynayan narkotik arama köpeği Dilek de gümrük muhafaza görevlilerinin yanında yer aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Uyuşturuculardan görüntüler,

HABER: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)- 

============================================

5) AMATÖR FOTOĞRAFÇILAR GÖL SAHİLİNİ TEMİZLEDİ
 
BURDUR’da amatör fotoğrafçılar Burdur Gölü sahilinde temizlik yaptı.
Amatör fotoğrafçılar Burdur Gölü’nde bulunan su kuşlarını fotoğraflamak için gittikleri Şeker Plajı’nda gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Fotoğrafçılar hep birlikte bir süre Şeker Plajı sahilinde temizlik yaptı.
Harun Sivrikaya, “Amatör fotoğrafçılar olarak hafta sonları ilimizin doğal güzelliklerini fotoğraflıyoruz. Ama gittiğimiz yerlerde ne yazık ki bir atıkla, pislikle, çöple karşılaşıyoruz. Gördüklerimiz bizi gerçekten üzüyor. İnsanlarımızın çevreye karşı ciddi şekilde duyarlı olması lazım. Hep birlikte çevremize sahip çıkalım. Şu anda Burdur Gölü sahilindeyiz. Burdur Gölü son yıllarda kuraklıktan dolayı hızlı bir şekilde çekiliyor. Burada güzel bir manzara ile karşılaşmak isterken sahilde çöp, lastik, molozla karşılaşıyoruz. Bunları yapmayalım. Söyleyecek söz yok. Çevreye zarar vermeyelim, kirletmeyelim, Doğamıza sahip çıkalım” dedi.
İzzet Tonkaz da “Şeker Plajı’na kuş fotoğrafı çekmek için geldik ama gördüğümüz manzara gerçekten çok üzücü. Sahile atılmış çöpler ve göl içerisinde otomobil lastikleri vardı. Arkadaşlarımızla elimizden geldiğince temizledik. Bütün vatandaşlarımızı çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Temizlik yapanlar
– RÖP 1: İzzet Tonkaz
– RÖP 2: Harun Sivrikaya 
– Çöp toplanması
– Molozlar

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)

===============================================    
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!