Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Binali Yıldırım: Salda’nın ünü Türkiye’yi aştı

AK PARTİ İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Burdur programı kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunurken, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nü de gezdi. Binali Yıldırım, “Salda’nın ünü Türkiye sınırlarını geçti” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Burdur programının ikinci günü kapsamında Vali Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret etti. Yıldırım’ı Valiliğe gelişinde protokol üyeleri karşıladı. Yıldırım, Burdur Valiliği Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Ali Arslantaş ile bir süre sohbet etti. Binali Yıldırım daha sonra Burdur Arkeoloji Müzesi ve İnsuyu Mağarası’nı gezdi. Yıldırım ardından Lisinia Doğa Proje Alanı’nı gezerek proje sorumlusu Öztürk Sarıca’dan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Yıldırım, lavanta fidesi diken kadın işçilerle sohbet ederek, kendisi de fide dikimi yaptı. Yıldırım, tedavileri tamamlanan leylek ve şahini de doğaya bıraktı. Binali Yıldırım’ın Burdur gezisinin son durağı ise Türkiye’nin Maldivleri olarak tanımlanan Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü oldu. Yıldırım’a Doğa Koruma ve Milli Parklar Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz tarafından gölle ilgili bilgi verildi. Milletvekili Binali Yıldırım’a gezileri boyunca eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti.

Yıldırım, burada Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, “Salda’nın son zamanlarda gündeme gelmesi devletin buraya daha fazla yoğunlaşmasını, ihtimam göstermesini sağladı. Özellikle göl etrafındaki sağlıksız yapılaşmaların bu tabiat harikasını olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız, Valiliğimiz gerekli tedbirleri almaya başladı. Pandemi süreci geçtikten sonra eminim ki Salda, bölgenin en önemli cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

Salda Gölü’nün ününün arttığını vurgulayan Binali Yıldırım, “Salda’nın ünü Türkiye sınırlarını geçti. NASA uzay aracının indiği krater bölgesinin kimyasal yapısı ve oradaki mineral yapısı Salda’daki mineral yapı ile benzerlik gösteriyor veya aynı. Bunu NASA açıkladı. Dolayısıyla kısa vadede Mars’a gitmek belki mümkün olamayacak ama aynı duyguyu yaşamak için dünyanın her tarafından insanlar buraya gelecek. Hem Burdur’un hem de bölgenin güzelliklerini görecekler. Ayrıca buraya da ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

Yıldırım daha sonra İstanbul’a gitmek üzere Antalya Havalimanı’na hareket etti.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Valiliğe gelişi
– Müze ve İnsuyu Ziyaretleri
– Lisinia Ziyareti
– Fide dikimi
– Salda Gölü’nde
– Binali Yıldırım ile röp.
– Detay

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- 

===================

Okul servisinde, oğluyla kavga eden iki çocuğu öldürdü; ‘Pişmanım’ dedi (2)

ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
Çorum’un Alaca ilçesi İmat köyünde, Servet Başbuş tarafından tabancayla vurularak öldürülen 8’inci sınıf öğrencileri Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi. köyde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törende, Tunç Taşar’ın babası Süleyman Taşar ve Kaan Hakverdi’nin babası Zafer Hakverdi, evlatlarının ardından gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü: 
– Tabutun Taşınması
– Cenaze namazının kılınması
– Helallik alınması
– Detaylar

Haber- Kamera: Yaprak KOÇER- Miraç ŞENTÜRK- Yusuf ÇINAR ÇORUM -DHA

===================

Hürriyet Gazetesi’nin emektar muhabiri Müfit Bekiroğlu, son yolculuğuna uğurlandı

MERSİN’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi eski muhabiri Müfit Bekiroğlu (83), son yolculuğuna uğurlandı. Çevresinde ve medya sektöründe ‘Müfit Baba’ olarak tanınan Bekiroğlu’nun cenazesinde, yakınları gözyaşı döktü.

Özel bir hastanede şubat ayından beri yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören Müfit Bekiroğlu, gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Uzun yıllar yaptığı Hürriyet Gazetesi muhabirliği döneminde birçok başarılı habere imza atan, çevresinde ve medya sektöründe ‘Müfit Baba’ olarak tanınan Müfit Bekiroğlu’nun cenazesi, hastaneden alındıktan sonra Akbelen Mezarlığı’na getirildi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Gülsevim Bekiroğlu ile evli, biri kız, 2 çocuk babası Müfit Bekiroğlu’nun cenazesine, ailesinin yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, kentte görev yapan gazeteciler, sivil toplum temsilcileri ve sevenleri katıldı. Koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı cenazede yakınları gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Müfit Bekiroğlu’nun cenazesi, toprağa verildi.

MÜFİT BEKİROĞLU KİMDİR?
1938 yılında Van’da doğdu. Lise ve üniversiteyi İstanbul’da okudu. Deniz yedek subayı olarak askerliğini yaptı. 1958 yılında Hürriyet Gazetesi’nde muhabir olarak göreve başladı. 1963 yılından itibaren Adana bürosunda, Adana ve Kıbrıs muhabiri olarak çalıştı. Müfit Bekiroğlu, Mersin’de yaşamını sürdürüyordu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Müfit Bekiroğlu’nun sağlık fotoğrafları 
Kılınan cenaze namazından görüntü 
Tabutun taşınması 
cenaze aracının gelmesi
Tabutun indirilmesi 

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

==================

‘Çok yüksek riskli iller’ arasında olan Trabzon’da sahil ve parklar doldu

SAĞLIK Bakanlığı koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon’da, cumartesi günü, vatandaşlar park ve bahçelerde kalabalık oluşturdu, sahillere akın etti.

Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında olan Trabzon’da normalleşmeye dair ilk adımlardan biri olan cumartesi kısıtlamasının kalkması ile vatandaşlar sahil, park ve bahçelere yöneldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin açık olmadığı Trabzon’da havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, mangal yakarak piknik yaptı. Genellikle maske takıldığı görülürken, mesafe kuralının ihlal edildiği alanlarda devreye polis ve zabıta ekipleri girdi. Ekipler, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı. Sahilde yürüyüş yapmak, vakit geçirmek isteyenler araçları ile gelince otoparklar doldu, Karadeniz sahil yolunda araç kuyrukları oluştu.

‘HER ŞEYİ GÖZE ALDIK DA DIŞARIYA ÇIKTIK’
Parka çocuğunu oynatmaya gelen Kerem Kılıçlı, “Çocuklarımız evlerde bunaldı. Hafta içi zaten çalışıyoruz. Hafta sonu cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kalkınca çocuklarımızla vakit geçirmek istedik. Çocukları evlerde tutmak mümkün değil. İyice psikolojileri bozuldu. Park çok kalabalık, tedirginiz ama yapacak bir şey yok. Her şeyi göze aldık da dışarıya çıktık” diye konuştu.

‘BÜTÜN TRABZON DIŞARIDA’

Kent sakinlerinden Ahmet Adanur ise, “İlk günlerde olduğu gibi bir tedirginlik kalmadı zaten hiçbirimizde. Bugün hava güzel. Dışarıya çıkalım açık alanda oturalım dedik. Dışarısının bu kadar kalabalık olabileceğini tahmin etmemiştik. Bütün Trabzon bunalmış olmalı ki herkes dışarıda” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Drone Trabzon genel görüntüsü
-Trabzon’da piknik alanlarında oluşan kalabalıklardan görüntüler
-Çocuk parkından kalabalık görüntü
-Sahilden görüntüler
-Park alanları dolunca Karadeniz sahil yolunda oluşan araç kuyruklarından görüntüler
-Trabzon sokaklarında oluşan kalabalıklardan görüntüler
-Vatandaş röportajları
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anons
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

==================

Marketten aldığı bıçakla sokakta kendisini yaraladı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, U.E. (22) marketten aldığı bıçakla kendini karnından bıçakladı. Hastaneye kaldırılan U.E. tedaviye alındı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi Ruhi Cöbekoğlu Bulvarı’nda meydana geldi. Marketten bıçak satın alan U.E., dışarı çıktıktan sonra kendini karnından bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan U.E.’yi görenler 112 Acile haber verdi. Bu sırada tesadüfen olay yerinde bulunan bir hemşire, U.E.’ye ilk müdahaleyi yaptı. U.E. ambulansla özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü 
-Olay yerinden görüntüler 
-Yaralının kim yaptı sorusuna ben yaptım diyerek yanıt vermesi 
-Yaralının ambulansa alınması 
-Bıçak kılıfının görüntüsü 
-Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesi 
-Vatandaşların olayı anlatması 

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 

=================

İzmit’te güneşli havayı görenler sahile akın etti

İZMİT’te güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sahile akın etti. Sahilde yürüyüşe çıkanlar, çimlere oturup sohbet edenler güzel havanın keyfini çıkardı.

Koronavirüs haritasında yüksek risk grubuyla turuncu renkte olan Kocaeli’de güneşli havayı gören vatandaşlar, kapalı yerler yerine soluğu sahil kenarında aldı. Bazı vatandaşlar sahil bandında yürürken, bazıları ise çimlerin üzerinde oturup deniz manzarasını izledi. Koronavirüs nedeniyle sahil kenarında oturmayı tercih ettiklerini söyleyen Yusuf Öktem, “AVM’ye gidip kalabalıkta riske atmaya gerek yok. Sahile açık havada oturmak için geldik. Havada güneşli ve 6-7 aydır ilk defa dışarıya çıktım. Hem arkadaşımla da görüşme imkanı buldumö dedi.

İnsanların artık soluk alacak yerler aradığını ifade eden Sinan Fidan, “Pandemi süreci ve kapalı kafeler açıldı ama tercih etmiyoruz. Hem hava güzel ve deniz manzarası izliyoruz. Mecbur kalmadıkça çıkmadık. Artık insan kalabalığından kaçıyoruzö diye konuştu. 

Uzun süre evde oturunca dışarıya çıkmanın kıymetini anladığını belirten Saliha Gür, “AVM ya da kafelerde olmaktansa sahil kenarını tercih ettik. Biz epey bir süredir evdeyiz ve hava da güzel olunca dışarıya çıkmak istedik. Uzun süredir evdeydik ve dışarı çıkmanın kıymetini anladık. Hala riskli bir ortam var. Kalabalık yerleri bu yüzden tercih etmiyoruz” dedi. 

Görüntü Dökümü 
-Çimenlerde oturanlar 
-Denizi izleyenler 
-Vatandaşlarla röp 

Haber-Kamera- Ergün AYAZ/DERİNCE(Kocaeli)(DHA) 

==================

Şanlıurfa’da zeytin tenekesine başı sıkışan köpek kurtarıldı

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinde boş arazide zeytin tenekesine başı sıkışan köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Ceylanpınar’da başını zeytin tenekesine sıkıştıran köpeği görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, uzun uğraşlar sonucu tenekeyi keserek köpeği kurtardı. Yara almadığı belirlenen köpek bir süre sonra bölgeden uzaklaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Başı zeytin tenekesine sıkışan köpek
– İtfaiye ekipleri tenekeyi kesmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:-ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!