Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ayrılmak isteyen sevgilisini öldüren katil zanlısı, adliyede
 
KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Hacer Çetin’i (36), tabanca ile vurarak öldüren Halim Er (53) adliyeye sevk edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde, Gölcük ilçesi Şirinköy Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ndeki bir sitede meydana geldi. Eşinden boşanan 2 çocuk annesi Hacer Çetin, yaklaşık 4 yıldır birlikte yaşadığı, Halim Er’e ayrılmak istediğini söyleyince tartışma çıktı. Eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Halim Er, tartışma sırasında tabancasını çekip, eşyalarını toplamaya başlayan Hacer Çetin’e 4 el ateş etti. Silah sesleri üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Gelen polis ekipleri, Halim Er’e teslim olması çağrısında bulundu. Halim Er, teslim olmayınca, vurulan Hacer Çetin’e de müdahale edilmedi. Yaklaşık 1 saatlik müzakerenin ardından Halim Er, teslim olmayı kabul etti. Halim Er gözaltına alınırken, içeri giren sağlık ekipleri Hacer Çetin’in yaşamını yitirdiğini belirledi. 

Halim Er emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Şüphelinin asayişten çıkarılması
-Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

Reklam Alanı

=================================

Adana’da gök taşı iddiası heyecan yarattı

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde çiftçi Aykut Gökşen’in (32) tarlasını sürerken bulduğu siyah parlak taşın gök taşı olduğu iddiası vatandaşlarda büyük heyecan yarattı.

İlçeye bağlı kırsalda bulunan Hamdilli Mahallesi’nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Aykut Gökşen tarlasını sürerken tarım aletine kaya parçası takıldı. Topraktan, futbol topu büyüklüğündeki taşı çıkarmak isterken ağırlığı ve parlak olmasından şüphelenen Gökşen, taşı alarak evine getirdi. Bölgede ilk kez böyle bir taş gördüklerini belirten Aykut Gökşen, “Tarlamı sürerken traktörü zorlayacak bir taşa takıldı. Ağırlığı ve rengi dikkatimi çekti. Akşamları ışık saçıyor ve içinde farklı renkler var. Komşularımıza ve çevredeki bazı arkadaşlarıma gösterdiğimde gök taşı olduğunu iddia ettiler. İlk defa böyle bir taşla karşılaştıkö dedi.
Gök taşı iddiaları üzerine mahallede büyük heyecan oluştuğunu ifade eden Asiye Gökşen ise “Ağabeyim tarlada bulduğu taşı eve getirdi. Resimlerini görenler, taşın bu bölgeye ait bir taş olmadığını söylediler. Bazı kurumları arayarak yardım istedik ama ilgilenmiyorlar, büyük bir merakla bu taşın ne olduğunu analiz yapılarak belirlenmesini istiyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Muhabir Ceyhun Özer anons
– Taşı bulan çiftçi Aykut Gökşen ile röportaj
– Kız kardeşi Asiye Gökşen ile röportaj
– Vatandaşlardan ve taşlardan genel detay

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)

=================================

Vaka sayılarının en fazla olduğu Karadeniz’de, virüs cenaze ve taziyelerde yayılıyor (2)

VAKA SAYILARI EN FAZLA KARADENİZ’DE; PROF. DR. AYDIN: BU RAKAMLAR KURALLARA UYULMADIĞININ GÖSTERGESİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Karadeniz Bölgesi’nin yer almasını değerlendirdi. Prof. Dr. Aydın, rakamların yüksek olduğunu daha öncede dile getirdiklerini belirterek “Kasım ayında gelen sayıların çok yüksek pozitiflikleri vardı. Alınan ve genişletilen kısıtlamalar nedeni ile de bu sayımız yüzde 15’e kadar düşürülmüştü. Son haftalarda yüzde 15 ve 25 sayıları arasında değişim gösteriyordu. Ama bu rakamların çok yüksek olduğunu çeşitli platformlarda da söylemiştim. Bunun nedenleri bulaşın devam ettiğinin başka türlü bir ifadesidir. Yani solunum yolu ile konuşmayla dışarıya attığımız damlacıkların taşıdığı virüsle damlacıkların bulaştığı. Yani maske, mesafe ve hijyen kuralına iyi uyulmadığının bir göstergesi. O nedenle ben bu uyulması gereken kişisel ve toplumsal kuralların daha sıkı denetlenmesi gerektiğine inanıyorum özellikle bu bölgede. Umuyorum insanlarımız da bu rakamları görünce ortaya çıkan bu paniğin toplumu uygun davranışlara yöneltsin” dedi.

‘SICAK GÜNLERDE İNSANLAR BİR ARAYA GELDİ’
Yüksek rakamlarda çeşitli parametrelerin etkili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, “Bu parametrelerden bir tanesi geçen haftalarda bahar günlerinin yaşanması. Bu güneşli sıcak günlerde insanlar evlerinden çıkıp küçük veya büyük gruplar halinde bir araya gelerek alınan kısıtlamaları göz ardı ettiler. Bunun köy gibi kırsal bölgelerde maske mesafe ve hijyen kurallarının hiçe sayıldığı alanlara kaçışta oldu. Şehirde yaşayanların büyük bir çoğunluğunun köylerde güzel manzaralı ortamlarda lüks evleri var. Bu evleri özellikle kısıtlamaların olduğu hafta sonlarında kullanan çok insan var. Ciddi bulaşım oralarda olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu tür yerlerde kurallara fazla uyulmuyor. Ancak bunlar HES uygulamaları açısından kayıtları şehir merkezinde olduğu için kırsal alanlarda efekte oldukları anlaşılmıyor. Şehirdeymişler gibi bir sonuçla karşı karşıyayız. Bunun ciddi bir şekilde analiz edilmesi lazım. Her kişinin bu virüsü nereden almış olabileceğini iyice filyasyon ekiplerinin ve hekimlerin sorgulaması gerekiyor ki kaynakları ortaya çıkarıp bu kaynakların önüne geçilebilsin” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
Prof. Dr. Faruk Aydın’ın açıklaması

Haber-Kamera: Selay SAYKAL TRABZON-DHA

======================================

Dr. Tiyekli: Türk Tabipler Birliği, Türk hekimlerine ihanet ediyor

KAHRAMANMARAŞ Tabipler Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin Gara operasyonuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Açıklamanın sadece konseyi bağladığını, Türk hekimlerinin her zaman devletinin ve ordusunun yanında olduğunu belirten Tiyekli; “Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri gerçekten Türk hekimine ihanet etme sürecine gelmiştir” dedi.

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Gara’da rehin tuttuğu 13 asker ve polisi şehit etmesiyle ilgili Türk Tabipler Birliği’nin resmi Twitter hesabından “Acılarını paylaşıyoruz. Gare’de yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz” şeklinde paylaşım yapıldı. Tepki alan bu paylaşıma Kahramanmaraş Tabipler Odası da paylaşımın altına “Kahramanmaraş Tabip Odası olarak katilleri ve açık/örtülü destekçilerini kınıyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin açıklaması sadece kendilerini bağlar” şeklinde yorum yaparak tepki gösterdi. Bu tepki, Türk Tabipler Birliği’nin paylaşımında da daha fazla paylaşılırken, birçok Twitter kullanıcısından destek gördü.

“BU TEPKİ, 30’DAN FAZLA ODANIN TEPKİSİDİR”
Kahramanmaraş Tabip Odası Dr. Lütfi Tiyekli, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’ni kınadıklarını ve açıklamaların Türk hekimlerini bağlamadığını söyledi. Tiyekli, “Bu tepkiyi gösteren sadece Kahramanmaraş Tabip Odası ve üyeleri değildir. Bu, Türkiye’deki 30’dan fazla tabip odasının ortak görüşüdür. Ben, bunların hepsine bir ortak dil geliştirerek amacıyla bu açıklamayı yaptım. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri gerçekten Türk hekimine ihanet etme sürecine gelmiştir. Türk devletimiz dışarıda operasyonlar yapıyor, devletimizi korumak için teröristlerle savaşıyor ve orada şehitler veriliyor. Orada 13 vatandaşımız alçakça katlediliyor. Biz, bunların acısını yaşıyoruz, yasını tutuyoruz. Buna rağmen Türk hekimlerini temsil etmekten uzak olan merkez konseyi üyeleri sadece bunların kurtarılamadıkları için üzgün olduklarını söylüyor ve belki de orada terör operasyonunda öldürülen teröristler için üzgün olduklarını ifade ediyorlar. Biz böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”
Devletin, bu vatana ve millet hizmet etmek için kendilerini okuttuğunu ifade eden Tiyekli, şöyle devam etti:

“Bizler, bu vatana hizmet etmek için okuduk, bu devletin imkanlarıyla okuduk. Biz, devletimizin, ordumuzun, milletimizin her zaman yanındayız. Bu tip açıklamalar biz duyarlı hekimleri gerçekten çok üzmektedir. Hiç kimse, teröristin yanında olamaz, teröristler için matem tutamaz. Terörizm bir defa kendi inandığımız hekimlik değerleriyle de taban tabana zıttır. Biz, bu şekilde bir açıklamayı kabul etmiyoruz, açıklamayı yapan merkez konseyini kınıyoruz ve bir an önce de kendilerini istifa etmeye davet ediyoruz. Lütfen bu meslek konseyi üyeliğinden istifa edin oraya gerçekten Türk hekimlerini temsil eden insanlar gelsin.”

“TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ YASASI DEĞİŞİRSE, BUNLAR SEÇİLEMEZ”
Türk hekimlerini en iyi şekilde temsil etme adına geçen sene Eylül ayında yapılan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’ne arkadaşlarıyla birlikte aday olduklarını ancak mevcut yasadan dolayı seçimi kazanamadıklarını da ifade den Lütfi Tiyekli, “Biz, Türk Tabipler Birliği’nin gerçek anlamda Türk hekimleri tarafından yönetilmesini istiyoruz. Bu yönetim maalesef bizi temsil etmemektedir. Bunda da en büyük sorunlardan biri Türk Tabipler Birliği yasasına acilen değişikliğe gidilmelidir. Biz, Türkiye’de hekimlik yapmak için her hekime tabip odası üyeliği zorunluluğunun getirilmesini istiyoruz. Eğer bu üyelik zorunluluğu getirilirse şu an merkez konseyindeki üyelerin hiçbirinin seçilme şansı yoktur” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Lütfi Tiyekli’nin tivitlere bakması
– Tiyekli ile röp.
– Tiyekli’nin diğer odaların açıklamasını göstermesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

================================

Buz gibi suda yüzdüler

SAKARYA’nın Erenler ilçesinde yaşayan iki arkadaş, kar yağışı altında buz gibi suda yüzdü.

Erenler ilçesi Ekinli Mahallesi’nde yaşayan Çetin Pekbal ve İsmail Can, Uludere Barajında buz gibi suda yüzdü. Dondurucu soğuğa ve kar yağışına aldırış etmeyen iki arkadaş, önce şınav çekerek ısındı sonra da buz gibi suya girerek yüzdü. İki arkadaş daha sonra barajın kenarında çiftetelli oynadı.,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
İki kafadarın şınav çekmesi 
Suya dalmaları
Karda fotoğraf çekilmeleri 

HABER: Murat HAZER/SAKARYA, (DHA)

===========================

GEBZE’DE KARLA KAPLI YOLLARDA KALDILAR

Kocaeli’de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi (2)

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kar yağışı ulaşımı etkiledi. Bazı araçlar virajlarda kayarak kontrolden çıktı. Kar lastiği olmayan araçlar yollarda kaldı. Vatandaşlar yolda kalan sürücülere yardımcı olarak araçları iterek ilerlemesine yardımcı oldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Vatandaşların yolda kalan aracı itmesi
-Kayan TIR görüntüleri
-Kayan araçlardan görüntüler
-Detay

HABER-KAMERA: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!